.
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Роднини
cmdkick написа:По тая тема може да се напише минимум 1 сезон "Съдби на кръстопът", а Жоро Игнатов да събере матрял за цялата 20-та.![]()
Хехе, ето ти сценарии за няколко сезона.
Малко искренно и лично, ама какво да се прави. За мен този форум и хората в него са направили много повече, отколкото цялата ми рода взети заедно. Вуйчо, знам, че ще ме полазят, ама ако поне един си направи изводи, писането ми не е било напразно.
Та...
Дъртия (биологичен родител Номер едно по днешно му) беше и продължава да е тотален деспот. В семейството думата му не се цепи и каквото стане, това е. Не подлежи на коментар или каквото и да е. "Родителските му задълженияи занимания с мен" се свеждат до ходене на родителски срещи. Той никога не си е играл с мен на нищо. Абсолютно нищо. Ние дори една бира не сме изпили само двамата като мъже, дето се вика някъде навън. Жена му (биологичен родител номер две) тотална домакиня. Но и при нея никакъв интерес поне към мен. За дъщеря им мога да пиша страници. Та покрай Номер 1 от най-ранна възраст съм използван като трудова сила. Не се оплаквам, но ще уточня. Родата по мъжка линия е от Трънско. Дядо ми (Бог да го прости) има трима сина и нищо не е делил на никога. Каза, че семейната къща остава за всички и всеки е добре дошъл. Кеф за почивка, кеф за да копа, сади и т.н. Къщата е стара (1934г) и през 90-те направихме доста сериозен ремонт на покрива. Аз не можех да участвам, но налях яко пари. Казано в днешни цифри, заявява и се, "ТРЯБВА ДА ДАДЕШ" 300лв за това, 500лв за онова, купихме не знам какво си, с колко ще участваш... Никога не ми е зададен въпрос "Имаш ли пари? Можеш ли да платиш?" и т.н. Просто се заявява с нетърпящ възражение глас. И аз абдал, винаги съм мислел, че връзките в едно семейство са много важни. Пропускам нещо. 1990-91, номер 1 и номер 2 са съкратени от работа. Дъщеря им редовна студентка във ВМЕИ. Доход 0лв. Няколко години аз и бившата ми жена ги хранихме. Регистрирах си колата такси, само и само Номер 1 да има доход. Плащах си всичко, включително и пулно Каско. 1992г с бившата купихме жилище и Номер 1 и Номер 2 внесоха 19 000лв (тогавашни). Това беше аванс, за сключване на договор за покупка. Крайната цена, при даването на ключовете стигна около 700 000лв. Сметнете процента, ще ви кажа защо. Аз се изнесох с бившата и не живеех с дъртите. При тях живееха дъщеря им и зет им. Те си имаха жилище, ама "при мама и тати" си е друго. Безплатни бавачка, чистачка и т.н. Те танцуват народни танци и поне два месеца годишно са по турнета. Аз се изнесох, но плащах разходите. Плащах и всички безумни строителни планове по Трънско. Имаше и малък пожар, дето също изчистихме... 1997 се развеждам и се върнах обратно при дъртите. Сгъчкахме се малко, ама ... Дъщеря им и зет им имаха четиристаен до Камбаните. Не са живяли и един ден там. Аз бях там една зима. То в края на краищата трябва да има къде едно гадже да заведеш. Не става в апартамент със седем обитатели. Загаджихме се със сегашната женица 1999г и започнахме да кроим планове за изнасяне. Разводът ми беше меко казано тежък. Събличане и дране, плюс $10К US кредит за мен, апартамент, фирма и магазин (нас 400м2) за бившата. Да е жив и здрав Виденов, защото инфлацията изяде този кредит. Беше в левове. Та аз след 13 години трудов стаж се оказах с една ЛАДА 2101 и два сака дрехи. Би мама му. Върнах се при дъртите, защото просто всички пари летяха.
"Баси драмата", ще кажете вие. Накратко казано, от 1987 до 2000г бях като безплатен бачкатор и инвеститор. За неще, за които в голям процент нямах нищо общо. 2001г дъртия ударил 2-3 ракии (сиреч станал "мъж") взе да ми се прави на интересен. Колко добра била "бившата" и как "сегашната"... Падна ми пердето и спрях всякаква комуникация с тях. Спях там, плащах всички разходи по жилището, но не се хранех вътре. Малко след това купихме жилище и се изнесохме. Едновременно с това спрях плащането на всякакви разходи на дъртите. Там припомням живееха дъщеря им, зет им и двете им деца. Мина време и разбрах, че "съм нямал право на претенции, защото не съм плащал разходи там". Сиреч, друг живее, но аз трябва да плащам ток, парно (никога не е изключвано за тристаен апартамент), телефон и т.н.
Баси и Пернишката трагедия, ще кажете вие. Два пъти съм влизал за операции в бг. 1 и 2 не са дошли нито веднъж в болницата да ме видят. От 2001г нито съм ги виждал, нито съм ги чувал. Емигрирах, не дойдоха да ме изпратят, не дойдоха да ме посрещнат. За сметка на това синът ми от първия брак редовно е подковаван, как съм го зарязал и т.н. За мен няма нищо по-долно от това, да настройваш внуците срещу децата си.
Пропускам страшно много неща. Ако мога да върна времето назад, бих променил страшно много неща. Дъщеря им навсякъде раздуваше, как са ми били платили 50% от апартамента и аз съм се преебал, че съм се развел и съм загубил всичко (!?)
Иначе казано, дъртите преписаха всичко на дъщеря си. Аз имам един буркан с пръст от градината на Трънско. А, заявиха ми, че нямамправо на претенции, защото "нямам документи".
Веселба! Каквото имаме с женицата си е наше. Никой не може да дойде да ми каже, че с съм му длъжник и че благодарение на него съм ...
Та Колеги, правете си сметката. Днес всичко е цветя и рози, утре война на живот и смърт.
За себе си какво да кажа? От дъртите се не научих, какъв родител да бъда. Научих се, какъв родител да не бъда. С големият прекарвам много време заедно. Той идва тук всяка година. Много пъти на женицата се чуди, че не говорим на скайап, само сме на линия. Казах и, че за мен е достатъчно да го чувам как диша. Родителите ще ме разберат. И особено родители, на които им се е налагало да са разделени с децата си. С малкият прави всичко заедно. Е, той кара кънки, аз гледам. Но иначе караме колела, работим по двора, играем шах, ремонтираме колела ... Опитвам се да бъда бащата, какъвто не съм имал никога. Апропо, хванах го дъртия и с любовница, ама това е друга история
Та роднини, ...
И това е в резюме. Дъртия на Трънско е правил преградни стени, разправял кое е негово, защото ...
Би мама му, дълга история...
Мога да кажа само, че не ми липсват биологичните родители, не ми липсва и дъщеря им. Може да звучи абсурдно, еретично, но е факт. Това са го постигнали те. Не искам да казвам, какво са ми причинили и какво съм преживял, за да мога сега да имам връзка с големия и син. Бог ще ги съди!
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Има ли повече от една жена на едно общо място до дни драмите са готови...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
frizzante написа:Има ли повече от една жена на едно общо място до дни драмите са готови...
Не винаги, но да, рецепта си е , жена без драма не може!

Инак аз вече пред приятели гледам да не споделям много, че 99 процента го използват като материал за клюка и злорадстване, емпатия и човещина няма.. Та не мисля точно тук да си изливам душата..
Но ще ви кажа, че драми, конфлкти и проблеми има в 100 процента от семействата.
Просто огромна част се ужасяват от мисълта да не им се развали "имиджа" и влагат страшно много усилия да поддържат някакъв фалшиво благополучен.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
На мен не ми се разказват много много драматични истории, но бих казал само едно - в настоящето, мъжете не са мъже и жените взимат превес.
А когато жените вземат превес, с тяхното драматизиране нещата отиват на кино.
Затова бъдете мъже, давайте на жените си да разбират, че има граници, които не трябва да прекрачват - дали вербално, дали на дела.
И като цяло - по възможност се разбирайте с мъжката част на роднините си.
ПС Светла й памет на баба, че ми даде такъв светъл пример, каква жена трябва да имам до себе си, а не се подучих от майка ми. От дядо, за съжаление не можах да попия опит и пример, а си е струвало.
А когато жените вземат превес, с тяхното драматизиране нещата отиват на кино.
Затова бъдете мъже, давайте на жените си да разбират, че има граници, които не трябва да прекрачват - дали вербално, дали на дела.
И като цяло - по възможност се разбирайте с мъжката част на роднините си.
ПС Светла й памет на баба, че ми даде такъв светъл пример, каква жена трябва да имам до себе си, а не се подучих от майка ми. От дядо, за съжаление не можах да попия опит и пример, а си е струвало.

Не забравяйте, че хората с годините се променят. До един момент ти идва акъла, после започва да си заминава. Народа се коли с брадви и ножове за 5м2, на вас жените ви виновни. Жените ви не могат да ви направят нито мъже, нито родители. Това важи на 100% и в обратна посока. Децата? Не ги делете и не фаворизирайте едно за сметка на други. Добри, палави, послушни или каквито и да са, обичайте ги еднакво. Вашите действия или бездействия могат да създадат големи проблеми след време.
Оправяйте си всичко документално овреме. Да не се окаже после, че сте дали пари, защото така сте решили...
Темата е за роднините, не за жените.
Оправяйте си всичко документално овреме. Да не се окаже после, че сте дали пари, защото така сте решили...
Темата е за роднините, не за жените.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Може просто при нас да е така, но едва ли е рядко срещано явление, защото съм го срещал неведнъж и при други хора.
И впрочем никак не ми се залита в сексизъм. Но съм поддръжник на идеята, че мъжът трябва да е мъж и да не си дели думата на две под нечие влияние.
И впрочем никак не ми се залита в сексизъм. Но съм поддръжник на идеята, че мъжът трябва да е мъж и да не си дели думата на две под нечие влияние.

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Интересна тема!
От моят опит най-добре е, с хората/роднините с които не се разбирам по една или друга причина не се срещам и не поддържам връзка.
Не мога да разбера, как няма да понасям някой, но ще се виждам с него, че и по празници..
Също от опита ми съм разбрал, че едно поне 90% от хората търсят проблема в отсрещната страна, ако има такъв де.
, но това е от географската широчина.
Не случайно по света всяка втора фирма е семейна, син с баща, братя еди кой си и т.н. се казват дори самите фирми, а у нас е направи табу фирма-бизнес с роднини, почти винаги има дертове, защо така? Вероятно по същата причина както в предния абзац.
Като цяло в българина има силно засилени черти като завист, алчност и голямо самочувствие в повечето случаи без покритие и оттам понеже е доста крив като характер често се случва това за което се пише в темата.
От моят опит най-добре е, с хората/роднините с които не се разбирам по една или друга причина не се срещам и не поддържам връзка.
Не мога да разбера, как няма да понасям някой, но ще се виждам с него, че и по празници..
Също от опита ми съм разбрал, че едно поне 90% от хората търсят проблема в отсрещната страна, ако има такъв де.

Не случайно по света всяка втора фирма е семейна, син с баща, братя еди кой си и т.н. се казват дори самите фирми, а у нас е направи табу фирма-бизнес с роднини, почти винаги има дертове, защо така? Вероятно по същата причина както в предния абзац.
Като цяло в българина има силно засилени черти като завист, алчност и голямо самочувствие в повечето случаи без покритие и оттам понеже е доста крив като характер често се случва това за което се пише в темата.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Дързост и красота удари 1000 епизода върху тая тор , семейните интриги . Вие тука пак почвате със самобичуването . Навсякъде по света е едно и също , и няма как да е по различно защото това са еволюционни качества за оцеляване на човешкия мозък . Основното е съжителството и разделяне на храната / ресурсите със други индивиди от популацията . Ако това не е биологично заложено хората досега да са се затрили като вид .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Роднини
Има нужда човек да разголи душата си , за това темата е толкова истинска. Аз също съм минал през тази стърга и не е ОК. Имаше много грозни моменти.. роднини освирепяват щом има да вземат някой лев.Решил съм, дойде ли ми “времето” ще направя завещание на имотите си и няма да има сръдни в семейството.
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Завещанието не променя нищо , ако има наследници то закона е категоричен че завещанията не трябва да накърняват правата им . Така че не можеш да лишиш от наследство наследник който има право да наследи освен ако той не се откаже в полза на друг . С едно неправилно завещание може да се създаде още по голям скандал между наследниците , например ако някой има права по закон върху наследство и е лишен според завещанието може да си потърси правата чрез съда .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Jordana написа:Завещанието не променя нищо , ако има наследници то закона е категоричен че завещанията не трябва да накърняват правата им . Така че не можеш да лишиш от наследство наследник който има право да наследи освен ако той не се откаже в полза на друг . С едно неправилно завещание може да се създаде още по голям скандал между наследниците , например ако някой има права по закон върху наследство и е лишен според завещанието може да си потърси правата чрез съда .
Не мисля!
Редовно завещание "бие" наследниците

44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3