Колко ЛВ на месец ще ви превърнат в безделник?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Re: Колко ЛВ на месец ще ви превърнат в безделник?

Мнение от cmdkick » 02 Мар 2017, 20:48

Абе аз с 10 бона на месец ще се пенсионирам... е**л съм го... по точно сегашната себстойност на 10к лева, щото след 10 години самата цифра може да е нищо...
Tires are evil - destroy them all ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Мар 2017, 21:03

Ами да, много зависи колко изкарваш сега :idea:
Защото знаем онова с 2 и 200, апетита идва с яденето и т.н.
Просто един човек като е свикнал да изкарва дадена сума и не се вкарва в разни кредити, той се разпростира спрямо нея.
Лично за себе си мога да кажа, че едно време и виках "ако изкарвах толкова щеше да ми е достатъчно" след това беше "ех ако имах такава кола", ами почнах да изкарвам и парите, взех и колата и се оказа, че...просто не ми е достатъчно. Сега съм си казал за съвсем друга сума, че ако изкарвам ще ми е достатъчна, но с времето се уверих, че дори да я постигна, тя ще ми е достатъчна, но със сигурност ще искам ако може да изкарвам повече. Просто ще мога както написа някой по-назад "да го давам по-спокойно". Просто според мен нещата с атакива, че на едни не им стигат парите за 320-ка, на други за някой по-голяма, нов аи хубава, но никой не може да ме убеди, е над 99%-та от тези хора ако ги постигнат желаните коли и като видят чисто нова М-ка или направо М6 ще си кажа примерно "мале колко е грандоманска, не искам такава кола никога да имам". :mhihi: Просто едни пари няма ви стигат за М-ка, други за частен самолет и толкова.
Това с лежането не го разбирам и то не само защото си е просто мързел, ами защото така много лесно може да паднеш на земята. Не знам колко наистина успели хора познава автора за да забие тази тема или поддръжниците на идеята да се лежи по гръб при каквато и да е сума, но аз лично не познавам нито един такъв. Познавам обаче няколко бивши богаташи, които взеха да го дават прекалено ларж с няколко любовници и задължително купуване на това и онова за всяка(не говорим за парфюмче, парцалче ли нещо такова дребно)плащаха луди сметки по заведения, а сега на 1.80 сметка си чакат 20 стотинки ресто. :mhihi: То не е за смях де, но просто прекаленото отпускане не е довело никой до нищо добро. Вижте един Доналд Тръмп примерно, той има пари да лежи по гръб още 100 живота, че и поколенията му. Но просто си намира нещо друго за цел да стане най-влиятелния човек на планетата или поне един от тях. Обама се "пенсиорнира", ама сега ще му дават 60 млн. долара за да издаде книга заедно с Мишел.
Марешки имал фирми към 100 млн. по негови думи, но каза, че всеки разумно мислещ просто инвестира и той лично не разполага с много свободни пари дори. Васил Божков от едно Еврофутболче направо тръгна към планина с пари и стана най-богатия на Балканите(официално, неофициално може и много по-напред да е)а с разните там лотарии по двете телевизии превзе съвсем нови пазарни ниши и как няма да купи на сина си ново М5, за него разни там БМВ-та и частен самолет, че да стига по-бързо от точка А до Б.
Изобщо аз не виждам как някой видял пари може да се пенсионира под каквато и да е форма. :mhihi: Ще се изненадате, че тия хора си правят почивки тъкмо по седмица или някой уикенд, по-рядко за по-големи периоди и не лежат по гръб. За всеки такъв човек целта е или още повече пари и/или финансова свобода. Финансовата свобода е да ръководиш така нещата си, че да можеш да си позволяваш максимално свободно време за всякакви неща, които харесваш/обичаш.
Та темата ми звучи като горе-долу ония клиширани изказвания "аз ако имах еди колко си пари, никога не бих ги дал за еди какво си като еди кой си". Всъщност това може да го кажеш едва когато имаш толкова пари защото първо ще знаеш как се изкарват, второ ще знаеш какво е да ги притежаваш и трето ще знаеш с какво желание би ги изхарчил, четвърто и пето е вече за какво.
Та г-да, предлагам ви първо да започнете да заделяте по еди колко си пари на месец с работа и/или бизнес някакъв, след това да започнете да получавате пари без да полагате особено големи усилия за това(усилията ще сте ги положили преди това защото наготово и лесно нищо няма, дори да си наркодилър)тоест да сте "завъртели колелото" вече и чак тогава да казвате колко според вас биха ви стигнали за да лежите по гръб или пък да лежите по гръб на някой тропически остров по цял ден, а някоя екзотична мацка(защо не две или три)да ви пази сянка или прави вятър. Пак казвам, че последния пример според мен не съществува, а просто е ваканция, изключваме някой укриващ се от закона, който е прибрал тлъста сума и трябва да се крие, но и това ще е временно.
И тук не казвам как човек трябва да мисли само за пари и как да ги трупа без да се отпуска в това и онова, но който е чел внимателно е разбрал.
Аз примерно не бих отказал да ходя всеки месец с лични си автомобил до Нюрбургринг и разни други известни писти просто за да изхабя няколко резервоара гориво на тях, по пътя да минавам през разни забележителности, градове, планини в Европа, като поодъртея да ходя където може само със самолет(защото сега ме е страх от летене :mhihi: )да си викна Васил Найденов да ми пее на някой РД, може и Металика, но те не правят май такива неща или поне не на много хора им се дават подобни пари :mhihi: и още доста неща ми се правят. Да не говорим, че искам да има толкова, че да раздавам на колкото може повече хора в нужда, болни, такива в неравностойно положение, да опазвам животните и природата, плюс да финансирам нещо за някое ново лекарство, което ще спаси много човешки животи. Та колко пари на месец биха ми стигнали за това? :mhihi: И това не е реален въпрос, а пример. Но познавам хора, които могат и на село да живеят с гледане на животни и доста малко пари, което въобще не е лошо, даже напротив, но и за това нещо не се лежи по гръб.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: без спирачки
Мечтае да кара: BMW E34 M5

Мнение от vatdim » 02 Мар 2017, 21:29

Аз съм от хората, които могат да са изключително пестеливи. Когато ходя на работа, винаги харча много повече пари, отколкото когато съм безработен, но пак са малко на фона на това, което колегите ми харчат. Считам, че стига човек да има покрив над главата си (наследствено жилище, каквото имат повечето хора в БГ), не са необходими изобщо големи суми за преживяване. Правил съм сметки, най-общо излиза 150 лв за храна и домакински принадлежности, 150 лв за ток, вода, интернет, сложи още 100 лв за някакви допълнителни разходи, които биха могли да изскочат, излиза, че с 400 лв на месец мога да си преживявам преспокойно. Ще харча по-малко отколкото като ходя на работа, защото ще спестя от градски транспорт / бензин, храна навън, пиянство в петък вечер, таксита по нощите, лекарства и подобни. НО (това е голямото но), при тази ситуация очевидно няма да имам кола, няма да си купувам костюми или други скъпи дрехи, няма да ходя на екскурзия до Бахамите, най-вероятно дори и в Макдоналдс няма да вляза. От друга страна, ще имам цялото време на света да си връткам из целия град (ако щете и през цялата страна или на по-далеч) с колелото, което и сега сам си поддържам, и една палатка.

Ситуацията е различна и предполага различен стил на живот, по-спокоен, на по-бавни обороти, с по-малко силни емоции, но и с по-малко стрес. Аз лично съм човек, който би го направил, защото изобщо не се кефя на забързаното ежедневие, нито на бачкането залудо. Но напълно разбирам хората, които имат идея и капацитет да развият собствен бизнес, мотивирани са сериозно и работят за самите себе си. Ясно е, че за тях подобна опция да си стоят на 400 лв базов доход не е вариант.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 02 Мар 2017, 21:33

agstyles написа:Интересно ми е хората които казват че 2к на месец не би им стигнало, какви разходи толкова да имаш за месеца че 2к да не ги покрият.

Ами преди зимата отидох и хоп - обувки за 100лв, яке за 115лв. Сега искам да си взема радар-детектор - хоп 200лв. Разтропа ми се предницата - айде парички за носачи. Не са прищявки, а нормалните неща за човек, който си изкарва парите и заслужено ги харчи.

Потребител
Аватар

Мнение от agstyles » 02 Мар 2017, 21:38

Dirty M5 driveR написа:
agstyles написа:Интересно ми е хората които казват че 2к на месец не би им стигнало, какви разходи толкова да имаш за месеца че 2к да не ги покрият.

Ами преди зимата отидох и хоп - обувки за 100лв, яке за 115лв. Сега искам да си взема радар-детектор - хоп 200лв. Разтропа ми се предницата - айде парички за носачи. Не са прищявки, а нормалните неща за човек, който си изкарва парите и заслужено ги харчи.

Да, ама яке и обувки не са всеки месец или поне когато не е прищявка.
Преди няколко месеца и аз правих предница барабар със спирачките, сега ще сменям маховик съединител и турбо и разни други простотии.
Не казвам че трябва да е така хубаво е да си взимаш по-голяма заплата ама да се казва че под 2к на месец е едва ли не мизерстване и едвам се преживява ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 02 Мар 2017, 21:45

Аз 2к говорех за по-истински град, не за Русе. :mhihi: Но и тук 2000лв не са чак толкова много. Нали идеята е да стигат без постоянно да мислиш и смяташ за кое по-напред.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Мар 2017, 21:50

Аз разбирам въпроса от темата "Колко пари на месец ви стигат, за да живеете?", а не с колко пари ще мога да задоволя всичките си желания и да начеша всичките си красти.

Top Gun Maverick написа:... Сега съм си казал за съвсем друга сума, че ако изкарвам ще ми е достатъчна, но с времето се уверих, че дори да я постигна, тя ще ми е достатъчна, но със сигурност ще искам ако може да изкарвам повече.

Ами Колега, нали се сещаш как ще приключи това надбягване "до хоризонта"? Ще гониш моркова, докато накрая те налегне някоя болест и всичките ти пари ще идат за лекарства, да не кажа нещо по-лошо... За себе си съм разбрал, че просто в един момент трябва да си кажеш "Това ми стига" и да се кротнеш. За мен лакомията за пари и "екстри" е самоубийствена. И ти ще го разбереш - рано или късно, по един или друг начин.
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 02 Мар 2017, 22:39

Пусни анкета..тука малко до възраст и сем положение...ма за мен лично 2К....и съм айляк . Жена ми нема да поверва колко грижовен баща/съпруг може да има :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Yamaha R1
Мечтае да кара: E38 740IL

Мнение от Oblivion » 02 Мар 2017, 22:42

До толкова, че да мога да си позволя частен самолет. Всичко по-надолу има още стимул да бачка и не е напълно "свободно"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Мар 2017, 22:43

Абе правете разлика между life и жизнь :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 02 Мар 2017, 22:54

0
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 02 Мар 2017, 22:56

Само искам да уточним - колко пари ми трябват персонално или и за издръжката на децата и жената?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 02 Мар 2017, 22:57

Да мога да си позволя каквото ми хареса- било то кола, имение или самолет :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Мар 2017, 23:07

Oblivion написа:До толкова, че да мога да си позволя частен самолет. Всичко по-надолу има още стимул да бачка и не е напълно "свободно"

c04 написа:Да мога да си позволя каквото ми хареса- било то кола, имение или самолет :mhihi:

Т.е. идва утре някой и ви казва- пич, ей ти по 20к на месец и спирай да бачкаш. И вие ще откажете, щото не стига за самолет? :shock:

vatdim написа:най-общо излиза 150 лв за храна и домакински принадлежности

Абе ти какво ядеш? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 02 Мар 2017, 23:25

Познавам човек който взима по 10бона на месец наем и логично не работи. Отначало му стигаха, ама свикваш с този доход и се отпускаш :mhihi: Сега към 15-то число на месеца е по джанти :mhihi: :mhihi: Парите отиват предимно по проституки, хазард и бело :clap: И реално пак не му стигат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

На мен 1500лв биха ми били перфектни. Не пуша, не пия, не ходя по дискотеки. Ще спортувам всекидневно, ще вися по кафетата, лятото басейнчета, ще ходя от време на време на екскурзии, някой друг излет на риболов, някой трак дей на Калояново или Серес като зрител разбира се(с този бюджет толкова) . А бе с 2 думи истински кибик :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата