Куче уби дете, осиновяват кучето
Модератор: Общи модератори
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Куче уби дете, осиновяват кучето
efren написа:KPETEH написа:Отговорност за опазване на собствените ни деца носим само ние!
В смисъл сега трябва да осъдим родителите на детето?
Безотговорни хора!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
efren написа:KPETEH написа:Отговорност за опазване на собствените ни деца носим само ние!
А не са ли виновни?!?
Какво изобщо ги обсъждате тея гнусни мангали?!?Сигурно и за детето са се грижили толкова колкото и за кучето

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Аз доколкото съм прочел по темата кучето е било вързано, което за мен лично автоматично означава нещастен случай и вината е в родителите, че не си контролират чавето, а и след като става дума за член на Контингента естествено, че бих застанал на страната на кучето
Не виждам авторът на темата за какво се бори изобщо.

Последна промяна In_Memoriam на 01 Фев 2018, 10:30, променена общо 1 път

Абсолютно да. Случаят, доколкото разбрах е следният - 3 годишно дете влиза в чужд двор (смятай дали ще пуснеш детето ти да влезе през вратата на някакви непознати) и отива при вързано на верига куче. Къде е грешката според теб?
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
DMS pitbul
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
(bubsa) написа:efren написа:KPETEH написа:Отговорност за опазване на собствените ни деца носим само ние!
А не са ли виновни?!?
Какво изобщо ги обсъждате тея гнусни мангали?!?Сигурно и за детето са се грижили толкова колкото и за кучето
В смисъл, мислиш, че ако беше българче кучето щеше да го близне, да повърти опашка и да си ходи?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
pampo написа:efren написа:KPETEH написа:Отговорност за опазване на собствените ни деца носим само ние!
Абсолютно да. Случаят, доколкото разбрах е следният - 3 годишно дете влиза в чужд двор (смятай дали ще пуснеш детето ти да влезе през вратата на някакви непознати) и отива при вързано на верига куче. Къде е грешката според теб?
Колегата над мен го е казал вече, макар че не съм сигурен в тази информация, но поднесена по следния начин, как би я интерпретирал?
"3 годишно цигане влиза в двора ти и вързаното ти куче го нахапва до смърт... "
В случая изобщо не става дума за разхождано без наморник бойно куче в някой парк. Това за мен е абсолютно безотговорно поведение. Да те обикаля бойно куче и да чуваш заучената фраза "то не хапе"... Там не трябва никаква милост. Но в частен дом на "обезопасено" със синджир куче...
Последна промяна pampo на 01 Фев 2018, 10:38, променена общо 3 пъти
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
efren написа:(bubsa) написа:efren написа:KPETEH написа:Отговорност за опазване на собствените ни деца носим само ние!
А не са ли виновни?!?
В смисъл, мислиш, че ако беше българче кучето щеше да го близне, да повърти опашка и да си ходи?
Хипотетични ситуации може да си измисляш колкото искаш, само дето си пуснал тема за конкретен случай. И да, огромен процент от кучетата ненавиждат точно мангали, защото и те са ставали свидетели на това-онова от начина им на живот и някои постъпки

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
efren написа:(bubsa) написа:efren написа:KPETEH написа:Отговорност за опазване на собствените ни деца носим само ние!
А не са ли виновни?!?
Всичко е въпрос на възпитание!И на кучетата и на децата!
Казвам,че при нормални обстоятелства това не би се случило или поне,че шанса е минимален.
- Petrolhead
- Потребител
-
efren написа:Petrolhead написа:efren написа:KPETEH написа:efren написа:https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/pernichanka-iska-da-osinovi-pitbula-ubil-dete-2075942
Докъде може да стигне лудостта? Природозащитниците се притеснявали дали кучето не е малтретирано. Баси изродите са тези природозащитници.
Според теб какво трябва да се направи?!
Според мен, веднага след карантината за бяс питбула трябва да се евтаназира. А според теб какво трябва да се направи?Petrolhead написа:малоумно е да се търси отговорност на животно.
за съжаление то не е виновно ако е попаднало на дебилни стопани.
в дадения случай, аз съм за евтаназия на кучето убило дете, просто защото обществото не може да бъде убедено, че животното може да бъде рабилитирано.
както и да е. преди няколко години все пак успяхме да измъкнем един такъв питбул, преди да свърши някоя глупост
http://bg.myletsadopt.com/2014/sue/
Вярно, ние сме малоумници, забравих. Да живеят помиярите!
ако кучето ти живее на верига и го храниш го с хляб веднъж в седмицата, ДА пълен малоумник си и кучето ти трябва да бъде отнето
Последно - малоумник съм защото търся отговорност от животно, малоумник съм защото нямам куче на верига или просто съм малоумник защото така те кефи? Поредния самозабравил се олигофрен във форума, който раздава квалификации за интелигентността на другите.
Чакай сега, защо сам си слагаш етикети. ако си отговорен стопанин на куче, значи не попадаш в категорията на малоумниците.
освен това, все си мисля, че между хората и кучетата има доста разлики. ако смяташ, че едно животно има същите права и същите отговорности, както един човек, имаме проблем. аз лично не смятам, че разсъждавам на нивото на куче, съответно мисля, че мога да поема отговорност за действията си.
хората нали могат да контролират действията си. виж на кучетата им е по-трудно, затова им трябват отговрони стопани, които да моделират кучешките инстинкти, така че да не ядат хора
pampo написа:efren написа:KPETEH написа:Отговорност за опазване на собствените ни деца носим само ние!
Предполагам си съгласен, че ако аз и ти знаем, че кучетата на верига са агресивни (до голяма степен заради стопаните си и начина на живот), то не всички го знаят? Че стопанина е спомогнал за поведението на кучето е ясно, но е малко перверзно да се грижиш за куче убило дете. Никой не осиновява убиец разкъсал или разчленил дете (защото има и такива), по-скоро всички реват за смъртно наказание, но ако е куче веднага се намира някой комплексар.
bubsa, е той шанса е минимален, не се случва по 3 пъти дневно.
Petrolhead, етикета го сложи ти. Да аз искам отговорност за кучето и по твоята логика съм етикиран.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Petrolhead
- Потребител
-
няма как да търсиш отговорност на куче, то не мисли, то действа на база инстинкт. може да търсиш отговорност на стопанин на куче, който не е опазил околните от животното си
И още един неприятен аспект, според мен свързан с темата. На някои места в България единственият шанс да се опазиш от "набези" (предимно извършвани от римляни) е да имаш хапещо куче в двора си. Изключително много хора ползват все още кучетата за домашна охрана. Вината за това по никакъв начин не може да бъде хвърлена върху кучетата...
ПП. За идеята за осиновяване на кучето изобщо не говоря в момента. Говоря конкретно за случката и за причината, довела до тази трагедия. А тя за мен е само и едниствено брутална родителска безотговорност.
И да, ние с теб, както и всеки разумен възрастен никога и при никакви условия няма да си пусне 3 годишното дете в двора на непознати, където е вързано куче!!! Това е пълна лудост.
ПП. За идеята за осиновяване на кучето изобщо не говоря в момента. Говоря конкретно за случката и за причината, довела до тази трагедия. А тя за мен е само и едниствено брутална родителска безотговорност.
И да, ние с теб, както и всеки разумен възрастен никога и при никакви условия няма да си пусне 3 годишното дете в двора на непознати, където е вързано куче!!! Това е пълна лудост.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Колко от писалите са гледали и куче, и дете? Интересно ми е да знам от коя гледна точка пишете.
Така де, аз дете още нямам, но въпреки това ще си изразя мнението
1. Циганите въобще не трябва да гледат кучета.
2. Поведението на кучето зависи изцяло от стопаните му. Както най-"лошите" породи могат да бъдат лигави, така и "добри" породи могат да имат агресия. Всичко е въпрос на това как стопанинът ще възпитава кучето си и как ще се държи с него. Аз досега проблеми с питбули не съм имал, макар и да съм внимавал, когато пускам кучето да играе с женски (моята също е женска). Разтървавал съм я с друга кучка, с която са на една възраст и са израстнали заедни, един вид би трябвало да са приятелки и да се разбират, кучешка му работа..
3. За конкретната ситуация - без да знам възрастта на кучето - според мен питът не е използван за боеве (имайки предвид, че е гледан от цигани не изключвам нищо, може върху него да са се учили други кучета). От кадрите, които видях, кучето е супер наплашено (подвитата опашка) и се радваше на присъствието на хора около себе си (махащата опашка). Също така не са му купирани ушите и опашката, това не е сигурен критерий, но при повечето кучета, които ще се използват за бой, се прилага. За мен кучето няма вина. За съжаление, след като вече веднъж е убило човек, не се знае оттук нататък какво може да сътвори, и ако продължи да живее, със сигурност ще трябва да премине много трудно обучение и с него да се занимават много опитни хора. По въпросът дали кучето трябва да живее или не - няма да взимам страна.
4. Защо малко дете е оставено без надзор? Това е немърливост и безотговорност отвсякъде. Предполагам, че повечето сте виждали как се държат някои деца с животните. То не е дърпане, скубане, мачкане и т.н. Всеки си има праг на търпимост. Абсолютно противопоказно е малко дете да остава само с куче, независимо от породата му.
Нали утре може да го блъсне кола или да реши да се приближи до реката. Ако се удави, ще я пресушим ли?
За мен вината е изцяло в тези, които се грижат за детето.
пп. Не обичам да пиша дълги постове
пп2. Докато го напиша, има още 15 нови коментара, така че някои от написаните неща ще се повтарят
пп3. Моята ненавижда мангали и откача, когато ги надуши. А дори не е имала никакъв контакт с тях

Така де, аз дете още нямам, но въпреки това ще си изразя мнението

1. Циганите въобще не трябва да гледат кучета.
2. Поведението на кучето зависи изцяло от стопаните му. Както най-"лошите" породи могат да бъдат лигави, така и "добри" породи могат да имат агресия. Всичко е въпрос на това как стопанинът ще възпитава кучето си и как ще се държи с него. Аз досега проблеми с питбули не съм имал, макар и да съм внимавал, когато пускам кучето да играе с женски (моята също е женска). Разтървавал съм я с друга кучка, с която са на една възраст и са израстнали заедни, един вид би трябвало да са приятелки и да се разбират, кучешка му работа..

3. За конкретната ситуация - без да знам възрастта на кучето - според мен питът не е използван за боеве (имайки предвид, че е гледан от цигани не изключвам нищо, може върху него да са се учили други кучета). От кадрите, които видях, кучето е супер наплашено (подвитата опашка) и се радваше на присъствието на хора около себе си (махащата опашка). Също така не са му купирани ушите и опашката, това не е сигурен критерий, но при повечето кучета, които ще се използват за бой, се прилага. За мен кучето няма вина. За съжаление, след като вече веднъж е убило човек, не се знае оттук нататък какво може да сътвори, и ако продължи да живее, със сигурност ще трябва да премине много трудно обучение и с него да се занимават много опитни хора. По въпросът дали кучето трябва да живее или не - няма да взимам страна.
4. Защо малко дете е оставено без надзор? Това е немърливост и безотговорност отвсякъде. Предполагам, че повечето сте виждали как се държат някои деца с животните. То не е дърпане, скубане, мачкане и т.н. Всеки си има праг на търпимост. Абсолютно противопоказно е малко дете да остава само с куче, независимо от породата му.
Нали утре може да го блъсне кола или да реши да се приближи до реката. Ако се удави, ще я пресушим ли?
За мен вината е изцяло в тези, които се грижат за детето.
пп. Не обичам да пиша дълги постове

пп2. Докато го напиша, има още 15 нови коментара, така че някои от написаните неща ще се повтарят

пп3. Моята ненавижда мангали и откача, когато ги надуши. А дори не е имала никакъв контакт с тях

Но пък може да го застреляш (най-хуманно, каквото и да означава това) за да не убие още някое дете. За мен това е отговорност, иначе да по НК няма как да му търсиш наказателна отговорност, ако това разбираш под отговорност, но тя е наказателноправна такава.
Понеже колегата горе написа, че аз няма да пусна детето си в двор с куче - да така е, но ако видя кучето. Мои познати имаха куче, което никога не лаеше, докато някой минава покрай оградата, никога не е било на синджир и когато някой влезеше в двора го нападаше
. А ако не видя кучето? В някои държави е задължително да имаш предупредителна табела ако имаш куче в двора.
Понеже колегата горе написа, че аз няма да пусна детето си в двор с куче - да така е, но ако видя кучето. Мои познати имаха куче, което никога не лаеше, докато някой минава покрай оградата, никога не е било на синджир и когато някой влезеше в двора го нападаше