Защо карате на фарове за мъгла?
Модератор: Общи модератори
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Защо карате на фарове за мъгла?
Мисля, че автора сам знае отговора на този въпрос, а защо пита, не знам. Колкото до закона:
- Код: Избери целия код
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Има един тънък момент с халогени с - от завода са регулирани, Ганьо като го свали 10 пъти за да ги модернизира с ксенон и тн и те започват да вадят очите на пилотите на самолети. Имам няколко познати с ес3-ки и е46 куче с големия кръгъл халоген и всички са с ксенон долу - влаковете могат да им завидят за заслепяването 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Потвърждавам горното. Ксенон на халогени, еле пък вдигнати, е нещо ужасно. Някои мои познати преди време изгоряха с глоби заради вкл. халогени в града, ама пак си ги карат така.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
top написа:В редките случаи, когато съм си пускал фаровете за мъгла е било, защото осветяват точно пред колата и са ми помагали да избягвам дупки, когато карам по непознат път през нощта. Друга причина може да е ако късите светлини светят кофти (при Е53 ми се е случвало, защото имат отвратителни фарове) и тези за мъгла им помагат, други причини не мога да се сетя. Иначе не мисля, че фаровете за мъгла заслепяват, менте ксенон, монтиран на фар който не е предвиден за ксенон, заслепява много повече - не знам как ги пускат на техническия преглед, апаратурата която проверява реглажа със сигурност показва отклонения.
Ко речи, ко? Че аз за толкова години и минаване през различни пунктове за техн. преглед досега никъде не са ми проверявали реглаж на фаровете? Това за Руси говорим. За други градове не знам как е. Ако почнат да се пишат актове, да се събират задължения, да се спират коли от движение, да се отнемат книжки и да се наказват баш наглеците да полагат я обществено полезен труд, я нещо повече, пък да видим тогава за колко време ще се оправят нещата. Ма едва ли ще доживеем да станем като хората

Карам бавно! Стигам Бързо!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Вечер на тъмни малки улици се вижда много по-добре какво има отстрани на пътя. Тогава си пускам халогените (което по моите ширини не е забранено).
С висока скорост на магистрала или просто извънградски път за мен няма особен смисъл.
С висока скорост на магистрала или просто извънградски път за мен няма особен смисъл.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
dextuar написа:Аз пък на такъв с пуснати халогени го минавам и му пускам моите като ги пускам/спирам и така няколко пъти, за да се усети. Много рядко това проработва, но като ги оставя пуснати, и тоя отзад почва да ми мига с дългите. Значи, педер*с скапан, аз мога да те търпя, ама недайси на теб някой да ти развали кефа и веднага палиш. Може да е селско, но който ме заслепява ненужно, пускам дълги/задни халогени и да се оправя. Омръзнало ми е само аз да се съобразявам.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
И аз ги лекувам така от скоро видя ли халоген особенно през ноща без да има смисъл от него набивам дълги и ма боли фара. През деня по-малко дразнят,ама вечер направо. Имам чувството,че тея като се качат в кола палят и цъкат абсолютно всички копчета преди да тръгнат...
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Ако халогена е регулиран, не заслепява. Както казаха колегите нагоре, неговото предназначение е да свети ниско долу и в страни. А това, че е пълно с хора, никога не стъпвали на реглаж е друг въпрос. Малцина знаят и че се регулират други светлини освен късите.
А ксенон на халоген?! Страшна простотия. Както доста от вас сигурно знаят, при мъгла с ксенон на халогена, вместо да помагат, те ще пречат много повече, защото бялата светлина прави "стена", докато жълтата не.
Като цяло карането на халоген е безсмислено, лично за мен. Поне в града. Случвало ми се е да видя, как при доооста малка мъгла, всички нацъкали халогените. Явно незнаещи, аджеба за к'во е т'ва, ама знаят, че при мъгла се пускат задължително
Някой нагоре спомена за халогените на 124-ка. Една вечер се качвам на Витоша и срещу мен 124-ка. Гледам, светят къси, ма свети и секцията до тях. Лууп с дългите в него, да, ама т'ва му били халогените. Такива дълги ми изпра, че 10 минути гледах като електроженист
А ксенон на халоген?! Страшна простотия. Както доста от вас сигурно знаят, при мъгла с ксенон на халогена, вместо да помагат, те ще пречат много повече, защото бялата светлина прави "стена", докато жълтата не.
Като цяло карането на халоген е безсмислено, лично за мен. Поне в града. Случвало ми се е да видя, как при доооста малка мъгла, всички нацъкали халогените. Явно незнаещи, аджеба за к'во е т'ва, ама знаят, че при мъгла се пускат задължително

Някой нагоре спомена за халогените на 124-ка. Една вечер се качвам на Витоша и срещу мен 124-ка. Гледам, светят къси, ма свети и секцията до тях. Лууп с дългите в него, да, ама т'ва му били халогените. Такива дълги ми изпра, че 10 минути гледах като електроженист

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Мисля, че бъркате това, че халогена е регулиран с това, че е ниско долу. Да, ниско долу е но е без посока и заслепява много повече от късите които уж са по-високи.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- BorislavB
- ентусиаст
-
Дори и да е регулиран той свети срещу теб и няма как да не те заслепява поне малко те и късите са ти регулирани ама пак си заслепяват малко все пак нещо свети срещу теб. Та в тоя ред на мисли колкото и добре да е регулиран той излъчва светлина и ако няма мъгла си заслепява и дразни.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
А обяснете ми го това - хем е грозно, хем не е гъзарско. Поне махни дневните светлини и карай само на халоген, че само загрозяваш колата така... Това от днес, докато се прибирам към нас - за 25 км видях поне 5 такива и все БМВ-та (Е36, Е46, Е39) - just saying

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Абе ти след годинка и Е90ки ще почнеш да виждаш.
Още едно Нещо стана ясно обаче - хората от БМВ форума - не само че карат винаги с нови гуми(според сезона) , не тероризират другите участници в движението , примерни шофьори са - И ... Не пускат халогени как им дойде ... Цтцтцт , що не земете да напрайте един университет за шофери , ама в някий манастир че ви отива
Още едно Нещо стана ясно обаче - хората от БМВ форума - не само че карат винаги с нови гуми(според сезона) , не тероризират другите участници в движението , примерни шофьори са - И ... Не пускат халогени как им дойде ... Цтцтцт , що не земете да напрайте един университет за шофери , ама в някий манастир че ви отива

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
https://www.youtube.com/watch?v=XKH5Gd92k74 - преди да се регистрираш във форума, всеки трябва да изгледа този клип и след това да бъде изпитан, само преминалите успешно да им бъде давана регистрация...
Tires are evil - destroy them all ...
- BorislavB
- ентусиаст
-
Vra4anin написа:Честно казано, мен не ми пречат тия с фаровете за мъгла през слънчев ден с идеална видимост. Неадекватно ми е, комично дори (виж предишното ми мнение защо), но не ме дразни.
Пак, че е60-ката е с относително висока позиция на седене, до миналата година карах кола 119 сантиметра висока и седнал на земята, ужас беше с нея - всеки ме заслепяваше.
Обаче всички които са си сложили измислени DRL-и (караш на дълги с уж 30% от мощността им, вместо на къси) ми бъркат не в очите, а направо в уретрата с бодлива тел. Като примера с е46-цата от горната снимка. Всички тия ме кьорават с тия дълги. А вас?
И да и не. Явно някой са на повече проценти.
П.П. Затова колко е грозно на къси,дълги,средни,халогени,мигачи,бели,розови,на раета и точки и т.н. не ме бърка всеки си има вкус и мнение.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
dextuar написа:А обяснете ми го това - хем е грозно, хем не е гъзарско. Поне махни дневните светлини и карай само на халоген, че само загрозяваш колата така... Това от днес, докато се прибирам към нас - за 25 км видях поне 5 такива и все БМВ-та (Е36, Е46, Е39) - just saying
К'во и е на бимбарицата, екстра си изглежда ...

Ubi dubium, ibi libertas
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998