Разход на масло 1,4 d4d TOYOTA/MINI
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Разход на масло 1,4 d4d TOYOTA/MINI
Бмв-то е от Италия и първите три пъти пише в книжката, че е сменяно на 30 000 километра, а след това бат италианец сигурно само е доливал, но сега при мен колата гори пренебрежимо малко масло.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
alekangg написа:На Опел още преди 6-8 години даваха за новите коли 30к км
Нашата Инсигния иска смяна на 30к по книжка, тя си има някакви датчици и мери нещо по маслото и около 25к вече пищи да предупреди. Другия месец ще и е втората смяна на масло за годината

Новото Виваро дето взехме според зависи от мотора и региона където се кара, смяната на масло е с различен интервал. За България Битурбо дизела с Евро 6 дава 30к км, за Израел обаче дава 40к

Пежо имат някаква странна политика за обслужването на колите, на офисната 308ца като я закарахме първия път и смениха само масления филтър, та я карахме допълнително и по изрично наше настояване смениха останалите
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
mitkoa написа:Каква е целта на темата?
Купих Аурис със същия двигател през 2008 год. ...
Като не си разбрал, продължаваш на следващата тема, тука има доста за спам.
Жената си купува само нови коли и до сега не е срещала такава простотия, и ме попита за мнение. За това се интересувах дали някой тук не е карал ново Мини с този мотор или не е обслужвал такъв.
И аз съм карал 318 без разход на масла, ама беше с М10, отдавна е донор на материал. От 2008 до 2014 са минали поне една Евро норма, сравнението не е точно.
mitkoa написа:Каква е целта на темата?
Това стана много модерен въпрос в тоя подфорум. Пуска си някой тема, пишем си, ако някой не може да разбере смисъла на темата не виждам защо трябва да пише в нея. Справката показва 26133 теми към днешна дата в този подфорум, харесайте си някоя дето и разбирате целта.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2