Кой, къде и как прекарва ИП/карантината

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: Кой, къде и как прекарва ИП/карантината

Мнение от TheDriver » 13 Апр 2020, 9:08

Работата ми не се е променила, и преди можех да си работя от вкъщи, но не го правех поради липса на отделна стая/офис.

И преди си бяхме домошари с жената, та като цяло нищо съществено не се е променило.

Това което се промени е, че няма как да цъкам футбол или волейбол заради затворените игрища, а на мен това ми беше спорта 2-3 пъти в седмицата. И сега видимо пълнея щото си падам хоби готвач, паралелно с хоби монтьор, хоби състезател, хоби строител и т.н. И когато ръцете ми са вързани за другите неща им давам свобода в кухнята :mhihi: . Почти няма седмица от началото на ИП в която да не съм правил торта. :mrgreen:
КПП-та и ограниченията прецакаха работата ми по преместване на село и работата по колата( а сезона ще започна рано или късно :driving: ). Но ще изтърпя до след Великден и почвам да работя.

Видимо съм забогатял :mhihi: от около 800км на месец паднах на под 100. :mhihi: Обзавеждания, помпи и т.н. който трябваше да се купуват са отложени, защото няма как да си ида до къщата, за да ги приема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 13 Апр 2020, 10:01

И аз работя основно от вкъщи, ходя до офиса по 1-2 пъти седмично за по няколко часа и до там. Жената пък за разлика от мен по цял ден щъка и е така да се каже на 1ва линия :paranoid:
Иначе с децата си правим преходи в полята до нас с колела и тротонетки, гледаме с дрона близката свинеферма :D хващаме паяци, пеперуди, вечер чат пат с големия синковец си правим нощна и цъкаме игрички :mhihi: общо взето добре им действа тая карантина :mhihi:
Понеже рядко ходя до офиса и се налага основно от лаптопи да бачкам отвкъщи си взех и един настолен гейминг компютър за работа :mhihi:
Харесва ми че трафика олекна, има доста места които са опустяли и човек наистина може да се наслади на спокойствие, харесва ми и че онлайн формата за обучение се разви в рамките на 1-2 семици.
Кофтито е че не съм се виждал с роднини и приятели от както въведоха мерките, спорта секна, отложиха Формулката :mhihi: Провали ми се едно пътуване в края на Май месец .. има дефицит на някой стоки като web камерите например и пратките от Алиекспреса секнаха :mhihi: Направих тест и поръчах 2 неща миналия Петък 13-ти и още не са дошли, а идваха в рамките на 2-3 макс седмици :D
Решил съм да си подредя и освежа гаража, дано най-накрая ми дойде музата и се захвана че вече 2 години отлагам.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Апр 2020, 10:52

Пратките от Алиекспрес не са секнали, малко повече са се раздвижили митничарите обаче. При мен проблема сега е, че не мога да отида да си ги взема :lol: Чакам 1-2 още и ще се пазаря нещо с пощенския клон да ми ги препратят. Нищо нямам, което да ми трябва, ама ми е мерак да си закача приборите за бръснене на стойчица :lol:

Карантината започна зле - хазяйката изтрещя буквално на 13-ти следобяд, пусна ни предизвестие да напускаме на нас (не бяхме изкарали месец) и още 3 апартамента. 5 дена търпях тормоз от сутрин до вечер "ще се изнесете ли, ама кога, ама иначе идвам и ще си живеем заедно" и т.н. Предвид факта, че и двамата с приятелката ни изстреляха хоум офис - не го мислихме много и си тръгнахме (а юридически можеше да си останем). 2 дена след работа Пловдив-София-Пловдив, баварката до тавана натоварена и сега вкъщи. Едната кора на задната врата е със щета от багажа и съм болен :banghead: Като свърши карантината ще се наложи много бързо да си търся квартира, може и някоя вечер по хотели/AirBnb да се спи, но от цялата работа даже ще спестя пари. И вероятно ще си намеря по-евтина квартира или поне по-хубава за същите пари.

Честно казано най-много ми липсва, че не шофирам ежедневно. Като изляза някъде с колата и й давам малко зор, разхода скочи 4-5 литра :lol: Мивката на самообслужване е в ремонт, ама ми писна вече и днеска-утре ще търся къде другаде има работеща, поне да я лъсна.

Вкъщи с хората не разбирам как аз най-много следя ситуацията, пък съм най-малко нервен. Може би по-добре ми поняса не излизането от вкъщи.

В тази ситуация още повече ми се иска да си живея някъде извън града на 5-10км, в къщичка, с дворче.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 13 Апр 2020, 11:45

И при мен е ок - бачкам си от вкъщи, работата е в повече, но пък си върви, няма ядове. Ползвам останалото време като записах разни допълнителни курсове по програмиране, както и започнахме създаване на нов проект покрай един хакатон свързан с ковид-19, заедно с няколко колеги, стискайте палци да прокопса :yes:

Иначее, скука си ми е като цяло, поръчах си ластици и замествам и фитнеса с тях, доколкото може. Чат-пат излизам вечер да си покарам колата и това е :D

Аа, и си свалих half life 2 - episode 3, някакъв фен мод, та си го разцъквам като ми дойде музата.

Засега с приятелката ми не сме се избили, което е най-странното :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Апр 2020, 14:33

И за мен ситуацията е ОК, най-вече защото няма мачове по телевизията. Аз и преди не ги гледах, но пак ме дразнеше като щракам през уикенда по каналите. Кръчми и хотели не ми липсват - така или иначе не обичам силен шум и задимен въздух. Харесва ми също, че хората се прибраха по домовете си и няма постоянно навлеци да им обясняваш какво правиш и къде ще ходиш на почивка. Много добре си караме рождените дни - у дома само с най-близките хора, без цял ден говене и приготовления, без шумотевица и камара съдове за миене - тихо и спокойно.

Ходя си на работа нормално, единствено като излизам освен документи - пари - ключове - телефон - очила вече проверявам и за маска. Не я нося по принцип, но на портала не пускат без нея. Повечето ми колеги се разбягаха и изпокриха от вируса и ми е много спокойно, чак скучно ми става на работа. То и "работа" е доста условно казано, но ходя всеки ден и стоя поне до обяд... :mhihi: :mhihi:

Събота и неделя сме на селския двор и понеже няма какво друго да се прави (там нямаме интернет и телевизия), по цял ден ровим из лехите, а вечер си печем нещо на скарата. Там се разхождаме и обикаляме баирите колкото искаме - няма кой да ти каже нещо. Зеленина, слънце и спокойствие... С приятелите се виждам, а другите... не ми липсват особено... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Апр 2020, 14:40

devent написа:Засега с приятелката ми не сме се избили, което е най-странното :paranoid:

:ahah:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 13 Апр 2020, 15:04

Стоях две седмици у дома със съпругата и дъщерята със зетя. Бях въвел предпазни мерки като при влизане на работещ реактор. След това свърши карантинната отпуска и отидох на работа, където разбрах че ковид няма, на Мангъров учението е превурнато в религия, снимката му превърнта в икона и има нечувани радости, че мрат много американци. И след като разбрах, че илюминатите са пуснали вируса, та Бойко да открадне 100 милиарда и междувременно да преебат бизнеса с три вендинг машини на един колега, сега вече ми е все тая. Е, поспазвам дистанция, за което ме майтапят и ме наричат страхливец и мишка и така.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Апр 2020, 15:23

... работя от къщи и дефакто както и при други колеги нищо не се е променило. за сега.

но от цялата работа намаза кучето. разхождам го в местната гора, играя си с него, гледам го как плува в езерото и си пафкам пури. един вид- май ми харесва ситуацията.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 13 Апр 2020, 21:50

Шезлонга дето взех се оказа доста удобен, днес активно си вдигах имунитета с събиране на витамин Д и прием на хинин под формата на джин тоник :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Апр 2020, 21:53

ukelichko написа:Стоях две седмици у дома със съпругата и дъщерята със зетя.

Колко мъка в едно изречение....

Аз съм си на бачкане, само дето сега въртя двоен киломертаж на ден. 160-180км градско. Няма трафик, ама си е уморително.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 13 Апр 2020, 23:27

BMW_POWER написа:

Аз съм си на бачкане, само дето сега въртя двоен киломертаж на ден. 160-180км градско. Няма трафик, ама си е уморително.

Кажи, че е с колелото и се метам от балкона. :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Апр 2020, 0:50

N.Mihaylovski написа:
BMW_POWER написа:

Кажи, че е с колелото и се метам от балкона. :mhihi:

Аз и да кажа, няма да повярваш :mhihi: Виж, това е запазената марка на Бум Бум. Туй изкачва Черни връх с фиксито ;)

За служебната кола говоря естествено. Даже си мисля, за постоянно да си я дръпна у нас. Проблем е, че ще трябва да я мисля нощем. Нямам затворен гараж. Женицата работи от вкъщи и щедро ми е отпуснала семейната кола да ходя с нея на работа :ok:
Иначе си изчистих от колела приземния етаж. Бях събрал сума ти скрап. Продадох пет, имам още четири или пет за продаване. Останаха скъпите и ще е малко по-тегаво. Изхвърлих три, сещайте се на какво приличаше долу.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 14 Апр 2020, 7:40

alx написа:един вид- май ми харесва ситуацията.

Да, и друга положителна страна на епидемията се сещам: напълних резервоара на Баварчо за 125 лева, а преди 160 не ми стигаха.

Чак сега си давам сметка колко съм се дразнил (преди) като някой си навира муцуната в моята, дърпа ме за дрехите и трябва да се извръщам, за да не усещам дъха му... Сега няма такива работи - говорим си от 5 метра, спазваме дистанция, личното пространство е неприкосновено. Супер! Като се замисля - май само хубави неща мио се случиха покрай тоя вирус. Освен ако не вземе да ме гътне - това резко ще обърне баланса... :mhihi: :mhihi:

Сетих се да питам - пунктовете за ГТП работят ли? Щото към края на месеца трябва да минавам с колата... Ако нямам - дали ще се заядат КАТ-аджиите, или ще проявят топло разбиране: приятен път Господине, не се притеснявайте и карайте спокойно без преглед до края на световната пандемия... :wave: :wave:
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 14 Апр 2020, 8:00

В София работят гтп. Казвай предварително, че си 4х4 само. В началото на ИП минавах.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 14 Апр 2020, 9:32

Borymeckata написа:
Сетих се да питам - пунктовете за ГТП работят ли? Щото към края на месеца трябва да минавам с колата... Ако нямам - дали ще се заядат КАТ-аджиите, или ще проявят топло разбиране: приятен път Господине, не се притеснявайте и карайте спокойно без преглед до края на световната пандемия... :wave: :wave:

Пункта на Бозата до нас работи и даже няма опашка.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата