Кулинарно-чревоугодническа тема
Модератор: Общи модератори
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 659
- Регистриран на: 24.02.2015
- Местоположение: Brussels/Асеновград
- Пол: Мъж
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Точно такаdrifty написа:А гъбите добавяш в последствие предполагам?

И аз не обичам мазнинка, просто използвам минимално количество зехтин, колкото да намажа тигана

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 248
- Регистриран на: 18.12.2013
- Местоположение: Велико Търново
- Пол: Мъж
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Тази тема и на мен започва да ми допада много
Колега, благодаря за предложенията, със сигурност ще пробвам част от тях. Сега като се замислих, май никога не съм си купувал вакумирани гъби в буркан от магазина
Още повече пък, никога не ми е идвало на ум да ги ям на закуска, винаги са в супа/яхния. Със сигурност ще пробвам как са в комбинация с яйца без някаква обработка от мен.



- streetz
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 515
- Регистриран на: 15.03.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Аз от години търся едновремешните кебапчета, но няма и няма. Или са с вкус на пластмаса (личи си, че са готови от магазина), или ги правят от чисто месо и стават сухи (БДС на Виктор Ангелов например). Попадали ли сте някъде, независимо къде в България, където още ги правят по старата рецепта? Чувал съм за някакво село около Бачковския манастир може би ...
Иначе гирос в София не съм ял хубав, дюнер също ... може би само Аладин се доближава донякъде. Като почнат да тъпчат зеле, краставици, домати и марули и направо ме отчайват.
От Хепи само бийф бургера ям, че излиза най-изгоден. Но напоследък най-често си ги правя сам, важното е месото да е от Вивенда.
Иначе гирос в София не съм ял хубав, дюнер също ... може би само Аладин се доближава донякъде. Като почнат да тъпчат зеле, краставици, домати и марули и направо ме отчайват.
От Хепи само бийф бургера ям, че излиза най-изгоден. Но напоследък най-често си ги правя сам, важното е месото да е от Вивенда.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Мнения: 802
- Регистриран на: 26.04.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
На Вивенда месото е сравнително окей, но бургерите са зле...аз съм фен на Street chefs ако говорим за бургери
Хубава скара в заведение има единствено в Скара бар и то май само малката на Бенковски

Хубава скара в заведение има единствено в Скара бар и то май само малката на Бенковски
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
streetz написа:Аз от години търся едновремешните кебапчета, но няма и няма. Или са с вкус на пластмаса (личи си, че са готови от магазина), или ги правят от чисто месо и стават сухи (БДС на Виктор Ангелов например). Попадали ли сте някъде, независимо къде в България, където още ги правят по старата рецепта? Чувал съм за някакво село около Бачковския манастир може би ...
Иначе гирос в София не съм ял хубав, дюнер също ... може би само Аладин се доближава донякъде. Като почнат да тъпчат зеле, краставици, домати и марули и направо ме отчайват.
От Хепи само бийф бургера ям, че излиза най-изгоден. Но напоследък най-често си ги правя сам, важното е месото да е от Вивенда.
Мислех да пусна подобна тема отпреди 100 години, ама все отлагах и сега я има готова. Вечния въпрос на жената:
"Какво ще ядем?" ме побърква. Мислех да ви питам за идеи за това, какво готвите за обд или вечеря. На мен закуската ми е някакъв плод или препечена филия със сладко от ягоди. Кога как дойде. Онзи ден пак ме пита и аз отговарям:
"Яйца по панагюрски"
Както се сещате, направих си ги сам

Та вкусна скара. Скарата е сбор от много неща. Аз последно ядох вълшебни кюфтета в Рибарица преди двадесетина години. В едно тенекиено капанче, от ония стрите от гофрирана ламарина. На печка на жив огън и опечено върху обикновен станиол. Прибави и миризмата на ефтин тютюн и наливен алкохол

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 515
- Регистриран на: 15.03.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
На Вивенда техните бургери, които ги приготвят там, не съм ги пробвал, но пък колегите ми много ги харесват. Взимам си от суровите им като си правя вкъщи и са доста добри, почти ги докарвам като на Стрйт шефс (които за мен са еталона за перфектен бургер).Don_Diego написа:На Вивенда месото е сравнително окей, но бургерите са зле...аз съм фен на Street chefs ако говорим за бургери![]()
Хубава скара в заведение има единствено в Скара бар и то май само малката на Бенковски
"Кюфтетария" имат добра скара, кюфтета конкретно.
Изпратено от моят DUB-LX1 с помощта на Tapatalk
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 300
- Регистриран на: 30.04.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: 911
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
streetz написа:Чувал съм за някакво село около Бачковския манастир може би ...
Точно в едното заведение на самообслужване под Бачковския манастир са ми любими. От някаква местна кланница са си. Като погледнеш цената, ще си помислиш, че са кучешки




- streetz
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 515
- Регистриран на: 15.03.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
TNT написа: Трябва си мазничко
Чел съм по разни форуми, че месото трябва да е от плешка + доста сланина, смила се, слага се лед, кимион и сол и яко месене докато водата и сланината образуват емулсия. Ама не знам съотношението на месото и сланината.
Изпратено от моят DUB-LX1 с помощта на Tapatalk
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 300
- Регистриран на: 30.04.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: 911
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Аз пък от Майстора в Трявна знам, че най-хубавата мазнина за кайма става от свински крачета 


- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Сондьора написа:Аладин са арабели, та лютия сос е нещо по леко на харисата. По симион има арабски хранителни магазини, там търси паста или сос хариса.
Перфектна:
Superexstatic написа:Дюнерите на Фантазията в Красно село са топа. Гироси щом тия на Левски не те кефят май няма къде по-добри
Аз отдавна не съм ял, ама по спомени от едно време: освен Фантазията - на пазара Иван Вазов, в улицата до кино Изток на Плиска, Ям-гъл в Дружба и евентуално Мимас . Най-дебели и най-евтини - Кенара на окръжна

Ubi dubium, ibi libertas
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 145
- Регистриран на: 10.08.2009
- Пол: Мъж
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Добра темичка.
По принцип не закусвам с нещо си,а само понякога чист пчелен мед. Не обядвам,но за вечеря съм способен да изям порциона на една средно малка детска градина
Някой каза по-нагоре за кебапчетата с истинския вкус. Ако иска мога да му изнамеря рецептата по БДС. Все пак това завърших преди 20 години. Кебапчета не харесвам само заради това,че нямат лук в тях иначе кюфтетата си ги моря подобаващо. Най-важното за мен е да са направени с традиционните подправки-чубрица,кимион,черен пипер. Сега много кривят вкусовете и доста хора не знаят дори истинския вкус на кюфтетата и кебапчетата заради други подправки в тях
По принцип не закусвам с нещо си,а само понякога чист пчелен мед. Не обядвам,но за вечеря съм способен да изям порциона на една средно малка детска градина

Някой каза по-нагоре за кебапчетата с истинския вкус. Ако иска мога да му изнамеря рецептата по БДС. Все пак това завърших преди 20 години. Кебапчета не харесвам само заради това,че нямат лук в тях иначе кюфтетата си ги моря подобаващо. Най-важното за мен е да са направени с традиционните подправки-чубрица,кимион,черен пипер. Сега много кривят вкусовете и доста хора не знаят дори истинския вкус на кюфтетата и кебапчетата заради други подправки в тях
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 1660
- Регистриран на: 10.10.2007
- Местоположение: Пловдив
- Пол: Мъж
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Имаме подобна тема в 'мото-форум'-а,но е ориентирана повече към това къде може да се хапне вкусно из страната...! Има едно заведение след с.Сатовча в посока Доспат,по пътя от лявата страна! Уникална кухня - скара,чорби,салати и т.н. Цените са смешни
по нашите 'стандарти'! Гледката пък е за 'милион долара'..

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 67
- Регистриран на: 5.01.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Рецепта по БДС и то за заведения за обществено хранене-ресторанти от времето на комунизма мога да кача следобед. И не само са кебапчета, а за всичко.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 237
- Регистриран на: 21.02.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 67
- Регистриран на: 5.01.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Червена е
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани