Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване
Модератор: Общи модератори
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване
колегата няма затъмнени стъкла.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Аз цъкнах второто, защото първото така и така не стана. Всми пише някакви глупости за пропускливост и това-онова, но пак си правят гавра..
Както и да е. Ясно е, че са си превишили правата, но тъпото е, че както винаги - нищо не може да стане.
Те си купиха КИА-и по 100 бона ти за единия ден дето са ти изгубили..
Част от цялата ш***на система на модерно робство...
Предполагам, теоретично можеш да ги съдиш и то точно тези двамата, лично, за некомпетентност и ще останат без работа.
Ама какво ще те стопли това? Ще си изгубиш още повече време.. 
Както и да е. Ясно е, че са си превишили правата, но тъпото е, че както винаги - нищо не може да стане.
Те си купиха КИА-и по 100 бона ти за единия ден дето са ти изгубили..
Част от цялата ш***на система на модерно робство...
Предполагам, теоретично можеш да ги съдиш и то точно тези двамата, лично, за некомпетентност и ще останат без работа.

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- pivanov
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M4 Competition
Знам, че КАТ изпращат такива неплатени глоби в НАП след като самите КАТ не могат да ги съберат. И вече дори да платите глобата си в сметката на КАТ задължението ви към НАП остава и трябва да ходите с платежни наляво надясно за да ви изчистят задължението. Понеже КАТ нямат система за да провериш дължиш ли нещо, може поне да си изкарате ПИК в НАП и онлайн да си проверявате дали КАТ не са изпратили някоя глоба за събиране в НАП.
Не го написах много разбираемо, но ако ви се разхожда може да отидете до НАП за да си изкарате удостоверение за липса на задължения, което не значи, че нямате глоби в КАТ
Не го написах много разбираемо, но ако ви се разхожда може да отидете до НАП за да си изкарате удостоверение за липса на задължения, което не значи, че нямате глоби в КАТ

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
michev написа:Добре де, аз друго не разбрах, как полицаите са знаели, че точно ти си с неплатени глоби, та точно теб да спрат? Спряха те за затъмнени стъкла и тогава провериха някъде ли?
Спряха ме, че съм без колан в интерес на истината, което смятам няма отношение към темата.
Kroki написа:Затъмнените стъкла нямат нищо общо.. Колегата е дал препратка към случката, където в страницата на клуба във фб, беше създадена дискусия за затъмнените стъкла и тогавашният министър се обади за среща. Тоест дава пример колко сме силни, като общност..
Най-вероятно са го спрели съвсем случайно, проверили са в "таблета" и просто е имал късмета да не знае, че има глоба..
Точно така!
Имах предвид, че ако се направи нещо от голяма група хора
и с някаква неправителствена организация зад гърба, каквато е форума например,
може и да се постигне нещо ...
Bexim написа:Предполагам, теоретично можеш да ги съдиш и то точно тези двамата, лично, за некомпетентност и ще останат без работа.Ама какво ще те стопли това? Ще си изгубиш още повече време..
Аз вече написах, че за мен е свирено вече.
Ако се заям да се разправям може и да стане нещо,
но най-вероятно ще изям повече л@йна от тия двете тикви дето ми взеха книжката.
Тва е пробвано с други проблеми с БГ "институцията"

Въпроса е дали има някакво единомислие да се направи нещо за да не се случи на следващия като мен ...
Независимо дали е от БМВ форума, изобщо има БМВ и тн.
Просто тия говнари в КАТ, НАП и всеки друг държавен Ад трябва да се натискат когато правят глупости!
Демек постоянно

Колко са 2 години на фона на хилядолетната човешка история

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Според мен са две възможните посоки, за съжаление и двете са задънена улица, но все пак мисля че трябва за някаква конкретна промяна да се говори.
1.Да се настоява за прецизиране на текста "...наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане" и по-конкретно в посока добавяне на текст, че такова обстоятелство възниква само ако нарушителят е бил уведомен за глобата по надлежния ред.
- подобно допълнение ще обезмисли цялата точка тъй като патрулният полицай няма как да направи проверка дали водачът е бил уведомен за глобата която вижда на таблета си(приемаме че самата система не се променя).Т.е. полицаите изобщо няма да се занимават да отнемат книжки по тази точка.
2.Настояваме за промяна в самата система в посока синхронизация на системите, електронни услуги и съкращаване на бюрокрацията което ще реши и още доста други подобни абсурди.
- никой няма да го позволи това въпреки че е най-логичното.
Ако говорим за настояване за промяна на текстовете както беше при затъмнените стъкла ще трябва да е нещо което не обезмисля алинеята и въпросните подточки.
Според мен самата алинея е добре написана, големият проблем е другаде, а именно че нарушителите не са уведомени за наказанията.
1.Да се настоява за прецизиране на текста "...наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане" и по-конкретно в посока добавяне на текст, че такова обстоятелство възниква само ако нарушителят е бил уведомен за глобата по надлежния ред.
- подобно допълнение ще обезмисли цялата точка тъй като патрулният полицай няма как да направи проверка дали водачът е бил уведомен за глобата която вижда на таблета си(приемаме че самата система не се променя).Т.е. полицаите изобщо няма да се занимават да отнемат книжки по тази точка.
2.Настояваме за промяна в самата система в посока синхронизация на системите, електронни услуги и съкращаване на бюрокрацията което ще реши и още доста други подобни абсурди.
- никой няма да го позволи това въпреки че е най-логичното.
Ако говорим за настояване за промяна на текстовете както беше при затъмнените стъкла ще трябва да е нещо което не обезмисля алинеята и въпросните подточки.
Според мен самата алинея е добре написана, големият проблем е другаде, а именно че нарушителите не са уведомени за наказанията.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
dextuar написа:От 2 години го чакам тоя сайт да заработи...
http://fish.mvr.bg/
Късно си започнал с чакането

Тоя сайт работеше преди 5-6 години и то само за София. Преди около 3-4 години доколкото знам го спряха, за да правят нов, по-модерен, по-функционален и т.н.
Още го чакаме новия

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
TheDriver написа:...
Благодаря ти за конструктивното и информативно мнение

Това е начина ако искаме да формулираме някакви искания,
които хем да са ефективни хем реално да клекнат ония тикви да направят нещо.
Наясно съм, че ще е трудно може би и невъзможно да се бутне нещо в КАТ ...
И все пак смятам, че ако не се опитва нали се сещате кой ще е винаги преебания ...
Интересното е, че при Видео контрола този като му обясних каква е ситацията
рови гледа някъде в компютъра и каза - Да, наистина не сте били уведомен, не е връчено.
Тоест явно имат такава информация в системата.
Дали тя стига до фуражките на пътя, те знаят ли, ползват ли я са едни други въпроси ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Явно е възможно да оспориш взимането на талона и книжката, но въпроса е как да се защитиш в момента на проверката... Не искаш ли да напишеш едно писмо с подобен въпрос и да видим какъв ще бъде отговора?!
Колко време загуби в КАТ? Плащаш ли някакви допълнителни глоби за това, че са ти отнели книжката?! Кога ти е регистрирано нарушението и от коя дата ти е НП?
Колко време загуби в КАТ? Плащаш ли някакви допълнителни глоби за това, че са ти отнели книжката?! Кога ти е регистрирано нарушението и от коя дата ти е НП?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
На мен пък ми свалиха номерата на колата, защото ми беше изтекла книжката, което за мен беше пълен абсурд... Оставям на страна моралната гледна точка, че полицаите можеха да ме предупредят да си я подновя или при следащото спиране ще ми свалят номерата. Като ги попитах защо ми сваляте номерата те ми отговориха "Щом ти е изтекла книжката, значи си неправоспособен". Странното е, че тази прапоспособност всеки си я определя както си иска. По закона за българските лични документи пише, че шофьорската книжка е само удостоверение за твоята правоспособност и изтичането й не те прави неправоспособен. Видях, че има няколко подобни дела в административния съд и решенията са три вида - водача си е виновен, водача е оневинен или това е изключение, което не е описано в закона за движение по пътищата.
За мен беше важното да си върна колата най-бързо в движение и поради тази причина не заведох дело в съда, но най-вероятно щяха да отсъдеят в моя полза. Остана ми само другият вариант да прехвърля колата на друг човек и направихме на колата нова регистрация.
Та ощо взето след тоя случай си задавам няколко въпроса - защо пишат толкова недомислени закони? По телевизията началниците от КАТ казваха, че на шофьорите с изтекла книжка няма да им свалят номерата, а после стана точно обратното. Как може мен с изтекла книжка да ме приравяват с тези, които карат пили, дрогирани или без изобщо да са изкарали книжка, защото точно заради тях беше написан този закон. Какъв е смисълът от него, щом може да го заобиколиш по толкова лесен начин - като си прехвърлиш колата на друг човек, правиш нова регистрация и после ако искаш пак може да смениш талоните на твое име. Най-основателната причина на началника на КАТ за моята "неправоспособност" беше не съм си подал медицинско удостоверение, че съм здрав и мога да карам кола... Тея хора знаят ли как се вадят тези медицински удостоверения - отиваш при личния лекар и за 10лв ти се подписва от името на всички доктори. Ако аз, който съм на 30 години, не съм медицински годен какво да кажем за възрастните хора на по 70-80 години, които карат кола и имат реакции като на охлюв.
А да не говорим, че с тази изтекла книжка са ме спирали поне 4-5 пъти и са ме записвали на карулта на Владая и никои не беше видял, че ми е изтекла. Трябваше ли да глобят и тези полицаи, че не са си свършили работата? Или само защото не съм видял нещо, което и още 10 катаджии не са видяли трябва да ми свалят номерата...
Та абсурдите са безкрай и едва ли скоро някой ще се наеме да оправи системата и законите, за да не се получават такива простотии.
За мен беше важното да си върна колата най-бързо в движение и поради тази причина не заведох дело в съда, но най-вероятно щяха да отсъдеят в моя полза. Остана ми само другият вариант да прехвърля колата на друг човек и направихме на колата нова регистрация.
Та ощо взето след тоя случай си задавам няколко въпроса - защо пишат толкова недомислени закони? По телевизията началниците от КАТ казваха, че на шофьорите с изтекла книжка няма да им свалят номерата, а после стана точно обратното. Как може мен с изтекла книжка да ме приравяват с тези, които карат пили, дрогирани или без изобщо да са изкарали книжка, защото точно заради тях беше написан този закон. Какъв е смисълът от него, щом може да го заобиколиш по толкова лесен начин - като си прехвърлиш колата на друг човек, правиш нова регистрация и после ако искаш пак може да смениш талоните на твое име. Най-основателната причина на началника на КАТ за моята "неправоспособност" беше не съм си подал медицинско удостоверение, че съм здрав и мога да карам кола... Тея хора знаят ли как се вадят тези медицински удостоверения - отиваш при личния лекар и за 10лв ти се подписва от името на всички доктори. Ако аз, който съм на 30 години, не съм медицински годен какво да кажем за възрастните хора на по 70-80 години, които карат кола и имат реакции като на охлюв.
А да не говорим, че с тази изтекла книжка са ме спирали поне 4-5 пъти и са ме записвали на карулта на Владая и никои не беше видял, че ми е изтекла. Трябваше ли да глобят и тези полицаи, че не са си свършили работата? Или само защото не съм видял нещо, което и още 10 катаджии не са видяли трябва да ми свалят номерата...
Та абсурдите са безкрай и едва ли скоро някой ще се наеме да оправи системата и законите, за да не се получават такива простотии.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Според мен истината е една - караш без книжка - В ЗАТВОРА, караш пиян/дрогиран - В ЗАТВОРА. И така няма покрай сухото да гори и мокрото и да се правят такива гимнастики с прехвърляне и т.н
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
KPETEH написа:Явно е възможно да оспориш взимането на талона и книжката, но въпроса е как да се защитиш в момента на проверката... Не искаш ли да напишеш едно писмо с подобен въпрос и да видим какъв ще бъде отговора?!
Искам и ще напиша

Тоест да се направи нещо заедно и общо за автомобилната общност, щото иначе ще си остана с писмото

Наистина въпроса е как да реагира човек на място ...
около 2 часа ми отне цялата процедура, няма допълнителна санкция.
Кое нарушение от кога е? Това, за което са ми я взели ли?
belial написа:За мен беше важното да си върна колата най-бързо в движение и поради тази причина не заведох дело в съда, но най-вероятно щяха да отсъдеят в моя полза.
То и при мен беше така

Това обаче не значи, че трябва после да се клепнат уши

...
- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
belial написа:...
Е хубаво де тебе като са те спирали 10 пъти не ти ли светна,че е време да си я подновиш,а после полициаите били виновни за този абсурд,пак бая време гратис си минал.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Проблемите станаха доста ! Дайте да формулираме какво точно искате да се промени , преди да занимаваме Клуба и УС!
Изтекла книжка и сваляне на номерата ми звучи също абсурдно.То като цяло цялата система на КАТ трябва да се промени.
Като ходят с таблети , защо предното ми стъкло е нашарено като коледна елха?!Въвежда ми номера на колата и системата трябва да му излиза в червено: изтекла ГО , няма винетка , няма техн. преглед и т.н.Освен всички стикери нося и хартиените документи , което с мотор например е доста неприятно!
Щом на тях им излиза на таблета , че имаш неплатена глоба , мисля че е елементарно да направят да можеш и сам да си провериш
Изтекла книжка и сваляне на номерата ми звучи също абсурдно.То като цяло цялата система на КАТ трябва да се промени.
Като ходят с таблети , защо предното ми стъкло е нашарено като коледна елха?!Въвежда ми номера на колата и системата трябва да му излиза в червено: изтекла ГО , няма винетка , няма техн. преглед и т.н.Освен всички стикери нося и хартиените документи , което с мотор например е доста неприятно!
Щом на тях им излиза на таблета , че имаш неплатена глоба , мисля че е елементарно да направят да можеш и сам да си провериш
Въпросът е как да не се стига да оспорване. И до това да се налага да се защитаваш на пътя, а полицаят да се чуди сега това връчено ли е не е ли връчено.
Явно в момента това което достига като информация до патрулния полицай не прави разлика между връчени или не глоби. Алинеята също не я интересува.
Ако наистина във видео контрола имат информация дали е връчено или не, то трябва да попитаме дали е възможно и патрулите да имат достъп до такава информация когато им се наложи.
От там насетне или промяна на текста, така че да отразява моментът с връчването, както и допълнение, че ако при подобна проверка излезе нещо което не е връчено то биваш автоматично уведомен за него.
Ако промяната на текста е прекалено трудна, вероятно със заповед може да се инструктират патрулите да не отнемат свидетелството, ако единствените висящи глоби са такива които не са връчени.
Само не трябва да се стига до момент в който това с връчването да стане врата за измъкване, защото и в момента хората гледат да се крият. Ако те изненадат при проверка с нещо за което незнаеш, те уведомяват за него по съответната процедура, отразяват го в системата и няма как да се криеш след това.
Явно в момента това което достига като информация до патрулния полицай не прави разлика между връчени или не глоби. Алинеята също не я интересува.
Ако наистина във видео контрола имат информация дали е връчено или не, то трябва да попитаме дали е възможно и патрулите да имат достъп до такава информация когато им се наложи.
От там насетне или промяна на текста, така че да отразява моментът с връчването, както и допълнение, че ако при подобна проверка излезе нещо което не е връчено то биваш автоматично уведомен за него.
Ако промяната на текста е прекалено трудна, вероятно със заповед може да се инструктират патрулите да не отнемат свидетелството, ако единствените висящи глоби са такива които не са връчени.
Само не трябва да се стига до момент в който това с връчването да стане врата за измъкване, защото и в момента хората гледат да се крият. Ако те изненадат при проверка с нещо за което незнаеш, те уведомяват за него по съответната процедура, отразяват го в системата и няма как да се криеш след това.