Покупка на първо BMW

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Покупка на първо BMW

Мнение от c04 » 07 Мар 2019, 14:35

vicho написа:ако 15к = е39
то на колко е равно е60 ... 40к? а ф10?

:mhihi:

За тия пари Е60-сееее :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Да си дойдем на думата...

Потребител
Аватар

Мнение от vmiroslav » 08 Мар 2019, 9:06

@The_Ancient колега , гледъл съм и W211 E500 , дори цялата гама от Е каласът и от C класът , но повечето мерцедеси ( изключвам тези които не мога да си позволя ) , лично на мен са ми грозни, а автомобила ако не ти харесва външно всичко останало остава на заден план :).
@Unlim , не се бях замислял за 7-ма серия , понеже си мислех че са доста по-скъпи за подържане и придобиване от 5-та серия , но ще ги разгледам благодаря за съвета. Относно Японските , в момента карам една от 2003 -та година и определено няма дори и малък процент от екстрите които има Е39 от 2000 дори и от 99-та година :). Благодаря за мнението и отделеното време на всички колеги до момента , но не зависимо дали ще е бъде Е38 , Е39 или в краен случай Е60 / Е90 , няма да прибързвам и ще подбера възможно най запазената и с най много екстри и по възможност всички работещи :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 08 Мар 2019, 19:48

За бюджет от 15 000 аз бих са насочил към Е39 със сигурност, или към Е38. Вече има и сносни Е60-ки за подобни пари, но там поддръжката е малко скъпичка. Е9х серията според мен за извънградско отстъпва на 39 и 38ците, въпреки, че е по-нова.

Конкретно за Е39, понеже имам такова и имам някакъв поглед върху колата - доста здрава и надеждна машина, но ако е поддържана добре. Случиш ли на читава кола, ще караш и ще правиш само леки ремонти дълго време. Ако е бензин - трябва да решиш дали колата да е фейс или не. Фейсовите са с М54 моторите, които са хубави, но и известни с това, че горят масло, а вече са на годинки. Ремонта до колкото знам излиза около 2000лв, та дори и да ти се наложи да го правиш, пак ще се вместиш в 15к. Преди фейсовите са м52, по-здрави и надеждни мотори, но това, което аз съм забелязал е, че и машините с такива моторизации обикновено нямат много екстри. Моята конкретно е 528и, м52 мотор - мога да кажа, че мотора е чудесен, като за купето на Е39 е напълно достатъчен като динамика, щом не търсиш спорт. Дизеловия М57 е може би единствения дизел, който бих карал и това ти го казвам, като човек, който ненавижда дизела, но тоя мотор е настина яко куче, много здрав, върви яката и за извън града е просто чудесен. Но трябва да внимаваш с кутиите, ако купуваш автомат - докато бензиновите са безпроблемни, то при дизела и най-вече при 3000 кубика кутията се предава и имам няколко познати, които са правили ремонт - не е евтин. Ако е дизел - бих взел ръчка. Ако е бензин, автомата е добър вариант също.

Окачването е здраво, носачите са по-скъпи като консуматив. Комплект Lemforder за задно колело излиза около 400лв, но моя майстор лично ми е казвал, че малкия носач много рядко се износва, така че по-вероятно е да ти се наложи да сменяш големите, така че едва ли ще стигнеш до смяна и на 4-те наведнъж. Отпред не съм сменял, но гледам, че има доста комплекти рециклирани предници на добри пари, които до колкото разбирам, не са никак лоши, но не съм имал личен опит с това. Возията, ако окачването не е М техник е много приятна, лично на мен ми е предостатъчна, но нямам много опит с останалите автомобили извън града, така че тук е доста субективно мнение.

И откъм цена - за тоя бюджет ще си намериш доста добре натоварена Е39-ка, с голям мотор, като с обслужването ще ти легне под 15к. Моята например я взех миналата година за 7100, обслужването като цяло на колата - масло мотор, маслен, горивен, въздушен и филтри купе, термостат, разширителен съд, масло кутия, малък и голям носач на задни колела /общо 2 носача/, задни накладки + заварен спукан колектор, както и 2 летни гуми ми излезе около 1900лв, като това е с части основно в по-високия ценови диапазон. За зимата 4 джанти + 4 15ки Нокиан ми стъпаха на около 800-850лв. Имам да ремонтирам рейка, уплътнения на вратите да сменя, парктроник и ел щората не ми работят. Като сметнеш всичко излиза под 11к и смея да твърдя, че колата е доста прилична като състояние за годините и пробега си.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 08 Мар 2019, 20:34

vicho написа:ако 15к = е39
то на колко е равно е60 ... 40к? а ф10?

:mhihi:

Тамън 2 съм имал на стойност към 15К :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 08 Мар 2019, 21:37

За тези пари взимаш перфектно e60 или w211. E39 е страхотна кола ,но 15к за 530ка граничи с лудост поне за мен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 08 Мар 2019, 21:42

За теа пари Е-шеесе :mhihi: Извинявам се, не можах да се въздържа... Между Е39 и Е90 бих избрал някое лачено Е39, возията и комфорта на 5цата са си по-добри. Към Е60 лично аз имам малко смесени чувства, по-стабилна е от Е39 и с повече базови екстри, но за мен интериора е на Е39 е на светлинни години пред Е60, което за мен е решаващ фактор, но всеки си има приоритери...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 08 Мар 2019, 21:49

Това че човека си е определил бюджет от 15к не значи че всичките трябва да ги похарчи. Най-добре ще е да се повози и на Е39 и на Е60 и после да удари чертата с подръжка и т.н.
За 15к разбира се че може да намери читаво Е60 и да го обслужи, но нещата са малко на кантар. Докато при Е39-то е филм да намери читаво, изключвам БГ пазара. Така че и при двата варианта има усложнения. Е90 просто няма как да де сравнява като комфорт и място с 5тата серия , било то и Е39.
Аз бих търсил Е39 М52б28 :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от vmiroslav » 08 Мар 2019, 22:18

Don_gori , колега , радвам се че си разбрал идеята че решения бюджет не е задължително да се похарчи за колата , благодаря за мненията на всички

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 08 Мар 2019, 22:42

НЕма к'во да се лъжем - M52 на тия години е същата масларка като М54, че и по-зле :mhihi: :mrgreen: Остана да се намери читаво М57, дето не е милионник ...
+1 за 211
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 08 Мар 2019, 23:26

Ами моето М52 ми харчи 400-500 мл на 10 000 км, ако смяташ това за "масларник" :mhihi: не успорвам факта, че вече е трудно да се намери читаво Е39, но не е чак толкова невъзможно колкото го изкарвате, който има мерак намира...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Мар 2019, 9:33

Айде стига сте му предлагали тия кокошарници W211. Човекът ако иска по-нова кола от Е39 ще си вземе Е60, не му трябва грозен кораб, който вози като патица, не върви и гори повече, на всичко отгоре не е издръжлив. Виждал съм таксита дори с голям пробег, миришат на нафта отвратително всичките Мерцедеси. Е200 дизел автомат гори 11-12 нафта в града при нормални условия, ебахти хваленето на тия гробове при положение, че човека каза колко са му грозни и не го иска. Не е пуснал тема да му предложите някаква марка, а само и единствено БМВ като е писал критерии.
W211 няма такъв гроб, да не говорим масово какви ги карат вече с малки изключения. Скоро видях един с анцуг Адидас и изкарани вънка 45 златни ланеца, написал му отзад Е500 турбо при положение, че такъв не съществува, сложил антени отзад колкото ланците на брой почти, хриле му залепил от ония лъскавите, плюс още безброй лъскави лайснички, слиза и дъвче дъвка като крава, разперил таралежите 55 годишен поне сигурно...черен Мерцедеса разбира се, все ще го снимам да се смеете, ама...

Човекът има 15, но таван и включва всичко, плюс евентуално да му останат. Търси цена и качество, за мен е за Е39 бензин, но 528, нямат толкова екстри обаче или Е60 530д, но не 218 коня, че те са милионници всичките почти. Следващият мотор ако го намери читав никога няма да го счупи. Вариант е и голям бензинов мотор от Е60 с оглед на това, че автора ще кара предимно извън града. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 09 Мар 2019, 11:03

:OT: Колега, знам че не си пубер, но това изказване е типично пуберско. Това, че на мен, на теб и на някой друг не му харесва Мерца, това не означава, че колата не става айде малко по-сериозно. А за ланците и тем подобни по-хубаво да не говорим, че ние водим класацията. :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Мар 2019, 12:26

Ами аз съм влезнал в тема за първа покупка на БМВ и то за конкретни модели за да чета за други кошници. От там нататък мненията за всякакви други марки са в разрез с правилата на форума дори(ако не вярваш ги прочети)и не им е мястото тук, та моето идва точно на място. Има бол теми за покупка на кола, тая не е такава.
Колко водим "ние" може да спорим другаде. Дайте на човека насоки още за някое БМВ и да си отвори очите.
На мен ми изглежда свестен на тема коли, чел е явно доста за да стигне до извода, че покупка на БМВ струващо 7000 да речем не се прави със 7000 заделени пари нещо, което половината форум още не знае или не иска да разбере. За мен такъв човек заслужава да се насочи към правилната марка(макар той вече да го е направил)да се зариби веднъж по нея и да не погледне друга след като види нещата първо лице. Неща, които никоя друга марка няма да му предложи, особено пък тия кораби. На всичко отгоре той сам каза още след първото предложение за такъв кораб, че за него е грозен и от там насетне всичко друго не го вълнува. Обаче не, трябва пак от още хора да му се предложи същия кораб. Ами не го иска бе, разберете. Кой е с пуберски изказвания в такъв случай? :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 09 Мар 2019, 13:18

Прав си единствено, че 211 би трябвало да се сравнява с Е60 - другото ... :mhihi:
39 - ката е тясна, друса, дизеляка не е като да не харчи, по-директна е и завива повече ( ама не 528 с нормално, стоково окачане), ама като гледам, колегата не е тръгнал на планинско катерене :
vmiroslav написа: Автомобила ще се ползва главно за извън градско пътуване , семеен човек съм с 2 деца и по-скоро търся комфорта отколкото спорта в автомобила , но е хубаво когато се наложи и натисна педала да има движение :)

Та ако не е в късните 20 или ранните 30, не виждам какво особено усещане за марката ще му даде тая междинка, 39-ката :mrgreen: ...
Олдскул тероризма е трудно разбираем понякога :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 09 Мар 2019, 14:20

Най-добре да покараш по един от всичките вариант и нещата ще се наредят. Аз определено бих видял 525цата, дето някой пусна назад, с белия салон...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата