Покупка на старо BMW - но кое?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Покупка на старо BMW - но кое?

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Яну 2017, 21:00

SASquach написа:Ти не притежаваше ли Е34 преди време? Никой не казва нищо за нея за сега, а колата знам, че е бетон дори и за тея години

Притежавах е34 близо 4 години и съм очарован от колата - типичния БМВ олд скул дух и качество на изработката. Двигателя беше слаб (20-ка с М50), но пък си ревизирах изцяло окачването и автомобила стана супер приятен. Но... е39 го превъзхожда по всичко според мен. И слава богу, защото от БМВ са разгърнали още потенциала на 5та серия с тази генерация и има смисъл да я искаш. Докато при 3та предпочитам читаво е36 пред е46. Та затова не споменах е34. Доста е остаряла морално вече и при ежедневна употреба започва да ти се иска мааалко по-нова и модерна машина. С две думи - е39 наследява качеството на е34, но и добавя динамика, комфорт и хубави екстри според желанието на клиента.

Потребител
Аватар

Мнение от bmwpowaa' » 20 Яну 2017, 21:11

Аз ще си позволя да попиша малко за 34-ката. От 2014 съм с 520-ка, 6так. Като двигател не е за препоръчване - умалява много скоро. Кола като кола - класика си е наистина. :mhihi: Там проблемът е да си намериш читав 530-535, да не говорим за 540. Виж, ако искаш, да се пробваш в Германия, тук съм гледал пазара и има някакъв избор дори и на 540ки. Като возия, точно за извънградско, си е страхотна. За последните години няколко пъти въртя курса Германия-България и не се чувствам като пребит след него. Има си всичко необходимо като екстри, не мисля, че нещо би ти липсвало, особено пък за 10к може да си вземеш с доста, да не кажа всички, екстри. Визията е един път, дори без М пакет. Но другите, които си изброил, са си по-модерни и гъделът е по-готин там.

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 20 Яну 2017, 21:15

Бе да се качи на 3.0Д при Е46 и бързо ще си промени мнението за атмосферен 6-так. :mhihi: .Лятото карах кола с турбина е няма такъв кеф,не беше БМВ,но друго си е турбината..Аз още като взех моето БМВ на 2-рия ден исках да му слагам турбо,но бързо ме отказаха :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Яну 2017, 21:22

Е, може и да е карал и да знае. И пак да иска бензинова кола. :mhihi: Но то е все едно да сравняваме ябълки с круши, затова е въпрос на предпочитания. За мен пък кефа от голям атмосферен бензинов двигател е несравним - да усещаш обема и тягата... чудно. И да не забравяме звука.

ентусиаст
Аватар

Мнение от turbonetic » 20 Яну 2017, 21:30

Така е всеки си има критерий ! Да покара и двете и да види,кое му допада повече като вървене и така.Аз ако съм бих скочил в 330д с чипс :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 20 Яну 2017, 21:41

по-евтин мотор от м52 надали има за притежание ... нито дизели нито каквото и да е може да се сравнява ... има ги в всяка морга сумати, има сумати коли на части във форума , няма екзотични части , няма огромни суми за ремонти ... а ако човека има бюджет може да го обслужи От-До ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 20 Яну 2017, 21:52

Много близък приятел се сдоби точно с Е46 330d 204 к.с., 6-скорости ръчни, в страхотно състояние на истински 140к км. преди година... даде 14к лева... но той върти по 15к+ км на година и за това взе дизел. От задачки и работа - все не намираме време да ми я даде да я усетя как е лично, скоро и това ще се случи.

Но съм се возил много пъти, а и той е фен и сме я настъпвали здраво по цариградско по нощите - на едно GLK350 му скъсахме нервите до 160++, а си личеше, че му дават цялата газ - не може да ни отлепи и ние не го взимаме особено. Не мога да си кривя душата - тягата е брутална, звука е зверски, истинско животно... начина, по който тая кола чисти в лява лената от 80 до 160 на 3-та и 4-та е скандален, но аз предпочитам атмосферен бензин. Че е брутална на еластичност - спор няма - от 80 до 140 тупа 330i... но е по-тежка отпред - и съм напълно убеден, че с всяко бензиново BMW между 170 и 200 кс. в реалния свят съм му на стоповете след минута максимум, тва нали ако да вършиме глупости, аз приключих с тях. Брутална е, виждам къде и защо е кефа, но не е мойто. До тук с дизелите, ще ме прощавате :mhihi:
make bitches make me sandwiches!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SASquach » 20 Яну 2017, 22:16

host написа:по-евтин мотор от м52 надали има за притежание ... нито дизели нито каквото и да е може да се сравнява ... има ги в всяка морга сумати, има сумати коли на части във форума , няма екзотични части , няма огромни суми за ремонти ... а ако човека има бюджет може да го обслужи От-До ...

Да, това, а и са много издръжливи на километри с правилна, редовна поддръжка.

Приятел на баща ми купува E39 528i на 90,000 км през '98 г., кара я до 290,000 км и я продава във В. Търново, заменяйки я със втора генрация А8 4,2. Години след това се разминават със въпросното момче около В. Търново и онзи почва къси-дълги, спира го и му вика: "Идвай да те черпя, колата е на 580,000 км,(!!!) - само бензин и масло, слагам". Напълно истинска история. Та в тоя ред на мисли:

Какво смятате е по-удачно - да се търси изрично кола на до 100,000 км. или такава карана сериозно - 200,000 км+ да кажем - да не намесваме темата за въртяни километри, а по-скоро гаражна красавица срещу добре използвана машина? Има доводи и за двата варианта.
make bitches make me sandwiches!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Яну 2017, 23:01

Какво значи 330и ти е мощна ? Колата в ниските скорости се усеща слаба, особено ако не натискаш. Карам 323и и 330хи и една нова печка, коренно различн клас. Моя съвет е тотално да забравиш Е46 преди фейса - брах много ядове с 23ката. Много по-важно е че М54 е съвсем дрга бира - и като сила и като звук. 23и/25и ... ми покарай да видиш колко са тихи. То всъщност няма и съществена конструктивна разлика между двата.
Е39 според мен вече е мноооо стар модел - колата просто няма да дръжи цена, особено бензинова. Фен съм на задното ама на нашия шибан асфлат с пепел, кал и реки тук-таме, задното е малко тегаво. Особено зимата като не можеш да излезеш от паркинга - и преди да ме нападнат , ще кажа че нито аз нито съседа с нова еС класа с текстилни вериги успяваше да излезе големия сняг ... на фона на това , малко гадно да видиш как пасат на 20 години на задна си минава спокойно.
Аз съветвам това което карам за кеф - 330хи седан ръчка - брутално отлепяне на първа, мултифункционална кола, държаща доста добра цена. Ест купе 330ци фл е по-скъпо но доста по-тинейджърска кола. Демек ако си сериозно обвързан/женен тотално не става. В същото време АВДто на Е46 не е Хдрайв и е доста по-фън (макар и по-нестабилно) от съвременен Хдрайв. Разпределя постоянно 38:62 предни/задни колела. На сухо и мокро абсурд да завърти, но на сняг е голям кеф - върти се яко, като подадеш газ с изкл ДСЦ, става много нервна :driving:
Е46 330и/хи след фейса е много приятна кола с големи възможности за доработки - двигател, М пакети, светлини, салон, мултимедийни системи. Не че при Е39 не може, но ... абе кола модел 95та е . По тая логика Е38 е още по-яко, но все пак има причина 330ките да държат цена на Х5ци от същото време.

Е90 не те съветвам - постно Е90 е грозна история. Прилично такова е над 15-16к а последващите разходи са двойни на Е46 - каско, има и някои особено неприятни като цена агрегати, да не говорим за момента, че повечето неща имат опция само - оргиналдъ (200-300 процента надцнека за логото наБМВ, които даже не са производител на частта)

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 20 Яну 2017, 23:33

SASquach написа:
Математиката ми е следната: Колата ще се ползва на 80% извънградско - смятам да пътувам доста повече извън София с приятели, така че искам като я застопоря на 160 с пичовете и/или мацките по магистралата, да не я чувам или зоря, да ми е удобно и да ми дава 10. А на изпреварвания да я зачеша на трета и всичко да премине бързо и безопасно. Дизел в никакъв случай към момента - не мисля, че ще трупам повече от 6-7к км на година, не търся икономия, а кеф - за мен той е атмосферен редови шестак. Смятам да държа колата дълго време - поне 5 години. А точно тези модели почват да втвърдяват цените си... осезаемо, според мен, та в тоя ред на мисли - 10к не са малко пари, но хубавите са по толкова, та с оглед на желанията ми (най-вече), нуждите и възможностите искам топ топ топ кола и съм ок с цената. Другите няколко варианта, които обмислях (за кратко :mhihi: ) бяха Lexus IS200, някой Акорд витек, или V6 156/166... но знам, че на всеки светофар, на който спре някое BMW, ше ми стаа мноо мноо тъпо :mhihi:.

Поздрави.

От написаното и от това,че си 193 и 80% извънградско,моят избор би бил е39 мотора ти си избираш.Просто в е46 ще си дръпнеш седалката до край и отзад няма да се седи изобщо...лично мнение.Аз в мойта извънградско,след 80-100км пробег и почва да ми се доспива хахаах,не е проблема в мен в колата е :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от turbonetic » 21 Яну 2017, 11:26

Ето прочети тази тема колега ,ако ще взимаш М54 https://bmwpower-bg.net/forums/viewtopi ... 4&t=273748

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Яну 2017, 11:48

SASquach написа:Много близък приятел се сдоби точно с Е46 330d 204 к.с., 6-скорости ръчни, в страхотно състояние на истински 140к км. преди година... даде 14к лева... но той върти по 15к+ км на година и за това взе дизел. От задачки и работа - все не намираме време да ми я даде да я усетя как е лично, скоро и това ще се случи.

Но съм се возил много пъти, а и той е фен и сме я настъпвали здраво по цариградско по нощите - на едно GLK350 му скъсахме нервите до 160++, а си личеше, че му дават цялата газ - не може да ни отлепи и ние не го взимаме особено. Не мога да си кривя душата - тягата е брутална, звука е зверски, истинско животно... начина, по който тая кола чисти в лява лената от 80 до 160 на 3-та и 4-та е скандален, но аз предпочитам атмосферен бензин. Че е брутална на еластичност - спор няма - от 80 до 140 тупа 330i... но е по-тежка отпред - и съм напълно убеден, че с всяко бензиново BMW между 170 и 200 кс. в реалния свят съм му на стоповете след минута максимум, тва нали ако да вършиме глупости, аз приключих с тях. Брутална е, виждам къде и защо е кефа, но не е мойто. До тук с дизелите, ще ме прощавате :mhihi:

Чисти лява лента феноменално, даже май минава звука на светлината. Аз не съм чувал за по-мощен автомобил. 200коня няма какво да им се опре

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Яну 2017, 12:04

Ей сега набързо пуснах два клипа в тубата на 330и и 330д 204к.с. 0-160 и дават грубо 14 секунди. Усещането е различно, затова толкова често чуваме как еди си кой дизелов двигател направо изригвал, а видиш ли бензиновия не бил толкова "силен"... ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от turbonetic » 21 Яну 2017, 13:25

Което си избере вече колега,но според мен гледай между тези 330И и 330Д .Не виждам 330и с какво да е по-мощен с 30 коня отгоре я ги има я ги няма :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 21 Яну 2017, 13:47

E39 било стар автомобил... Ахм, ама е доста повече автомобил от е46... Просто несравнимо само за возене извън града... това е самата идея на 5чката. Колегата смята да си кара айляк извънградско с тая кола, писа , че не е състезател.

Като/ако се повози в 5та серия малко повече, нз какво би го накарало да ползва за возене извън града 3ка?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата