Самолетни билети от къде?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Самолетни билети от къде?

Мнение от alekangg » 01 Мар 2020, 22:19

Няма логика в ценообразуването, вдигането и падането на цените при лоу костовете най-вече.
С изключение на празници, лято и ваканции, цените се променят нагоре и надолу многократно.
Може един билет за определена дата да е 30 евро, след това постепенно да стане 130, след това пак да падне до 30 или под 30 дори и след това пак да се вдигне до към 100.
Десетки пъти съм наблюдавал с месеци цени за всевъзможно места.
Отделно зависи кой е купил, ако някой купи 3-4 билета или повече цената скача, но след няколко дни пада пак, разбира се говоря за напред във времето, не ако полета е след седмица.

Особено при лоу костовете най-добри цени се намират при купуване на 1-2 месеца напред, това е най-грубо разбира се и има изключения и не важи за празници, лято и пр.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Мар 2020, 0:33

За нискотарифните гледайте цените през инкогнито, че се покачват с всяко посещение ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Мар 2020, 6:18

Това е от градските легенди..

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Мар 2020, 8:47

Айде киселият професор пак не се сдържа.. :banghead: :banghead:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Мар 2020, 9:17

Хехе чакам дървения професор да покаже как се вдигат цените вместо да се прави на ощипан

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 02 Мар 2020, 12:38

Google Flights.

Като намериш какво те устройва му включваш да те известява при всяка промяна на цената нагоре или надолу и като те устройва купуваш.

Ryanair кацат само на Stansted
Wizz са Luton
EasyJet са gatwick.

Това са ти Low cost вариантите за Лондон.

Имаш и Heathrow с British Airways или Bulgaria Air.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 04 Мар 2020, 1:03

alekangg написа:Хехе чакам дървения професор да покаже как се вдигат ценитe

Знам, че не е за мен, но в момента от 145 лева цената подскочи на 185 евра. :shock:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Мар 2020, 8:16

Това не значи, че е защото ти си гледал.
Писах по-горе как и защо варират.
Който не вярва да вземе да гледа 50 пъти за един ден за полет след 2 месеца.
Винаги има веротност някой друг да купи и за това се вдигат със сигурност.
Отделно с времето ги вдигат и свалят дори без да се купуват.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 05 Мар 2020, 22:40

А най-хубаво е когато хванеш някой last minute и такъв който преди два месеца си купил билет до същата дестинация за 200 евро, ти го взимаш в последния момент за ..15 евро и даже имаш избор на място :)))
Ха, ха, такива неща съм наблюдавал при тези самолетни билети ,че... винаги ми е било забавно и особено като ги гледам как хората се чудят дали да си купят сега или след месец като наближи полета- все едно играят на риск печели и риск губи :)))
А всъщност в основата на всичко си има някаква закономерност -има такива полети, които и за месец не се променя цената ,а има и такива които за няколко секудни цените се променят с няколко евро нагоре или надолу ...
По принцип трябва изключително много да си наблюдавал само желаната дестинация и само тези билети и най-вече да знаеш коя авиокомпания лети до тази дестинация , дали съответно сега е пика за тази дестинация или не , за да може да уцелиш хубава цена ...
Винаги съветвам клиентите когато решат да си купуват билети до някоя по-екзотична дестинация да започнат със следенето на цените още от много рано , още когато не са в сезон ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 05 Мар 2020, 23:31

Скоро купувах на родителите ми билети за Прага. Бърза проверка в skyscanner и от там към trip.bg, където беше най-ниската цена.
Никога повече през този сайт. Оказва се, че полета им е отменен, но от трип.бг ни звук, ни стон по темата. Ако не бях проверил съвсем случайно щеше да стане интересно. Много адекватен и точен съпорт обаче получих от България Еър и всичко по смяната на полета за следващия ден беше направено за буквално 3 минути :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Re: Самолетни билети от къде? > Как да си върна парите?

Мнение от A.Stoyanov » 13 Май 2020, 11:08

Така....купих си билетите за Лондон на що годе поносима цена и след седмица обявиха световна пандемия, извънредно положение и отмениха събитието в УК за което трябваше да сме там (през Юли). Още повече, че в сегашната ситуация изобщо не ми се ходи където и да било, поради риска от Covid19. Въпроса е има ли как да си върна парите от авиокомпанията? Естествено те ми изпратиха имейл в който ми предлагат ваучери на същата стойност, които могат да бъдат използвани за бъдещ период, което звучи не лошо, но аз предпочитам да си взема парите ако е възможно. Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация? Полетите са през Юли и към момента са със статус ОК, не мисля че мога да се надявам авиокомпанията да ги отмени, тогава може би ще е по-лесно...

Компанията е Бритиш Еъруейз

Също така не мога да намеря представителство на компанията в БГ .....

благодаря предварително на включилите се

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 13 Май 2020, 12:23

Ти директно от тях ли купи билетите или с посредник ? Май нямат вече представителство у нас, евентуално бюрото на летището, ако изобщо има някой там да вдига телефоните :mhihi: С ваучерите едва ли ще си купиш пак билети, без да доплатиш ... Изчакай месец да се поуспокои навалицата и си искай парите.
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 13 Май 2020, 12:43

Директно от сайта на British Airways, никой не вдига на телефоните оставени за контакт.... :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Май 2020, 13:21

По телефон надали ще стане, освен, ако не чакаш много, като под много значи 1-2 часа.
Ако полетът не е отменен, дори предложение за ваучери е повече е добра опция и е много от това което предлагат някои компании.
Ако го отменят в последствие, може да искаш пари, но повечето компании не дават пари, а пак ваучери, някои дават в повече нещо, други които уж дават пари, не е ясно кога ще ги дадат, 2-3-6 месеца.

Та опцията ти е да вземеш сега ваучери или да изчакаш да се разбере ще има ли полет или не, но дори тогава не е сигурно дали ще ти дадат пари и след колко време.

Предишна

Назад към Извън Темата