Първо БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Първо БМВ

Мнение от firstduo93 » 25 Сеп 2017, 9:26

Иначе за тези пари както каза колегата 320 ми се струва най-добрият избор . Само че съм чувал че харчи яко бензин (освен да му сложиш ГИ) едва ли ще ти хареса този разход за 1-ва кола .Освен това не е нищо особенно като вървеж , което е ок за начинаещ но няма да се усмихнеш като натиснеш газта . Моят съвет е посъбери още малко пари за е60 или е90 и натрупай опит с кола на баща ти или близък . Пък ако държиш че това ти е максималният бюджет който би дал за кола аз не бих гледал бмв тъй като ще ти граби джоба особенно ако е бензинов , но ако ще слагаш ГИ сигурно и за там ще дадеш 1000 лв и няма да си струва . Казвам ти карал съм е60 и много други бмв-та и смятам че нищо под него не си заслужава .Разбира се това са мои убеждения ,може би другите мислят по друг начин . Ако ще даваш тези пари купи някой голф 3-ка дизеляк поне да го караш евтино той е икономичен .

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Сеп 2017, 9:54

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 25 Сеп 2017, 10:07

Значи момчето има 5к за първо БМВ, тука му предлагате Е60 или 90... дето читавите са три пъти над бюджета, а поддръжката даже не я коментирам :mhihi: Колега взимай някоя 318-ска (без 143кс де) и си карай, купе или седан все тая - хем малък разход, хем евтинко като масраф. По-нататък може да помислиш и за по-сериозен двигател или клас. Другият препоръчван вариант във форума е нова Дачия :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 25 Сеп 2017, 10:57

firstduo93 написа:Иначе за тези пари както каза колегата 320 ми се струва най-добрият избор . Само че съм чувал че харчи яко бензин (освен да му сложиш ГИ) едва ли ще ти хареса този разход за 1-ва кола .Освен това не е нищо особенно като вървеж , което е ок за начинаещ но няма да се усмихнеш като натиснеш газта . Моят съвет е посъбери още малко пари за е60 или е90 и натрупай опит с кола на баща ти или близък . Пък ако държиш че това ти е максималният бюджет който би дал за кола аз не бих гледал бмв тъй като ще ти граби джоба особенно ако е бензинов , но ако ще слагаш ГИ сигурно и за там ще дадеш 1000 лв и няма да си струва . Казвам ти карал съм е60 и много други бмв-та и смятам че нищо под него не си заслужава .Разбира се това са мои убеждения ,може би другите мислят по друг начин . Ако ще даваш тези пари купи някой голф 3-ка дизеляк поне да го караш евтино той е икономичен .

Колега откъде ти хрумват такива безумия на акъла?!?
Какво ще рече "под е60 не си заслужава" значи аз като карам е34 ебана работа викаш- не е БМВ така ли?!? Човека иска сега да си купи кола ти го караш да спестявал и да кара на баща си колата :mhihi: :mhihi:

Към автора по-разумния вариант за тези пари е е46 3та серия, ако искаш все пак да си една класа отгоре мисля че за 5к можеш да си намериш е39 525d или 530d към 2000г, бензиновите не ти ги препоръчвам защото ще сипваш доста бензин като за първа кола, освен ако не сложиш газов инжекцион, но за това ще ти трябват още едни 1200-1500 лв.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от firstduo93 » 25 Сеп 2017, 11:25

. Ако работи някъде ,просто го съветвам да посъбере още парички 1-2 години и да си купи нещо което наистина ще го кефи, е60 ще поевтинеят още . 320 170 коня бензинка съм карал ,освен че не върви а и харчи яко бензин. Ако държи да си купи кола сега нека да е някакъв евтин дизел, да не си дава всичките пари на бензин. Но и дизел да си вземе вероятно ще му прави ремонти после защото ще е на километри . Затова ако бях аз и трябва спешно да взема нещо бих взел голф 3-ка 1.9 dizel ,той поне не харчи нищо а и ремонтите му са евтини . За бмв-тата мисълта ми е че разликата между е60 и старите бмв-та е доста голяма ,самото усещане на е60 шестак е къде къде пред старите модели но тя не е за начинаещ и затова го съветвах да кара колата на баща си да натрупа опит и кинти и директно да скача на големият кеф , отколкото да си купи сега кола и просто да се движи от точка А до точка Б . Човека Каза че е млад , знам какво се търси от хора на тия години (тъй като съм работил в автокъща) ,просто да вади як звук, да привлича мацки и да върви стабилно . Не смятам че тези стари модели ше му дадът това , може би старата 5-ца която е над 200 коня но най-добре да не скача директно на такъв автомобил да не се самоубие . Виждал съм аз какво става в автокъщата , купуват някакви бракми за по 1000 евро на над полувин милион километра , леко ги пребоядистават и им искат 4-5 бона , дърпат километрите на 200 хиляди и айде бон апети . Направо ми ставаше смешно като гледах как шефа ги продава с усмивка на лицето сякаш продава нещо хубаво . Така че имайте ги впредвид тези неща :P. То не че при по-високия клас не е така но там поне даваш пари за кеф , докато тук даваш пари за нищо .

Потребител
Аватар
Кара: Yamaha R1
Мечтае да кара: E38 740IL

Мнение от Oblivion » 25 Сеп 2017, 11:28

С тоя бюджет е за е36/34 възможно най-големия 6-так и ГИ какви е60, е90 :kuku:

Нека изкара една зима без дсц-та и подобни за да се научи да кара като нормалните хора :bang:

Първата кола трябва да е сравнително проста и надеждна а това няма да намери в бмв след 2000 година. Затова клоня към Е36 най-много в предвид, че съм минал от там както много колеги и не съм чул някой да съжалява за решението си.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Първо БМВ

Мнение от Dextuar » 25 Сеп 2017, 12:31

Oblivion написа:Първата кола трябва да е сравнително проста и надеждна а това няма да намери в бмв след 2000 година. Затова клоня към Е36 най-много в предвид, че съм минал от там както много колеги и не съм чул някой да съжалява за решението си.
Аз започнах с Е90 и също не съжалявам за решението си - кеф ти със системи, кеф ти без системи, което е много по-добре от това да ги нямаш въобще. Вариант Е60 да стане 5к в скоро време няма, така че по-добре си купи голфчето, както се предложи по-горе, и след време събери някой друг лев и си вземи нещо по-ново.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 25 Сеп 2017, 13:21

Стига с тия гоулфове :mhihi: човека ви казва че иска БМВ Вие на голф го пратихте. Дори е36 да си купи е доста по-добре гоУлф.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Сеп 2017, 13:41

То от Е36 само баси скрапа е останал на пазара от години насам. Е46 318i седан е някакъв вариант за тези пари. И нови зимни гуми задължително!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Сеп 2017, 14:18

:mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 25 Сеп 2017, 14:48

b00st написа:То от Е36 само баси скрапа е останал :mhihi: на пазара от години насам. Е46 318i седан е някакъв вариант за тези пари. И нови зимни гуми задължително!

Вярно е, че вече да си намериш свястно е36/е34 е трудна работа, но който има желание си намира. Аз също го съветвам за е46. е36 го дадах за сравнение просто с гоулфа. Не мога да повярвам човека иска БМВ и е влязал да търси съвет в БМВ форум, а те му предлагат гоУлф :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от firstduo93 » 25 Сеп 2017, 15:12

Нее ние гледаме да мине тънко докато събере пари за нещо което да си заслужава.Не сме предали марката.Просто мислим в дългосрочен план .Няма спор че бмв е много над голф. :mrgreen:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Сеп 2017, 15:51

cmdkick написа:Разликата е 2.

мисля, че ти уби змея. грубо. с плюнка.

по въпроса- защо не прочетеш колкото можеш сам и после не дойдеш тука с конкретни въпроси? много по-лесно и бързо ще навлезеш в баварския свят...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 25 Сеп 2017, 16:37

Четох до момента, когато се предложи Е60 за бюджет от 5к :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grozdanoff » 25 Сеп 2017, 17:51

k.milanov написа:Четох до момента, когато се предложи Е60 за бюджет от 5к :mhihi:

Нали затова е форум, безумия трябва да има! :mhihi:

По темата: за 5к струва ми се че твоята кола е Е46 320d или ако си по-надъхан Е39 525d.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата