Защо станахме такива?
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Защо станахме такива?
Ако трябва да отговоря с една фраза на въпроса - защото израстна невъзпитано поколение. Жена ми 20 години е директорка на най-голямата детска градина в градеца ни и споделя интересни наблюдения. Казва, че там (в ДГ) се опитват да възпитават децата (някакви елементарни норми на общуване и поведение, оттам се започва), но после идват родителите, взимат си децата у дома и... на следващия ден все едно НИЩО... Просто децата не виждат тези културни норми в действие у дома си. Там майката гледа турските сериали, а бащата си пие ракията и псува новините по телевизора. Децата растат с бабите си или направо на улицата. И сега това поколение порастна - какво очаквате от хора без домашно възпитание? Не случайно се говори за "първите 7 години" - не е празен лаф, казвам ви...
Excellent! Steven is my name!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ето защо:
Нарича се неоколониална политика. Пряко се извършва се от местни индивиди, внедрени в управлението на съответната държава, под съответното външно ръководство. Всичко, което ви впечатлява са практическите методи за реализирането и.
Алън Фостър Дълес заявява на учредяването на ЦРУ 1945 г. , като тези негови думи стават доктрина на Студената война, започната две години по късно-от 1947 г.:
„Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството – с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене – всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел…честност порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото… Простащина и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става… Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ“.
Благодаря за отделенето внимание.
Нарича се неоколониална политика. Пряко се извършва се от местни индивиди, внедрени в управлението на съответната държава, под съответното външно ръководство. Всичко, което ви впечатлява са практическите методи за реализирането и.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Когато един народ е прост, той по-лесно се управлява.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Така е, за съжаление се превърнахме в държавата на златките и батките
Но не всички хора са такива, просто човек трябва да си подбира кръговете в които се движи и общува.
Неизбежно е да се срещаш с простаци, за съжаление ги има навсякъде, но освен тях има и нормални хора.
Както има и нормални жени за които не е най важно материалното осигуряване, има и що годе свестни работодатели, тук вече процента е по малък, но това си зависи от работниците до голяма степен.
Хареса ми това което написа колегата за детските градини, същото важи и за училищата.
Трудно е да намериш хубаво училище с добър и всеотдаен начален учител, но въпреки това все още ги има.
За добро не означава на всяка цена да спукват от зубрене учениците, учителя има много по голяма роля в живота и възпитанието на едно дете от колкото да му предаде някакъв сух материал.
Той го възпитава на любов към знанията и това все по рядко се среща.
Ще ме извините, но аз съм против гей паради и риалити шоута в които се изтъкват таланти и всякакви подобни пумии които ни заливат ежедневно от ефира на ТВ.
Култа към бързото забогатяване, в който всеки младеж иска да стане футболист, а всяка девойка фото модел или манекенка, напоследък желанието за певици и певци, така наречените "звезди" също надделява.
Това са все неща към които трябва да е насочено вниманието на родителите.
За мен най-лошо възпитание получиха децата родени в началото на 90-те, тяхните родители просто не ги ограничаваха от нищо, страдайки от ограниченията които те са имали, но неможейки да преценят кое реално е нужното.
Техните родители са също така хората които най много плюят социализма и въобще всичко свързано с него.
Разбира се в тези поколения също има нормални добре възпитани хора с морал, но просто са по малко.
И така...

Но не всички хора са такива, просто човек трябва да си подбира кръговете в които се движи и общува.
Неизбежно е да се срещаш с простаци, за съжаление ги има навсякъде, но освен тях има и нормални хора.
Както има и нормални жени за които не е най важно материалното осигуряване, има и що годе свестни работодатели, тук вече процента е по малък, но това си зависи от работниците до голяма степен.
Хареса ми това което написа колегата за детските градини, същото важи и за училищата.
Трудно е да намериш хубаво училище с добър и всеотдаен начален учител, но въпреки това все още ги има.
За добро не означава на всяка цена да спукват от зубрене учениците, учителя има много по голяма роля в живота и възпитанието на едно дете от колкото да му предаде някакъв сух материал.
Той го възпитава на любов към знанията и това все по рядко се среща.
Ще ме извините, но аз съм против гей паради и риалити шоута в които се изтъкват таланти и всякакви подобни пумии които ни заливат ежедневно от ефира на ТВ.
Култа към бързото забогатяване, в който всеки младеж иска да стане футболист, а всяка девойка фото модел или манекенка, напоследък желанието за певици и певци, така наречените "звезди" също надделява.
Това са все неща към които трябва да е насочено вниманието на родителите.
За мен най-лошо възпитание получиха децата родени в началото на 90-те, тяхните родители просто не ги ограничаваха от нищо, страдайки от ограниченията които те са имали, но неможейки да преценят кое реално е нужното.
Техните родители са също така хората които най много плюят социализма и въобще всичко свързано с него.
Разбира се в тези поколения също има нормални добре възпитани хора с морал, но просто са по малко.
И така...

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Borymeckata написа:Ако трябва да отговоря с една фраза на въпроса - защото израстна невъзпитано поколение. Жена ми 20 години е директорка на най-голямата детска градина в градеца ни и споделя интересни наблюдения. Казва, че там (в ДГ) се опитват да възпитават децата (някакви елементарни норми на общуване и поведение, оттам се започва), но после идват родителите, взимат си децата у дома и... на следващия ден все едно НИЩО... Просто децата не виждат тези културни норми в действие у дома си. Там майката гледа турските сериали, а бащата си пие ракията и псува новините по телевизора. Децата растат с бабите си или направо на улицата. И сега това поколение порастна - какво очаквате от хора без домашно възпитание? Не случайно се говори за "първите 7 години" - не е празен лаф, казвам ви...
Точно това е основната причина и според мен!Няма какво да очакваш от хора научени,че са най-велики и безнаказани!
Едно време ако се издъня в училище нямаше как да дойдат наще и да се карат с учителите,а сега дори им посягат...добър пример

Отделно хората се озлобиха,защото вече почти няма средна класа.Няма как да си позитивен и лъчезарен,като се чудиш как да свържеш двата края.
Другото което забелязвам е,че в София се напълни със всякакви хора от цяла България,а да си кажа честно има хора от няколко региона на страната,които са си кофти хора по природа.Завистливи,мрачни и гадни хорица по начало.
Истината е, че София се напълни с хора от провинцията, на които градският живот не им харесва, но са принудени да го водят поради липса на работа и изобщо лиспа на живот по провинцията.
Това е тъжната истина - градският човек е различно животно от човека, свикнал да се събужда с първи петли, на чист въздух и тишина.
Това е тъжната истина - градският човек е различно животно от човека, свикнал да се събужда с първи петли, на чист въздух и тишина.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Тъжна история като цяло...И само да вметна по темата за децата, просто не са виновни че са такива. Те са такива, каквито ние ги "направим" и освен това отражение на самите нас. Най-важното е примера, който им даваме, всичко започва от там. А опростачването се случи някак "неусетно", но пък качествено през последните 20-ина години.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Защото хората нямат страх от Бога.
P.S. Zvetiko
P.S. Zvetiko

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
айде мурзилките пак изпълзяха
и как може да се публикуват части от соц роман, като се приписват на някой си
... имам тест, кой е романът и кой е авторът
Иначе по темата, 45 години соц не прощават... и като мислене, и като отношения... но все пак някъде около децата на нашите деца може да се тръгне накъдето трябва

и как може да се публикуват части от соц роман, като се приписват на някой си

Иначе по темата, 45 години соц не прощават... и като мислене, и като отношения... но все пак някъде около децата на нашите деца може да се тръгне накъдето трябва

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Да бе, точно виновен соца за това, което е сега.
Точно по време на соца имаше съвсем друго мислене, нагласа и поведение.
Тогава не се забелязваха подобни поведенчески типове, каквито се забелязват в последните 25 години преход/демокрация или каквото се явява сегашното положение.
Даже сутринта гледам някакъв репортаж, някакви мангусти отново не бяха доволни от нещо си там, но бяха от старите софийски мангусти, всички говореха що-годе правилен или поне разбираем език , което е в следствие на едновремешните задължителни образователни мероприятия по соца.
Я виж новите мангусти, еле пък от провинцията, които аз ги наричам "диви мангусти", тея даже не може да разбереш какво говорят.
Точно по време на соца имаше съвсем друго мислене, нагласа и поведение.
Тогава не се забелязваха подобни поведенчески типове, каквито се забелязват в последните 25 години преход/демокрация или каквото се явява сегашното положение.
Даже сутринта гледам някакъв репортаж, някакви мангусти отново не бяха доволни от нещо си там, но бяха от старите софийски мангусти, всички говореха що-годе правилен или поне разбираем език , което е в следствие на едновремешните задължителни образователни мероприятия по соца.
Я виж новите мангусти, еле пък от провинцията, които аз ги наричам "диви мангусти", тея даже не може да разбереш какво говорят.
Владо написа:
Иначе по темата, 45 години соц не прощават... и като мислене, и като отношения...
Да, соца ти виновен, че има, кой да ти създава грешна представа! В същия соц. нямам спомен да биеха учителите и т.н., за да не обръщаме темата в политическа, толкова за соца.
По скоро грешно разбрана демокрация ...
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
....прекалено високо самочувствие и огромно его.....
.......много лошотия има и дори и да си добър по природа в един момент и ти превърташ....
.....бедния човек е трудно да искаш да е съвършен...........
....власт имащите са ужасяващо лош пример.........
рецепта:
.....да не се поддава човек на лошотията и да е добър въпреки всичко........
надежда:
наблюдавам хората, има малко но пък и супер свестни хора, така че равновесието е запазено!
Бог Знае най-Добре!
.......много лошотия има и дори и да си добър по природа в един момент и ти превърташ....
.....бедния човек е трудно да искаш да е съвършен...........
....власт имащите са ужасяващо лош пример.........
рецепта:
.....да не се поддава човек на лошотията и да е добър въпреки всичко........
надежда:
наблюдавам хората, има малко но пък и супер свестни хора, така че равновесието е запазено!
Бог Знае най-Добре!
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Факт са доста от нещата които са написани, но наистина все още има свестни хора, макар и доста малко.
Да и аз съм станал доста вулгарен, но то просто ако не псувам ще получа язва.
Но за мен причината се корени в тези три `институции` и в този ред:
СЕМЕЙСТВОТО
ОБРАЗОВАНИЕТО
ПРИЯТЕЛИТЕ
Ако тук имаш лошо влияние много трудно ще станеш смислен гражданин на света. Е, има и изключения, но не са много..
И най-вече семейството, защото те могат да влияят върху другите две.
Дето се вика, като имате деца - мислете как ще ги възпитавате.
Надявам се и аз да мисля след време..
Лошото е, че с интернет и ФБ децата имат досег до много лъскава помия и трудно можеш да им обясниш, че това НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО в този живот...
Да и аз съм станал доста вулгарен, но то просто ако не псувам ще получа язва.

Но за мен причината се корени в тези три `институции` и в този ред:
СЕМЕЙСТВОТО
ОБРАЗОВАНИЕТО
ПРИЯТЕЛИТЕ
Ако тук имаш лошо влияние много трудно ще станеш смислен гражданин на света. Е, има и изключения, но не са много..
И най-вече семейството, защото те могат да влияят върху другите две.
Дето се вика, като имате деца - мислете как ще ги възпитавате.

Надявам се и аз да мисля след време..
Лошото е, че с интернет и ФБ децата имат досег до много лъскава помия и трудно можеш да им обясниш, че това НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО в този живот...
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Това е едно от най-големите заблуждения, че има добри хора. Хората по природа не са добри, нито се раждат такива. Нито се учат на зло, много по-трудно е да ги научиш на добро, а злото си го вършат с лекота. Докато ние хората се ласкаем, че в нас живее нещо добро, ей тъй ще си се питаме и чудим защо това, защо онова. Ако питам кой да е тук, всеки има високо мнение за себе си, той е добър, върши добро и заслужава добро. Само, че истината е малко по-различна. И тя е, че всички ние сме зли, а доброто, което срещаме и идва до нас, то не е от нас, а от Бога. Той дава слънце и дъжд и на злите, затова е съвършен. А ние се раждаме зли и със злото в себе си. И всички приказки, че сме добрички и хрисими, са една голяма лъжа и заблуда. Ако не ми вярвате, оставете едно дете от малко, да прави каквото си иска, не го направлявайте, не го възпитавайте и познайте какво ще имате на 15 г. - едно ЧУДОВИЩЕ. И никой няма да го е учил на това. Иначе може да си приказваме и да обвиняваме и соц-а, не е проблем. Това е, защото не искаме да се вгледаме в себе си, но не с нашите очи, а с нечии други, еле пък с тия на Този, който вижда всичко. В контекста на темата, няма как да се очаква, че зли хора, ще произведат нещо добро. Крушата не ражда дренки, нито ябълката круши. Трябва да се ашладисат, за да се случи, от само себе си не става. Децата на зли хора, няма да станат добри от само себе си. Дори да се насилят, пак това ще са едни жалки усилия, защото не можеш да раждаш насила круши, ако си ябълка, невъзможно е. Рано или късно, ще стане ясно, че си ябълка. Ако разбирате сравнението.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз мислех отдавна да пускам подобна тема.
Но по-скоро като въпрос,тоест малко от друг ъгъл.Според вас кой живее по-лесно-свестният човек с морал,принципи,твърда дума и достойнство ,или безпринципните боклуци?
Да, със сигурност има хора,които живеят много добре и успяват във всяка сфера,като си пазят принципите,но колко са и какво им струва?
Иначе -такава си е човешката природа,навсякъде е еднаква,обстоятелствата просто изваждат някои други черти на светло.
Гледали сте исторически сериали-да не би всички да са ангели,винаги има интриги,предателства ,завист и т.н..
Младото поколение след 89-90 наистина са чувствително по-безпардонни като поведение и мислене,но и затова си има причина..Имах колежка,която каза -"няма да си възпитавам детето да бъде стойностен и принципен човек,такива стават аутсайдери"(не успях нищо да и опонирам..)
А за средата ти трябва някакъв голям късмет ,за да обградиш наистина с читави хора,не с хора които само имитират такова поведение ,докато не им се удаде възможност да си покажат истинското лице..
За пришълците в София-донякъде сте прави колеги,много кофти хора се събраха там,но това въобще не означава,че хората родени в София са си били много готини,да не кажем обратното,мнозинството също хич не са стока..
Това коя година е писано ..
Но по-скоро като въпрос,тоест малко от друг ъгъл.Според вас кой живее по-лесно-свестният човек с морал,принципи,твърда дума и достойнство ,или безпринципните боклуци?
Да, със сигурност има хора,които живеят много добре и успяват във всяка сфера,като си пазят принципите,но колко са и какво им струва?
Иначе -такава си е човешката природа,навсякъде е еднаква,обстоятелствата просто изваждат някои други черти на светло.
Гледали сте исторически сериали-да не би всички да са ангели,винаги има интриги,предателства ,завист и т.н..
Младото поколение след 89-90 наистина са чувствително по-безпардонни като поведение и мислене,но и затова си има причина..Имах колежка,която каза -"няма да си възпитавам детето да бъде стойностен и принципен човек,такива стават аутсайдери"(не успях нищо да и опонирам..)
А за средата ти трябва някакъв голям късмет ,за да обградиш наистина с читави хора,не с хора които само имитират такова поведение ,докато не им се удаде възможност да си покажат истинското лице..
За пришълците в София-донякъде сте прави колеги,много кофти хора се събраха там,но това въобще не означава,че хората родени в София са си били много готини,да не кажем обратното,мнозинството също хич не са стока..
Това коя година е писано ..
Свестните у нас считат за луди,
глупецът вредом всеки почита:
"Богат е", казва, пък го не пита
колко е души изгорил живи,
сироти колко той е ограбил
и пред олтарят бога измамил
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5