... колко спите? как? какво ви помага/ пречи и тн?
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: ... колко спите? как? какво ви помага/ пречи и тн?
Обикновенно и аз отнасям плувката към 23ч 23-30ч и се будя към 7.Мен много ме еб@ва смяната на времето,винаги една седмица и поне две преди и след смяна съм като парцал.Будя се, трудно заспивам и тн.с ОГРОМНО нетърпение очаквам тая простотия да я премахнат.Пия ли кола вечерта си заспивам нормално но към 2-3ч през ноща съм ето така
Много ме е яд на хора които през уикендите си спят до по късно кат пичове,аз не мога.Цяла седмица ставам рано и ей така щрак през уикенда да спя до късно,просто не мога.Същото е и ако легна късно.Лягам например в 1,2,3ч и ...ставам в макс 8 направо ме хваща яд на мен си 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Nickelback написа:А за здрав сън ми помага менталното спокойствие. Когато човек няма някакви кой знае какви грижи, или най-малкото не са му толкова на сърце, че да си заслужава да ги мисли много, се спи лесно. Не казвам нищо ново вярвам
Не е ново, ама вземи кажи как да го постигнем

Пречи ми кофеина вечер, шоколади си мета вечер няма грижи. Ако спя под 6ч после към обяд става тегаво, а спя над 6ч няма грижи / без кафета, без нищо/, стига да не ми доскучае някъде- тогава дремя

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Спя зле. Преди 00:00 рядко заспивам, просто не е възможно. Става по-зле ако легна по-рано. Въртя се, мозъка ми ври и кипи, сменям възглавници, матраци, малатонини и тнт. - нищо. С алкохол става по-зле. С четене се случва да се унасям, но оставя ли книгата се разсънявам. Има вечери в които буквално имам чувството, че не спя, усещам и помня всичко случващо се край мен. Буквално преминаващи коли, врати, котки, кучета, вятър, всякакви шумове...всичко чувам. Нещо средно между заспал и буден. Аларма имам навита проформа, винаги съм буден и чакам просто да я спра и да стана. В 6:30 започва деня, дрямки или нещо подобно през деня никога. Събота/Неделя е същото. От години е така и е доста изнервящо. Никога не съм спал до късно. Ако сме някъде с приятели винаги съм станал първи и обикалям като таласъм докато станат останалите. Ходил съм в 5 сутринта на автомивка...абе луда работа.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
c04 написа:Nickelback написа:А за здрав сън ми помага менталното спокойствие. Когато човек няма някакви кой знае какви грижи, или най-малкото не са му толкова на сърце, че да си заслужава да ги мисли много, се спи лесно. Не казвам нищо ново вярвам
Не е ново, ама вземи кажи как да го постигнем
Ами доскоро и аз често не успявах да заспивам лесно, имах си душевни терзания разни и беше тегаво понякога

PS: Ей го на - па' пиша по нощите

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Мда, като ти е по-спокойно и не си слагаш разни работи на сърце се спи по-спокойно.
Като нещо ме тормози генерално - не мога да спя. И това колко го бачкам не ми помага особено за по-добро спане. Откарвала съм ужасно дълги периоди с будене посред нощ и после трудно заспиване и със събуждане много рано сутринта. Изключение са ми били нормалните вечери с нормален сън. Ама тук причините си ги знам.
Иначе мога да заспя всякак навсякъде. Понякога спя кат пич, друг път - изобщо не мога. Причини - понякога неизвестни
Иначе мога да откарам няколко дни със спане по малко, обаче в даден момент предавам фронта и умирам.
Всеки път си лягам и ставам различно. Мога да спя до късно, макар че рядко ми се случва и отдава възможност. Ама ми е много хубаво тъй кат стане
И да, ЕГН-то си казва думата. Не е кат на 15 да спиш по 4 часа или изобщо да не спиш цяла седмица и да си айляк... и после събота и неделя - вземи по тия 12 часа спане. И айде пак ... Щото след даден момент на поредното недоспиване вече тотално не си чуваш алармите

Като нещо ме тормози генерално - не мога да спя. И това колко го бачкам не ми помага особено за по-добро спане. Откарвала съм ужасно дълги периоди с будене посред нощ и после трудно заспиване и със събуждане много рано сутринта. Изключение са ми били нормалните вечери с нормален сън. Ама тук причините си ги знам.
Иначе мога да заспя всякак навсякъде. Понякога спя кат пич, друг път - изобщо не мога. Причини - понякога неизвестни

Иначе мога да откарам няколко дни със спане по малко, обаче в даден момент предавам фронта и умирам.
Всеки път си лягам и ставам различно. Мога да спя до късно, макар че рядко ми се случва и отдава възможност. Ама ми е много хубаво тъй кат стане

И да, ЕГН-то си казва думата. Не е кат на 15 да спиш по 4 часа или изобщо да не спиш цяла седмица и да си айляк... и после събота и неделя - вземи по тия 12 часа спане. И айде пак ... Щото след даден момент на поредното недоспиване вече тотално не си чуваш алармите

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Nickelback написа:PS: Ей го на - па' пиша по нощите![]()
Тука сме

c04 написа:Nickelback написа:PS: Ей го на - па' пиша по нощите![]()
Тука сме![]()
Никакви ви няма!!! Понякога даже след 2:30-3:00 сутринта IT-тата бачкат и не можеш да влезеш във форума. Дава "грешка" и не знам си какво.
Кой какви хапчета взима преди сън?
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Зимно време отнасям плувката вечер към 10.30 и сутрин се будя най-късно към 06,00. Днес например се събудих в 04,30 и се бях наспал. От години не ползвам будилник. Даже като трябва да тръгвам по нощите се будя самичък, но за всеки случай навивам алармата на телефона. Проблемът е че дори и в 03,00 часа да си легна най-късно в 7,30 съм буден. Вече не помня кога за последно съм ставал след 08,00.
Избягвам вечер да се занимавам до късно с интелектуална дейност, иначе няма заспиване. Другото е, че алкохолът измамно помага за съня. При мен и малки количества правят съня неспокоен, тъй като влияе на нервната система. Според мен трябва да се ляга по-навреме и човек да си изгради режим.
Избягвам вечер да се занимавам до късно с интелектуална дейност, иначе няма заспиване. Другото е, че алкохолът измамно помага за съня. При мен и малки количества правят съня неспокоен, тъй като влияе на нервната система. Според мен трябва да се ляга по-навреме и човек да си изгради режим.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз спя различно.
Ако ме чака път, спя много малко, но за сметка на това много некачествено, нещо почти като дрямка и бълнуване, тегава работа..
Или при предстоящо някакво важно събитие. За спане седнал- трудно, пътувал съм с автобус по няколко дена и повече от 30 мин-час на ден не успявах, при това "сън" е силно казано..
Алкохол- помага ми само бирата, за да заспя. Но сънят след пиене е обратнопропорционално качествен на изпитото количество.. Ако пия малко концентрат, се будя между 3 и 5 и заспивам 2-3 часа след това.
Кафе - много ми пречи, но пия, щото съм закачен..
С кафето още повече важи правилото за некачествения сън.
Ако пия сутрин, после поне 12на часа ми трябват, преди да си легна, тоест ако искам да заспя преди 23 - сутрин до 11 трябва да съм приключил. Късният следобед е малко изключение - там имаше някакви обяснения с кортизола и т.н. ама не му разбирам чак толкова..
Цигари- ако пуша следобед, по-лесно заспивам вечер, но директно преди лягане - ще се разсъня.
И за тях важи правилото за понижаване качеството на съня.
Кое подобрява съня - тъмнината в спалнята!
Бях чел за някакво изследване, как будели хора само с осветяване на част от кожата около коляното!
Знам колко шашаво звучи..
Другото, което помага е, да е леко хладно в спалнята.
За телефон и компютър е хубаво поне час преди лягане да не се ползват.
Супер лесно се будя, имам една тъпа комшийка, дето чатка с токове отгоре и само като 2-3 стъпки и се ококорвам..
За заспиването преди полунощ- силно препоръчително е, грубо казано час сън преди 12 през нощта се равнява на почти 2 часа след 3 сутринта... И аз бях нощна птица, но не е препоръчително, особено ако човек е по-нервен и/или има проблеми с умората..
За количеството, аз също мога без да ям закуска или обед (или цял ден..), но под 8 часа сън и не съм хич на център, уморен и изнервен..
Винаги съм бил така, не е от ЕГН-то
Ако ме чака път, спя много малко, но за сметка на това много некачествено, нещо почти като дрямка и бълнуване, тегава работа..
Или при предстоящо някакво важно събитие. За спане седнал- трудно, пътувал съм с автобус по няколко дена и повече от 30 мин-час на ден не успявах, при това "сън" е силно казано..
Алкохол- помага ми само бирата, за да заспя. Но сънят след пиене е обратнопропорционално качествен на изпитото количество.. Ако пия малко концентрат, се будя между 3 и 5 и заспивам 2-3 часа след това.
Кафе - много ми пречи, но пия, щото съм закачен..

Цигари- ако пуша следобед, по-лесно заспивам вечер, но директно преди лягане - ще се разсъня.
И за тях важи правилото за понижаване качеството на съня.
Кое подобрява съня - тъмнината в спалнята!
Бях чел за някакво изследване, как будели хора само с осветяване на част от кожата около коляното!
Знам колко шашаво звучи..
Другото, което помага е, да е леко хладно в спалнята.
За телефон и компютър е хубаво поне час преди лягане да не се ползват.
Супер лесно се будя, имам една тъпа комшийка, дето чатка с токове отгоре и само като 2-3 стъпки и се ококорвам..
За заспиването преди полунощ- силно препоръчително е, грубо казано час сън преди 12 през нощта се равнява на почти 2 часа след 3 сутринта... И аз бях нощна птица, но не е препоръчително, особено ако човек е по-нервен и/или има проблеми с умората..
За количеството, аз също мога без да ям закуска или обед (или цял ден..), но под 8 часа сън и не съм хич на център, уморен и изнервен..
Винаги съм бил така, не е от ЕГН-то

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Заспивам лесно, стига да е тихо и тъмно. Проблемът е, че имам лек сън, будя се от най-малките шумове...
В тоя ред на мисли, ползвате ли тапи за уши? От кои сте доволни?
В тоя ред на мисли, ползвате ли тапи за уши? От кои сте доволни?
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
BMW_POWER написа:Кой какви хапчета взима преди сън?
ZMA - цинк, магнезий, B6.
- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
Спя различно, по някога е много добре но има нощи направо не мога да заспя. Някой път е будя се в 3-4 часа и после въртене и нема заспиване. Доспи ми се чак, когато трябва да стана към 7.
Иначе 6-7 часа сън сами достатъчни но трябва да съм си легнал около 23:30. Ако си легна късно примерно след 2 часа ако ще и 12 часа да спя после съм, като пребит през целия ден.
През деня пък никога не съм могъл да спя даже още от дете. Квото съм спал през нощта тва е
Иначе 6-7 часа сън сами достатъчни но трябва да съм си легнал около 23:30. Ако си легна късно примерно след 2 часа ако ще и 12 часа да спя после съм, като пребит през целия ден.
През деня пък никога не съм могъл да спя даже още от дете. Квото съм спал през нощта тва е
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
terorero написа:В тоя ред на мисли, ползвате ли тапи за уши? От кои сте доволни?
3М от оранжевите.
С моя лек сън като отидем коч компания в Гърция за риба това ми е единственото спасение от останалите хъркащи кочове.

- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
От както дойде този пущиняк зимата - бачкам едва ли не от леглото.
Заспивам към 12 и малко и се събуждам към 8 без мерак за нищо.
На обяд дремвам по час и нещо и се мотам цял ден като зомби.
Липсата на слънце ме евава мен и ме подкарва все на спане.
Лятото съм на 6-7 часа за 24 и съм на бонбон.
Забелязал съм, че колкото по-редовно тренира човек, толкова по-малко спи и е с висок тонус. Залежи ли се веднъж си обира лайката и спи по 12ч.
Пречи ми всякакъв шум и за това научих жена ми да спи неподвижна
Заспивам към 12 и малко и се събуждам към 8 без мерак за нищо.
На обяд дремвам по час и нещо и се мотам цял ден като зомби.
Липсата на слънце ме евава мен и ме подкарва все на спане.
Лятото съм на 6-7 часа за 24 и съм на бонбон.
Забелязал съм, че колкото по-редовно тренира човек, толкова по-малко спи и е с висок тонус. Залежи ли се веднъж си обира лайката и спи по 12ч.
Пречи ми всякакъв шум и за това научих жена ми да спи неподвижна

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Сабале станах в 5,30, пих кафе.мотах се. Отидох на работа и на обед вече ми се спеше
) Е и ся ми се спи. Не че некой ще ме остави. Обичам да си поспивам, но не ми се получава в последните 15-на години )) Кат под поспивам се има предвид мин. 10 часа. Ставам рано по навик, но мога да си пийна кафето и да се отнеса до 12 на обяд примерно. Е ся пия кафе и няма да имам проблем да заспя. Лятото , в почивката имам навика да си обръшам часовника. Спя до късно. После през нощта си чета. Виж, ако следобед можех да дремвам по половин час, ще съм кукуряк до вечерта. По спомен в някоя от скандинавските страни я има тая работа. Малки килийки с по едно креват вътре. Да затвориш очите на обед за час. Обедна не ползвам, нито ям през деня. Имам време да дрема
)

Хм,хм...