...
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Re: Триваго - как го правят?
Вятърните мелници бе едно мочурище преди бая време. Взеха го и бам, прави пари, дори да е стартирало със съмнителен капитал. Ходихме миналата година на един РД на малката на братовчедка ми там... 

In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
Наскоро сравнявах цени на хотели във Велико Търново, Русе, Силистра и други , по работа пътувах, между Booking, сайтовете на самите хотели и цените по телефона = по телефона беше най-изгодно 
Trivago не се сетих да го проверя
Понякога обаче Booking имат добри цени
Trivago не се сетих да го проверя

Понякога обаче Booking имат добри цени
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Ходих в Гърция малко тия дни. Вилата я намерих през airbnb и ми даваше цена от 4600 лева за 7 нощувки. Намерих и FB, сайт, мейли и телефони и лелята ми обди цена от 1800E, след което добави че ако я резервирам от неделя до неделя, а не както исках от събота до събота ще ни я даде за 1500Е. Та ето как само от една оферта дърпат 1600 кинта.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Не знам как си ги калкулират цените, но не вземат комисионна а са надбавят. Последният път като резервирах хотел през Букинг и после на място преди тръгване ми дадоха директно цените от хотела, които се различаваха доста. Така че вече само директна резервация по телефона с хотела. Разликата беше 700лв букинг срещу 585лв директно. 

И аз се прекарах така, 1вата година през booking-a платих по 220 евро за къща в Гърция, като отидохме и се запознахме със собственичката стана ясно че тя иска 140 евро а при предплащане месец по-рано сваля още 15% от цената. Следващата година цената в booking-a беше 240 евро, а аз я запазих за 110
Та ей такива рибки като има(а те не са хич малко) стават нещата 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Това с букинга е така, те обикновено цакат много защото...са Букинг.
През Съни турс където и в БГ да съм ходил, случвало се е да питам за оставане още ден или два, винаги отговора от хотелите е един и същ - звъннете на Съни турс защото цената през нас е еди колко си, винаги по-висока. С тях работят така и затова ги ползват много. Не дават хотелите по-ниска цена защото уговорката им е такава.
През Съни турс където и в БГ да съм ходил, случвало се е да питам за оставане още ден или два, винаги отговора от хотелите е един и същ - звъннете на Съни турс защото цената през нас е еди колко си, винаги по-висока. С тях работят така и затова ги ползват много. Не дават хотелите по-ниска цена защото уговорката им е такава.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не съм чел всички мнения по темата, обаче ето как стават нещата.
Ясно е, че са с комисионни, но преди време се беше разразил скандал, че нещата не са бъш такива, каквито изглежда със сравнението, щото сравнението наистина е между повече от 200 сайта за онлайн резервации, ама май се оказа, че компанията има собствени повече от двеста сайта, и сравнението е между техните си сайтове
Та до тук с обективността.
Иначе, аз също опитах да търся нещо си през техният сайт, и неминуемо всички резултати бяха в букинга...
Че защо да ползвам техният сайт, като букинга ми върши същата работа.
Ясно е, че са с комисионни, но преди време се беше разразил скандал, че нещата не са бъш такива, каквито изглежда със сравнението, щото сравнението наистина е между повече от 200 сайта за онлайн резервации, ама май се оказа, че компанията има собствени повече от двеста сайта, и сравнението е между техните си сайтове
Та до тук с обективността.
Иначе, аз също опитах да търся нещо си през техният сайт, и неминуемо всички резултати бяха в букинга...
Че защо да ползвам техният сайт, като букинга ми върши същата работа.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Borymeckata написа:zvetiko написа:Някой трябва да пере....
Може би е това. Сигурно има и други схеми... Я вижте тоя хотел, някой може ли да познае КЪДЕ се намира?
Доколкото знам, вече не работи, но да съгласен съм...
Хората си печелят умопомрачително от всичко ,за което и да се сетите.Човек мислещ с главата си намира хотелът,който му харесва и си говори директно със хората там.Другото е пълнене на гуши на посредници. Относно въпросната фирма разследвана от Vrachanin(това 4-ри как успя да го сложиш за"Ч",не го разбирам),мога само да спомена,че в Германия почти няма телевизия,която да не те застреля с тази реклама,поне през десетина минути.Явно спазват правилото на кока -колата,че успешна реклама се прави с двадесет процента от печалбата,независимо от приходите-колкото-толкова.Може и да се въртят мръсни пари,но истината е,че чистите са просто огромни като сума.Това,че изглежда на нашата територия невъзможно за реализация,не е така.Нямаше и ден да са тук без реализирана печалба.Това са си лешояди,печелещи от информация и даващи сигурност в сделките.Тук в България може и да има мислещи с главите си ,но на запад хората просто това не ги интересува,защото нямат време за губене.Предпочитат да си платят и да не му мислят повече.Не че могат ,де,ама това е друга тема,която ще изнерви съфорумците,та спирам до тук.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Днес е обявил фалит доста голям посредник tripsta, дължал общо 100-на милиона на самолетни компании.
Та не се знае никога нищо. Голям мит е, че като се свържеш с хотела и ще ти дадат по-добра цена на 100%
Та не се знае никога нищо. Голям мит е, че като се свържеш с хотела и ще ти дадат по-добра цена на 100%
alekangg написа:Днес е обявил фалит доста голям посредник tripsta, дължал общо 100-на милиона на самолетни компании.
Бил ли си поне веднъж там,и те знаят като добър клиент,може и да ползуваш още много неподозирани неща.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Едното с другото няма общо, а аз не повтарям и потретвам едни и същи места-хотели като цяло. И пак за сериозни големи хотели няма кой да се занимава с теб, понеже си бил 1-2 пъти. За целта има разни клубни карти, но като цяло най-добра цена се вади с проверка на много и различни сайтове, кодове и пр како често разликата може да стане много голяма.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
alekangg написа:Едното с другото няма общо, а аз не повтарям и потретвам едни и същи места-хотели като цяло. И пак за сериозни големи хотели няма кой да се занимава с теб, понеже си бил 1-2 пъти. За целта има разни клубни карти, но като цяло най-добра цена се вади с проверка на много и различни сайтове, кодове и пр како често разликата може да стане много голяма.
Аз също не повтарям или поне не и докато не са минали няколко години. И да, както отбелязах назад, големите хотели не ти дават цена защото е такава уговорката с туроператора и дори да си там в момента и искаш да удължиш ти казват през туроператора ако искаш добра цена. Такава те дават на най-оборотните оператори в БГ, тоест търсиш при тях, тоест аз затова си запазвам с ранни записвания все при едни и същи и отдавна не сравнявам с другите, а те като на редовен клиент ми дават лична отстъпка от няколко процента под обявената такава с отстъпка в сайта. И това ако дори веднъж миналата година си ползвал тях.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:alekangg написа:Едното с другото няма общо, а аз не повтарям и потретвам едни и същи места-хотели като цяло. И пак за сериозни големи хотели няма кой да се занимава с теб, понеже си бил 1-2 пъти. За целта има разни клубни карти, но като цяло най-добра цена се вади с проверка на много и различни сайтове, кодове и пр како често разликата може да стане много голяма.
Аз също не повтарям или поне не и докато не са минали няколко години. И да, както отбелязах назад, големите хотели не ти дават цена защото е такава уговорката с туроператора и дори да си там в момента и искаш да удължиш ти казват през туроператора ако искаш добра цена. Такава те дават на най-оборотните оператори в БГ, тоест търсиш при тях, тоест аз затова си запазвам с ранни записвания все при едни и същи и отдавна не сравнявам с другите, а те като на редовен клиент ми дават лична отстъпка от няколко процента под обявената такава с отстъпка в сайта. И това ако дори веднъж миналата година си ползвал тях.
Говорим на различни езици, ранното запазване сваля нещо, но никога разликата не е в пъти, както аз често хващам с десетки посредници, кодове, линкове и пр.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да, аз съм с ранно защото държа на периода, иначе като изчаквам в последния момент излизат разни last minute и ако не ме бърка периода също може да има нещо добро.
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3