Неприятна изненаза с "излъскано" табло след автомивка.
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- tago77
- Потребител
-
- Кара: Е46 330д
- Мечтае да кара: Подводнца
Re: Неприятна изненаза с "излъскано" табло след автомивка.
Просто със мокри кърпички на бочко един два пъти на ден и това е.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Така като чета какви сложни операции по отстраняване на "лъскавото" предлагате направо за по-лесно да смени таблото с някое нелъскаво 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
cod-cdbp написа:Ефекта не е перманентен, защото по мазното залепва прахоляка от въздуха![]()
Именно затова последно си измих таблото с гъба и обикновен сапун и отново стана матово.
Сапунът разтваря достатъчно добре мазнини и след това е единствено въпрос на изплакване и подсушаване.
Само не казвай как си размрази предното стъкло преди години

ATR-42/72
- M.MARKOV
- Потребител
-
- Кара: BMW е61 530d lci
- Мечтае да кара: BMW Z8
Здраейте смело мога да ви препоръчам продуктите на MEGUIAR’S!
За почиствате на всички пластмаси използвам Quick Interior Detailer , а за освежаване , подхранване със сатенен ефект Natural Shine(в никакъв случай не лъскаво, лепкаво и мазно . Продуктите са налични в България не искам да споменавам от къде ги купувам , защото не съм наясно с правилата за реклами ако някой има желанание ще му споделя лично.
Та именно препоръчвам първия препарат, за да си почисти колегата таблото..
Sent from my iPhone using Tapatalk
За почиствате на всички пластмаси използвам Quick Interior Detailer , а за освежаване , подхранване със сатенен ефект Natural Shine(в никакъв случай не лъскаво, лепкаво и мазно . Продуктите са налични в България не искам да споменавам от къде ги купувам , защото не съм наясно с правилата за реклами ако някой има желанание ще му споделя лично.
Та именно препоръчвам първия препарат, за да си почисти колегата таблото..
Sent from my iPhone using Tapatalk
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Vra4anin написа:DLVasilev написа:cod-cdbp написа:Ефекта не е перманентен, защото по мазното залепва прахоляка от въздуха![]()
Именно затова последно си измих таблото с гъба и обикновен сапун и отново стана матово.
Сапунът разтваря достатъчно добре мазнини и след това е единствено въпрос на изплакване и подсушаване.
С натурално органичен био ad blue ли?
С натурално завряла вода

ATR-42/72
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Всеки all purpose cleaner за автомобили би трябвало да свърши работа. После мажеш с нещо с матов/сатен ефект и си свиркаш.
В сайтовете за автодетайлинг има доста избор
В сайтовете за автодетайлинг има доста избор
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
DLVasilev написа:Vra4anin написа:DLVasilev написа:cod-cdbp написа:Ефекта не е перманентен, защото по мазното залепва прахоляка от въздуха![]()
С натурално органичен био ad blue ли?
С натурално завряла вода
Не позна, това беше от парното, тъкмо го бях ревизирал из основи и правеше така

- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Честно казано си мислех, че темата е майтап...
След 2 стр. с мнения, нещата изглеждат наистина сериозни
Аз бих карал на отворени прозорци за да влезне прах от вън и после със суха, мека кърпа забурсвам

Аз бих карал на отворени прозорци за да влезне прах от вън и после със суха, мека кърпа забурсвам
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Още ли никой не е предложил да се смени таблото 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
c04 написа:Още ли никой не е предложил да се смени таблото
И след това да се намаже и новото с цел установяване еднаквостта на използваните в завода-производител материали при ползване услугите на една и съща автомивка

ATR-42/72
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ако пък толко е грозно чак не мое се гледа това табло , има си решения . Доказано действа .
https://www.youtube.com/watch?v=i22Ml6it82Q

https://www.youtube.com/watch?v=i22Ml6it82Q
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Гледам,че сериозно сте я захванали темата,ама имаме човек с проблем за решаване.Ще споделя моят личен опит преди години,а човекът с проблема да си реши.
Исках аз лично да си освежа старата колица с нещо по-така и намерих най-скъпия спрей за подобна дейност.Преди това колата на автомивка с всички екстри като вътрешно,външно,двигател и ходова част отдолу до получаване на върховната чистота.Ефекта беше умопомрачителен-стана като нова.Затова реших,че и трябва още нещо и … така със спрея.Колата беше и изрядно почистена отвътре с полирани отвътре стъкла.
Взех да пръскам смело навсякъде и то едно такова мазно,че чак свети.Викам си то е защото е още мокро,а и мирише на една лека ванилия така си го изпръсках с кеф целия флакон.Дотук хубаво,ама нещо не ще да се изпарява или да даде и най-малките признаци,че ще има промяна в това,което беше всъщност.Крайният ефект беше такъв,че все едно съм си лиснал кофа с олио навсякъде отвътре.Седя си аз малко озадачен,малко онемял от собствената си простотия и … ми се реве като на магаре.Такива неща аз лично оттогава НЕ ползувам.Така ми прималя,че си я оставих пред къщи и около месец само градският транспорт.Даже не съм и я отварял.Беше лято и силно слънце.
След месец се престраших да я отворя.Пак си миришеше още на чисто имаше две пити с оси под предният капак,малък мравуняк в багажника и цялата ми лява страна откъм храстите беше в охлюви.Някакъв гаден паяк беше превзел волана барабар с шофьорското място,но изненадата беше крайно приятна.От гадната мазнина нямаше и помен.Годината беше 93 лятото,а колата форд ескорт 87-ма.
Надявам се без зоологическата градина при Вас резултатът да е същия.Успех!
Исках аз лично да си освежа старата колица с нещо по-така и намерих най-скъпия спрей за подобна дейност.Преди това колата на автомивка с всички екстри като вътрешно,външно,двигател и ходова част отдолу до получаване на върховната чистота.Ефекта беше умопомрачителен-стана като нова.Затова реших,че и трябва още нещо и … така със спрея.Колата беше и изрядно почистена отвътре с полирани отвътре стъкла.
Взех да пръскам смело навсякъде и то едно такова мазно,че чак свети.Викам си то е защото е още мокро,а и мирише на една лека ванилия така си го изпръсках с кеф целия флакон.Дотук хубаво,ама нещо не ще да се изпарява или да даде и най-малките признаци,че ще има промяна в това,което беше всъщност.Крайният ефект беше такъв,че все едно съм си лиснал кофа с олио навсякъде отвътре.Седя си аз малко озадачен,малко онемял от собствената си простотия и … ми се реве като на магаре.Такива неща аз лично оттогава НЕ ползувам.Така ми прималя,че си я оставих пред къщи и около месец само градският транспорт.Даже не съм и я отварял.Беше лято и силно слънце.
След месец се престраших да я отворя.Пак си миришеше още на чисто имаше две пити с оси под предният капак,малък мравуняк в багажника и цялата ми лява страна откъм храстите беше в охлюви.Някакъв гаден паяк беше превзел волана барабар с шофьорското място,но изненадата беше крайно приятна.От гадната мазнина нямаше и помен.Годината беше 93 лятото,а колата форд ескорт 87-ма.
Надявам се без зоологическата градина при Вас резултатът да е същия.Успех!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
c04 написа:Още ли никой не е предложил да се смени таблото
Е как... ?!? Не подценявай Форума!

Bavarcho написа:Така като чета какви сложни операции по отстраняване на "лъскавото" предлагате направо за по-лесно да смени таблото с някое нелъскаво
Excellent! Steven is my name!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Borymeckata написа:c04 написа:Още ли никой не е предложил да се смени таблото
Е как... ?!? Не подценявай Форума!![]()
Bavarcho написа:Така като чета какви сложни операции по отстраняване на "лъскавото" предлагате направо за по-лесно да смени таблото с някое нелъскаво
Я изтървал съм го

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Borymeckata написа:c04 написа:Още ли никой не е предложил да се смени таблото
Е как... ?!? Не подценявай Форума!![]()
Да смени колата

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2