Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения
На мен най-удобен ми е Мобилето. Така и не разбрах какво му е на слайда, че не го харесвате. На Мобилето бих му променил бутона за търсене. Някак си ми е малък и не е цветен. Някак си и мобилната версия не ми е удобна, затова не я и ползвам.
Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения
И друг път съм го писал, но мобайла има отвратителен, стар интерфейс. Просто всички сме му свикнали и приели.
Виж в iaai.com как имат 360 view на някои автомобили, което с всеки модерен телефон може да се заснеме. Би било полезно.
Виж в iaai.com как имат 360 view на някои автомобили, което с всеки модерен телефон може да се заснеме. Би било полезно.
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
M-coupe написа:SuSaMeCa написа:Чак перфектен не мисля. Разработвам нещо и събирам инфо кой какво го дразни за да стане максимално удобно за всички. Така че и предложения за нови екстри са добре дошли.
Мен лично, адски много ме дразни че няма и търсене според модела... Примерно да търся само е46 само ф30 и така, а не според годината... Успех
+1 да се пише конкретният модел, а не годината, защото изкарва и предишни или следващи нежелани модели.
Мен лично на Мобиле много ме дразни, че не пише кубатура, също (за по-старите коли) не пише има ли задни ел. стъкла, само пише, че има, ама по 3 външни снимки няма как да прецениш. А за еърбеговете е описано подробно предни, странични, задни в което няма логика. Също да пише купето с колко врати е, че един я вижда, като седан, друг като хетчбек, трети като купе и не винаги изкарва зададения вид каросерия. Има и други кусури, но сега не мога да се сетя.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i - B58
Идеята за допълнителен филтър за купето е добра, може да се направи стига продавача да го въведе. Доста играчка си е ама първоначално мисля да се въведе за известните модели коли понеже в момента има 870 модела. Ако тръгна да им търся видовете купета отидe още година
.

Последна промяна SuSaMeCa на 06 Фев 2020, 1:09, променена общо 1 път
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
terorero написа:Гледам предимно mobile, новият им слайд на снимките е ужасно досаден и дразни много.
Подкрепям, 1-вия път като го видях, 10 минути се чудих тая простотия как я измислиха.
Колега, дано отвори от ЕС:
https://www.autotrader.ca/
Отваряш марка, модел, дистанция от адрес и гледаш. Редиш ги по дата, цена нагоре и надолу. Така си намерих и моята преди близо пет години. Имаш опция дилър или частна обява и всички включени "екстри". Просто и практично. Снимките са големи и е въпрос на желание от собственика, какво ще качи.
Успех!
Отваряш марка, модел, дистанция от адрес и гледаш. Редиш ги по дата, цена нагоре и надолу. Така си намерих и моята преди близо пет години. Имаш опция дилър или частна обява и всички включени "екстри". Просто и практично. Снимките са големи и е въпрос на желание от собственика, какво ще качи.
Успех!
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Колега, дано отвори от ЕС:
Успех!
Доста интересни неща има тук

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Задължителни снимки. Вътре и вън. С прилично качество, а не VGA. Ако телефона е 15 годишен, да помоли приятел с 8 годишен да поснима.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Грешна ви гледната точка. Тия сайтове пари изкарват от тия дето продават, не от тия дето купуват. Та като сложиш разни изисквания и задължителни работи ще те отсвирят. Който иска да си я продаде и не е мошеник и ще я наснима и ще я опише и сичко и в съществуващите сайтове.
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Масово хората просто са много тъпи и не се сещат как да го направят. Или ги мързи. Или и двете.

- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:Грешна ви гледната точка. Тия сайтове пари изкарват от тия дето продават, не от тия дето купуват. Та като сложиш разни изисквания и задължителни работи ще те отсвирят. Който иска да си я продаде и не е мошеник и ще я наснима и ще я опише и сичко и в съществуващите сайтове.
Така си е. Главната цел е много лесно публикуване и максимално удобно за търсене. Всички да са доволни. Ако си сериозен би я описал добре стига да имаш възможност, но в сегашните платформи много е тегаво, може да е къде къде по-лесно.
Мисля че до месец-два мога да пусна първоначална версия включваща само добавяне и търсене( с всички екстри ). Доста други неща съм намислил, но може и без тях за старт.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ето няколко идеи. Фрий оф чардж.
Избирайки модела с връзка с някой външен сайт да се зареждат сами тех данни. Мощност, вид гориво , има ли турбо и т.н.
Ако е възможно връзка с вин декодер.
Избраните критерии за търсене да се премахват от описанието на автомобила. Като търся бензинов мотор няма нужда да ми го пише на всяка кола. Може да се показват някъде общо.
Самото описание да е кратко за бързо преглеждане и разширено с всички работи.
Връзка с продавача през сайта, например заявка за оглед.
Система за оценка на търговците /рейтинг/ като букинг да речем.
Съпътстваща употребата на колата информация. Примерно къде мога да я ремонтирам, откъде да си купувам части е такива неща. Специализирани автоморги...
Свалените обяви да остават на архив с инфо защо е била свалена.
Ако се напъна още мога да измисля. Разбира се, част от екстрите ще се получават само при плащане на абонамент.
Избирайки модела с връзка с някой външен сайт да се зареждат сами тех данни. Мощност, вид гориво , има ли турбо и т.н.
Ако е възможно връзка с вин декодер.
Избраните критерии за търсене да се премахват от описанието на автомобила. Като търся бензинов мотор няма нужда да ми го пише на всяка кола. Може да се показват някъде общо.
Самото описание да е кратко за бързо преглеждане и разширено с всички работи.
Връзка с продавача през сайта, например заявка за оглед.
Система за оценка на търговците /рейтинг/ като букинг да речем.
Съпътстваща употребата на колата информация. Примерно къде мога да я ремонтирам, откъде да си купувам части е такива неща. Специализирани автоморги...
Свалените обяви да остават на архив с инфо защо е била свалена.
Ако се напъна още мога да измисля. Разбира се, част от екстрите ще се получават само при плащане на абонамент.
Хм,хм...
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:Избирайки модела с връзка с някой външен сайт да се зареждат сами тех данни. Мощност, вид гориво , има ли турбо и т.н.Ако е възможно връзка с вин декодер.
Разледано е като екстра вече и ще го има.

Моджо написа:Избраните критерии за търсене да се премахват от описанието на автомобила. Като търся бензинов мотор няма нужда да ми го пише на всяка кола. Може да се показват някъде общо.
По-скоро след пускането ще го има
Моджо написа:Връзка с продавача през сайта, например заявка за оглед.
Обмислено е

Моджо написа:Система за оценка на търговците /рейтинг/ като букинг да речем.
Също вече е обмислено. Ще го има.
Моджо написа:Съпътстваща употребата на колата информация. Примерно къде мога да я ремонтирам, откъде да си купувам части е такива неща. Специализирани автоморги...
Тва също е измислено. Ще има регистрация за сервизи. Съответно в обявата ще ти показва близките край локейшъна на обявата ( стига да са се регистрирали ). Също и рейтинг система за сервизите. Но няма да го има в първоначалното пускане на сайта. Искам възможно най-скоро да го пусна

Моджо написа:Свалените обяви да остават на архив с инфо защо е била свалена.
Товааа може на по-късен етап. Заема ресурси

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Май ще откриваме топлата вода! Има един читав сайт и той е - мобиле. Защо? Защото е първият, защото е много добро копие на немското мобиле и защото е що годе опростен. Няма нужда от всякакви глупости, шаренийки и супер дупер екстри. Който иска да продаде - продава, който търси да купи, все ще намери начин. За нашия пазар като обем мобилето е достатъчен, затова предлагам на автора на темата да не се занимава с глупости или да приготви един два милиона, както бе споменато по-горе и да тръгва да го бори с реклама и маркетинг. Единствено може да се пребори, ако вкара някоя невиждана чудесия, която я няма или някакво определено изискване.
Аз бих направил вместо сайт за продажба, сайт аукцион за стари автомобили. Искам примерно да се оттърва от бангията и вместо в надин за 250лв я пускам за 251лв в аукциона. И те така.
Аз бих направил вместо сайт за продажба, сайт аукцион за стари автомобили. Искам примерно да се оттърва от бангията и вместо в надин за 250лв я пускам за 251лв в аукциона. И те така.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Аз само идеи давам.
Колеги с набито око дето само от снимки намират по 5-6 забележки на колата могат спокойно с това да си вадят хляба. Или поне допълнителни доходи.
Не знам дали има сервизи , да предлагат услугата преглед при покупка. И това е идейно. Колеги диагностици също могат да се включат. Друго си е да дойде някой и да ти кажа - виж ся тва е м54 мотор приготви си пари, много пари за масло. Тва е Н42 бегай далеко/ Тва е м52 - ще те надживее.
Не всички дето купуват имат представа от колата, какво да и гледат и т.н. , даже повечето нямат.
Зема си направa една фирма за помощ при избора на автомобил. Конкретен автомобил
))
Колеги с набито око дето само от снимки намират по 5-6 забележки на колата могат спокойно с това да си вадят хляба. Или поне допълнителни доходи.
Не знам дали има сервизи , да предлагат услугата преглед при покупка. И това е идейно. Колеги диагностици също могат да се включат. Друго си е да дойде някой и да ти кажа - виж ся тва е м54 мотор приготви си пари, много пари за масло. Тва е Н42 бегай далеко/ Тва е м52 - ще те надживее.
Не всички дето купуват имат представа от колата, какво да и гледат и т.н. , даже повечето нямат.
Зема си направa една фирма за помощ при избора на автомобил. Конкретен автомобил

Хм,хм...
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5