КАТ ще спира и ще проверява дизеловите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: КАТ ще спира и ще проверява дизеловите автомобили

Мнение от hell's angel » 03 Фев 2017, 22:01

Както ги крадат по нощите, все си мисля как ще станат масови тия катализатори :mhihi: Пак нЕкви предизборни въжделения ...
Ubi dubium, ibi libertas

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 03 Фев 2017, 22:16

Колеги, кой, къде и колко се топли на Дърва в София, в центъра на София, баща ми има камина на дърва но е в Бенковски, далечко от центъра, колите и тецовете са проблема, и лятото има смог, който се качва на Витоша го знае
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Фев 2017, 22:26

Както колегата Jordana спомена става дума точно за финни прахови частици. Имаше репортажи по ТВ с измервания и т.н. И сега зимата заради тия печки на дърва и въглища нивата се вдигат доста. Атмосферните условия също спомагат. Само че всичко относно мерките е май наистина само и единствено предизборно говорене. Най-вероятно юни месец няма и да чуем за този проблем. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Фев 2017, 2:10

N.Mihaylovski написа:Колеги, кой, къде и колко се топли на Дърва в София, в центъра на София, баща ми има камина на дърва но е в Бенковски, далечко от центъра, колите и тецовете са проблема, и лятото има смог, който се качва на Витоша го знае

За Тецовете бъркаш, колега. Те са на природен газ. Само в аварийни ситуации, при спиране на газопровода, преминават на нафта.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Фев 2017, 8:42

Infinite написа:
zvetiko написа:
Infinite написа:Днес Йорданка Фандъкова обяви, че заради силно завишените нива на прахови частици, дизелови автомобили без катализатори ще бъдат спирани от движение.
Ще се извършват проверки на пътя и ако се установи неизправност автомобила ще бъде спиран от движение.
Малко закъсняли действия поне според мен и непълни, трябва да се проверява наличието на DPF филтър също така, защото всеки втори "ми той се беше запушил и го изкорубих и сега колата лети.... малко сажди хвърля но лети"
Дано стегнат ГТП-тата ЯКО и да почнат да ползват тия газ анализатори по предназначение.

Pic.PNG

Колега, да караш 20 годишна кола и да си радетел за екология- дори и да имаш катализатор, вече не си върши работата, а едва ли си дал 3000лв за да го смениш с нов. Сигурно повече от 80% от МПС трябва да бъдат спрени от движение, ако не искаме замърсяват- ниски доходи, стари коли, голямо замърсяване на околната среда:

Учени смятат, че бензиновите двигатели вредят много повече на природата, отколкото дизеловите. Разкритието направиха специалисти от Института за изследване на околната среда във Великобритания и беше подкрепено от английски учени от Националното управление за атмосферни изследвания.

Според тях органичните замърсявания от автомобилите се получават и от реакцията между изхвърлените газове от автомобилите и взаимодействието им с атмосферните газове. Експертите са на мнение, че органичните замърсявания от дизела са толкова нищожни, че в много случаи дори могат да бъдат пренебрегнати.

Според изследването вторичните органични замърсявания на бензинов автомобил са четири пъти по-големи от тези на аналогичен дизелов.

Колега, да имам катализатор НОВ и функциониращ. От къде я извади тази сума 3000лева?! С правилните хора се намира за около 450-550 лева катализатор за е36 316.

Относно проучването, което си копирал това е част от лобисткото лансиране на дизеловите двигатели. Всички знаят какво бълва един дизелов двигател. Единственото, с което дизела превъзхожда бензиновия е в отделените CO2 емисии, като и това вече не е толкова вярно с напредването на технологиите на бензиновия двигател.

Като имаш ниски доходи и не можеш да си позволиш да поддържаш стария варел в състояние, което е приемливо, не караш кола. Возиш се на градския и толкова.

Не че нещо ама е36цата с катализатор покрива евро1 ..... За каква екология говориш, като е една идея по екологична от кола без катализатор изобщо?

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 04 Фев 2017, 9:01

Все пак да не забравяме, че при бензиновите автомобили катализатора е единственото смислено нещо от евротата и че всички приказки за вредите от бензина на фона на на дизела са изцяло и само лобистки. Все пак ако щете да си скъсате задника от определено количество петрол може да се изкара определено максимално количество бензин и ще остане за бая дизел. Ако в света има 1 млрд автомобила, които изминават по 10 км на ден ви трябват 1 млрд литра бензин и ще ви останат още толкова (примерно) литра дизел, който дори ви е с много по ниска производствена цена - е как да не е екологичен дизела?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Фев 2017, 9:20

Бай Ганя много обича да вдига шум за три дни после тихо.
Както всеки път ще се пошуми малко(последно беше за затъмнените стъкла), ще се каже как е в Европа и ще е до там. Може да направят 3 дневна акция като максимум.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

КАТ ще спира и ще проверява дизеловите автомобили

Мнение от bum_bum » 04 Фев 2017, 9:42

Много интересно се получава. Виждам как радетелите за европейско поведение по пътищата- как трябва да плащаме по 200лв винетки, как трябва глобите да са милиони, как трябва да не обръщаме голямо внимание на дупките, понеже и в Германия ги има са силно притеснени от това така не европейско и недемократично решение да ни карат да имаме катализатори и ДПФ-и.

Защо така бе, господа европейци? :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 04 Фев 2017, 10:04

Тия дето оставят димни следи след себе си наистина трябва да ги спират от движение насред пътя. Останалото трябва да го правят в пунктовете за ГТП.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 04 Фев 2017, 10:27

Еххх тая Европа . До сега яко лобиране за дизелови двигатели ... накупиха хората коли . Сега :
Новото европейско законодателство е знак, че може би е дошъл краят на широкото разпространение на дизеловите двигатели в Европа. Според експерти комбинацията от все по-стриктното законодателство на ЕС по отношение на вредните емисии, повишаването на цената на дизела и производството на все по-ефикасни бензинови двигатели може да доведе до края на "дизеловата ера".

И всичко е не само екология , а и пари - от гърба на данъкоплатеца ...
Правителството предвижда да намали данъчните преференции за дизеловите двигатели спрямо бензиновите. Новият закон ще увеличи акциза върху дизела с 2 евроцента на литър. В момента акцизът на литър дизел е приблизително 43 евроцента, а на литър бензин – 61 евроцента. Очаква се мярката да донесе и допълнителни 807 млн. евро на бюджета през следващите години

Това е за Франция - ще ги последват и другите Еврогъзоблизци

А се смееха на САЩ за "бензиновите" им предпочитания :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 04 Фев 2017, 11:54

bum_bum написа:Много интересно се получава. Виждам как радетелите за европейско поведение по пътищата- как трябва да плащаме по 200лв винетки, как трябва глобите да са милиони, как трябва да не обръщаме голямо внимание на дупките, понеже и в Германия ги има са силно притеснени от това така не европейско и недемократично решение да ни карат да имаме катализатори и ДПФ-и.

Защо така бе, господа европейци? :mhihi:

Защото всичко е лицемерие. ;) Предполагам не само аз забелязвам, че говоренето на българина няма нищо общо с действията му. Всеки зове за спазване на правилата за движение, всеки втори качва снимка с 200 от магистралата (така наречена). Всеки реве за по-чисти коли, ма като замине ДПФ-а и го маха, вместо да купи нов или поне втора ръка. Всеки иска високи глоби за нарушения, ама и всеки е готов да бутне 50лв на полицая, че да се размине. И аз бих си махнал ДПФ-а, щото нов струва безбожно много, ама не рева за нищо. Искам само дъртия голф като е пред мен да не ми влизат по 1 кубик на минути чернилка в купето, щото екологичния му дизел пуши нон стоп независимо колко газ дава. Искам като ходя по тротоара да не преминава бърз опел астра със гърне от пазара, щото после 1 минута ми кънтят ушите. Е такива простички неща и по-очевидни. Не е ли по-добре да стигнем до едно по-горно ниво отколкото да си седим на това сега? Не искам да разделям обществото на тези и онези, ама е много вероятно същия тоя пушещ голф да няма и гражданска (и като ме удари аз да ям дървото), водача му да няма книжка, и т.н. Защото човек като е разумен малко или много се спира да прави чак такива тъпотии. Аз като изляза да тествам подобна клиентска кола и ме хваща срам от пешаходците...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 04 Фев 2017, 14:08

Първо си отговорете на въпроса,защо кола нов внос или ново купена минала през български сервиз в над 90 процента в случаите е с проходил катализатор? Ако това се криминализира, на службите ще им се скъса гъза от работа.Много е тънка кражбата,а и вече се знае,но...

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 04 Фев 2017, 17:16

Benord написа:Първо си отговорете на въпроса,защо кола нов внос или ново купена минала през български сервиз в над 90 процента в случаите е с проходил катализатор? Ако това се криминализира, на службите ще им се скъса гъза от работа.Много е тънка кражбата,а и вече се знае,но...

Кое да се криминализира? Кражбата? Тя май е криминализирана... отдавна.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 04 Фев 2017, 17:22

Да не забравяме, че у нас голям брой автомобили карат на пропан-бутан и метан, поради икономически (най-вече) съображения. По-голяма екологичност от това здраве му кажи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 04 Фев 2017, 17:51

efren написа:
Benord написа:Първо си отговорете на въпроса,защо кола нов внос или ново купена минала през български сервиз в над 90 процента в случаите е с проходил катализатор? Ако това се криминализира, на службите ще им се скъса гъза от работа.Много е тънка кражбата,а и вече се знае,но...

Кое да се криминализира? Кражбата? Тя май е криминализирана... отдавна.

Да точно така е, но...
Самият казус не е предвиден за разследване в закона.Например аз съм приемчик в сервиза.Отбелязвам в протокола за приемане на колата в сервиза с едно кръсче ,че нямате катализатор.Кръсчетата в протокола са стотици.Давам да подпишете и какво се случва?Благодаря за подаръка!Нещо незаконно да има?Някакво доказателство насреща?Колко хора са наясно с този проблем?Като е минавала границата,например,нещо като документ?Или нова купена,някъде да е упоменато сериен номер за катализатор?
Казвам това не като крадец, а като потърпевш.Щом с моите познания ми проходи,хайде кажете за хората без такива.
Утре някъде Ушевите те спират и си аут.Кой е потърпевшият?Къде са ти правата гражданино на свободната и демократична република?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата