Избор на кафе автомат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Re: Избор на кафе автомат

Мнение от nikola59 » 12 Дек 2016, 16:56

cmdkick написа:Като стана дума за марка зърна, аз от Кимбо-то до сега по-добро не съм срещал.

Опитай JULIUS MEINL за да си промениш мнението :D Кимбо също е много добро, малко ми идва в повече това че е доста препечено.
Относно темата на колегата @whisky_touch - лично за мен автоматите са пълна глупост и хвърлени пари на "вятъра". Вземи си комплект Rancilio Silvia+Rancilio Rocky кафемелачка ( но не от БГ заради цената им тук ) и ще имаш перфектно еспресо. Поне като даваш пари да знаеш за какво.
Последна промяна nikola59 на 12 Дек 2016, 17:19, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 12 Дек 2016, 17:15

cmdkick написа:Като стана дума за марка зърна, аз от Кимбо-то до сега по-добро не съм срещал.

За кафе по заведенията и аз съм впечатлен от Кимбо-то. От къде го взимаш на зърна?
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Мнение от whisky_touch » 12 Дек 2016, 17:51

Добре, а защо автоматите не правят хубаво кафе като машините с ръкохватка, според вас? Нали уж масово са по 15 бара и уж автомата пресова по добре кафето?
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 12 Дек 2016, 18:21

Boyadjiev написа:За кафе по заведенията и аз съм впечатлен от Кимбо-то. От къде го взимаш на зърна?

На зърна има в Фантастико 1кг, ама е Арома Интенсо, демек най-ниския клас (което е доло-горе на едно ниво с висок клас Лаваца), по интернет иначе си взимам Еспресо Бар.

nikola59 написа:

Това съм го засичал много пъти, ама за мене кафето просто трябва да е италианско, както колата немска и т.н.т. :bchug: :bchug:

Всички казват че Jura е машината на машините, и съм много доволен, но както казах по-рано, "италианските" не може да ги прави и това си е каквито и настрайки да и правя, късо по "български" го прави супер. Та явно е въпрос на вкус, аз искам да го докарам като по Авто Гриловете в Италия, и явно ще ми трябва италианска машинка за целта. Бил съм барман и на една среден клас не-автомат машина, ще го докарам, но трябва да се "натисне" доста, явно това не могат до достигнат автоматите :dunno: :dunno:

:bchug: :bchug:
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 12 Дек 2016, 23:04

whisky_touch написа:Добре, а защо автоматите не правят хубаво кафе като машините с ръкохватка, според вас? Нали уж масово са по 15 бара и уж автомата пресова по добре кафето?

какво значи хубаво кафе? и кой го прави с тази ръкохватка ... и каква й е температурата на водата и кой го е мелил и кога го е пекъл ...

;) научи се да си настройваш машината, прочети малко или просто налучквай настройките ... 3-4кг кафе като изхвърлиш трябва да добиеш добра представа (в настройките да го хвърлиш)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 13 Дек 2016, 10:14

Някой може ли да изкаже мнение за кафемашина Kenood ES 021 ... :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Дек 2016, 11:50

whisky_touch написа:масово са по 15 бара

А дали тия барове не са като ватовете по музиките и прахосмукачките?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 15 Дек 2016, 21:00

Ами незнам, би трябвало да са с еднакъв стандарт. Просто ми е чудно, защо доста хора казват, че автомата не може да направи хубаво кафе. Сега като давам 1000лв за автомат би следвало ако не по-хубаво то поне същото кафе да направи като старото ми саеко за 250лв с крема диск, при който не меля на момента кафето, ами го купувам смляно(lavazza crema gusto). Ако и в този случай че си мели и сама кафето и то е някаква помия без каймак даже, не знам кой ги купува?
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 15 Дек 2016, 22:01

:OT: Някой знае ли "тайната" на кафето на бензиностанции Еко :paranoid:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 17 Дек 2016, 11:08

Bogat-Beden написа::OT: Някой знае ли "тайната" на кафето на бензиностанции Еко :paranoid:

Какво му е специалното ? Зареждам само на еко, но за кафе предпочитам ОМВ - правят си бленд за техните VIVA "ресторантчета", или Газпром - продват Илли капсули или Mitaca капсули (учудващо второто е доста добро).
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 20 Дек 2016, 7:55

Взех автомата саеко 8911. Доволен съм за сега, имам само едно питане: нормално ли е да тече вода не само през двете чучурчета през които излиза кафето, ами и отвътре от някъде? Всмисъл такъв, даже и да сложа съд под чучурчетата преди и след като прави кафе машината и да не позволявам да капе вода в тавичката, като проверя след това, пак си има изтекла вода вътре и не знам от къде? Ако е нормално да си изтича и от друго място някъде ок , но ако не е нормално да я пращам в сервиза по гаранция?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 20 Дек 2016, 12:23

whisky_touch написа:Взех автомата саеко 8911. Доволен съм за сега, имам само едно питане: нормално ли е да тече вода не само през двете чучурчета през които излиза кафето, ами и отвътре от някъде? Всмисъл такъв, даже и да сложа съд под чучурчетата преди и след като прави кафе машината и да не позволявам да капе вода в тавичката, като проверя след това, пак си има изтекла вода вътре и не знам от къде? Ако е нормално да си изтича и от друго място някъде ок , но ако не е нормално да я пращам в сервиза по гаранция?

Честита ти нова придобивка колега въпреки че аз не съм привърженик на автоматите както го и писах в предишните си постове. Saeco не е това което беше преди да ги купят Филипс. Те развалиха не само Saeco - прецакаха и Gaggia от началото на 2015г. В кафе форумите отдавна е обсъждан този въпрос. Относно притеснението ти че натича вода в тавичката - не би трябвало да е нормално ако тази машина не е с трипътен клапан. Ролята му е да освобождава подналягането образуващо се в главата когато процесът на екстракция привърши. При качествените машини с ръкохватка всички са оборудвани с такъв клапан. В твоят случай може да е нещо друго или най-добре се обади в сервиза им по тел. за да получиш инфо по въпроса. По клипа тук за почистване: https://www.youtube.com/watch?v=s8VzLf87WvA аз не виждам да е вграден такъв клапан за да изтича вода от него когато правиш кафе. При почистване на машините с ръкохватка и трипътен клапан се използва "сляпа" цедка както в този клип: https://www.youtube.com/watch?v=PzErDDww-fA
Вариантите са два при теб - или има опция някаква да отвежда излишното налягане когато прави кафе и образува вода в тавичката или от налягането избива по малко вода от някое съединение. Консултация със сервиз е препоръчителна. Не бързай да я пращаш веднага - обади им се преди това, те би трябвало най-добре да знаят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 20 Дек 2016, 13:09

Говорих със сервиза на saeco i gaggia и казаха че е нормално след всяко кафе имала система, която изпуска вода, не само през чучурчетата, ами и отвътре имала клапан някакъв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 20 Дек 2016, 13:39

И при мен събира вода там :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 20 Дек 2016, 14:17

Да то ясно че събира вода в тавичката, но не знаех, че тече и някъде отвътре вода. Както и да е, ако някой си купи да знае че е нормално

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата