Боклуци
Модератор: Общи модератори
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Боклуци
На бай Ганя все другите са му виновни и длъжни, това е.
Аз пък си мисля, че имаме повече отколкото заслужаваме и това което го имаме се дължи на ЕС точно.
Аз пък си мисля, че имаме повече отколкото заслужаваме и това което го имаме се дължи на ЕС точно.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
...На тяхно място пробутва дебелогуши и прости дърдорковци, които със заучени кухо дрънчащи фрази успиват дремещото стадо.
По същия начин се избутват и умните избиратели от центъра, от големите градове, които имат ценз, опит и разсъдък да отсеят сеното от плявата, истината от лъжата, добрите намерения от измамните схеми, патриотизма от дупедавството и на тяхно място се настаняват нахални, гладни, прости и арогантни селяндури от дълбоките интелектуални периферии.
Тези полухора са удобни за статуквото, защото получили дребна паша са доволни въобще, че са ги пуснали да пасат и щъкат на синджир около жълтите павета.
Този самодоволен, прост, неук, илитератен, инертен, снобеещ, блеещ избирател, лишен от всякакви битови, житейски и интелектуални претенции за себе си, децата, жената и себеподобните си, е днешният планктон, днешната тор, в която е превърната България и от която започва хранителната верига на дребните и едрите хищници...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
3186 написа:На всеки българин (населението на България е 6 860 000 души), от бебетата до старците,
се падат по 109 килограма европейски боклук, за горене и за замърсяване на въздуха,
който и без това у нас е най-мръсният, най-опасният и най-вредният в целия свят.
![]()
Някъде тук спрях и да чета
И да четеш и да не четеш, ако случайно живееш в София, дишаш 120 дни "най-чистия" въздух в EС. Дишат го или ще го дишат и децата ти. Дишат го и ще го дишат родителите ти.
Сигурно и това няма да предизвика интереса ти, но с каквото и да се занимаваш и ти и децата ти и родителите ти сте в тази статистика- разбира се знам, че няма да я прочетеш, защото си над тези неща, но това, че няма да го направиш, не означава, че факта и последиците ще спрат да съществуват.
Бългaрия имa нaй-виcoкaтa cмъртнocт в cвeтa oт 15.433 cмъртни cлучaя нa 1000 души зa 2019 г., cъoбщи wоrldpоpulаtiоnrеviеw
Cмъртнocттa e мяркaтa зa брoя нa cмъртнитe cлучaи нa дaдeнo нaceлeниe зa oпрeдeлeн пeриoд oт врeмe.
Oбикнoвeнo тя ce изчиcлявa кaтo брoй нa cмъртнитe cлучaи нa хилядa души гoдишнo.
Кoeфициeнтитe нa cмъртнocт вaрирaт знaчитeлнo в oтдeлнитe cтрaни, a причинитe зa виcoкитe прoцeнти зaвиcят oт cпeцифичнитe фaктoри във вcякa cтрaнa. Виcoкaтa cмъртнocт мoжe дa бъдe рeзултaт oт зaрaзни зaбoлявaния, нeдocтиг нa здрaвeoпaзвaнe, нeдoхрaнвaнe, cърдeчнo-cъдoви зaбoлявaния, нacилиe, рaкoви зaбoлявaния и злoпoлуки.
Cпoрeд Cвeтoвнaтa здрaвнa oргaнизaция причинитe зa cмъртнocттa в Бългaрия ca cъщитe кaтo тeзи в други eврoпeйcки cтрaни, включитeлнo нeинфeкциoзни зaбoлявaния (зaбoлявaния нa кръвoнocнaтa, хрaнocмилaтeлнaтa или дихaтeлнaтa cиcтeмa) и рaкoви зaбoлявaния.
Cрeд ocнoвнитe фaктoри в Южнa Aфрикa ca бoлecти кaтo ХИВ / CПИН, мaлaрия, хeпaтит В и тубeркулoзнa чумa в Южнa Aфрикa, a в Зимбaбвe влияниe oкaзвaт липcaтa нa мeдицинcки кoнcумaтиви и хрaнa.
Cтрaнитe c виcoкa cмъртнocт и cрaвнитeлнo ниcки кoeфициeнти нa плoдoвитocт ca изпрaвeни прeд риcкa oт нaмaлявaнe нa нaceлeниeтo.
Дeceттe държaви c нaй-виcoк прoцeнт нa cмъртнocт в cвeтa ca:
Бългaрия (15.433)
Укрaйнa (15.192)
Лaтвия (14.669)
Лecoтo (14.144)
Литвa (13.737)
Cърбия (13.194)
Хървaтия (13.17)
Румъния (13.099)
Грузия (12.816)
Руcия (12.785)
Дeceттe държaви c нaй-ниcкa cмъртнocт в cвeтa ca:
Кaтaр (1.244)
Oбeдинeни Aрaбcки eмирcтвa (1.519)
Бaхрeйн (2.416)
Oмaн (2.446)
Мaйoт (2.71)
Кувeйт (2.787)
Мaлдиви (2.821)
Фрeнcкa Гвиaнa (2.956)
Пaлecтинa (3.462)
Caудитcкa Aрaбия (3.513)
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
zvetiko написа:
Бългaрия (15.433)
Укрaйнa (15.192)
Лaтвия (14.669)
Лecoтo (14.144)
Литвa (13.737)
Cърбия (13.194)
Хървaтия (13.17)
Румъния (13.099)
Грузия (12.816)
Руcия (12.785)
Все бивши комунистически страни + една от африка...каква изненада

Тая статискика нищичко не значи, първо достоверността ѝ е доста на кантар...особено като знам какви сайтове четеш

b_u_b_o написа:zvetiko написа:
Бългaрия (15.433)
Укрaйнa (15.192)
Лaтвия (14.669)
Лecoтo (14.144)
Литвa (13.737)
Cърбия (13.194)
Хървaтия (13.17)
Румъния (13.099)
Грузия (12.816)
Руcия (12.785)
Все бивши комунистически страни + една от африка...каква изненада![]()
Тая статискика нищичко не значи, първо достоверността ѝ е доста на кантар...особено като знам какви сайтове четешВторо нищо изненадващо няма в нея като се има предвид застаряващото, алкохолизирано и не особено интелигентно население в изброените страни.
... и като отиде човек на този сайт (wоrldpоpulаtiоnrеviеw.com) установява (така- на първо четене), че такава статистика там изобщо няма... и че това е поредния залп от фейк нюз които ако го прегледам по-внимателно ще го видя, че или идва от някоя социална мрежа и е "усилен" от руски бот-нетс или изведнъж е цъфнал в някоя от червените преси и е линк-нат до критична маса, че да се покаже като трендинг нюз в търсачките.
заучени положения....внимавайте бе хора...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Може би се има предвид под най висока смъртност намаляването на населението или високия отрицателен прираст . Ако се отчете емиграцията то вероятно сме най бързо загиващата нация , те емигрантите и без това са нещо като умрели за нацията така че има някаква логика 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
alekangg написа:На бай Ганя все другите са му виновни и длъжни, това е.
И какво имаме от ЕС?? Ти шегуваш ли се??

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
bmw maniqk ivo bmw написа:alekangg написа:На бай Ганя все другите са му виновни и длъжни, това е.
И какво имаме от ЕС?? Ти шегуваш ли се??![]()
Всичко.
Даже това което се краде пак е оттам.
Ако не бяхме влезли в ЕС щяхме да сме както преди 2000 год, сещаш ли се как беше???
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
alx написа:... и като отиде човек на този сайт (wоrldpоpulаtiоnrеviеw.com) установява (така- на първо четене), че такава статистика там изобщо няма... и че това е поредния залп от фейк нюз които ако го прегледам по-внимателно ще го видя, че или идва от някоя социална мрежа и е "усилен" от руски бот-нетс или изведнъж е цъфнал в някоя от червените преси и е линк-нат до критична маса, че да се покаже като трендинг нюз в търсачките. заучени положения....внимавайте бе хора...
Ма верно ли??!! Аз па случаЕно отивам в ей тоя ФЕЙК сайт на цереу-то>https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/346rank.html#BU и кво да видя, заемаме престижното 4-то място! Тва ся да се кефя ли или сайта е менте?
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не знам какво трябва да се разбира от тази класация, тя не говори много.
Страните, като Япония, Испания, Италия са в първата 20-ка на най-дълголетните нации в света от години, а в тази измислена класация са най-зле или до 40 място.
Страните, като Япония, Испания, Италия са в първата 20-ка на най-дълголетните нации в света от години, а в тази измислена класация са най-зле или до 40 място.

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Всяка подобна статистика не отчита факта, че поне 1/4 от населението на България и то млади се изнесе към търсене на по-переспективен живот и както заемаме някакво челно място, нещата рязко ще се изменят, когато се стигне до ново устойчиво състояние. А това време не е толкова далече. Така че, по-спокойно с апокалиптичните изказвания.
Що се отнася до въздуха, 120 дни с най-мръсен въздух, айде по-леко. Тия дни и трафик има и хората все се отопляват, по-скоро трябва да се видят частните фирми какви ги вършат, защото целия боклук който се внася все някъде отива.
Що се отнася до въздуха, 120 дни с най-мръсен въздух, айде по-леко. Тия дни и трафик има и хората все се отопляват, по-скоро трябва да се видят частните фирми какви ги вършат, защото целия боклук който се внася все някъде отива.
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
alekangg написа:bmw maniqk ivo bmw написа:alekangg написа:На бай Ганя все другите са му виновни и длъжни, това е.
Всичко.
Ако не бяхме влезли в ЕС щяхме да сме както преди 2000 год, сещаш ли се как беше???
Ако не бяхме влезнали в ЕС щяхме да сме по-добре!

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
bmw maniqk ivo bmw написа:alekangg написа:bmw maniqk ivo bmw написа:alekangg написа:На бай Ганя все другите са му виновни и длъжни, това е.
Всичко.
Може би, но не с тези и предишните и по-предишните управляващи.
Хм,хм...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
bmw maniqk ivo bmw написа:alekangg написа:bmw maniqk ivo bmw написа:alekangg написа:На бай Ганя все другите са му виновни и длъжни, това е.
Всичко.
А ако бяхме влезнали в СССР едно време сега щяхме да сме ехеее в космоса...ма не ни искаха дееба

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Па гледам, че бананите в Сърбия са под 2лв, нищо, че не са в ЕС. Яйцата са под 20ст, месото и всичко останало е на нашите цени.
При сходни с нашите заплати. Тъй, че ЕС не е изсипал рога на изобилието над нас, каквито явно бяха очакванията.
Но пък за сметка на това, не остана последно място в ЕС, което да не заехме. Може би като изключим смъртността и замърсяването.
При сходни с нашите заплати. Тъй, че ЕС не е изсипал рога на изобилието над нас, каквито явно бяха очакванията.
Но пък за сметка на това, не остана последно място в ЕС, което да не заехме. Може би като изключим смъртността и замърсяването.
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4