Мнение за Mercedes w203 C класа
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- SlackLine`
- Потребител
-
- Кара: E270 CDI W211
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: Mercedes-Benz E270 CDI 177 hp
Re: Мнение за Mercedes w203 C класа
Аз съм с втора C class-a W203, първата беше C220 CDI 143 коня, обаче ръждичката взе да си я яде и го махнах, двигателя за 40к км, само масла и по окачването някой работи правех. Маслото колкото сложиш толкова точех, в интервала на 10-12к км го сменях. В момента съм с 200 Компресор 163 к.с, без грам ръждичка, при него смених дискове, накладки и алуминиевите носачи, и тук грам масло не гори. Върви много и газта им понася супер, даже наскоро един приятел със същия като моя си сложи и казва, че е много доволен, аз ще го продавам и затова не съм слагал газ. Мойте и двата са преди фейслифта, ръчка. При фейслифта доста неща са изчистени и са по добре, но пак зависи на какво ще попаднеш, но там ги няма двигателите като моя, коравия М111.
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Аз карам М112, 320, 4матик, Авангард, Комби. Колата си я харесах от Швейцария и близък ми я достави със сервизна книжка водена до последния ден.
Общо взето има всичко което се е предлагало като екстри тогава и вече повече от година я търкалям. Колата я карам без жал, особено лятото по планини, морета, черни пътища, коловози и гори. Изключително доволен съм, особено защото е 4х4 и една идея по-висока. За 20 000км не съм имал нито един проблем.
Разхода ми варира между 13 и 18 градско и 9,2 до 11 извънградско с нормално шофиране, газ нямам и не бих сложил. Спокойно се движи и с 130км и с 200км/ч. Проблемите които имат особено преди фейслифта е ръждата, на мен ми се наложи да сменя едната вежда защото беше тръгнала.
Парктрониците са апетитни, но аз реших проблема елегантно (не с коларски болтове както повечето), огледалата също си имат чалъм защото лесно изчезват.
Ако имаш въпроси питай.
Общо взето има всичко което се е предлагало като екстри тогава и вече повече от година я търкалям. Колата я карам без жал, особено лятото по планини, морета, черни пътища, коловози и гори. Изключително доволен съм, особено защото е 4х4 и една идея по-висока. За 20 000км не съм имал нито един проблем.
Разхода ми варира между 13 и 18 градско и 9,2 до 11 извънградско с нормално шофиране, газ нямам и не бих сложил. Спокойно се движи и с 130км и с 200км/ч. Проблемите които имат особено преди фейслифта е ръждата, на мен ми се наложи да сменя едната вежда защото беше тръгнала.
Парктрониците са апетитни, но аз реших проблема елегантно (не с коларски болтове както повечето), огледалата също си имат чалъм защото лесно изчезват.
Ако имаш въпроси питай.
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Комбина написа:....
Ако имаш въпроси питай.
Апетитни, ако са прибиращи

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Офф: за старата ми Е-класа търсих прибиращи се ел огледала, с 300 зора намерих в Банско по 130лв/броя.
Иначе нямаше никъде, а ако има бяха по 250лв/бр.
Иначе нямаше никъде, а ако има бяха по 250лв/бр.

- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Детски болежки са:
-гълтач на ключа ( не приема ключа и пали от 5-6-10 път чак)
-автомата (платката) около 500 лв е рециклирането.Като пуснеш педала на газта колата не почва да намаля /или едвам доловимо/, а все едно си на автопилот
-хидравлична помпа - като цяло този модел е с по-тежка хидравлика от други
-дроселова клапа
-кантара на фаровете е с въздух по едни маркучета - почти няма с работеща регулация
Щом ще е на газ (то си е задължително де
) се сменят бобини, кабели и свещи
-гълтач на ключа ( не приема ключа и пали от 5-6-10 път чак)
-автомата (платката) около 500 лв е рециклирането.Като пуснеш педала на газта колата не почва да намаля /или едвам доловимо/, а все едно си на автопилот
-хидравлична помпа - като цяло този модел е с по-тежка хидравлика от други
-дроселова клапа
-кантара на фаровете е с въздух по едни маркучета - почти няма с работеща регулация
Щом ще е на газ (то си е задължително де

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
W203 е много хубава кола, брат ми имаше такава 220 CDI и съм я карал няколко пъти, но пред конкурента и Е46 3 series бих избрал БМВ-то.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
46ца не бих взел, като цяло бмв от тези години не бих взел (само заради калпавите им бензинови двигатели). Последния истински двигател е м52 с един ванос(това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него). Другия вариант е е39 от последните години, когато се монтира м52б28, но такова трудно се намира вече дори в Англия (99% ще е комби колата). И това ме подсеща Ц класите отзад с въздушно окачване ли са? И ако да всички комбита ли са така?Grozdanoff написа:W203 е много хубава кола, брат ми имаше такава 220 CDI и съм я карал няколко пъти, но пред конкурента и Е46 3 series бих избрал БМВ-то.
Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
От това,което съм чел напред-назад,оставам с впечатление,че М112 и Компресор-а със 163к.с. (забравих му означението) били много добри бензинови двигатели от тези години при МБ!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ildivvy написа:От това,което съм чел напред-назад,оставам с впечатление,че М112 и Компресор-а със 163к.с. (забравих му означението) били много добри бензинови двигатели от тези години при МБ!
Да, добър двигател е.
Не съм имал такава, но мой приятел има и съм се возил наистина много, карал съм я също.
Колата за класа си е супер комфортна и просторна за шофьор и пътници (Мерцедес е все пак...)
Двигателят 200к =163 к.с. наистина е кораво куче, тази въпросната кола изкара над 400к км, като над 200 хиляди от които на газ. Имаше в началото някакви грижи с настройките, но няма общо с двг-то или колата това, а по-скоро с нашите пишман "специалисти" газаджии...
За ръжда не съм забелязвал, но като цяло не мога да коментирам.
Това, което на мен не ми допадна много е спирачките- струват ми се леко лошо сметнати за кола с такова тегло (не е много лека..)
И второ- коментираният двигател не доставя някаква динамика, леко слабичък идва, дори на ръчна скоростна кутия.. Возил съм се в 220cdi пак с ръчни скорости- усещането е доста по-добро, все пак е дизел, въртящият момент е по-голям..
Идеален вариант за смесено каране- градско и извънградско

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
shlosera написа:46ца не бих взел, като цяло бмв от тези години не бих взел (само заради калпавите им бензинови двигатели). Последния истински двигател е м52 с един ванос(това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него). Другия вариант е е39 от последните години, когато се монтира м52б28, но такова трудно се намира вече дори в Англия (99% ще е комби колата). И това ме подсеща Ц класите отзад с въздушно окачване ли са? И ако да всички комбита ли са така?Grozdanoff написа:W203 е много хубава кола, брат ми имаше такава 220 CDI и съм я карал няколко пъти, но пред конкурента и Е46 3 series бих избрал БМВ-то.
Аз на времето исках БМВ е46 ами за моите размери и килограми ми се стори по-тясно и гепих 203-ката хахахах (100 килограма на 181 см не нещо фрапиращо), а 5-цата вече надхвърляше бюджета (за хубава говорим).
Ц-ките са си пълно пружинно окачване, Е-класите като е39-ките натежават и са възглавници отзад комби модела с избор за пълно въздушно окачване.
Незнам, защо само на мен и на тоя моя познат, който имаше същата 203-ка като моята само, че ръчка ни се стори, че автомата върви многооо повече. Тя неговата, че беше зела-дала ама пак

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
shlosera написа:46ца не бих взел, като цяло бмв от тези години не бих взел (само заради калпавите им бензинови двигатели). Последния истински двигател е м52 с един ванос(това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него)Grozdanoff написа:W203 е много хубава кола, брат ми имаше такава 220 CDI и съм я карал няколко пъти, но пред конкурента и Е46 3 series бих избрал БМВ-то.
И не би трябвало, защото е достоверно, колкото и че последната истинска кола е москвича
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Мнението ми е изградено на база прочетеното във форума и от познати с м54 мотори. Може и да съм в заблуда явно 1л на 1000км масло вече е нормално и тва не е калпав мотор.acho.rs написа:shlosera написа:46ца не бих взел, като цяло бмв от тези години не бих взел (само заради калпавите им бензинови двигатели). Последния истински двигател е м52 с един ванос(това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него)Grozdanoff написа:W203 е много хубава кола, брат ми имаше такава 220 CDI и съм я карал няколко пъти, но пред конкурента и Е46 3 series бих избрал БМВ-то.
И не би трябвало, защото е достоверно, колкото и че последната истинска кола е москвича
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
За 7 години опит с М52ТУ и 4 години опит с М54 ще ти кажа, че лафовете на улицата се разминават много с реалността. Добре, че поне за М52ТУ спряха с простотиите, че горял масло, защото наистина беше много смешно. За съжаление момента в който ще спра вноса на разпаднали се М54ки, няма да дойде
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Имам известен опит с 2.5 компресора и 2.2 дизел ръчка и двете . Не много километри . Ръжда избива по прагове и веждите , не знам преди или след фейса но такъв без ръжда на тия места е просто късмет да барнеш . Има някои са направо фрапиращи с гнилоча който е под боята . И двете каляски са съвсем нормална кола , изтегля в изпреварване но не може да се нарече силна или нещо по особено . Имат една функция ESP която като изключи ефекта е доста интересен .Дизела пада доста разхода , 6-7 литра среден разход е нормално според мен , бензина под 15 трудно . За мен лично основния и главен проблем на тия коли е електрониката и инсталацията . Постоянно светещи чекове , проблеми с крушки , с кабели , окислени букси и всякаква гадост причинина от влага . Лошото е че ставаш пациент на диагностиката а в последно време гледам че лечението в повечето сервизи е проба грешка . Сменят разни неща докато се оправи . В общи линии здрави мотори , на мен са ми леко тесни тия коли . Задната седалка е за пигмеи . Дизела е с толкоз тежка предница че се усеща като тухла буквално и толкова неповратлив . Имат един фабричен проблем с пластмасата под калника зад фара . На всичките тая пластмаса се претрива от гумата и провисва . При мен не само че провисна ами и търкаше в борда на гумата като почти да е пререже . Бензиновата скъса един път тампони на двигателя . В общи линии това са ми кратките срещи с тия мерцедеси .
Последна промяна Jordana на 28 Авг 2018, 13:46, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Bodar_k8
- Потребител
-
- Кара: E-53 4.4i
100% правилния избор от към двигател е м113 3.2 218 к.с.
Разликата в разхода с малкия компресор (163к.с.) е литър-два,но за сметка на това разликата в динамиката е ОГРОМНА!
Успех с търсенето гледай за ръжда от долу на канал и модула за абс/сбц!
Разликата в разхода с малкия компресор (163к.с.) е литър-два,но за сметка на това разликата в динамиката е ОГРОМНА!
Успех с търсенето гледай за ръжда от долу на канал и модула за абс/сбц!
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3