(евентуален) завод на VAG в България
Модератор: Общи модератори
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Re: (евентуален) завод на VAG в България
хах, преди малко четох една статия - заглавието е много показателно за ситуацията в България, управлението, и не само...
"...или много крадат, или са много глупави..."
Източник:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/krasimir-dachev-v-sveta-niama-gubesht-monopolist-ili-mnogo-kradat-ili-sa-mnogo-glupavi-2165139
"...или много крадат, или са много глупави..."
Източник:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/krasimir-dachev-v-sveta-niama-gubesht-monopolist-ili-mnogo-kradat-ili-sa-mnogo-glupavi-2165139
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
за нещастие, ние нямаме нито манталитет, нито опит, нито инфраструктура нито лесен начин за транспорт на продукцията към пазарите й. но сме част от европейския съюз- това не знам преимущество или недостатък е всъщност. корупцията ни е страхотна, имаме неработещо правителство и съдебна система. ако немците се плашат от едно нещо - то е липсата на ред и порядък.
турците няма да ги огрее заради политическата обстановка там. въобще не мисля, че са сериозни кандидати. но са майстори на дипломацията и може нещо да ни изненадат. кой знае.
сърбите имат завод на фиат и са точно толкова гладни колкото и ние. също са обещали да строят инфраструктура около завода (пътища, метро и тн.). предполагам, че ще са много агресивни и като отстъпки и улеснения за ваг.
неизвестните са много и приоритетите на немците - неясни. но аз мисля, че завода ще бъде в сърбия...
турците няма да ги огрее заради политическата обстановка там. въобще не мисля, че са сериозни кандидати. но са майстори на дипломацията и може нещо да ни изненадат. кой знае.
сърбите имат завод на фиат и са точно толкова гладни колкото и ние. също са обещали да строят инфраструктура около завода (пътища, метро и тн.). предполагам, че ще са много агресивни и като отстъпки и улеснения за ваг.
неизвестните са много и приоритетите на немците - неясни. но аз мисля, че завода ще бъде в сърбия...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
И аз като колегата Боримечката имам усещането, че Сърбия ще получи завода. Много агресивно си гонят интереса, което е разбираемо. При нас в публичното пространство не се чу много (или поне на мен ми е убягнало) какво точно им предлагаме, освен офертата по default - членство в ЕС и робски труд без пари. Дано все пак да успеем да привлечем VAG, ще има огромен косвен принос за икономиката.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
https://www.vesti.bg/bulgaria/stroim-bu ... en-6094862
Като отскоро живеещ в Банкя, този вариант в Божурище ме устройва. Ще ни направят още инфраструктура, булевард, евентуално и метро. От друга страна осъзнавам, че си влачи негативите това. София е достатъчно пренаселена, по-добре би било да е някъде другаде, ако се абстрахирам от собствения си интерес
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Като отскоро живеещ в Банкя, този вариант в Божурище ме устройва. Ще ни направят още инфраструктура, булевард, евентуално и метро. От друга страна осъзнавам, че си влачи негативите това. София е достатъчно пренаселена, по-добре би било да е някъде другаде, ако се абстрахирам от собствения си интерес

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Според медиите Румъния, Сърбия и Украйна са отпаднали. На финала сме ние и турците... Затова му стисках палци на реджепа да спечели изборите - докато е на власт няма да отиде такъв инвеститор в Турция. Те турските заводи започнаха да се местят в Европа, та wv ще отидат в Турция...
Дано сме ние печелившите. Това ще е най-хубавото нещо дето се е случвало в тая държава за последните 30 години...
Дано сме ние печелившите. Това ще е най-хубавото нещо дето се е случвало в тая държава за последните 30 години...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз само ще вметна, че доста чуждестранни инвеститори се изнасят и от тук защото няма достатъчно квалифициран персонал.
Ако се случи този завод тук (стискам палци за което) този проблем ще се лъсне още повече и дори специалните програми с училищата няма да успеят да компенсират
Ако се случи този завод тук (стискам палци за което) този проблем ще се лъсне още повече и дори специалните програми с училищата няма да успеят да компенсират
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ми да се изнасят като няма квалифициран персонал, тази схема свърши. Да учиш 5 години и 10 години опит и да им работиш за 1000лв а цените на всичко като в Европа малко не се вързва схемата.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Аз само ще вметна, че доста чуждестранни инвеститори се изнасят и от тук защото няма достатъчно квалифициран персонал.
Изнасят се тия дето са дошли тук заради евтината работна ръка и основната им дейност е нискоквалифициран труд.
От "електрончиците" в Ботевград все още никой не се е изнесъл, напротив отварят още заводи.
IT-тата и за тях не съм чул да се изнасят.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
1. Чух, че са купили имоти, парцели, земи в промишлена зона Раковски.
2. Заводът ще е за Шкода, вероятно ще се занимават чехите с него.
3. Автомобилната индустрия е сериозна, с много сериозна експлоатация и трябват квалифицирани кадри, които нямаме в достатъчно наличие. Ще привлекат доста от фирмите в региона, които се занимават с аутомотив.
4. В бъдеще вероятно ще се работи с местни доставчици, което е добре за цялата икономика на България.
2. Заводът ще е за Шкода, вероятно ще се занимават чехите с него.
3. Автомобилната индустрия е сериозна, с много сериозна експлоатация и трябват квалифицирани кадри, които нямаме в достатъчно наличие. Ще привлекат доста от фирмите в региона, които се занимават с аутомотив.
4. В бъдеще вероятно ще се работи с местни доставчици, което е добре за цялата икономика на България.
- Petrolhead
- Потребител
-
z
Последна промяна Petrolhead на 18 Сеп 2020, 18:43, променена общо 1 път
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Petrolhead написа:силно се съмнявам да стане нещо, причините основно са 2
- липса на квалифицирана, евтина работна ръка.
Аз пък се чудя, колко пък трябва да е квалифицирана тая работна ръка - прости ли сме, недъгави, патрави и несръчни ли сме, че за едномесечно обучение макс да не влезе в час един средностатистически младеж?

ПС: Ползвай, молим тА, главни букви, много модерни станАхте да се правите на алъхъ-то, а на малкия му пръст не мож' да сА намажИте

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Petrolhead
- Потребител
-
z
Последна промяна Petrolhead на 18 Сеп 2020, 18:42, променена общо 1 път
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Petrolhead написа:А за главните букви си гледай работата, ако устройството на което пиша ги прави главни, пиша с главни, ако ли не остават си малки
Що за гламак трябва да си, че да чакаш ""устройството" да ти прави буквите главни...
Това устройство между ушите за какво е? За равновесие?
Едно време 'га беше в първи клас на устойство ли се учИ да пишеш?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Petrolhead написа:Младежите не искат да работят в заводи, а в инстаграм и мегами.
А... такива са свободни да го правят и 'ич не са за тая работа, не говоря за тях

Пример - защо не младеж работещ на автомивка, сервиз, склададжия в Кауфланд, да речем (просто пример, не искам да обидя никой), да не стане работник на поточна линия?

Petrolhead написа:А за главните букви си гледай работата, ако устройството на което пиша ги прави главни, пиша с главни, ако ли не остават си малки
Тук не ми схвана шегата, но карай, дано не си се почувствал засегнат

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.