МПС , нови данъци за столичани
Модератор: Общи модератори
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: МПС , нови данъци за столичани
То проблема, е че не вдигат само данъка на колите. Цялата работа е една капка в морето.
ще вдигат ставките за по-старите и мощни коли... нали искате чист въздух?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
alekangg написа:Псувайте си на воля и си налейте ракия.
Не вярвам само баровците да не реват, че им вдигнали 10лв данъка на возилото.
Да, не е кеф, но чак пък да се разисква толкова силно ми е странно.
И тея които реват и недоволстват за 10-те лева, какво ще постигнат??
Пак не си разбрал г-н баровец , факт е , че новогодишно идва, и защо да не ми дреме? И не пия алкохол. И не ме предизвиквай да те нахраня пред празнично защото не е редно. Ти като си “шефче” може и по 50 лв да им дадеш или няма¿ Знам ли?
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Хеххе, храни бе, кой те е спрял, пий вода, като не пиеш алкохол.
С какво точно те предизвиквам чак???
И да те успокоя, нито съм шефче, нито баровец, нито масон или каквото може да ти роди главата.
Най най-обикновен редови работник съм
С какво точно те предизвиквам чак???
И да те успокоя, нито съм шефче, нито баровец, нито масон или каквото може да ти роди главата.
Най най-обикновен редови работник съм
Последна промяна alekangg на 30 Дек 2019, 17:05, променена общо 1 път
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:ще вдигат ставките за по-старите и мощни коли... нали искате чист въздух?
не позна, защото повечето най-умрели и дърти талиги са под 100 коня или плащат 20-30лв на година, така е у нас.
Дори по официални данни почти 50% от МПС-тата са под 100 коня
Колко са данъците в момента? Какъв е тоя рев за 10 стотинки на ден. Аре малко се засрамете...
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
alekangg написа:alx написа:ще вдигат ставките за по-старите и мощни коли... нали искате чист въздух?
не позна, защото повечето най-умрели и дърти талиги са под 100 коня или плащат 20-30лв на година, така е у нас.
И ти си в София и теб те касае. Ще вземат едни пари , без пръста да си мръднат . Това ме дразни ,
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW
alekangg написа:alx написа:ще вдигат ставките за по-старите и мощни коли... нали искате чист въздух?
аз не гадая, че да познавам или не...
да цитирам фандъкова:
За колите до 100 конски сили, които са най-масовите в нашия град, увеличението е между седем и четиридесет лева.
Като 40 е за колите с екостандарти 0,1 и 2.
Тези със стандарти 3 и 4 увеличението е с 17 лева“, допълни тя. Фандъкова уточни, че не е чувствително, но е стъпка и посока.
един вид като си до 100 коня и си еко 0,1 и 2 си на 40 лева увеличение...
ако си до 100 коня на еко 3,4 си на 17 лева увеличение
разбира се утре може да кажат нещо друго...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:alekangg написа:alx написа:ще вдигат ставките за по-старите и мощни коли... нали искате чист въздух?
да цитирам фандъкова:За колите до 100 конски сили, които са най-масовите в нашия град, увеличението е между седем и четиридесет лева.
Тези със стандарти 3 и 4 увеличението е с 17 лева“, допълни тя. Фандъкова уточни, че не е чувствително, но е стъпка и посока.
Там е работата, че цитираш, ама не четеш..
По-високи данъци ще плащат собствениците на коли с нисък екологичен стандарт и с по-голяма мощност от Нова година в София. Става въпрос за увеличение от 7 до 40 лв. за колите с от 100 до 150 конски сили и с нисък екологичен клас - Евро 1 и 2 или без никакъв екостандарт.
Без промяна остават данъците за колите до 100 к.с., които са 47% от всички автомобили в столицата И за тези с Евро 5 и 6.
Или с прости думи, талигите до 100 коня от миналият век, няма да се пипат нито с 1 лев, както и на тези с евро 5 и 6.
alekangg написа:Там е работата, че цитираш, ама не четеш..
коя част от изречението на фандъкова "За колите до 100 конски сили, които са най-масовите в нашия град, увеличението е между седем и четиридесет лева.
Като 40 е за колите с екостандарти 0,1 и 2." трябва да ти обясня по-бавно?

едит: ето ти ги в табличен вид в случай, че си по-визуален... https://www.24chasa.bg/novini/article/7918632
Последна промяна alx на 30 Дек 2019, 18:29, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
alekangg написа:alx написа:alekangg написа:alx написа:ще вдигат ставките за по-старите и мощни коли... нали искате чист въздух?
да цитирам фандъкова:За колите до 100 конски сили, които са най-масовите в нашия град, увеличението е между седем и четиридесет лева.
Там е работата, че цитираш, ама не четеш..
По-високи данъци ще плащат собствениците на коли с нисък екологичен стандарт и с по-голяма мощност от Нова година в София. Става въпрос за увеличение от 7 до 40 лв. за колите с от 100 до 150 конски сили и с нисък екологичен клас - Евро 1 и 2 или без никакъв екостандарт.
Без промяна остават данъците за колите до 100 к.с., които са 47% от всички автомобили в столицата И за тези с Евро 5 и 6.
Или с прости думи, талигите до 100 коня от миналият век, няма да се пипат нито с 1 лев, както и на тези с евро 5 и 6.
Е като няма да се пипат какво бучиш тогава

ATR-42/72
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Добре де ама тия 17лв как ще изчистят въздуха?
Човека тая година е дал 100лв за нови прагове и вежди за вечния голф 3 1.8 моно - как тия 17 - 40лв ще го накарат да я хвърли?
Или прайш нещо или не прайш - ама от друга страна лесно ще накараш хората да ти дадът 17лв горница - що пък не - щом нас бендните не на бърка , те ще ни ги вземат нема да ги върнат я
Ако искаш да изхвърлиш определен тип автомобили първо стягаш ГТП-то (ама явно лобитата там са много яки , щом даже и не се говори на тая тема) , или вдигаш данъка 10х и хоп - голфарата отива на билканту , ама ако просто искаш още малко медец в кацата , буташ по леко,народа вика "мен ко ма бърка 10лв" .... цтцтцт - нема такъф кеф да управляваш българския народ - даштен па даштен , стабилен народ , не го бърка!
Човека тая година е дал 100лв за нови прагове и вежди за вечния голф 3 1.8 моно - как тия 17 - 40лв ще го накарат да я хвърли?
Или прайш нещо или не прайш - ама от друга страна лесно ще накараш хората да ти дадът 17лв горница - що пък не - щом нас бендните не на бърка , те ще ни ги вземат нема да ги върнат я

Ако искаш да изхвърлиш определен тип автомобили първо стягаш ГТП-то (ама явно лобитата там са много яки , щом даже и не се говори на тая тема) , или вдигаш данъка 10х и хоп - голфарата отива на билканту , ама ако просто искаш още малко медец в кацата , буташ по леко,народа вика "мен ко ма бърка 10лв" .... цтцтцт - нема такъф кеф да управляваш българския народ - даштен па даштен , стабилен народ , не го бърка!

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Малко са...
Трябваше х10 на това увеличение. Като стане данъкът колкото стойността на талигата и бързо ще поемат повечето към Надин...
Така се чисти въздух, отварят се паркоместа, разтоварва се трафик и т.н., а не с 10 лв отгоре...
Трябваше х10 на това увеличение. Като стане данъкът колкото стойността на талигата и бързо ще поемат повечето към Надин...
Така се чисти въздух, отварят се паркоместа, разтоварва се трафик и т.н., а не с 10 лв отгоре...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
ГТП се подарява, най-много да вдигнат цената му, но пак ще се подарява..няма интерес да се промени нищо в тази насока.
Да отбележа, че не съм с под 100коня, та ще ми вдигнат повечко и на мен. Говорих точно, че чичо с МПС от 80 и 90-те години с до 99 коня, няма да го съборят 10-те лева.
Да отбележа, че не съм с под 100коня, та ще ми вдигнат повечко и на мен. Говорих точно, че чичо с МПС от 80 и 90-те години с до 99 коня, няма да го съборят 10-те лева.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
То тази мярка ще има ефект за паркоместата само и никакъв за чистотата на въздуха. Няма диференциране на дизели и бензини. Големите бензини далече не цапат толкова примерно колко някой 1.9 ТДИ или подобни кошове дето пушат като руския самолетоносач и плащат комичен данък
А големи дизели рядко има освен само наистина нови автомобили. Все пак дизела се взема да пестиш.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.