Път за шофиране с приятна гледка?
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Път за шофиране с приятна гледка?
TNT написа:Някои от пътищата, които сте написали... са толкова натоварени, че по-добре си гледайте пътя някой олигофрен да не ви очистиПловдив-Бачково-Пампорово е пълна лудница. Не съм шофирал в участък в страната с повече самоубийци.
В България имаме много красиви гледки и много красиви пътища. Доста язовири. Покрай всеки язовир е красиво. Подбалканския и на мен ми е любим. Както написах в другата тема, обичам почивки и екскурзии по не толкова популярни места, съответно и красивите гледки там се виждат. Темата ми харесва много, харесах си няколко маршрута вече![]()
Покрай язовир Батак е добре, завоите са хубави, асфалта... всеки път като мина е различенПоследно бяха "нарязали" дупките, да ги пълнят и беше ужас. Между Цигов чарк и Пещера (не помня за съжаление конкретния участък), има участъци, в които целогодишно има пясък. Един път имаше изненада с чужда кола... пясък на завоя и като тръгна тва Е60 към мантинелата
Добре, че нямаше кола в насрещното, да имам място да я върна в пътя. При следващото минаване по този път бях в обратната посока и забелязах как асфалта е вдлъбнат и няма накъде да избяга този пясък.
Писали сте прохода Шипка. Миналата седмица минавах от там за първи път. Наистина има много красиви гледки, но е натоварено и пълно с идиоти. Няколко пъти ми създаваха напрежение изпреварващи без видимост. На мен са ми приятни пътищата, където има по-малко трафик и мога да се наслаждавам на гледките.
Това с дебилите на пътя, които както знаем са си средностатистически българи, няма как да се избегне, освен пътуване в някакво странно време - супер рано сутрин в почивните дни. Иначе няма как - 5 коли да има на пътя, пак може да ти скъсват нервите и/или да се опитат да се самоубият в тебе.
Но разбира се някой друг е вниовен за това, че като ни се кара, ходим в чужбина - сорос, тръмп, бачи Бойко, илюминатите, турците и тн.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Път за шофиране с приятна гледка?
kiko написа:Скоро не съм минавал но един от любимите ми пътища закаране е,пътя за Рилския манастир.От с.Рила нагоре-готини завой,супер гледки от балкана и на финала Рилският МанастирНещо подобно ми е и пътя към Пампорово!След Асеновград направо ми капе мед на сърцето като карам.
този към рилския е класика +1
чак ме засърбяха ръцете

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Всяка събота и неделя съм по подбалканския до Пирдоп... или до Копривщица, или до Карлово... както дойде
След Манастир Колега имаш избор - към Книжовник, или Малево... после през Жълти бряг и Стамболово, или по другия път, трябва да стигнеш Голям извор, Долно Ботево, Силен, Маджари, Пчелари, Голобрадово и Рабово до стената на Студен кладенец... После през Поточница, Джанка и Ковил си в Крумовград
... има и един тарикатлък през един друг мост, Орешари и Падало на пътя Крумовград - Ивайловград... но не е добре, понеже този път сега го правят...

dpopov написа:Challenger написа:Не знам дали някой е минавал Хасково-Крумовград. Чисто нов асфалт и я се засечеш с 10 коли, я не... Минава се през язовир Студен кладенец.. Пролетта е доста красиво
Гледам го сега на картата. След с. Манастир накъде се хваща? Мисля да го пробвам този път.
Моят любим път си е Подбалканския. Понякога е натоварен, но за мен това е най-готиния път. /Казанлък - София/
P.S. Страхотна тема! Евала за идеята.
ппс Колеги, казвайте в какво състояние са пътищата, ако са по-малко известни, моля ви
След Манастир Колега имаш избор - към Книжовник, или Малево... после през Жълти бряг и Стамболово, или по другия път, трябва да стигнеш Голям извор, Долно Ботево, Силен, Маджари, Пчелари, Голобрадово и Рабово до стената на Студен кладенец... После през Поточница, Джанка и Ковил си в Крумовград

още една идея от мен:

Много приятни завои, уникални гледки(тунели от дървета и т.н.)
Последно минах от там пред 2 години, но имаше доста места с дупки, ако са го оправили не е за пропускане
Много приятни завои, уникални гледки(тунели от дървета и т.н.)
Последно минах от там пред 2 години, но имаше доста места с дупки, ако са го оправили не е за пропускане

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dpopov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E92 335xi
- Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition
Владо написа:Всяка събота и неделя съм по подбалканския до Пирдоп... или до Копривщица, или до Карлово... както дойде
dpopov написа:Challenger написа:Не знам дали някой е минавал Хасково-Крумовград. Чисто нов асфалт и я се засечеш с 10 коли, я не... Минава се през язовир Студен кладенец.. Пролетта е доста красиво
Гледам го сега на картата. След с. Манастир накъде се хваща? Мисля да го пробвам този път.
Моят любим път си е Подбалканския. Понякога е натоварен, но за мен това е най-готиния път. /Казанлък - София/
P.S. Страхотна тема! Евала за идеята.
ппс Колеги, казвайте в какво състояние са пътищата, ако са по-малко известни, моля ви
След Манастир Колега имаш избор - към Книжовник, или Малево... после през Жълти бряг и Стамболово, или по другия път, трябва да стигнеш Голям извор, Долно Ботево, Силен, Маджари, Пчелари, Голобрадово и Рабово до стената на Студен кладенец... После през Поточница, Джанка и Ковил си в Крумовград... има и един тарикатлък през един друг мост, Орешари и Падало на пътя Крумовград - Ивайловград... но не е добре, понеже този път сега го правят...
Благодаря ти, колега! А случайно да знаеш от Голям Извор през Върбово, Малко Градище до Свиленград как е пътя? Искам да го съчетая с едно друго пътуване до Свиленград и се чудя дали може да се минава. Другият вариант е : Крумовград - Ивайловград - Малко Градище - Свиленград. Интересува ме главно да няма дупки, че не ми се разбива колата..
Последна промяна dpopov на 19 Апр 2019, 8:35, променена общо 1 път
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
Препоръчвам пътят от Банско до гръцката граница (през Гоце Делчев). Няма една дупка. Асвалта е супер. Пътят е доста широк и с бързи завой.
Ако се отиде на Банско, спокойно може да отскочите до Кавала за едно кафенце. Не е много пътя.
https://www.google.com/maps/dir/2770+Ba ... 937607!3e0
Ако се отиде на Банско, спокойно може да отскочите до Кавала за едно кафенце. Не е много пътя.

https://www.google.com/maps/dir/2770+Ba ... 937607!3e0
Последна промяна stas.dakov на 19 Апр 2019, 15:45, променена общо 1 път
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
Challenger написа:Не знам дали някой е минавал Хасково-Крумовград. Чисто нов асфалт и я се засечеш с 10 коли, я не... Минава се през язовир Студен кладенец.. Пролетта е доста красиво
Може ли да го покажеш на Google maps-а.

Този ли предгаш?
- dpopov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E92 335xi
- Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition
stas.dakov написа:Challenger написа:Не знам дали някой е минавал Хасково-Крумовград. Чисто нов асфалт и я се засечеш с 10 коли, я не... Минава се през язовир Студен кладенец.. Пролетта е доста красиво
Този ли предгаш?
Колега, погледни 1 мнение над твоето

Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
dpopov написа:stas.dakov написа:Challenger написа:Не знам дали някой е минавал Хасково-Крумовград. Чисто нов асфалт и я се засечеш с 10 коли, я не... Минава се през язовир Студен кладенец.. Пролетта е доста красиво
Този ли предгаш?
Колега, погледни 1 мнение над твоето
Да сега го видях, моя грешка - ето маршрута.
https://www.google.com/maps/dir/Haskovo ... 471294!3e0
Мерси колега, ще го пробвам.

Кратка, но много любима отсечка.
Маршрут
Пътя е по терена, няма дупки, завои с много... приятна крива. От едната страна море, от другата джунгла.
От друга страна, като се замисля... не ходете там, много е гадно...

Пътя е по терена, няма дупки, завои с много... приятна крива. От едната страна море, от другата джунгла.

От друга страна, като се замисля... не ходете там, много е гадно...

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
cerberus написа:Кратка, но много любима отсечка.Маршрут
Пътя е по терена, няма дупки, завои с много... приятна крива. От едната страна море, от другата джунгла.![]()
От друга страна, като се замисля... не ходете там, много е гадно...![]()
То лятото верно е гадно

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Попови ливади , Троян - Кърнаре , Шипка ,Ришки проход , Котелски ,към Рилски езера ...
Тези в България , а съвсем на близо Трансалпина и Трансфагарисан /вече чакам да ги отворят
/
Сетих се за още един култов на балканите - Поградец - Тирана , както и пътя нагоре към Капаоник , абе ако се замисля има още доста култови отсечки...,само гуми да имаш.
Тези в България , а съвсем на близо Трансалпина и Трансфагарисан /вече чакам да ги отворят

Сетих се за още един култов на балканите - Поградец - Тирана , както и пътя нагоре към Капаоник , абе ако се замисля има още доста култови отсечки...,само гуми да имаш.
Последна промяна mr_petroff на 20 Апр 2019, 9:22, променена общо 1 път
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Споменавайки румънските проходи.. предни години си спомням имаше организирано пътуване до там, дали ще има пак тази година? Трансфагарашан го минах миналата година, Трансалпина все още не съм и ми е голям мерак.
Сетих се и за пътя Девин - Орлово око, не е в перфектно състояние, но гледките компенсират.
Ако включим и пътища извън България: Скопие - Охрид, в приемливо състояние е, в голяма част са бързи планински завои
Сетих се и за пътя Девин - Орлово око, не е в перфектно състояние, но гледките компенсират.
Ако включим и пътища извън България: Скопие - Охрид, в приемливо състояние е, в голяма част са бързи планински завои

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Е що само до Ахтопол. Надолу към Резово пак е хубаво.
- Подбалканския
- Юндола
- Девин-Гоце Делчев-Разлог. Може и до Белица и нагоре към планината.
- Русе - около Иваново
- От Видин към Белоградчик има един стар път, не помня кой беше, че главния беше затворен и гпс ме прекара оттам. Много псувни имаше иначе гледки да искаш ))
- Мелник
За рано сабалем това се сещам
- Подбалканския
- Юндола
- Девин-Гоце Делчев-Разлог. Може и до Белица и нагоре към планината.
- Русе - около Иваново
- От Видин към Белоградчик има един стар път, не помня кой беше, че главния беше затворен и гпс ме прекара оттам. Много псувни имаше иначе гледки да искаш ))
- Мелник
За рано сабалем това се сещам

Хм,хм...
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
България е красива , преди 30 г пътуваме с жена ми София Видин, минавайки покрай Враца , Врачански Балкан тази жена се разплака от красотата му . До тогава не беше пътувала тази дестинация. Това ще го помня за цял живот.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4