Конзола за игра, каква марка и кой модел?
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Конзола за игра, каква марка и кой модел?
Зависи какво играеш. Аз след дОсега с геймпад, никога не бих играл Фифа на клавиатура.
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Колега,
началото на годината започнах да се занимавам с гейминг (т.нар.).
Изключвам РС оборудването, което си взех за луди пари, защото е извън темата, но след тези луди пари и мерене на FPS, графики и т.н. стигнах до извода, че конзолата е истината.
Отидох и си купих PS4 Pro (просто защото е най-доброто на пазара).
Турих му един 50'ТВ и забравих за всякакви грижи.
За игрите - ~100лв са ти новите игри. Пазара е супер динамичен и бързо се обезценяват. Също винаги можеш да трампиш ЦД-та с приятели и да поцъкваш.
Последно - игрова конзола трудно се съчетава с работа, спорт, жена, дете.... абе направо клони към невъзможно.
Изключвам РС оборудването, което си взех за луди пари, защото е извън темата, но след тези луди пари и мерене на FPS, графики и т.н. стигнах до извода, че конзолата е истината.
За игрите - ~100лв са ти новите игри. Пазара е супер динамичен и бързо се обезценяват. Също винаги можеш да трампиш ЦД-та с приятели и да поцъкваш.
Последно - игрова конзола трудно се съчетава с работа, спорт, жена, дете.... абе направо клони към невъзможно.

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Knoxville_ написа:супер запален геймър и няма да играеш поне 1-2 часа всеки ден.
Супер запаления геймър не пада под 6-8 часа в най-лошите дни

Аз имам ПС3 и 5-6 игри за него, но 99% съм играл само на Батълфийлд и само онлайн. Офлайн я изкарах до половината някъде и след като влязох в сървърите забравих всичко друго. Тъй, че кракната игра за мен е безсмислена.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Аз се занимавам с конзолата само в неделя и то не винаги.Няма достатъчно време.
Всичко на всичко имам един пес 18ката , турисмото и гта-то , като последната беше към конзолата , тогава диска беше към 65 евра и си бе добър подарък.
Иначе на конзолата не виждам какво може да и стане , освен праха да я затлачва нещо.Трябва да се чисти и от време на време и да се пази от боклуци до колкото може.
Колкото до кракването и през ум не ми е минавало.
Това което харесвам на конзолата е че всичко тръгва веднага бе да мислиш видеокарти кодове , кракове и т.н. шитни , за какво да си развалям кефа.
Всичко на всичко имам един пес 18ката , турисмото и гта-то , като последната беше към конзолата , тогава диска беше към 65 евра и си бе добър подарък.
Иначе на конзолата не виждам какво може да и стане , освен праха да я затлачва нещо.Трябва да се чисти и от време на време и да се пази от боклуци до колкото може.
Колкото до кракването и през ум не ми е минавало.
Това което харесвам на конзолата е че всичко тръгва веднага бе да мислиш видеокарти кодове , кракове и т.н. шитни , за какво да си развалям кефа.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
ps4 / xbox нямат вече толкова големи проблеми с охлаждане/дефект на чипове като предното поколение, най-много да вият яко или да се самоизключат ако са 2ра ръка и не са чистени никога професионално. Едно чистене и си в играта.
Да си кракнеш ps4 няма никакъв смисъл ако искаш да играеш най-новите заглавия, просто защото те са на 60 до 99% ориентирани само към on-line игра с други хора и от там да ти продават разни предмети и какво ли не ако си яко зарибен.
Има и тъпаци като мен които играят само 1 - да една - игра на конзолата (от над 10г играя Pro Evo Soccer ) , но в кариерен режим , който не ти трябва нет-а.
Та , за нормалните хора цъкането в нета с други хора си е огромна част от играта. И с вторичния пазар на игрите , които хлапетата на 8-16г сменят супер често и искат само най-новото , просто защото е ново и не им дреме след 2 месеца за която и да е игра, спокойно можеш да си направиш стабилна библиотека от игри на тънки цени.
Ако обаче има 4K телевизор , ps4 pro вади по-кофти кадри в последните игри и по-малка динамична резолюция от XBOX One
Да си кракнеш ps4 няма никакъв смисъл ако искаш да играеш най-новите заглавия, просто защото те са на 60 до 99% ориентирани само към on-line игра с други хора и от там да ти продават разни предмети и какво ли не ако си яко зарибен.
Има и тъпаци като мен които играят само 1 - да една - игра на конзолата (от над 10г играя Pro Evo Soccer ) , но в кариерен режим , който не ти трябва нет-а.
Та , за нормалните хора цъкането в нета с други хора си е огромна част от играта. И с вторичния пазар на игрите , които хлапетата на 8-16г сменят супер често и искат само най-новото , просто защото е ново и не им дреме след 2 месеца за която и да е игра, спокойно можеш да си направиш стабилна библиотека от игри на тънки цени.
Ако обаче има 4K телевизор , ps4 pro вади по-кофти кадри в последните игри и по-малка динамична резолюция от XBOX One
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Venko написа:Колега,
Това няма как да е истина поради факта, че врътнеш ли ексклузивите и до там. Всичко останало върви, изглежда и се играе в пъти по-добре на РС.
Големия плюс е кауч ко-оп игрите като MK, Street fighter, Fifa, Gran Turismo.
Минусите са: няма backward compatibility с предните поколения, няма модове за игрите, ниска резолюция, нисък фрейм рейт(малко са игрите които вървят с 60fps), онлайн играта изисква PS+(това не важи за игри които са f2p)
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Oт така поставения въпрос пс4. Ексклузивите са по-добри от Бокса със сигурност. Реално, на Екса топ игратата ти е само Forza. Не съм толко запален, имам 3-ка и цъкам като остане време, но ми е мерак и 4-ка про да я видя как ще е на 55-ката. Страшни игрици си има, дали.. Red Dead Redemption, The Last of Us, Uncharted, Far Cry, God of War...само да успееш да си съчетаваш времето. Иначе твърдо за и за втора ръка конзоли. Моята я взех май от същия пичага от Младост, дето е споменал Ноксвила и няма грижи
Последна промяна Superexstatic на 18 Дек 2018, 22:07, променена общо 1 път

PolandBall написа:Venko написа:Колега,
Това няма как да е истина поради факта, че врътнеш ли ексклузивите и до там. Всичко останало върви, изглежда и се играе в пъти по-добре на РС.
Минусите са: няма backward compatibility с предните поколения, няма модове за игрите, ниска резолюция, нисък фрейм рейт(малко са игрите които вървят с 60fps), онлайн играта изисква PS+(това не важи за игри които са f2p)
За фрейм рейта и резолюцията не съм съгласен. Gran Turismo на ps4 pro na 65инча 4к ТВ с Logitech g29 няма да ти казвам какъв кеф е особено като сложа и ВР очилата. На конзолата хубавото е, че слагаш диска и забравяш. Наскоро колега си взе PUBG за комп и само ядове има с играта и файловете и от стиим все нещо се бъгва, а на пс4 сложих диска на PUBG и само разцъкване.

Knoxville_ написа:И аз се бях надъхал мега гига турбо много да си купувам някакъв Плейстейшън или Хбох, но се уредих с ПС3 от брата на жената. Играх около 1 седмица и оттогава предимно събира прах![]()
![]()
Моят съвет, ако не си супер запален геймър и няма да играеш поне 1-2 часа всеки ден, е да си вземеш нещо втора ръка от олх. Поне за мен е без значение дали ще е пс3, пс4 или някой хбох.
точно и аз това си мислех честно казано, да не съм най-запаления за това и се чудя дали да взема една пс3 с много игри и тва е
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
BMW120 написа:Knoxville_ написа:И аз се бях надъхал мега гига турбо много да си купувам някакъв Плейстейшън или Хбох, но се уредих с ПС3 от брата на жената. Играх около 1 седмица и оттогава предимно събира прах![]()
![]()
Моят съвет, ако не си супер запален геймър и няма да играеш поне 1-2 часа всеки ден, е да си вземеш нещо втора ръка от олх. Поне за мен е без значение дали ще е пс3, пс4 или някой хбох.
точно и аз това си мислех честно казано, да не съм най-запаления за това и се чудя дали да взема една пс3 с много игри и тва е
аз направих така, един пс3 хакнат от олх за под 300лв преди година с най-голямата памет. Може да качваш по 10тина игри едновременно, игрите супер елементарно са качват на конзолата. За убиване на неделната утрин в студените месеци с някой френд вместо висене по кафетата, си е напълно поносимо тая сума. 700-800лв за игра 2-3 часа на седмица и за мене е безумие. един минус на тея конзоли са, че пустите кол оф дютита супер бързо се превъртат

Кол ъф дюти се играе само онлайн ве! Стори лайна е боза почти винаги...
На ПС4 едно гоустс го разцъквах сигурно година и половина всеки уикенд по два-три часа.
Скоро бяха пуснали в месечните игри безплатнo кол ъф дюти блек опс 3, пълна версия, както си му е реда. Не, че щях да си го купя ново, ама стотина лева годишен абонамент ми се стори не чак толкова лошо.
На ПС4 едно гоустс го разцъквах сигурно година и половина всеки уикенд по два-три часа.
Скоро бяха пуснали в месечните игри безплатнo кол ъф дюти блек опс 3, пълна версия, както си му е реда. Не, че щях да си го купя ново, ама стотина лева годишен абонамент ми се стори не чак толкова лошо.
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
KUM4o написа:PolandBall написа:Venko написа:Колега,
За фрейм рейта и резолюцията не съм съгласен. Gran Turismo на ps4 pro na 65инча 4к ТВ с Logitech g29 няма да ти казвам какъв кеф е особено като сложа и ВР очилата. На конзолата хубавото е, че слагаш диска и забравяш. Наскоро колега си взе PUBG за комп и само ядове има с играта и файловете и от стиим все нещо се бъгва, а на пс4 сложих диска на PUBG и само разцъкване.
Ти може да не си съгласен, ама фактите тая работа не ги интересува.

Примера с PUBG е доста неументен. Имам е от как е излезнала. Играта е фундаментално счупена. Видях е днес на ПС-а, същия бълвоч само дето е с намалени детайли. Веднага си исках парите обратно. Конзолата е бюджетно решение. Който иска висока резолюция и висок фреймрейт, ръси 4-5к и цъка, за есички останали PS или Xbone(или и трите

Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Преди две седмици си взех PS4 Pro + RDRD2
Мега яката игра!
Може да включите слушалките към джойстика и да не пречиш на другите докато спят
Мега яката игра!
Може да включите слушалките към джойстика и да не пречиш на другите докато спят

Конзола за игра, каква марка и кой модел?
Don_Diego написа:Има големи намаления на PS4 в озон в момента
Точно! Аз вчера сутринта си взех Слим 500 гб за 400лв. После чак видях разликата с Про-то, та ми е интересно дали ще е значима на телевизора ми(55” Sony, от 2014), който не е 4к така или иначе.
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4