Въпроси относно дърпане на кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Въпроси относно дърпане на кола

Мнение от Don_Diego » 20 Май 2017, 10:10

Щом документално не е изрядна колата според мен варианта за теглене автоматично отпада.
Евтиното излиза скъпо рано или късно, не си правете експерименти :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 20 Май 2017, 10:56

BMW_POWER написа:
dr.peshev написа:Приготви си едни 300лв за съединител!

Като за начало :yes:

На мен това "проблем със спирачки" ми звучи стряскащо. Един дивак да засече теглещата кола, да спре по-рязко пред нея и нещата отиват много нагоре. По трасето има ли спускане? "Проблем с управлението", хм, вземете си камера. Може та изкарате пари в тубата.

Но вие си знаете.

Не съм се изразил правилно.
Теглената кола има проблем само със скоростна кутия, всичко друго е изрядно.

Потребител
Аватар

Мнение от ivan40glupaka » 20 Май 2017, 11:13

Kurtov написа:Колата ще я дърпам около 30-40 км, което пак си е доста.

Значи спираш да се занимаваш с глупости и си викате репатрак- ще ви струва 60-80лв., тарифите са 80ст.-1лв. на км. в посока. Да го дърпаш ще е по-евтино, но пак ще отидат 30-40лв. за въже и гориво- аз не бих си рискувал автомобила заради едни 30 лева. Ти видимо нямаш опит с тегленето на коли, явно и този който ще е в другата кола няма опит- скъсването на въже не е никак сложно, сам смятай колко ти струва ремонта на спукана броня ;) Да не говорим за по-големи щети- виждал съм скъсано въже да прави дупка в тавана на едната кола...

ПС: Теглената кола трябва да е с редовни документи (преглед, ГО, винетка) и нейният шофьор ще отнесе актовете за всяка нередност-
първият полицай който ви види ще ви спре понеже ясно вижда как ще ви вземе 50 кинта или ще ви напише актове за бесни цифри.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 21 Май 2017, 0:15

То, докато питаш тук вече да си я издърпал. :mrgreen: 300 кинта за съединител, помпи и ала-балистики. К'во ще му стане на ХД-то, ако дърпа и 300 км, че не разбрах ? :mhihi: Хептен изтрещЕхте деба ...
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 21 Май 2017, 8:55

Значи колата успяла да се предвижи на самоход и не ми се отдаде шанс да счупя съединителя, но научих много неща относно дърпането на кола.
Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528I
Мечтае да кара: ///Мъ 5

Мнение от KUMHO » 22 Май 2017, 15:45

Всичко зависи от карането и на двамата , аз 280км дърпах вектра комби с 518 :mhihi: по някакви малки пътища , че нали е забранено уж по магистралата. Отне ми 8 часа с много ръчкане , че всеки байр си беше изпитание с това 1.8 :kuku: , нищо му нямаше на съединителя и ме изкара още 2 годинки и така си я продадох

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 22 Май 2017, 20:20

KUMHO написа:

Всичко зависи от карането и на двамата , аз 280км дърпах вектра комби с 518 :mhihi: по някакви малки пътища , че нали е забранено уж по магистралата. Отне ми 8 часа с много ръчкане , че всеки байр си беше изпитание с това 1.8 :kuku: , нищо му нямаше на съединителя и ме изкара още 2 годинки и така си я продадох

Хората с каравани обикалят цял свят,ние тука сменяме съединители за добро утро :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Май 2017, 4:35

kiko написа:Хората с каравани обикалят цял свят,ние тука сменяме съединители за добро утро :mhihi:

По принцип си прав. Само дето единственото общо между дърпането на кола и дърпането на каравана е глагола "дърпам". Не коментирам практическия опит на участниците в операцията.

Предишна

Назад към Извън Темата