Има ли Windows Администратори тук

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Re: Има ли Windows Администратори тук

Мнение от Cyberloner » 23 Яну 2018, 17:26

За локален админски акаунт едни време имаше разни програмки, които ги качваш на флашка/CD буутваш от тях и директно триеш паролата на акаунта. След това рестартираш и директно си влизаш с локален админ без парола.
Предполагам и за 10-ката има такиава бол из нета.
Вече с локалния акаунт си вадиш машината от домейна и после с ДА я вкарваш обратно процедурата ти е ясна :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 23 Яну 2018, 18:00

Като за начало един Hirens Boot CD - там има доволно програми за ресет на локалните пароли. На времето съм ползвал супер успешно Active Password Changer, но в по новите версии на Хиренс цд-то го няма, но пък има поне няколко други, като offline pasword changer и разни други. Нека свали едно бутващо цд, ще му е от полза и за напред. Но в случая и с предложените варианти ще се справи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 23 Яну 2018, 19:02

astrapower написа:Пусни един cmd прозорец и пробвай на работеща и съответно неработеща машина какво се случва след : gpupdate /force

По последен спомен gpupdate /force си е ок на работещите машини, а на неработещите май имаше грешка - трябва да видя.

Cyberloner написа:За локален админски акаунт едни време имаше разни програмки, които ги качваш на флашка/CD буутваш от тях и директно триеш паролата на акаунта.

Може ли още малко пояснение тука ? :oops:

Както някой спомена за часовниците, има шанс на DC-то да му е мръднал часовника, защото последниа път като се закачах видях, че ме пита, защо се е спирал и ми казаха, че е спирал тока - да няма UPS :oops: .

В крайна сметка да кажем, че искам както вече казахте да го махна от домейна. След това сменя името на компа и рестарт. Ще го изтрия от АД и ДНС. С новото име ще го джойна в домейна. Вече въпроса е как да стане това. Все още не знам как да направя локален админ акаунт или да сменя паролата на сегашен - и двете искат привилегировано CMD.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 23 Яну 2018, 19:13

ох :) вярно нямаш много опит
та...Hirens boot CD със сигурност има необходимата програмка в себе си и ще ти свърши работа
иначе аз съм ползвал Offline NT Password & Registry Editor както и Trinity Rescue Kit - има описано как се работи с тях в нета елементарни са
Няма нужда да сменяш името на машината, може да си ползваш текущото, само го извади от домейна с локалния админ акаунт след като му махнеш паролата по описания по-горе начин
Часовник от спиране на тока трудно мърда, все пак има батерия на CMOS-a която е за тая работа там(и не само) пък и ако то има връзка с интернет и си му сложил да си синхронизира времето няма да има проблем освен ако тока не е спирал за няколко дни де :)

Локалния админ акаунт по спомен не можеш да го изтриеш, а само да го изключиш(dsable) или/и преименуваш, но това ще го видиш когато му махаш паролата - пише си го дали е активен или не и как му е името.
Относно триене от АД - няма лошо, но виж преди това на какви групи е член, че ако са много може да стане сложно(е ако има бекъп на домейна може от него да ги видш после, но мисля, че ако знаеш как да го нарпавиш нямаше тук да питаш :) )
ДНС записа, ако не възнамеряваш да сменяш ИП-то няма смисъл да го триеш.

Понеже от сумати време не съм пипал локални машини бих ти казал един teamviewer meeting ID да ми пуснеш ама това с паролата става преди да зареди джама :) Ако после все пак имаш затруднения с домейна може да го измислим

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от astrapower » 23 Яну 2018, 20:00

Добре де погледни и това клипче не е сложно:

Просто това за ресета на локалния админ няма как да ти помогнем дистанционно. После си лесен един тул за отдалечен достъп и си първи :) ,но преди това е хубаво да си ресетнеш паролката.
Ето от тук http://www.hirensbootcd.org/download/ можеш да си свали Hirens Boot CD
Ето и инструкцийка как да си направиш буутваща флашка, която ще ти е полезна и за напред: http://www.hirensbootcd.org/usb-booting/
Колегата го е написал , но все пак виждам че не ти е ясен реда за вкарване/изкарване...ресети и т.н.
Сменяш паролката на лок. админ, след това вадиш от домейна, после можеш да го изтриеш комп. акаунта от домейн контролера,но не е по best practices на микрософт. Просто се прави "Ресет" на комп. акаунт. Толкоз :) После джойнваш отново и си готов.
Няма нужда да триеш нищо от DNS-а нито от DHCP-то, те нямат отношение към необходимите действия.

ПС: ако напишеш в гугъл : windows 10 reset admin password ще ти излязат доста резултати, харесай си един и пробвай. Успех и да се похвалиш после !

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 24 Яну 2018, 8:17

Много тежко обеснявате на колегата.

За да се справи с проблема трябва да направи:

1. Reset password - описано е вече многократно, дори и с клипове (в гугъл са бол)
2. САМО изкарване и вкарване в домейна, нещата ще се оправят, без да ровичкаш по сървъра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 24 Яну 2018, 10:14

Вчера гледах клипове как се използва Hirens Boot CD - нищо кой знае колко сложно не изглежда. Ще си направя една флашка и ще го изпробвам в най скоро време. Най-вероятно следващата седмица, защото ме тресна един грип :ranting:

Благодаря отново на всички за отговорите :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от astrapower » 24 Яну 2018, 14:04

Разбира се нищо сложно не е използването на такъв тип cd-та или флашки, помага доста при различни задачки. Просто boot-ваш от cd или флашката и стартираш която програмка ти е необходима.

Предишна

Назад към Извън Темата