Надеждно БМВ?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Надеждно БМВ?
Първо и най-важно е да вземеш най-поддържаната, а не тази на най-малко километри. Общото състояние е най-важно. След това вече мисля Е60 и Е90 за тия пари ще са смлени от карани(каквито са всъщност 99%-та от внесените в БГ от някой търгаш, просто за да дойдат на цена тук са смлени от каране и неподдържане, виж има цените на хубавите в Германия ако не вярваш)та моята препоръка ако трябва да се избира повече кеф, това е 330д/и. Аз лично бих предпочел дизела защото след скромен ремап тръгва да върви ДОСТА повече от бензинката, която и да я бутваш(атмосферен да го буташ си е неблагодарна работа)то ще се доближи до дизела на вървеж, но само толкова, обаче това с цената на двойно повече горене в литри когато ги гониш и двете здраво. Иначе при спокойно каране нямат особена разлика в горенето. Като обслужване бензинката е по-непретенциозна, има по-хубав звук и става повече за въртене на гуми. И двете задължително ръчка. Та и тук мисля опират нещата до каквато намериш в по-хубаво състояние. Общо взето из обявите гледам има по 2-3 от двата типа коли, но за тях ще трябва някой да свали цената на 10, понеже хубавото си му искат пари, макар за мен да е неразбираемо 12-13 годишна тройка да струва на 10 000, без да е М, да не говорим, че някои стигат до 15.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Надеждно БМВ?
Не знам как е било при е46, но при Е9х буквално всеки ремонт ти почва от 100+лв, така че според мен качествено поддържаните коли е нормално да са 13-15к нищо, че са на по 10г. Като цяло, бих избягвал новия внос и бих гледал регистрирана кола тук, ама не регистрирана преди 2 месеца
...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
dextuar написа:Не знам как е било при е46, но при Е9х буквално всеки ремонт ти почва от 100+лв, така че според мен качествено поддържаните коли е нормално да са 13-15к нищо, че са на по 10г. Като цяло, бих избягвал новия внос и бих гледал регистрирана кола тук, ама не регистрирана преди 2 месеца...
Имал си, дал си. Това се води поддръжка. Тоест, не може като тръгнеш колата и да търсиш едва ли не да не загубиш лев от цената от преди няколко години. Тоест може, но никой няма да ти купи тази кола, просто защото ще се намери някой с читава да я даде за по-малко пари, просто пък защото той вече е решил да я продаде наистина. Пълно е с разни обявени на високи цени, които само си седят. То Германските с високи цени си стоят, та какво остава за нашите тук.

Врачанин, Е60/90 за тия пари читави с много зор може да намериш, ама все малолитражки. За дизел забрави да е по-голям от 520, 525, а то не е ли 30-ка поне за какво ти е. При бензинките е същата работа.
А иначе за Дачитята ти, ами просто заглавието го забранява.

In God we trust, all others we track.

Моето мнение е, че по-старите коли са по-здрави и опростени общо взето, с някои изключения, но и по-трудно се намират читави.
Успех.
Успех.
Kurtov написа:Моето мнение е, че по-старите коли са по-здрави и опростени общо взето, с някои изключения, но и по-трудно се намират читави.
Успех.
Изобщо как ще е надеждна една по стара кола не знам ,хората правят проучвания как да на направят по здраво шаси ,как да сложат повече възглавници системи и датчици за пешеходци при удар и т.н. Не толкова приемливо да възхваляваме стари коли.Тогава нека всички да карат голф 3-ка.практически е безсмъртна ,но не в това смисъла !
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Аз чат-пат следя обявите, ей така от любопитство. В мобиле-то от месеци насам дизеловите Е90, особено тея на последните страници с най-високата цена, са абсурдни просто. То сменяни брони, сиджи тунинг, джанти реплики, волана на гъз обаче има нави, и какво ли не. Салона кожен, ама намазан до безобразие, защото сигурно е и той гъз отдолу. По-скоро от по-евтините (~12-14к) поне по снимки, има 2-3 които изглеждат добре. Та то въпроса за Е90 май изобщо не стои в тая тема. Е60 не гледам защото нямам интерес, ама от всички под 15к досега, които съм видял на живо на приятели, нито една не е била в нормално състояние.
Тука разговора е по-скоро за Е46 или Е39, ама не съм имал нито едното за да дам мнение. Карал съм и двете и не бих си купил Е46. Возил съм се в М3 Е46 и също не бих си го купил. Някой по-нагоре каза "китайско БМВ" и аз също съм останал с подобно впечатление. Виж петичката си е друга работа
, Е39 за тея пари би трябвало да е във вид, в който да ти текат лигите.
Тука разговора е по-скоро за Е46 или Е39, ама не съм имал нито едното за да дам мнение. Карал съм и двете и не бих си купил Е46. Возил съм се в М3 Е46 и също не бих си го купил. Някой по-нагоре каза "китайско БМВ" и аз също съм останал с подобно впечатление. Виж петичката си е друга работа

- sladeslade
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 520d, 2007
Според мен читава е60 за тези пари няма да намериш. Няма да е поддържана, със сигурност ще е нов внос без каквито и да е екстри. Преди две години купих е60 520д 2007г. за малко над 21 000 лева на 180к километри от втори собственик с пълна сервизна история в БМВ и естествено нищо не й липсва
- цената беше и все още е над пазарната стойност, но за почти 63к километра навъртяни за тези две години, не съм сменил нищо освен един термостат + стандартното обслужване.
На твое място бих взел е46 330ci - здрава, надеждна и мощна. Със сигурност поддръжката и консумативите не бъркат толко в джоба, колкото е60-ката.

На твое място бих взел е46 330ci - здрава, надеждна и мощна. Със сигурност поддръжката и консумативите не бъркат толко в джоба, колкото е60-ката.
Аз бих стоял настрана от е60.
Е39 мисля, че е най- подходящия избор. Ако за тези пари можеш да намериш 530 това е колата... ако искаш по- малка- е46 330. За мене този мотор е най- хубавия за времето си в тези коли.
Е39 мисля, че е най- подходящия избор. Ако за тези пари можеш да намериш 530 това е колата... ако искаш по- малка- е46 330. За мене този мотор е най- хубавия за времето си в тези коли.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
+1 за е39 (530D). За тези пари наистина е невъзможно да се намери читаво е9X или е6X.
Преди 2-3 дни един познат от работа идва и ми вика: предлагат ми като твоето БМВ (е60 525Д), м пакети джанти 18 за 4 к лв. И аз
Обяснявам му на човека че тази кола варира между 15-20 к, но той имал Гоуф 4 и мислел да го бартероса за е60-ката
Незнам на такива хора има ли смисъл да им се обяснява каква грешка допускат или е по добре да ги оставиш да си вкарат таралежа в гащите и после да гледаш сиир 

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
С риск за живота ми все пак ще си дам мнението
И аз от половин година сигурно оглеждам нещо подобно в същия ценови диапазон. И ето до къде стигнах:
Номер 1
Е39 3ка бензин, но да е в отлично състояние че годинките са му много вече и повечето са трупове.
Е46 не мисля, че е добър update от Е36, по-скоро downgrade
Е90 - изключително надценен модел за парите си
за тея кинти ще намериш или нещо около 200к реални и с екстра CD
или някой половин милионник с голямото нави
, по-харните вървят 14-15+к лв което за тая кола е прекалено много за това което предлага
(тука очаквам да бъдат счупени поне 5 клавиатури, а след това да ми проследят и IP от което пиша ...
)
Е60 е супер особено след фейса, но там бюджета скача, иначе с 300 зора може да се намери някое 530i неизтормозено много за около 10-12к ама пак трябва мноого да се внимава и да му се бодне една газчица разбира се
3ката бензин М54 ми е просто фаворит като мотор има си и звук и доволен вървеж особено в Е39, супер се газифицира и всичко заспива. Има доволно количество екстри, които се ретрофитват лесно ако ги няма, части бол, а с един М пакет става уникално красива.
Редно е да кажеш като бохем ли ще я караш тая кола или ще возиш деца, колела , детски колички и т.н.

Номер 1

Е46 не мисля, че е добър update от Е36, по-скоро downgrade

Е90 - изключително надценен модел за парите си

Е60 е супер особено след фейса, но там бюджета скача, иначе с 300 зора може да се намери някое 530i неизтормозено много за около 10-12к ама пак трябва мноого да се внимава и да му се бодне една газчица разбира се

3ката бензин М54 ми е просто фаворит като мотор има си и звук и доволен вървеж особено в Е39, супер се газифицира и всичко заспива. Има доволно количество екстри, които се ретрофитват лесно ако ги няма, части бол, а с един М пакет става уникално красива.
Редно е да кажеш като бохем ли ще я караш тая кола или ще возиш деца, колела , детски колички и т.н.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
e34 за ~500 лв и останалот то 10к за да го докараш до шоурум състояние
Сериозно - като взимах моята е39 направих точно това - взех сравнително евтина кола с читав мотор - закарах я в сервиза и всичко, което не е метално и има и най-леки признаци че е започнало да се износва се смени.
Вече 4-та година нямам проблеми да чукна на дърво.

Сериозно - като взимах моята е39 направих точно това - взех сравнително евтина кола с читав мотор - закарах я в сервиза и всичко, което не е метално и има и най-леки признаци че е започнало да се износва се смени.
Вече 4-та година нямам проблеми да чукна на дърво.
don_gori написа:С риск за живота ми все пак ще си дам мнениетоИ аз от половин година сигурно оглеждам нещо подобно в същия ценови диапазон. И ето до къде стигнах:
Номер 1Е39 3ка бензин, но да е в отлично състояние че годинките са му много вече и повечето са трупове.
Е46 не мисля, че е добър update от Е36, по-скоро downgrade![]()
Е90 - изключително надценен модел за парите сиза тея кинти ще намериш или нещо около 200к реални и с екстра CD
или някой половин милионник с голямото нави
, по-харните вървят 14-15+к лв което за тая кола е прекалено много за това което предлага
(тука очаквам да бъдат счупени поне 5 клавиатури, а след това да ми проследят и IP от което пиша ...
)
Е60 е супер особено след фейса, но там бюджета скача, иначе с 300 зора може да се намери някое 530i неизтормозено много за около 10-12к ама пак трябва мноого да се внимава и да му се бодне една газчица разбира се![]()
Това все едно аз го написах

Е90 е малко "по-кола" от е46 но там го няма хубавия бензинов мотор.
Е39 - и според мен, като изработка и това което получаваш е правилният избор - но как не можаха да ми харесат външно тия коли...
Е60 - тука трябва да се вадят още пари, да се чака много докато излезе читава и накрая пак ще е постна като шпек салам

Ще чакам някой манЯк от форума да тръгне да си продава колата, щото всички тука са си накупували от скъпите

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Bavarcho написа:естествено Е39..
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Всички са надеждни стига да не са с превътран километраж. Ся е90 и е60 за тия пари няма да намериш освен ако не са гробове.