По-дълъг преход с кола
Модератор: Общи модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: По-дълъг преход с кола
1. USB зарядно или разклонител за кола.
2. Въже и някакво малко гедоре и комплект гайчни ключове.
3. Помпа, крик и останалите неща за смяна на гуми. Ако инвестираш за комплект за ремонт на спукана гума няма да сбъркаш - мисля че се продават - шило + Каучука и ножица.
Останалото си го предвидил.
Пускай си свеж въздух през средните въздуховоди на таблото - той ще те държи в кондиция и няма да се успиваш (пробвано и работи отлично).
Семките и всичко изобщо (ядки, сладки и тн), което можеш да чоплиш с уста ще те държи буден.
2. Въже и някакво малко гедоре и комплект гайчни ключове.
3. Помпа, крик и останалите неща за смяна на гуми. Ако инвестираш за комплект за ремонт на спукана гума няма да сбъркаш - мисля че се продават - шило + Каучука и ножица.
Останалото си го предвидил.
Пускай си свеж въздух през средните въздуховоди на таблото - той ще те държи в кондиция и няма да се успиваш (пробвано и работи отлично).
Семките и всичко изобщо (ядки, сладки и тн), което можеш да чоплиш с уста ще те държи буден.
Последна промяна cod-cdbp на 04 Юни 2017, 15:51, променена общо 1 път

Don_Diego написа:изобщо не я пробвай тая комбинация кола+нес кафе. Един-единствен път съм го правил и започна да ми прескача помпата, а 10-15 ред була ги пия без грижи.
Редувайте се кой да води колоната
Аз съм същия- ред бул- пия го като вода. Обаче кола и (нес) кафе и получавам така бясна аритмия, че не е истина...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
А защо трябва да се мине "на един дъх" особено и след работа? Ако времето те пристиска, по-добре жертвай един ден отпуск отколкото да се смачкате от път и да не видите нищо, че и беля да не става...
Последна промяна Dextuar на 04 Юни 2017, 16:12, променена общо 1 път
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Докато е светло е ОК. Мръкне ли става гадно. Моя съвет е да пренощувате. По възможност преди да напуснете Сърбия, че е по - евтино. Аз лично нощно време... гледам да не пътувам.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Мен лично ме изморява доста повече и не го харесвам също,но има хора,които го предпочитат заради намаления трафикvvasilev1 написа: Аз лично нощно време... гледам да не пътувам.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Имам приятели-джамбази, които често правят курсове до Австрия и Германия. Та от тях съм чувал следното:
1. Радиото да дрънка постоянно, дори да пречи на пътника до теб;
2. Пътникът да не спи, а да разговаря с теб и постоянно да следи състоянието ти. Ти може да не забележиш, че заспиваш, но отстрани се забелязва, ако започнеш да клюмаш или да "сееш" между лентите на шосето;
3. Винаги да ти е малко хладно, в никакъв случай да ти бъде топло - на топло човек се отпуска и... заспива.
Не можеш ли да тръгнеш от Бургас ден по-рано и да преспиш последната нощ в София? Така поне ще тръгнеш на дългия път отпочинал... Едва ли един ден работа ти е толкова важен и не си струва заради него да поемаш рискове. Успех!
P.S. Я, Врачанинът е написал почти същото като мен... Значи има истина.
1. Радиото да дрънка постоянно, дори да пречи на пътника до теб;
2. Пътникът да не спи, а да разговаря с теб и постоянно да следи състоянието ти. Ти може да не забележиш, че заспиваш, но отстрани се забелязва, ако започнеш да клюмаш или да "сееш" между лентите на шосето;
3. Винаги да ти е малко хладно, в никакъв случай да ти бъде топло - на топло човек се отпуска и... заспива.
Не можеш ли да тръгнеш от Бургас ден по-рано и да преспиш последната нощ в София? Така поне ще тръгнеш на дългия път отпочинал... Едва ли един ден работа ти е толкова важен и не си струва заради него да поемаш рискове. Успех!
P.S. Я, Врачанинът е написал почти същото като мен... Значи има истина.
Последна промяна Borymeckata на 05 Юни 2017, 6:34, променена общо 2 пъти
Excellent! Steven is my name!
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Има едно хотелче в Белград. Казва се carpe diem. Има подземен паркинг. Виж го Букинг. Наспете се и сутринта - юруш на маслините.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Слънчогледовите семки много помагат против заспиване и като че ли са най-безопасни. Разбира се, в колата става невероятна кочина, но пък оставаш буден. Всякакви други смеси и енергийни напитки са опасни за сърцето, съчетани с умората. При умора пулсът се увеличава. Кратките дрямки по бензиностанциите понякога също са опасни, защото престъпният свят не спи. По-удачно е да се дремне на светло под някоя сянка в някой кът за отдих или бензиностанция. В общи линии ако сгрешиш от незнание, полицията ти прощава, но за сметка на това всякакъв вид келешлъци се наказват доста сурово от органите на дадената страна.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
до голяма степен зависи и от човека - някои хора се уморяват по-бързо, не издържат толкова и т.н. Аз съм карал доста пъти от и до Дания, и сам и с втори шофьор и със спане и без. Лятото е малко по-лесно от зимата защото има светлина повече часове. Другото е, че ако уцелите момента с преселяването на турците ще има повече трафик (очаквайте няколко часа престой на границите) и сътвтно ше си по-внимателен и концентриран и това ще ти попречи да заспиш.
Приятелката ти ако има книжка и дай да покара в Унгария - там е права магистралата и ти може да поспиш през това време. Аз в последно време избягвам енергиините напидки, но пък аз съм малко бухал и съм свикнал да спя по 4-5 часа и да работя по доста часове.
По колата предполагам си прегледал основните неща - може да си вземеш допълнително масло и антифриз, провери си и налягането в гумите.
Кога ще пътувате?
Приятелката ти ако има книжка и дай да покара в Унгария - там е права магистралата и ти може да поспиш през това време. Аз в последно време избягвам енергиините напидки, но пък аз съм малко бухал и съм свикнал да спя по 4-5 часа и да работя по доста часове.
По колата предполагам си прегледал основните неща - може да си вземеш допълнително масло и антифриз, провери си и налягането в гумите.
Кога ще пътувате?

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
dextuar написа:А защо трябва да се мине "на един дъх" особено и след работа? Ако времето те пристиска, по-добре жертвай един ден отпуск отколкото да се смачкате от път и да не видите нищо, че и беля да не става...

Интересно е, че само 1-2 се чудят защо е нужно цялото упражнение, какво се гони и защо? На всичкото отгоре става дума за няколко коли, винаги съм се чудел на тези мераци за стигане наведнъж и за спестяване на 7-8 часа, колкото ще отнемат едно спиране с нормално спане.
Явно е решено и каквото и да се каже няма да има смисъл, дано нямате проблеми с осъществяването на плана. 100% реалните часове, ще са повече от планираните!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Дам, дано автора уважи нездравото ни любопитство. А и нека не се лъжем - едва ли прехода с Е30-ка ще е толкова приятен предвид проблемите с шума.alekangg написа:dextuar написа:А защо трябва да се мине "на един дъх" особено и след работа? Ако времето те пристиска, по-добре жертвай един ден отпуск отколкото да се смачкате от път и да не видите нищо, че и беля да не става...
![]()
Интересно е, че само 1-2 се чудят защо е нужно цялото упражнение, какво се гони и защо? На всичкото отгоре става дума за няколко коли, винаги съм се чудел на тези мераци за стигане наведнъж и за спестяване на 7-8 часа, колкото ще отнемат едно спиране с нормално спане.
Явно е решено и каквото и да се каже няма да има смисъл, дано нямате проблеми с осъществяването на плана. 100% реалните часове, ще са повече от планираните!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
понеже това ми е работата(шофер на камион сам)смятам че всяко каране над 12 часа без сериозна почивка е мнооого опасно иначе унгария особено будапеща да избягваш спирането колкото до помощните средства семките са най доброто и безопасно средство
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Понеже донякъде и аз съм бил в сектора,шОферите имат един лаф : "път време няма", та наистина не гонете разписания
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Мислех да разкрия повечето информация със една тема в арт раздела, че отдавна не съм писал там, но явно ще е сега.
С група колеги от форума и не само ще правим посещение на Nürburgring.
Седмица, след като резервирахме къщата се оказа, че ще бъдем съпричастни на едно интересно събитие - 90 Jahre Nürburgring Classic.
Искам да благодаря на всички за съветите. Ще се опитам да отговаря на повечето зададени въпроси:
Благодаря, не бяхме обърнали голямо внимание на допълнителните храни. Ще вземем предвид нещата.
Не съм ходил войник, младок съм. Ще го имам предвид, благодаря.
Аз съм човек, който дори кафе не пие сутрин. Ще е краен вариянт колата с нес, но ще сме подготвени.
Случвало ми се е и на мен това. Ще го имаме предвид.
Взели сме зарядно за кола, стойка за гпс за телефона. Отделно имам въже, кабели за ток, ръкавици, "гедоре" 204 части, резервна гума, всички налични иснтрументи по колата(крик, ключ и т.н.), 4л антифриз, 4л вода, 4л масло.
Няма как да отсъствам, евентуално ще пробвам да съм на работа до обед и да посля 5-6 часа преди да тръгнем към София.
Явно не ми следиш темата за колата.
Е30-ката е след пълно обслужване по фаровете, нови рефлектори, нови крушки отпред и отзад, след това регулирани.
И останалите. С нови гуми съм и проверях на 2 пъти дали изпускат. Колата е сменено масло и всички филтри. Оправен теч на масло. В момента се сменят задни и предни биалетки, маншони на полуоските. Начертали сме един примерен пътен лист. Ще имаме почивки и една по-голяма. Така, че мисля че ще се справим.

С група колеги от форума и не само ще правим посещение на Nürburgring.

Седмица, след като резервирахме къщата се оказа, че ще бъдем съпричастни на едно интересно събитие - 90 Jahre Nürburgring Classic.

Искам да благодаря на всички за съветите. Ще се опитам да отговаря на повечето зададени въпроси:
alx написа:..
Благодаря, не бяхме обърнали голямо внимание на допълнителните храни. Ще вземем предвид нещата.
Фидел Кастро написа:..
Не съм ходил войник, младок съм. Ще го имам предвид, благодаря.
Don_Diego написа:..
Аз съм човек, който дори кафе не пие сутрин. Ще е краен вариянт колата с нес, но ще сме подготвени.
Bogat-Beden написа:..
Случвало ми се е и на мен това. Ще го имаме предвид.
cod-cdbp написа:..
Взели сме зарядно за кола, стойка за гпс за телефона. Отделно имам въже, кабели за ток, ръкавици, "гедоре" 204 части, резервна гума, всички налични иснтрументи по колата(крик, ключ и т.н.), 4л антифриз, 4л вода, 4л масло.

dextuar написа:..
Няма как да отсъствам, евентуално ще пробвам да съм на работа до обед и да посля 5-6 часа преди да тръгнем към София.
Vra4anin написа:..
Явно не ми следиш темата за колата.

Denmark написа:..
И останалите. С нови гуми съм и проверях на 2 пъти дали изпускат. Колата е сменено масло и всички филтри. Оправен теч на масло. В момента се сменят задни и предни биалетки, маншони на полуоските. Начертали сме един примерен пътен лист. Ще имаме почивки и една по-голяма. Така, че мисля че ще се справим.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Успех, братле и много приятни емоции! Да направиш един хубав фото-архив след това и да споделиш.
Аз също мисля да правя подобен преход след време, но така и не се захващам с организацията :lol:

Аз също мисля да правя подобен преход след време, но така и не се захващам с организацията :lol:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT