А кога ще вдигнат данъците на тия с печките и кюмбетата???
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: А кога ще вдигнат данъците на тия с печките и кюмбетата?
Има и програма за газифициране, в момента покрива 30% с безплатно включване. И ако си имаш изградена инсталация за котле на твърдо гориво...не мисля, че е зле да добавиш и котле на газ.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Пулмологът д-р Александър Симидчиев обясни, че едно кюмбе отделя в атмосферата фини прахови частици колкото 18 автомобила. "При 50 хил. домакинства, които ги използват, през зимата все едно в София се движат 900 хил. коли повече", допълни той.
https://www.dnevnik.bg/zelen/2019/12/15 ... 1uA8TKXUcc
Аз днес като гледам с моето просто око, полжението не е много по-различно от миналата седмица.
Tires are evil - destroy them all ...
Поредния признак на лош стандарт за нас българите и нищо повече 

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
По-скоро да започнат да сурвакат всякакви сервизи отопляващи се на отработено масло. Или онези продаващи всякакви боклуци за отопление. Защо не се проследи, какво правят фирмите за дограма със старите дограми? Накрая ще гоним някоя баба или дядо, че му е малка пенсията и няма друга алтернатива. Показват онзи ден по телевизията някакви с котле на пелети, по програмата на общината, но в същото време си ползват и печка на дърва. И седнали пред камера да плюят по съседа си. Ами те?
Онзи влак с отпадъци в Италия за България, за къде е бил предназначен? И това е щяло да се изгори някъде. Да го сурвакат и получателят. Масово се кара без катализатори, за София не малка част са окрадени, да се забрани изкупуването им от частни лица....
Едно време София се миеше ежедневно. Имаха зилове цистерни с два струиника отпред и четка между мостовете. И това спира вдигането и разнасянето на прах от колите. Сега наливат по 10+ млн за "ръчно метене". Масово неграмотни проекти по инфраструктура. За тротоарите липсва борда към тревните площи, което при всеки дъжд влече кал, която после се разнася. За улиците все не могат да уцелят страничния наклон, така че всеки дъжд да мие улиците. Кало масло утаители са нещо нечувано.....
Ами всичко това прави фините прахови частици.
Онзи влак с отпадъци в Италия за България, за къде е бил предназначен? И това е щяло да се изгори някъде. Да го сурвакат и получателят. Масово се кара без катализатори, за София не малка част са окрадени, да се забрани изкупуването им от частни лица....
Едно време София се миеше ежедневно. Имаха зилове цистерни с два струиника отпред и четка между мостовете. И това спира вдигането и разнасянето на прах от колите. Сега наливат по 10+ млн за "ръчно метене". Масово неграмотни проекти по инфраструктура. За тротоарите липсва борда към тревните площи, което при всеки дъжд влече кал, която после се разнася. За улиците все не могат да уцелят страничния наклон, така че всеки дъжд да мие улиците. Кало масло утаители са нещо нечувано.....
Ами всичко това прави фините прахови частици.
- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
кво се сърдите на дърва цапеници, чумбета, въглища най малкото пък и на пелетите. Сърдете си се на климата на мъглата че веее захлупила и нема вдигане такова е котловина е. Може би трябва на Кюстендилци, Перничани, Врачани че си плащат данъците при тях но пък идват да правят пушек в София
Па тоо къде сметна, че едно чумбе буа дим колкото 18 автомобила да не би да е отишъл и налапал 18 аспуха на стари дизеляци и после си е наврял главата в некой комин. Та е установил, че комине буа повече.
Па тоо къде сметна, че едно чумбе буа дим колкото 18 автомобила да не би да е отишъл и налапал 18 аспуха на стари дизеляци и после си е наврял главата в некой комин. Та е установил, че комине буа повече.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
drevnia написа:Па тоо къде сметна, че едно чумбе буа дим колкото 18 автомобила да не би да е отишъл и налапал 18 аспуха на стари дизеляци и после си е наврял главата в некой комин. Та е установил, че комине буа повече.
Сигурен съм че има и по-интелигентни начини.
Tires are evil - destroy them all ...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Сондьора написа:Има и програма за газифициране, в момента покрива 30% с безплатно включване. И ако си имаш изградена инсталация за котле на твърдо гориво...не мисля, че е зле да добавиш и котле на газ.
Аз минах по тази програма и наистина работи, дори сравнително бързо се случват нещата (имах забавяния заради малоумщини от страна на общината относно точния номер на адреса). В рамките на 2 месеца е напълно постижимо да бъде газифициран даден имот.

Имах изградена инсталация и само пуснахме тръби за газта до новия котел, който свързахме с разпределителната кутия на старата система, сложихме нови термоглави и вече съм в джаза. По груби сметки в момента е около 10-12лв на ден отопление и топла вода, като температурата не пада под 20 градуса (когато няма никой в къщата и нощно време) и 22-24 когато сме вкъщи
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Питам съвсем сериозно,ако в селото ми няма газ,тази програма не важи нали?Не се поема примерно ако реша да ползвам газ в бутилки или да си заровя цистерна?
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
А кога ще вдигнат данъците на тия с печките и кюмбетата???
Защо да дигат данъка на тези с камините на дърва? Данъка на къщата ми е кратен колкото 3 стаен в центъра и няма как да ми вдигат данъка , че се топля с дърва след като камината ми е по БДС, купена от магазин .Цялата тема е офтопик. Циганите които горят текстил и гума са гласоподаватели , социално слабите с енергийни помощи купуват дърва щото са най-евтини, така , че пишем си глупости само да пълним форума.
Едит: С тия кво правим? Да им дигнем данъка ,а?
https://www.google.com/amp/s/trud.bg/%2 ... %25B0/amp/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Едит: С тия кво правим? Да им дигнем данъка ,а?
https://www.google.com/amp/s/trud.bg/%2 ... %25B0/amp/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна Venelin1111 на 16 Дек 2019, 17:25, променена общо 1 път
Няма вече BMW
Пинтев написа:Питам съвсем сериозно,ако в селото ми няма газ,тази програма не важи нали?Не се поема примерно ако реша да ползвам газ в бутилки или да си заровя цистерна?
Това с цистерната мисля няма кой да го позволи.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Venelin1111 написа:Защо да дигат данъка на тези с камините на дърва? Данъка на къщата ми е кратен колкото 3 стаен в центъра и няма как да ми вдигат данъка , че се топля а дърва след като камината ми е по БДС, купена от магазин.
То по тая логика данъкът за Евро 5 автомобил 75 к.с. не трябва да е два пъти по-висок за София от този на Лада 2107 без никаква евро категория, ама е точно така!!!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

не е задължително горенето на нафта да произвежда черен пушек... аз се отоплявам с нафта както съм казвал и преди и нафтовите ми бойлери (имам 2) нямат никакви филтри в комините... и въпреки това или произвеждам топла мараня или ако е много студено навънка- бял дим. бойлерите ми имат елементарна нафтова горелка - дюза която при 0.5 атмосфери атомизира/ изгаря 3 литра нафта на час...
дали е чист този пушек? не вярвам. но поне с просто око не изглежда мръсен
дали е чист този пушек? не вярвам. но поне с просто око не изглежда мръсен

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
В София от години не се ползва нафта за отопление или готвене. Даже съм сигурен, че повечето не знаят че е имало печки на нафта и това си беше нормално до към 80-те. Проблемът е, не че горят дърва или въглища, а горят нацепени дограми с 10 пласта блажна боя и всякакви други боклуци.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Пинтев написа:Питам съвсем сериозно,ако в селото ми няма газ,тази програма не важи нали?Не се поема примерно ако реша да ползвам газ в бутилки или да си заровя цистерна?
Питай някоя фирма в региона, която се занимава с инсталации/газификация...можеш да сложиш касета, но дали ще ти е рентабилно е отделен въпрос. Сега има много фирми, които прекарват и газ по селата, стига да съберат много желаещи, щото и те, фирмите, минават по програми.
alx, Начи целата ти къща в панели и продаваш ток, а с парите купуваш нафта да се отопляваш и да грееш бойлерите...бах мааму .
Последна промяна Сондьора на 16 Дек 2019, 23:05, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Най-голмия проблем са въглищата, те освен сажди са канцерогенен коктейл от цялата менделеева таблица + класическия нарушител от високата температура - азотни оксиди. След това са мокрите дърва, които са предимно сажди.
Нафтата хич не е цвете за мирисане... формалдехиди, серни боклуци... това, че не димиш, значи че гориш бедно и на висока температура, което отново значи азотни оксиди.
Бих я сложил някъде между двете.
Единствената алтернатива за чист въздух е природен газ.
Нафтата хич не е цвете за мирисане... формалдехиди, серни боклуци... това, че не димиш, значи че гориш бедно и на висока температура, което отново значи азотни оксиди.
Бих я сложил някъде между двете.
Единствената алтернатива за чист въздух е природен газ.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4