Continue...Изисквания към такс. шофиори.
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
относно минималния оборота е за да не те пържат с таксиметъра, ако им нямаш вяра
щото като карат 90% на режим 'показвай ма не записвай' - което ще си стръва за тях да го 'пачнат' - и ти казват 'ми сори ма днес 5 клиента само' - ще се озориш с печалбата
незнам колко лесно е да се пипне така апарата, но аз ако се представя на мястото на умрял за пари таксиджия, който няма минимален лимит и му е изгоден риска от уволнение, може да опитам
другото е да ги ръгнеш на твърда тарифа и квото е отгоре е за тях
но и двата варианта искат малко 'премерване' колко е нормалния оборот...
а и да те поразочаровам леко - колко човека се качват в такси на непозната компания? аз лично винаги избирам 2121 / 91280 / 91263 и друго не, най-малкото заради по-културните коли ако не заради риска от яко пържене
или ти се включваш към някоя от тези? ако е този вариант - говори с човека с който се срещаш каква им е политиката за съвети, трябва да ти даде щом инвестираш 

незнам колко лесно е да се пипне така апарата, но аз ако се представя на мястото на умрял за пари таксиджия, който няма минимален лимит и му е изгоден риска от уволнение, може да опитам

другото е да ги ръгнеш на твърда тарифа и квото е отгоре е за тях
но и двата варианта искат малко 'премерване' колко е нормалния оборот...
а и да те поразочаровам леко - колко човека се качват в такси на непозната компания? аз лично винаги избирам 2121 / 91280 / 91263 и друго не, най-малкото заради по-културните коли ако не заради риска от яко пържене

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
sieg написа:............
Е знам, можеш да питаш Олег как съм излизал от час за да "шпрехам" по телефона.

Ще се видим, ще говорим... Въпроса е сега да стартирам, началото е най-трудно. Що се отнася до съвместната ни инвестиция, не е лоша идея, но сега е все още рано ЗА МЕН.

След година, две...няма проблеми, тъй като нито ти, нито аз мислиме да работим на някой за 250лв. на месец.
А щом имаш сериозни приятели ги питай дали им се кара такси...Аз съм казал и на Олег.

t0sh написа:......
Относно оборота и отчитането пред мен съм решил така:
30лв на смяна (може и 28лв), той трябва да ми ги даде за 12 часа без значение какво е изкарал, защото моята кола като се счупи той няма да ме пита дали имам пари да я оправя

Това с разочарованието не се получи...

Фирмата не е нито една от 3те. Новоизлюпила се фирма. 3ма мои приятели (на по 30тина години) са си взели таксита. Единия вече има 4 към фирмата и каза, че е доволен и в момента няма нужда да работи допълнително. Е той и всичко си е постигнал, това са му допълнителни доходи, но все пак...
Има хляб дори и да не си към по-голяма фирма. Замисли се като чакаш такси колко свободни минават.

Аз днес поради стечение на обстоятелствата се придвижвах така (сутринта) и ти казвам, че не можех да си намеря свободно такси (В Люлин).
Като цяло мога да кажа само едно...Времето ще си покаже.
Сетих се да питам още нещо...Някой има ли познат при който да се изкарва "водач" с парички...

Виж сега, аз нито сега, нито преди, нито в бъдеще ще работя за 250 или 500 лв. Личната ми "прехрана" съм я постигнал с професионалните си умения и дори и в момента мога да удвоя парите които получавам, просто ако преценя че ми се работи повече...
Трудно ми е да ти обясня, но да речем че съм алчен и искам още пари.
По-лесно е така да ти кажа.
Иначе, по твоят въпрос, мнението ми е че тази работа е твърде голяма хапка за тебе. Впрочем, и аз не бих се наел с това. Този бизнес си има правила, има си и играчи и на тях не можеш да им скочиш.
Питаш дали може да се намери човек, който да дава разрешителни за пари - аз ти отговарям, че в тая държава ВСИЧКО може да се направи. И не го казвам по принцип, а на практика. Но не мисля че си струва.
Останалото ще е на ЛС, но за тия таксита, и колегите ще ти кажат, че с нова фирма ще се удавиш!
П.С.: Ако има човек, дето да измисли удивителни способи да те преебе - това е Олег.

Трудно ми е да ти обясня, но да речем че съм алчен и искам още пари.

Иначе, по твоят въпрос, мнението ми е че тази работа е твърде голяма хапка за тебе. Впрочем, и аз не бих се наел с това. Този бизнес си има правила, има си и играчи и на тях не можеш да им скочиш.
Питаш дали може да се намери човек, който да дава разрешителни за пари - аз ти отговарям, че в тая държава ВСИЧКО може да се направи. И не го казвам по принцип, а на практика. Но не мисля че си струва.
Останалото ще е на ЛС, но за тия таксита, и колегите ще ти кажат, че с нова фирма ще се удавиш!
П.С.: Ако има човек, дето да измисли удивителни способи да те преебе - това е Олег.

жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Аз няма да правя фирма...
Ще направя това, което съм замислил. Трудното мина. Едва ли повече някой ще ме гони за нещо
Не мисля, че е толкова голяма хапка това, което мисля да направя. Всички сме хора и имаме право да опитаме. Не казвам, че ще успея, така мразя да говоря, но ще се опитам, дано всичко завърши в моя полза.
П.С. Ти си ебати приятеля...Вместо да ме насърчаваш, ме отказваш
Joke...

Ще направя това, което съм замислил. Трудното мина. Едва ли повече някой ще ме гони за нещо

Не мисля, че е толкова голяма хапка това, което мисля да направя. Всички сме хора и имаме право да опитаме. Не казвам, че ще успея, така мразя да говоря, но ще се опитам, дано всичко завърши в моя полза.
П.С. Ти си ебати приятеля...Вместо да ме насърчаваш, ме отказваш

Joke...

WilliamsF1Team написа:Аз няма да правя фирма...![]()
![]()
![]()
Ще направя това, което съм замислил. Трудното мина. Едва ли повече някой ще ме гони за нещо![]()
![]()
![]()
П.С. Ти си ебати приятеля...Вместо да ме насърчаваш, ме отказваш![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Joke...
абе длъжен съм... сега като стане проблем, никога няма да ти кажа "аз ти казах", ами ще дойда да помагам, ама при все че аз съм бил откачен, пак не мога да ти кажа - давай ше се опраиш...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2