Колегиалност в зимни условия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Колегиалност в зимни условия

Мнение от Gqbriel » 28 Ное 2017, 11:34

Не че нещо...ако и друг път си се качвал там - страшно несъобразително от гледна точка на това,че на този участък само 4х4 ако спре ще издрапа лесно а ти се завря след 2 коли пред теб ,понякога и това е много важно.

А този с 46цата си е дебил то си личи
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Ное 2017, 11:40

Gqbriel написа:Не че нещо...ако и друг път си се качвал там - страшно несъобразително от гледна точка на това,че на този участък само 4х4 ако спре ще издрапа лесно а ти се завря след 2 коли пред теб ,понякога и това е много важно.

А този с 46цата си е дебил то си личи

Е на достатъчно голямо разстояние карам от тоя пред мен точно заради такива неочаквани забавяния, за да не се наложи да спирам ;)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 28 Ное 2017, 12:03

Ахахах тоя дето отби в ляво е типичния субаро мен, боли го фара за всичко около него.....баси и малоумника :banghead:
Всеки ден се сблусквам с такива малоумници и повярвай ми 99% от тях смятат, че точно в такава ситуация те трябва да ти покажат колко са зле БМВ-тата и го правят нарочно :banghead:
То няма и вариант да е различно де, кой нормален човек би си купил толкова грозна кола, макар и проходима :mhihi:
Тоя с 46цата го нахранихте вече, няма смисъл да му сипвам и аз :banghead:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 28 Ное 2017, 12:10

dextuar написа:...

Предполаган знаш, че дизела (особенно) има доста нютони и тръгването на първа е доста мъчително.
До сега не съм имал кола със системи за сигурност (изключвам ABS и LSD), но по-добри резултати се постигат с опити на втора предавак на ниски обороти-малко преди загасване.

ПП: За пореден път споменавам, че обстановката през регистратора не е реална, в предвид оптиката, но ако си бил достатъчно близо, и оня е можел да спре (не, че ако е не можел го оправдавам) е без коментар.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Ное 2017, 12:18

Хах, пробвах всичко, първа, втора, ръчна, дсц, без дсц, с дтц :lol: Накрая без системи на полусъединител, едвам - едвам и като захапа пуснах DTC-то и така издрапах. Онзи ме видя, просто го болеше ***, а и ми изглеждаше на към 20-21, най-вероятно нямаше опита да прецени, беше качил някое гажде и явно бяха ходили я да подрифтят, я да се натискат. Не беше някакъв нагъл тип определено, просто не съобрази :bchug: Ама най-много ме издразни, че хем и той е с БМВ, хем ги прави тия простотии, да беше някоя Хонда иди-дойди :confused:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Ное 2017, 12:30

Ще се научи, ако има акъл. Ама най-вероятно ще се научи когато попадне на твоето място.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 28 Ное 2017, 14:42

dextuar написа: Ама най-много ме издразни, че хем и той е с БМВ..

Мен ме е страх най много от тях (БееМВистите :mhihi: особено от пуберчетата ) ти очакваш колегиалност... майтапа на страна, но един човек няма ли поне малко мозък не очаквай никаква колегиалност независимо с каква кола е :|
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 28 Ное 2017, 14:58

Колеги,

Нека бъдем толерантни не само към водачи и водачки :) с леки автомобили. През зимата спиране и тръгване на по-големите от нас е още по-трудно, както и маневриране, нека се опитаме да им улесним живота, защото най-често са на пътя, за да хранят семейство. И дори да грешат понякога, не е колегиално да ги "наказваме", дори е много опасно.

Все пак няма нищо по-приятно от зимна приказка със задно предаване :lalala: да му мислят тия с неправилното задвижване и да се радват колко е проходимо, на тях удоволствие не им доставя всеки завой.

П.П.: Мен най ме притеснява някой като ми кара на една педя зад мен в сняг - не мисли тоя човек, че ако случайно имам хубави гуми при едно рязко спиране е чао...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Ное 2017, 10:11

vld написа:Ахахах тоя дето отби в ляво е типичния субаро мен, боли го фара за всичко около него
Всеки ден се сблусквам с такива малоумници и повярвай ми 99% от тях смятат, че точно в такава ситуация те трябва да ти покажат колко са зле БМВ-тата и го правят нарочно :banghead:

И се появяваме онези с xdrive и им показваме,че нещата не много както си мислят :mhihi: един такъв го дърпах лятото като затъна в пясъка..но факт,хората масово не се съобразяват със ситуацията
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 29 Ное 2017, 10:42

vld написа:То няма и вариант да е различно де, кой нормален човек би си купил толкова грозна кола, макар и проходима :mhihi:
:

Викаш да закъсаш с хубава кола е по добре от това да преминеш с грозна кола :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 29 Ное 2017, 11:47

Не виждам с какво толкова е виновен типа със субито. Да ФАКТ е, че не спира на подходящо място, но там му е къщата толкоз, пусна си мигач предварително, после и аварийки. :dunno: Въпросния колега с е46-та първо е без предимство, второ би трябвало да се съобрази с пътните условия и спирячния му път. Като се се разминавахте и си говорихте какво ти каза, че не може да спре или те гледаше тъпо? Не мога да преценя реално дистанцията, но може би аз бих му присветнал белким се усети да мина преди него.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 29 Ное 2017, 12:03

kiko написа:
vld написа:То няма и вариант да е различно де, кой нормален човек би си купил толкова грозна кола, макар и проходима :mhihi:
:

Викаш да закъсаш с хубава кола е по добре от това да преминеш с грозна кола :mhihi:

Имам наблюдение специално над тия, еле па ако колата е форестър = "мега бавен" :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 29 Ное 2017, 12:07

100imenov написа:Не виждам с какво толкова е виновен типа със субито. Да ФАКТ е, че не спира на подходящо място, но там му е къщата толкоз, пусна си мигач предварително, после и аварийки. :dunno: Въпросния колега с е46-та първо е без предимство, второ би трябвало да се съобрази с пътните условия и спирячния му път. Като се се разминавахте и си говорихте какво ти каза, че не може да спре или те гледаше тъпо? Не мога да преценя реално дистанцията, но може би аз бих му присветнал белким се усети да мина преди него.

Е точно това е проблема, "не спира на подходящото място" и определено не му е там къщата.
Спира и не го вълнува, че заради него има последствия които нарушават нормалния трафик.
От това са всички проблеми свързани с трафика в София, заради хора които не се съобразяват къде спират!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Колегиалност в зимни условия

Мнение от Dextuar » 29 Ное 2017, 12:10

100imenov написа:Не виждам с какво толкова е виновен типа със субито. Да ФАКТ е, че не спира на подходящо място, но там му е къщата толкоз, пусна си мигач предварително, после и аварийки. :dunno: Въпросния колега с е46-та първо е без предимство, второ би трябвало да се съобрази с пътните условия и спирячния му път. Като се се разминавахте и си говорихте какво ти каза, че не може да спре или те гледаше тъпо? Не мога да преценя реално дистанцията, но може би аз бих му присветнал белким се усети да мина преди него.
Първо гледаше тъпо, не разбираше защо свалян джама и му говоря нещо, после каза "Извинявай" :mhihi: и му казах да тръгва първо той, че иначе ще се цункаме и продължи :D
Бях в настроение от първия сняг и дори не се ядосах, само се надявах да не се налага да връщам додолу назад :kuku:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 29 Ное 2017, 14:58

Поне да бяха слезли да бутнат ако имаше нужда няма значение кой от двамата шофери... :dunno:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата