На мушката са БМВ-та, дори на 15 години

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: На мушката са БМВ-та, дори на 15 години

Мнение от Borymeckata » 14 Фев 2017, 13:23

Ами вие като си трошите сами прозорците на колите, инсценирате кражба на волана и после го продавате - какво искате от застрахователя? Прав е да не покрива такива липси... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Фев 2017, 13:28

И за това си има лек. Имаше преди 10-тина години един колега от форума опитал инсценировка. Заведоха го на разходка из планината и си изпя всичко. Понесе и сериозна глоба.

След няколко такива случая няма да има много мераклии да го правят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пил
Мечтае да кара: пил и да стигне жив
Детайли за колата: мътни

Мнение от EH0260BB » 14 Фев 2017, 14:05

Интересно от кога БМВ в Европа премахват т.н. "deadlock" на вратите и дали може повторно да се активира. Като заключиш с дистанционното по никакъв начин не можеш да отвориш вратата отвътре, дори и от бутона за откл./закл. в купето. Така като счупи стъклото, крадеца трябва да се "мъчи" да мине през прозореца и ако е по-дебел може и да се откаже :mhihi:

Явно е имало проблеми със заключени в колите хора и БМВ се отказват от системата, което допълнително улеснява "пипачите"... И сега дори в Германия реват от кражби на навигации, волани и др.
А вместо катинари и вериги може да се поръча подобно желУезно устройство -
Sicherung_1-e1460380539659.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
40345

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Фев 2017, 15:27

Едно време имаше едни доста интересни аларми, ама се оказаха "не хуманни" и съответно са забранени.
Едната беше с патрони с газ, който се активираше, когато крадеца седне на седалката, а другата беше с някакъв много силен високо честотен звук, като се активира, нищо не се чува от колата, самият айдук крещи.
Проблема бе, че на първата не си сигурен, дали докато си караш колата, няма да стане грешка и да те успи собствената ти аларма, а за другата бе проблем, че ако си играят деца на улицата и ударят колата с топката, може да има други последици.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 14 Фев 2017, 16:34

EH0260BB написа:Така като счупи стъклото, крадеца трябва да се "мъчи" да мине през прозореца и ако е по-дебел може и да се откаже :mhihi:

то така предпочитат да влизат, защото ако няма обемни датчици и са внимателни, няма да се пусне алармата. докато отворят ли врата край. и при мен така са влизали през стъкло, въпреки че можеха да я отворят

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Фев 2017, 16:36

Е.Димитров написа:Едно време имаше едни доста интересни аларми, ама се оказаха "не хуманни" и съответно са забранени.
Едната беше с патрони с газ, който се активираше, когато крадеца седне на седалката, а другата беше с някакъв много силен високо честотен звук, като се активира, нищо не се чува от колата, самият айдук крещи.
Проблема бе, че на първата не си сигурен, дали докато си караш колата, няма да стане грешка и да те успи собствената ти аларма, а за другата бе проблем, че ако си играят деца на улицата и ударят колата с топката, може да има други последици.

Заинтригува ме, може ли повече инфо?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Фев 2017, 16:55

dextuar написа:
Е.Димитров написа:Едно време имаше едни доста интересни аларми, ама се оказаха "не хуманни" и съответно са забранени.

Заинтригува ме, може ли повече инфо?

Това беше в зората на демокрацията, някаква руска аларма (и двете горепосочени бяха такива), може би, ако потърсиш по руски сайтове все някъде ще има инфо за тази или подобна на тази аларма. Руснаците не са много нормални, та нищо чудно все още някъде да се предлагат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Фев 2017, 20:50

EH0260BB написа:Интересно от кога БМВ в Европа премахват т.н. "deadlock" на вратите и дали може повторно да се активира. Като заключиш с дистанционното по никакъв начин не можеш да отвориш вратата отвътре, дори и от бутона за откл./закл. в купето. Така като счупи стъклото, крадеца трябва да се "мъчи" да мине през прозореца и ако е по-дебел може и да се откаже :mhihi:

Тогава направо се избива патрона... мен на заключена с deadlock кола се бяха опитали да ми вземат радиото, но не бяха успяли и само панела (преди много, много лета). Като цяло няма никаква файда от тая екстра. 2-3 години след тва цялата кола изчезна. :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Фев 2017, 22:26

steeN написа:
EH0260BB написа:Интересно от кога БМВ в Европа премахват т.н. "deadlock" на вратите и дали може повторно да се активира. Като заключиш с дистанционното по никакъв начин не можеш да отвориш вратата отвътре, дори и от бутона за откл./закл. в купето. Така като счупи стъклото, крадеца трябва да се "мъчи" да мине през прозореца и ако е по-дебел може и да се откаже :mhihi:

Тогава направо се избива патрона... мен на заключена с deadlock кола се бяха опитали да ми вземат радиото, но не бяха успяли и само панела (преди много, много лета). Като цяло няма никаква файда от тая екстра. 2-3 години след тва цялата кола изчезна. :mhihi:
Ами ако нямаш патрон, а арматурно желязо?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пил
Мечтае да кара: пил и да стигне жив
Детайли за колата: мътни

Мнение от EH0260BB » 14 Фев 2017, 22:37

steeN написа:Тогава направо се избива патрона... мен на заключена с deadlock кола се бяха опитали да ми вземат радиото, но не бяха успяли и само панела (преди много, много лета). Като цяло няма никаква файда от тая екстра. 2-3 години след тва цялата кола изчезна. :mhihi:

Е чак пък да няма смисъл от това заключване. Все пак в твоя случай е забавила лошите с 2-3 години :mhihi:
Мисля, че при теб в Щатите на всички БМВ-та го има. Даже има случаи на крадци влезли в колите след което биват заключени от собствениците с дистанционното на ключа.
Фабрична аларма с обемен датчик и такова заключване със сигурност затруднява повечето крадци, които не разбират от ключалки. За "професионалистите" обаче няма пречки...
40345

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Фев 2017, 0:28

Ми едно време много отдавна като имах Е30ка двоен стоп, я имаше тази екстра и за нея ми беше историята :confused: Няма ли физическа охрана...

dextuar
Май не се разбрахме. По инерция съм писал и аз... не е deadlock, a double lock.
Механизма се блокира, така че не можеш да издърпаш щифта с ръка.
Т.е. и да бръкнеш с нещо да дръпнеш телта във вратата няма да стане, трябва да строшиш патрона да се отключи.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 15 Фев 2017, 7:37

Един познат преди години си беше направил много проста, low-tech "аларма" - дъска с набити в нея изправени куки за риба, от най-големите. Беше я скрил в дунапренена възглавничка за шоферската седалка. Разбира се, ставаше въпрос за някаква избушена Жигула, която даже не се заключваше. Не знам дали успя да "хване" нещо с това устройство...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Фев 2017, 20:01

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Фев 2017, 20:04

Borymeckata написа:

Един познат преди години си беше направил много проста, low-tech "аларма" - дъска с набити в нея изправени куки за риба, от най-големите. Беше я скрил в дунапренена възглавничка за шоферската седалка. Разбира се, ставаше въпрос за някаква избушена Жигула, която даже не се заключваше. Не знам дали успя да "хване" нещо с това устройство...

По този метод преди много години хванах един, който ми пребъркваше пощенската кутия- на вратичката, малко под отвора, редица от карфици. ;)

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Фев 2017, 8:58

Сега се сещам, че дъската беше хваната с верига към основата на седалката. Преди да седне, просто я пъхаше отдолу, под седалката... Номерът беше да не забрави и да седне на нея - затова "възглавничката" беше ярко червена.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата