Вегани и веган-бебе

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Вегани и веган-бебе

Мнение от c04 » 17 Фев 2017, 14:02

Повече мръвка за нас :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 17 Фев 2017, 14:08

Мили вегани, моята храна ходи и пикае върху вашата :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 17 Фев 2017, 14:44

Няма нито един бозайник бебе на планетата, който да е веган!
Всички пият мляко (приемат месни протеини) като бебета - било то тревопасни или хищници!
Само бебетата на веганите не приемат месни протеини! :kuku:
Като порасне всеки си решава какъв ще бъде , но като бебе е престъпление да се лишава детето от месни протеини.
p.s.Едно време , по Тошово време какви вегани имаше- всичко ядяха! :mhihi:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 17 Фев 2017, 14:45

Аз не разбирам от веганство ама те не си кърмят децата ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 17 Фев 2017, 14:49

След 6-9 месец кърмата става непълноценна храна и трябва захранване с яйчен жълтък за желязо и постепено добавяне на месни протеини!
А тези психопати си захранват децата със соев протеин и други боклуци!
p.s.Кърмата на веганките по начало си е чиста вода :banghead:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 17 Фев 2017, 15:08

Аз познавам много разумни хора вегани, които казват "Аз съм веган, но ще оставя детето ми да си направи изборът" и като цяло не ограничават децата си от месо.

Ноо наскоро ми сподели една жена (тя се пада баба на още малките деца), как едва ли не майката и бащата забраняват да се дава на децата месо... пълна простотия, да лишиш подрастващият организъм от нужни протеини, аминокиселини и мазнини. Направо ако стоят пред мен такива хора не бих си и правил труда да правя конструктивен разговор... дирекно с ритни у г*за.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Фев 2017, 15:19

В една нормална държава бюрото за защита на детето (или там както се казва) щеше да се самосезира и тази егоистична патка или щеше много бързо да оправи диетата на детето или щяха да й го вземат.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Вегани и веган-бебе

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2017, 16:41

Държавата няма роля тук според мен. Или поне докато детето изглежда нормално и се развива нормално.

Вероятно аз съм най-не веган човекът във форума, но всеки си има право на виждания.

За мен внимание трябва да де обърне на всеки родител дал на детето си да яде солети, чипс, бисквити, сладолед, пюрета, сокове и изобщо каквато и да е преработена храна. Но всеки има правото да отглежда децата си по начина, който смята за най-правилен.

За съжаление правилен се бърка с лесен доста често.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Фев 2017, 16:48

bum_bum написа:Държавата няма роля тук според мен. Или поне докато детето изглежда нормално и се развива нормално.

съгласен- до някъде. ако липсата на желязо започне да се "вижда" с просто око... знаеш, че може вече да е късно и някои неща да са необратими).

затова превенцията е важна. на годишния преглед на детето ако се установят проблеми породени от глупоста на родителите - да се адресират по един или друг начин.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2017, 16:56

Правилно е така. Само, че тия прегледи при нас са.. Кво гледат само те си знаят.

Идва докторката и изписва капки за рахит. Без да погледне бебето, без да мисли. Казах и да си взима рецептата и да бега.

В случая аз съм в графата на безотговорните нали.

Е, детето е на 3 години. 102см, 19кг. Няма рахит, няма криви крака както предрече лекарката.

Другата идиотия граничеща с престъпление е предписването на фолиева киселина на бременни жени.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 17 Фев 2017, 17:15

bum_bum написа:Правилно е така. Само, че тия прегледи при нас са.. Кво гледат само те си знаят.

Идва докторката и изписва капки за рахит. Без да погледне бебето, без да мисли. Казах и да си взима рецептата и да бега.

В случая аз съм в графата на безотговорните нали.

Е, детето е на 3 години. 102см, 19кг. Няма рахит, няма криви крака както предрече лекарката.

Другата идиотия граничеща с престъпление е предписването на фолиева киселина на бременни жени.

Това с лекарите идиоти е цяла нова тема. Нас не караше да му даваме вода със захар, защотото благодарение на нея(захарта) се развивал мозъка. Като видя, че не връзвам завърши "Е ако не искате да стане умно не му давайте вода със захар" и от тогава при нея се ходеше само за ваксини.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 17 Фев 2017, 17:22

То фолиевата киселина не трябва ли преди да забременеят да се приема... Имаше нещо такова?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Фев 2017, 17:29

host написа:То фолиевата киселина не трябва ли преди да забременеят да се приема... Имаше нещо такова?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

И аз това се замислих, по спомен жена ми пиеше магнезий преди забременяване :roll:
Едно от най важните неща е това майката да се храни здравословно и да ги кърми до около годинка, като захранването от шестия месец си върви както му е реда.

Иво за чипсовете снаксовете и солетите съм съгласен, по големи боклуци от това няма, еле пък да ги даваш на едно или две годишно.
Немога да ти опиша какви физиономии съм виждал по градинките, като някоя майка им поднася зрънчо, а те казват ми "аз такова неям" :mhihi:
Но като пораснат пробват въпроса е да успееш да го възпиташ да яде качествена домашно сготвена храна, не полу фабрикати и всякакви джънк боклуци :yes:
В крайна сметка няма как да се избегне от време на време и шоколад и бонбони и солети, но това да е основна храна :no:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 17 Фев 2017, 17:37

To фолиевата доколкото си спомням е важна за червените кръвни телца ама какво беше ... и за малформациите също доста предотвратяваше.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2017, 18:23

vld написа:Немога да ти опиша какви физиономии съм виждал по градинките, като някоя майка им поднася зрънчо, а те казват ми "аз такова неям" :mhihi:

Няма нужда да ми описваш. При нас репликата е "ние не ядем такива неща, защото не искаме да се разболеем". Факт, че за 3 години детето никога не е било болно и никога не е взимало лекарство под каквато и да е форма.

host написа:То фолиевата киселина не трябва ли преди да забременеят да се приема... Имаше нещо такова?

По принцип да. Но 99% от таблетните форми продавани по магазина не са това от което тялото има нужда. В случая конкретно с фолиевата киселина единствената последица от взимането и е, че блокира рецепторите и не се усвоява тази от храната. И резултатът е обратен на търсения.

bioz написа:"Е ако не искате да стане умно не му давайте вода със захар" и от тогава при нея се ходеше само за ваксини.

Мойто като не е опитвало още захар под каквато и да е рафинирана форма трябва да е пълен идиот значи.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата