Автомобил за пътуване до работа и обратно над 200км дневно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Re: Автомобил за пътуване до работа и обратно над 200км днев

Мнение от c7aH4eB » 07 Сеп 2017, 12:44

dextuar написа:Аз не разбрах - това за България ли питаш или за Европа? Като че ли в България единственото подобно нещо ми се струва да се случва с хората, работещи в София, но живеещи в Перник/Ботевград, което пък е значително по-малко като разстояние от това, което ти търсиш. Отделно не вярвам да има и много хора, пътуващи ежедневно Пловдив - София - Пловдив, което е г/д това, което ти търсиш. Аз не бих ти препоръчал Е90, щом търсиш комфорт, но откъм разход - 320д с ръчни скорости /не че ще има много голяма разлика с автомата/ е просто супер.

И аз не вярвам, че са много хората, които пътуват за работа толкова км, е 40-50 до 60 в посока по-вероятно, та в случая могат да ти помогнат колегите, които карат служебни коли (дори и на тяхна фирма) и се занимават с разнос или самата им работа е свързана с няколко пъти в седмица подобни пътувания. Обикновено за тая цел фирмите използват коли различни от БМВ, а понеже в първия ти пост пише, че си си привързан към марката си избери нещо средно между е36ката ти и Х-са.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 07 Сеп 2017, 12:50

dextuar написа:... Като че ли в България единственото подобно нещо ми се струва да се случва с хората, работещи в София, но живеещи в Перник/Ботевград, което пък е значително по-малко като разстояние от това, което ти търсиш. Отделно не вярвам да има и много хора, пътуващи ежедневно Пловдив - София - Пловдив, което е г/д това, което ти търсиш.

Има много такива варианти, от личен опит го казвам. Съдбата може да те завърти всякак, зависи от специалността на човека и къде какво е намерил като работа. Имах една колежка от Плевен, която всеки ден пътуваше до Белене и обратно. Докато имаше директен рейс беше горе-долу добре, но после се налагаше да хваща автобуса от Плевен за Свищов, да слиза на гара Ореш и там да чака автобуса от Свищов за Белене... След работа - обратно по същия маршрут. И си представете това през зимата, във виелицата по тъмно. Абе мъка...

И много други подобни транспортни схеми, например Враца - Козлодуй и обратно, всеки работен ден. Та случаят на Колегата не е уникален. Успех с колата!

Като се замислиш - 200 км. ежедневно пътуване ще се върже към 500 лева разход на месец - това е теоретичният минимум, а реално ще бъде повече. Няма ли вариант да си наемеш квартира в града, в който работиш? А ако става въпрос за дългосрочен ангажимент (поне 10-тина години) - да си купиш някакъв апартамент там? Апартаментът ще бъде инвестиция и някога можеш да го продадеш, а нафтата просто ще я издухаш в атмосферата и това е... Трябва добре да се направи сметката, от личен опит го казвам. Аз също съм пътувал 15 години по 100 км. на ден и знам какво е.
Последна промяна Borymeckata на 07 Сеп 2017, 13:13, променена общо 3 пъти
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 07 Сеп 2017, 12:52

за релаксиращо спокойно возене и сравнително проста и лесна поддръжка и сравнително нисък разход много малко автомобили могат да се конкурират с е39 520/523 на газ с добра газова уредба и хубав комфортен салон + евентуално една китайска 16х9 нави с музика ... няма да е самолет, но 10/100 газ и спокойно си се возиш и няма грижи.

7ци вече, х5 ... отиваме на друга поддръжка , а и по-новите от е39 коли са по-претенциозни

всичко зависи колко глезотии искаш , ако не си много разглезен много бързо може да намериш е39 на газ с темпомат и относително запазен салон ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 07 Сеп 2017, 13:13

Пасат или голф 1,9тди 90кс и транформаторно масло до горе :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 07 Сеп 2017, 13:35

За подобни цели един приятел използва Е46 320Д фейслифт, комби. Не е скъпа, с хубаво гориво, темпомат и някоя друга глезотийка. Аз карам същата имам същото наблюдение :) :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Мнение от Дидо85 » 07 Сеп 2017, 13:51

ka4i написа:За подобни цели един приятел използва Е46 320Д фейслифт, комби.

И аз бих предложил Е46 320Д, само че да е седан. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 07 Сеп 2017, 13:53

@aboykov Това си е доста път, както и да го гледаш. Много е важно дали е за България или някъде на запад. Ако е в България със сигурност зимата ще трябва да покараш Х3-то някоя друга седмица. Според мен е изключително важно колата да ти е здрава, защото ще искаш да я ползваш всеки ден и ако се чупи често с този пробег не го виждам как ще стане. Октавията е супер вариант евтина удобна и достатъчно голяма и с един чип спокойно ще може да държи 140-160kmh магистрална скорост. Само повечето са доста постни като екстри тъй, че гледай внимателно. Честно казано за такъв голям пробег не го виждам с кола на 15г+, която не е ревизирана цялата качествено. А пък газовата не съм сигурен, че е вариант за минимум 120к километра за две години. Ще има дюзи, изпарител, допълнително ходене за настройка. Мен самата идея за честото ходене по сервизи и газаджии губене на време, не вървяща кола.. направо почва да ме боли главата :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 07 Сеп 2017, 15:00

За толкова км-нова кола. С всеки 15 годишен бивш премиум ще си отвисиш по сервизите.
I love the sound of V8 in the morning...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sincheto » 07 Сеп 2017, 15:26

msi200 написа:За толкова км-нова кола. С всеки 15 годишен бивш премиум ще си отвисиш по сервизите.

Въртим, сучем и накрая пак стигаме до вечното заключение - нова дачия на газ :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 07 Сеп 2017, 15:40

sincheto написа:
msi200 написа:За толкова км-нова кола. С всеки 15 годишен бивш премиум ще си отвисиш по сервизите.

Въртим, сучем и накрая пак стигаме до вечното заключение - нова дачия на газ :mhihi:

E, вече има по-голям избор за нова кола от дачията. За същите пари се взима пИжо 301/ситроен елизеееееее :mhihi: , лада веста, шкода рапид и кво ли още не. Все чисто ново, все с опция за гЪзифициране и т.н.

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 07 Сеп 2017, 15:50

Има много марки и модели нови коли, освен Дачия.
50 хиляди км на година със стара кола е възможно, но трудно. Не виждам нищо комфортно в седенето по сервизи или возенето в пътна помощ.
Последна промяна msi200 на 07 Сеп 2017, 15:52, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 07 Сеп 2017, 15:52

msi200 написа:Има много марки и модели нови коли, освен Дачия.

има, има, ама гледам не ги карат много :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 07 Сеп 2017, 15:52

sincheto написа:

:yes:
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 07 Сеп 2017, 15:57

Друго нещо - тия БМВ-та 520д и Пасати ТДИ по Европа всичките са служебни коли и фирмите им плащат разходите. Частните лица, дори в Англия и Германия, масово не могат да си позволят такива автомобили при такъв километраж и карат доста по-изгодни коли.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 07 Сеп 2017, 16:03

боли те гъзъ, тя ще е с бг номера :winky:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата