На градската мобилност
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: На градската мобилност
Мърши са и тва е. Аз също не знам номера тук и като паркирам 1 път на 2 години, търся табела.
Миналата година с един приятел отиваме в Бургас. Решихме да хапнем нещо на Морска гара, съответно паркирахме наблизо. Видяхме, че уикенда няма зона, та заключихме колата, паркирана в очертано място и тръгнахме. 20 секунди по-късно се обръщам и виждам приближаващ по улицата паяк и на шега викам на моя човек, представяш ли си сега ако спрат и вдигнат твоята кола. Докато го кажа, две гуми бяха закачени и колата беше снимана. Отидохме и с недоумение питаме какво става, колата е в парко място, събота или неделя беше и няма зона?!?! Защо ни вдигат колата - съответно махнаха всичко и си заминаха?!? Не оставихме колата там де, така и не разбрах защо искаха да я вдигат.
Миналата година с един приятел отиваме в Бургас. Решихме да хапнем нещо на Морска гара, съответно паркирахме наблизо. Видяхме, че уикенда няма зона, та заключихме колата, паркирана в очертано място и тръгнахме. 20 секунди по-късно се обръщам и виждам приближаващ по улицата паяк и на шега викам на моя човек, представяш ли си сега ако спрат и вдигнат твоята кола. Докато го кажа, две гуми бяха закачени и колата беше снимана. Отидохме и с недоумение питаме какво става, колата е в парко място, събота или неделя беше и няма зона?!?! Защо ни вдигат колата - съответно махнаха всичко и си заминаха?!? Не оставихме колата там де, така и не разбрах защо искаха да я вдигат.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Мърши са от всякъде, обаче и ти с тая "почерпка" не помагаш на ситуацията. Те дебнат точно с тая идея, да си изпросят нещо. Давайки им ти ги стимулираш да си продължат порочната практика...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
DaGa написа:Don_Diego написа:И аз съм го ял така дървото... слязох да си взема кофа кафе от Старбъкс на Ф. Нансен, бях спрял на 10-12коли разстояние от входа, докато стигна и получих съобщение за скоба![]()
Да съм я бил оставил на аварийни като слизам за толкова кратко, почерпих 5лв и ми я свалиха
Мдаам...не,че нещо ама тия с лъскавите коли явно им прощават срещу 5 лв. Не искам да се заяжда , НО тъста беше получил инфаркт отивам със служебната кола пред 2ра градска и пускам смс, само че от бързане ,притеснение и т.н. бях написал в смс-а номера на личната ми кола. Дали ми влезнаха в положението.... Да ама не. А че имаше бакшиши паркирали и няма никкой в колите хич не го отразиха това,че и двама на инвалидни места. Така,че без да се обиждаш,но в тази държава си важат двойните стандарти от всякъде !
И за мен беше странно защото скобата реално НЕ беше сложена, единия беше клекнал, но само седеше и чакаше. Аз се върнах веднага при колата щом получих съобщението и очаквах да ме таксуват пълната сума ама сами си казаха: почерпи и я сваляме

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
На градската мобилност
Don_Diego написа:DaGa написа:Don_Diego написа:И аз съм го ял така дървото... слязох да си взема кофа кафе от Старбъкс на Ф. Нансен, бях спрял на 10-12коли разстояние от входа, докато стигна и получих съобщение за скоба![]()
Да съм я бил оставил на аварийни като слизам за толкова кратко, почерпих 5лв и ми я свалиха
Мдаам...не,че нещо ама тия с лъскавите коли явно им прощават срещу 5 лв. Не искам да се заяжда , НО тъста беше получил инфаркт отивам със служебната кола пред 2ра градска и пускам смс, само че от бързане ,притеснение и т.н. бях написал в смс-а номера на личната ми кола. Дали ми влезнаха в положението.... Да ама не. А че имаше бакшиши паркирали и няма никкой в колите хич не го отразиха това,че и двама на инвалидни места. Така,че без да се обиждаш,но в тази държава си важат двойните стандарти от всякъде !
И за мен беше странно защото скобата реално НЕ беше сложена, единия беше клекнал, но само седеше и чакаше. Аз се върнах веднага при колата щом получих съобщението и очаквах да ме таксуват пълната сума ама сами си казаха: почерпи и я сваляме
Верни ли на 5 лева бръмчат? Тия са бахти изридите... Някой ще ги картографира

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Аз живея в квартал със зелена зона и чакам да стане 00ч. за да изпратя за следващия ден, че ставам сутрин за работа към 9.. Ма понякога съм шматка и забравям
досега 4-5 скоби съм си плащал така..
Иначе са много бързи, аз съм ги виждал от балкона какви ги вършат. Жилетката като установяви, че няма смс и онези с бусчето идват с 200 да слагат скоба и я слагат супер бързо, цялата процедура е няма и минута.

Иначе са много бързи, аз съм ги виждал от балкона какви ги вършат. Жилетката като установяви, че няма смс и онези с бусчето идват с 200 да слагат скоба и я слагат супер бързо, цялата процедура е няма и минута.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
devent написа:Аз живея в квартал със зелена зона и чакам да стане 00ч. за да изпратя за следващия ден, че ставам сутрин за работа към 9.. Ма понякога съм шматка и забравямдосега 4-5 скоби съм си плащал така..
Ми да ходят във формула 1 щом са толкова бързи
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
Също са бързи и когато времето изтече. Веднъж отидох 1 минута преди края на времето, и вече я снимаха.
Имам и положителен пример - бях пуснал смс за зелена вместо синя зона. Само ми бяха сложили лепенка с предупреждение.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Имам и положителен пример - бях пуснал смс за зелена вместо синя зона. Само ми бяха сложили лепенка с предупреждение.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
b_u_b_o написа:Мърши са от всякъде, обаче и ти с тая "почерпка" не помагаш на ситуацията. Те дебнат точно с тая идея, да си изпросят нещо. Давайки им ти ги стимулираш да си продължат порочната практика...
Стотинка не съм им дал.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Добре де, постоянно дават по новините - учителите ги бият, лекарите ги бият редовно... Тия със скобите няма ли кой да им хвърли един тупаник, току-виж трудовият им ентусиазъм спаднал малко...

Excellent! Steven is my name!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Borymeckata написа:Добре де, постоянно дават по новините - учителите ги бият, лекарите ги бият редовно... Тия със скобите няма ли кой да им хвърли един тупаник, току-виж трудовият им ентусиазъм спаднал малко...![]()
Носят се по много бе... И са все тежко въоражени - все влачат по някое железо...
Tires are evil - destroy them all ...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
drifty написа:b_u_b_o написа:Мърши са от всякъде, обаче и ти с тая "почерпка" не помагаш на ситуацията. Те дебнат точно с тая идея, да си изпросят нещо. Давайки им ти ги стимулираш да си продължат порочната практика...
Стотинка не съм им дал.
Визирах бум бум, не теб

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
На градската мобилност
Не давам пари под масата никога и на никой. Брал съм ядове какви ли не, оставал съм без книжка, спирали са ми строеж, само в затвор не съм влизал още.
Но който не е доволен от заплатата си да си е намерил друга професия. От мен бакшиши няма.
(Имам две изключения в целия си съзнателен живот от които и до днес имам горчив вкус. На 18г млад шофьор, дадох 2лв на един катаджия и второто беше преди 6-7г, когато бях в ситуация в която наистина нямах изход към момента).
Направя ли грешка, последствията си ги нося така, както са по закон.
Но който не е доволен от заплатата си да си е намерил друга професия. От мен бакшиши няма.
(Имам две изключения в целия си съзнателен живот от които и до днес имам горчив вкус. На 18г млад шофьор, дадох 2лв на един катаджия и второто беше преди 6-7г, когато бях в ситуация в която наистина нямах изход към момента).
Направя ли грешка, последствията си ги нося така, както са по закон.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Май мен визираха
Както казах моя случай е странен: паркирам без да платя (да, в нарушение съм макар и да бях за буквално 5 минути), отдалечавам се от колата и на входа на Старбъкс получавам смс за поставена скоба. Обръщам се и виждам баничарката до мойта кола и двама се мотаят, веднага отидох и гледам единия клекнал със скоба в ръка, другия щрака на устройството. Казаха почерпи и си тръгваме, сложим ли скобата на колата ще дължиш цялата сума за нарушението, имах 5лв дребни и им ги дадох. Прибраха си скобата и си тръгнаха. Нямам обяснение как се случи да получа съобщение за скоба (съобщението го получавам от ЦГМ, та явно е регистрирано нарушението и тия трябва да отчетат пълната сума за него в края на деня), пък да мина с 5лв

Както казах моя случай е странен: паркирам без да платя (да, в нарушение съм макар и да бях за буквално 5 минути), отдалечавам се от колата и на входа на Старбъкс получавам смс за поставена скоба. Обръщам се и виждам баничарката до мойта кола и двама се мотаят, веднага отидох и гледам единия клекнал със скоба в ръка, другия щрака на устройството. Казаха почерпи и си тръгваме, сложим ли скобата на колата ще дължиш цялата сума за нарушението, имах 5лв дребни и им ги дадох. Прибраха си скобата и си тръгнаха. Нямам обяснение как се случи да получа съобщение за скоба (съобщението го получавам от ЦГМ, та явно е регистрирано нарушението и тия трябва да отчетат пълната сума за него в края на деня), пък да мина с 5лв

интересно. явно си зависи от хората... мене са ме гонили след като паркирах да ме питат дали смятам да платя синя зона... аз точно бях тръгнал към стълба да видя къде и колко да пратя...
... но това разминаване за 15 секунди е баси малоумието, аз си мислех, че има поне едни 5-10 минути "аванта" преди да пишат и слагат скоби... мерси, че сподели. това ще го отнеса на едни хора дето измислиха цялата тая система... зашото мисля, че просто е некоректно.
... но това разминаване за 15 секунди е баси малоумието, аз си мислех, че има поне едни 5-10 минути "аванта" преди да пишат и слагат скоби... мерси, че сподели. това ще го отнеса на едни хора дето измислиха цялата тая система... зашото мисля, че просто е некоректно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3