Електрически дву- и триколесни
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Електрически дву- и триколесни
Jordana написа:Cell specification:
ICR18650 2600mah 3.7v
18650 e типоразмер на елемента , не ампери .![]()
'начии пак китайски маркетинг

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Nickelback написа:30 литиеви елемента по 18 и кусур амперчаса чета аз
Иначе колко става сумарно не е интересно. Редно е да се дава тоталния капацитет във ватчасове, ама...
Jordana написа:Cell specification:
ICR18650 2600mah 3.7v
18650 e типоразмер на елемента , не ампери .![]()
30 елемента 10 секции по 3 може да бъдат 36 волта , зависи как ги смятат .
A aз видЕх нЕкъде 280 Wh, та като обобщим 7800mAh@ 37 V - горе долу излиза уравнението

Ubi dubium, ibi libertas
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
BMW_POWER написа:Как се казва това? Няколко човека съм виждал да ги карат. Един дори избяга на куките с него.
https://hovyrbord.pazaruvaj.com/xiaomi/ ... 433611228/
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Добре, хората от София можете ли да кажете как е в движението сутрин/вечер. Че между колите нямаме работа с тия Xiaomi-та, тва ясно, ама по разни паркове ли минавате, велоалеи, кучета гонят ли ви и всякакви такива неща ?
От една страна ми е супер интересно(особено частта с тунинга), от друга си мисля, че ще се кача 3 пъти и ще ми писне, та затова събирам мнения.
От една страна ми е супер интересно(особено частта с тунинга), от друга си мисля, че ще се кача 3 пъти и ще ми писне, та затова събирам мнения.
Когато имаш добри велоалеи е лесно. В софийският трафик
Ако пресичаш парк или нещо от сорта, не знам. Това си е индивидуално. Аз имам велоалея от вратата почти до Парламента. Иска ми се един електрически скейтборд да пробвам, ама женицата не дава. Не и се занимавало с инвалиди...

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
devent написа:... от друга си мисля, че ще се кача 3 пъти и ще ми писне, та затова събирам мнения.
+ 1 Точно. Поредният фешън боклук, който след 3 качвания и на дечурлигата ще им писне и ще събира прахоляк в някой ъгъл

Оня ден срещнах някъв такъв ентусиаст по Малинов, с каска и двутактово подобие на обсъжданото. Не знам дали е оцелял , ама като ударена кегла се клатеше като тръгне да вдига ръка за завой

Ubi dubium, ibi libertas
hell's angel написа:devent написа:... от друга си мисля, че ще се кача 3 пъти и ще ми писне, та затова събирам мнения.
+ 1 Точно. Поредният фешън боклук, който след 3 качвания и на дечурлигата ще им писне и ще събира прахоляк в някой ъгълНито колоездач, нито пешеходец ...
Оня ден срещнах някъв такъв ентусиаст по Малинов, с каска и двутактово подобие на обсъжданото. Не знам дали е оцелял , ама като ударена кегла се клатеше като тръгне да вдига ръка за завой
Не мисля, че е фешън боклук. Мисленето на масите е сбъркано. За мен е много по-удобно да се кача на тротката и да мина 3-те км до Еконт да си пратя пратките и това за нула време, отколкото да се кача в колата да и диря място за паркиране и т.н. В София при средна скорост на натоварен трафик от 15-20км/ч сметни с кое ще стигаш по-бързо. При пробег от 20км с нейната си батерия и 40-50 с допълнителната си е една добра алтернатива. Има много хора, които платените паркинги са им на 1-2км с това тия 2 километра се взимат за 5мин. и хайде в багажника.

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Днес успях да разцъкам тротинетката 4 км. само - от нас до центъра да хапна и като цяло е доста готино и страшно на моменти. Успях да развия максимална скорост от 28.6 км/ч но другото не успях да го видя нито да се върна с нея до нас понеже ме запука този дъжд дето го говорят по новините и я за*бах в заведението да не я наводня още първия ден.
Доста хора ме заговориха обаче - всички се кефят и всеки разпитва защото и те обмисляли да си купят такива.
Готино е доста - там където ходих няма място да паркираш в радиус от 1 км. винаги. Днес като пич си влязох вътре с превозното средство.
Не мисля, че тази тротинетка може да се нарече играчка - изработката и е доста солидна, габаритите и са ОК и доста бързо набира/се движи. Това едно дете ще се пречука с него по мое мнение и си е изцяло средство за транспорт - подобно на колело/скутер/ролери/скейтборд - този тип колесни средства.
П.С. в момента много ми се кара ако щете вярвайте ама се наложи да дойда с колата на работа заради дъжда... ех какъв кеф щеше да е после да се прибера до нас по хладното и празните улици...
С няколко думи - според мен си струва дори и ако ще се ползва няколко месеца да кажем - аз лично сметнах, че давам по 200 лв. на месец за гориво от-до работа. До зимата живи здрави и съм я избил.
Доста хора ме заговориха обаче - всички се кефят и всеки разпитва защото и те обмисляли да си купят такива.
Готино е доста - там където ходих няма място да паркираш в радиус от 1 км. винаги. Днес като пич си влязох вътре с превозното средство.
Не мисля, че тази тротинетка може да се нарече играчка - изработката и е доста солидна, габаритите и са ОК и доста бързо набира/се движи. Това едно дете ще се пречука с него по мое мнение и си е изцяло средство за транспорт - подобно на колело/скутер/ролери/скейтборд - този тип колесни средства.
П.С. в момента много ми се кара ако щете вярвайте ама се наложи да дойда с колата на работа заради дъжда... ех какъв кеф щеше да е после да се прибера до нас по хладното и празните улици...

С няколко думи - според мен си струва дори и ако ще се ползва няколко месеца да кажем - аз лично сметнах, че давам по 200 лв. на месец за гориво от-до работа. До зимата живи здрави и съм я избил.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
KUM4o написа:Има много хора, които платените паркинги са им на 1-2км с това тия 2 километра се взимат за 5мин. и хайде в багажника.
Тия 2 км се взимат и за 20 мин пеша

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:KUM4o написа:Има много хора, които платените паркинги са им на 1-2км с това тия 2 километра се взимат за 5мин. и хайде в багажника.
То по тая логика и до работа на 4км можеш да идеш пеш ама ходиш с колата и търсиш 10 мин парко място нали.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Днес точно гледах едно почупено такова (ама не Xiaomi, някво по-скъпо) от шахта на пътя. Гумата влиза в шахта, човека излита, тротинетката почупена, един iPhone X тотал щета. Интересни са, няма спор. Обаче има значение и по какви маршрути ще караш. Колелото със сигурност е по-добра опция, но пък и него не можеш да го прибереш в чанта. Доста са достъпни като цена обаче. То нов висок клас телефон на всяка марка е драстично повече.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
KUM4o написа:drago_pavlov написа:KUM4o написа:Има много хора, които платените паркинги са им на 1-2км с това тия 2 километра се взимат за 5мин. и хайде в багажника.
То по тая логика и до работа на 4км можеш да идеш пеш ама ходиш с колата и търсиш 10 мин парко място нали.![]()
![]()
Офисът ми е на 13 км от вкъщи. Ако беше на 4 щях да ходя пеша, в малкото пъти в които ходя.
Малкия го водя пеш до градината - точно 20 мин., а на връщане 15.
Събота и неделя често навъртам над 20 км пеша.
Ти му казваш интереси и желания, а за мен е чист мързел. Останалото са оправдания...
На никой нищо не налагам, просто казах, че понякога може да се ходи и пеш...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
drago_pavlov написа:KUM4o написа:drago_pavlov написа:KUM4o написа:Има много хора, които платените паркинги са им на 1-2км с това тия 2 километра се взимат за 5мин. и хайде в багажника.
То по тая логика и до работа на 4км можеш да идеш пеш ама ходиш с колата и търсиш 10 мин парко място нали.![]()
![]()
Офисът ми е на 13 км от вкъщи. Ако беше на 4 щях да ходя пеша, в малкото пъти в които ходя.
Малкия го водя пеш до градината - точно 20 мин., а на връщане 15.
Събота и неделя често навъртам над 20 км пеша.
Ти му казваш интереси и желания, а за мен е чист мързел. Останалото са оправдания...
На никой нищо не налагам, просто казах, че понякога може да се ходи и пеш...
Абе и аз съм противник на мързела, ама понякога спестеното време е по-ценно.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Ако работиш по 16 часа на ден да пестиш.
Ама да пестиш 1 час ходене и после вечер 2-3 часа на маса или пред телевизора...
Не визирам никой конкретно, но доста такива пестеливи познавам
Ама да пестиш 1 час ходене и после вечер 2-3 часа на маса или пред телевизора...

Не визирам никой конкретно, но доста такива пестеливи познавам