Кола до 2к?
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Кола до 2к?
skoti79 написа:Ползвайте таксита,като толкова ги пазите тия баварки.
Излиза по-евтино,вместо да поддържаш две коли.
Бахти и ламарините, Ше и треперя да не я надраскат .....
Една година разсъждавах като теб, докато не го разбиха и не ми направиха щети за 2к, които както сигурно се досещаш, каското не плати. Да не ти разправям пък после колко време ми е трябвало да си намеря всички части наново, да се кодира всичко, абе голяма разправия. Не го пожелавам на никого. Та въпросът е, ако не успеят да ти я откраднат, дали ти се занимава с тая цялата галимация? На мен не, но пък ми е първа кола и има и сантиментална стойност и не искам да я разкарвам, но пък и не искам да продължавам да и робувам, защото в момента точно това правя.
@Мордехай Благодаря за предложението, определено ще помисля.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
В интерес на истината, краде се от всякакви коли, на баща ми му гепиха няколко пъти емблемите на пежото, аз останах една нощ да преспя при родителите ми и на сутринта от Бмвто ми нямаше огледалата и фаровете, пак веднъж останах с един стар бус - сутринта му нямаше катализатора. Всичко се краде, освен рено 19.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Земи си голф 1.Много здрава кола дори гонейки 1000000км, няма много за крадене
. Разхода в града е около 10 бензин с нормално каране, с газ, метан, керосин, мазут и нз какви простотии нямам идея колко ще е, но предполагам на тънкана, ама читав да намериш е мисията невъзможна 

- TTODOR
- Потребител
-
- Кара: 6 cylinder
Аз бих ти препоръчал да се ориентираш към нещо японско, примерно тойота ярис,корола, мазда 2,3, хонда джаз или евнтуално някое старо субару импреза да си газиш зимата спокойно.Всички са изключително надеждни и с минимална подръжка ще ти вършат чудесна работа.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Сеат Кордоба/Ибиза, което е всъщност Поло.
От време на време карам на брат ми Кордоба-та, 1.4 60кс + газ, климатик и т.н.
Много приятна кола за София, поддръжка евтина.
Обаче разхода не е малък: 12/градско, извънградско 8.5
От време на време карам на брат ми Кордоба-та, 1.4 60кс + газ, климатик и т.н.
Много приятна кола за София, поддръжка евтина.
Обаче разхода не е малък: 12/градско, извънградско 8.5

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Голф някакъв. Ако тряя да е по-модерно трябва да е италианско, но там ще има големи филми особено ако нямаш познат майстор.
п.с.
Последно един италиански кенеф щеше да ме запали в движение - изгоря вентилатора на партното, но бушона не изгоря...
п.с.
Последно един италиански кенеф щеше да ме запали в движение - изгоря вентилатора на партното, но бушона не изгоря...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
dextuar написа:skoti79 написа:Ползвайте таксита,като толкова ги пазите тия баварки.
Излиза по-евтино,вместо да поддържаш две коли.
Бахти и ламарините, Ше и треперя да не я надраскат .....
но пък ми е първа кола и има и сантиментална стойност .
Ясно, като се замисля и аз бях така с първата ми лична кола.
Постепенно ще го надживееш.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
+1 за ГоУф.
Здрави и корави автомобили, избираш си двойка или тройка (но не първите тройки, че имаха малко проблеми), бензин/газ и според мен, задължително работещ климатик.
Данъка ще ти е мижав, обслужването минимално и безпроблемно
Никой няма да ти я погледне и ще спиш съвсем спокойно.
Здрави и корави автомобили, избираш си двойка или тройка (но не първите тройки, че имаха малко проблеми), бензин/газ и според мен, задължително работещ климатик.
Данъка ще ти е мижав, обслужването минимално и безпроблемно
Никой няма да ти я погледне и ще спиш съвсем спокойно.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Твърдо Е34- нищо не се краде, може да я оставяш където поискаш, всички ти правят път, голяма и сигурна кола- това, че искаш да я караш от време на време, не означава, че някой няма да те размаже точно в този момент и после да те чегъртат от полото или голфа. 

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Хонда Сивик хечбек 1.4 90 кс...между '97 и 2000 г.
Изпратено от моят NEM-L51 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят NEM-L51 с помощта на Tapatalk
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
BMW-то е скъпо за евридейка втора кола, данъци, граждански всичко е повече, поддръжка също, аз съм за Golf 3 вариантите са няколко, от Италия ( кат моя) .. всичко леш, но купе без ръжди иначе ако уцелиш поне мотора да е здрав ще е само за тампончета, накрайници, рейка, шарнири, биалетки, амортисьори и още бая
. Другия вариант ти е Австрия,Германия и тия подобните, купе няма (разпада се в масовия случай и ще изкара поне 2 дни още), но колата е по поддържана. За голф 3 ако е 75к.с бензин не е вариант гаден е, най добрия вариант за бензинов е 1.6 101к.с., за дизелов каквото бих взел за втора кола поради ред причини, пък и мотора с годините се е доказал - 1Z или както повечето хора го знаят 1.9 TDI 90к.с. 

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Vra4anin написа:Е30/Е34/Е36/Е39 - някое такова старо бмв, каквото ти допада и изпадне що годе читаво за тия пари. Няма да ги краднат вече тия модели, части бол и си оставаш в клуба дори и с евридейката. И винаги накрая (преди да се разпадне) вместо да я дадеш за скрап, може да си спретнеш едно проектче, да си имаш занимание/хобиТоку виж я заобичаш поече от официалната
Напълно съгласен, а и освен всичко са доста здрави машини на фона на всичко ново, което се бълва от автопроизводителите.

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Абе не съм сиг, че от Е39 няма да се краде, особено ако има и някоя друга екстра 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
DigitalExile написа:BMW-то е скъпо за евридейка втора кола, данъци, граждански всичко е повече, поддръжка също, аз съм за Golf 3 вариантите са няколко, от Италия ( кат моя) .. всичко леш, но купе без ръжди иначе ако уцелиш поне мотора да е здрав ще е само за тампончета, накрайници, рейка, шарнири, биалетки, амортисьори и още бая. Другия вариант ти е Австрия,Германия и тия подобните, купе няма (разпада се в масовия случай и ще изкара поне 2 дни още), но колата е по поддържана. За голф 3 ако е 75к.с бензин не е вариант гаден е, най добрия вариант за бензинов е 1.6 101к.с., за дизелов каквото бих взел за втора кола поради ред причини, пък и мотора с годините се е доказал - 1Z или както повечето хора го знаят 1.9 TDI 90к.с.
Търся нещо от София, което да е регистрирано, не ми се занимава тепърва с нов внос. Иначе БМВ-то, надявам се, ще продължа да си го ползвам като евридейка, просто може да е по-рядко и когато не ме мързи да се разходя, пък не ми пречи и да ходя с едната кола до него, да ги разменям и така. Като цяло чашата преля миналата седмица, когато валяха дъждовете и докато отида до БМВ-то, поне 3 други коли ме направиха вир вода. Та главно за такива сценарии + зимата + ако искам да пренощувам в някой друг квартал, без да се чудя на следващия ден дали ще си намеря колата, където съм я оставил.
И понеже си имам вече дизел, по-скоро гледам бензин, доколкото съм запознат, на "старите" коли бензиновите двигатели са доста по-безпроблемни и корави от дизели. И все пак, ако колата има вече поставен ГИ, това за предпочитане ли е или не?
Последна промяна Dextuar на 11 Апр 2017, 10:56, променена общо 1 път