Самолетни билети от къде?
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Самолетни билети от къде?
Няма логика в ценообразуването, вдигането и падането на цените при лоу костовете най-вече.
С изключение на празници, лято и ваканции, цените се променят нагоре и надолу многократно.
Може един билет за определена дата да е 30 евро, след това постепенно да стане 130, след това пак да падне до 30 или под 30 дори и след това пак да се вдигне до към 100.
Десетки пъти съм наблюдавал с месеци цени за всевъзможно места.
Отделно зависи кой е купил, ако някой купи 3-4 билета или повече цената скача, но след няколко дни пада пак, разбира се говоря за напред във времето, не ако полета е след седмица.
Особено при лоу костовете най-добри цени се намират при купуване на 1-2 месеца напред, това е най-грубо разбира се и има изключения и не важи за празници, лято и пр.
С изключение на празници, лято и ваканции, цените се променят нагоре и надолу многократно.
Може един билет за определена дата да е 30 евро, след това постепенно да стане 130, след това пак да падне до 30 или под 30 дори и след това пак да се вдигне до към 100.
Десетки пъти съм наблюдавал с месеци цени за всевъзможно места.
Отделно зависи кой е купил, ако някой купи 3-4 билета или повече цената скача, но след няколко дни пада пак, разбира се говоря за напред във времето, не ако полета е след седмица.
Особено при лоу костовете най-добри цени се намират при купуване на 1-2 месеца напред, това е най-грубо разбира се и има изключения и не важи за празници, лято и пр.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
За нискотарифните гледайте цените през инкогнито, че се покачват с всяко посещение 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това е от градските легенди..
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Айде киселият професор пак не се сдържа..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Хехе чакам дървения професор да покаже как се вдигат цените вместо да се прави на ощипан
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Google Flights.
Като намериш какво те устройва му включваш да те известява при всяка промяна на цената нагоре или надолу и като те устройва купуваш.
Ryanair кацат само на Stansted
Wizz са Luton
EasyJet са gatwick.
Това са ти Low cost вариантите за Лондон.
Имаш и Heathrow с British Airways или Bulgaria Air.
Като намериш какво те устройва му включваш да те известява при всяка промяна на цената нагоре или надолу и като те устройва купуваш.
Ryanair кацат само на Stansted
Wizz са Luton
EasyJet са gatwick.
Това са ти Low cost вариантите за Лондон.
Имаш и Heathrow с British Airways или Bulgaria Air.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
alekangg написа:Хехе чакам дървения професор да покаже как се вдигат ценитe
Знам, че не е за мен, но в момента от 145 лева цената подскочи на 185 евра.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това не значи, че е защото ти си гледал.
Писах по-горе как и защо варират.
Който не вярва да вземе да гледа 50 пъти за един ден за полет след 2 месеца.
Винаги има веротност някой друг да купи и за това се вдигат със сигурност.
Отделно с времето ги вдигат и свалят дори без да се купуват.
Писах по-горе как и защо варират.
Който не вярва да вземе да гледа 50 пъти за един ден за полет след 2 месеца.
Винаги има веротност някой друг да купи и за това се вдигат със сигурност.
Отделно с времето ги вдигат и свалят дори без да се купуват.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
А най-хубаво е когато хванеш някой last minute и такъв който преди два месеца си купил билет до същата дестинация за 200 евро, ти го взимаш в последния момент за ..15 евро и даже имаш избор на място
))
Ха, ха, такива неща съм наблюдавал при тези самолетни билети ,че... винаги ми е било забавно и особено като ги гледам как хората се чудят дали да си купят сега или след месец като наближи полета- все едно играят на риск печели и риск губи
))
А всъщност в основата на всичко си има някаква закономерност -има такива полети, които и за месец не се променя цената ,а има и такива които за няколко секудни цените се променят с няколко евро нагоре или надолу ...
По принцип трябва изключително много да си наблюдавал само желаната дестинация и само тези билети и най-вече да знаеш коя авиокомпания лети до тази дестинация , дали съответно сега е пика за тази дестинация или не , за да може да уцелиш хубава цена ...
Винаги съветвам клиентите когато решат да си купуват билети до някоя по-екзотична дестинация да започнат със следенето на цените още от много рано , още когато не са в сезон ...

Ха, ха, такива неща съм наблюдавал при тези самолетни билети ,че... винаги ми е било забавно и особено като ги гледам как хората се чудят дали да си купят сега или след месец като наближи полета- все едно играят на риск печели и риск губи

А всъщност в основата на всичко си има някаква закономерност -има такива полети, които и за месец не се променя цената ,а има и такива които за няколко секудни цените се променят с няколко евро нагоре или надолу ...
По принцип трябва изключително много да си наблюдавал само желаната дестинация и само тези билети и най-вече да знаеш коя авиокомпания лети до тази дестинация , дали съответно сега е пика за тази дестинация или не , за да може да уцелиш хубава цена ...
Винаги съветвам клиентите когато решат да си купуват билети до някоя по-екзотична дестинация да започнат със следенето на цените още от много рано , още когато не са в сезон ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Скоро купувах на родителите ми билети за Прага. Бърза проверка в skyscanner и от там към trip.bg, където беше най-ниската цена.
Никога повече през този сайт. Оказва се, че полета им е отменен, но от трип.бг ни звук, ни стон по темата. Ако не бях проверил съвсем случайно щеше да стане интересно. Много адекватен и точен съпорт обаче получих от България Еър и всичко по смяната на полета за следващия ден беше направено за буквално 3 минути
Никога повече през този сайт. Оказва се, че полета им е отменен, но от трип.бг ни звук, ни стон по темата. Ако не бях проверил съвсем случайно щеше да стане интересно. Много адекватен и точен съпорт обаче получих от България Еър и всичко по смяната на полета за следващия ден беше направено за буквално 3 минути

- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
Re: Самолетни билети от къде? > Как да си върна парите?
Така....купих си билетите за Лондон на що годе поносима цена и след седмица обявиха световна пандемия, извънредно положение и отмениха събитието в УК за което трябваше да сме там (през Юли). Още повече, че в сегашната ситуация изобщо не ми се ходи където и да било, поради риска от Covid19. Въпроса е има ли как да си върна парите от авиокомпанията? Естествено те ми изпратиха имейл в който ми предлагат ваучери на същата стойност, които могат да бъдат използвани за бъдещ период, което звучи не лошо, но аз предпочитам да си взема парите ако е възможно. Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация? Полетите са през Юли и към момента са със статус ОК, не мисля че мога да се надявам авиокомпанията да ги отмени, тогава може би ще е по-лесно...
Компанията е Бритиш Еъруейз
Също така не мога да намеря представителство на компанията в БГ .....
благодаря предварително на включилите се
Компанията е Бритиш Еъруейз
Също така не мога да намеря представителство на компанията в БГ .....
благодаря предварително на включилите се
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Ти директно от тях ли купи билетите или с посредник ? Май нямат вече представителство у нас, евентуално бюрото на летището, ако изобщо има някой там да вдига телефоните
С ваучерите едва ли ще си купиш пак билети, без да доплатиш ... Изчакай месец да се поуспокои навалицата и си искай парите.

Ubi dubium, ibi libertas
- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
Директно от сайта на British Airways, никой не вдига на телефоните оставени за контакт.... 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
По телефон надали ще стане, освен, ако не чакаш много, като под много значи 1-2 часа.
Ако полетът не е отменен, дори предложение за ваучери е повече е добра опция и е много от това което предлагат някои компании.
Ако го отменят в последствие, може да искаш пари, но повечето компании не дават пари, а пак ваучери, някои дават в повече нещо, други които уж дават пари, не е ясно кога ще ги дадат, 2-3-6 месеца.
Та опцията ти е да вземеш сега ваучери или да изчакаш да се разбере ще има ли полет или не, но дори тогава не е сигурно дали ще ти дадат пари и след колко време.
Ако полетът не е отменен, дори предложение за ваучери е повече е добра опция и е много от това което предлагат някои компании.
Ако го отменят в последствие, може да искаш пари, но повечето компании не дават пари, а пак ваучери, някои дават в повече нещо, други които уж дават пари, не е ясно кога ще ги дадат, 2-3-6 месеца.
Та опцията ти е да вземеш сега ваучери или да изчакаш да се разбере ще има ли полет или не, но дори тогава не е сигурно дали ще ти дадат пари и след колко време.
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2