Побългаряване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Побългаряване

Мнение от Nickelback » 24 Апр 2020, 15:02

Смес от банан с дървени трици за "обиране на луфтове" в диференциала как ви струва? :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 24 Апр 2020, 15:06

Със сланина е по-добре. Москвич 8, на един съученик на дядо му, му направиха 15000 така, че дефицит нещо бяха едно време :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 24 Апр 2020, 15:37

Nickelback написа:Смес от банан с дървени трици за "обиране на луфтове" в диференциала как ви струва? :mhihi:

тук в Димитровград, това е редовния номера за джамбазките коли при луфт в полуоските, пълни се маншона с грес омесена с дървени трици :D .
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 24 Апр 2020, 16:25

Nukem написа:
Nickelback написа:Смес от банан с дървени трици за "обиране на луфтове" в диференциала как ви струва? :mhihi:

тук в Димитровград, това е редовния номера за джамбазките коли при луфт в полуоските, пълни се маншона с грес омесена с дървени трици :D .

Това с банана едно време от горублянските джамбази съм чувал,че върши работа и при хъркащи скорости.Вдигаш маншона на скоростния лост и тъпчеш :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Апр 2020, 17:09

Хаха, подобна тема не е имало във форума повече от десет години.

Имам спомен, как някой разказваше тук, за БМВ с "прекъсващ цилиндър". Италианка, просто единия цилиндър не работи. Колегата преценил, че ще се оправи. Свещ, инженкцион, ще открие проблема. Открил го е, буталото го нямало ...

През 2003-4, не помня вече, изпадна една Панда 84-та година. Беше цирк голям. От пет коли, направили три. Праговете отдолу бяха подсилени с винкел. Водеше се на някаква фирма. Фирмата фалирала, дълга история. Естествено, никакъв въпрос за прехвърляне, данъци и т.н. Платих 800лв и я взех. Не беше крадена, но не съм сравнявал номера на двигател и шаси. Задна седалка нямаше, а имаше вързано едно войнишко одеало на две водопроводни тръби. Сядаш и на задника ти е студ от ламарината отдолу.

Както и да е. Кола за смешни пари, в "пълна изправност" при това. Този звяр на италианската автопромишленост няма "часовник" за температурата на двигателя, а само лампа за "висока температура". Естествено, тя не работеше. Един такъв от ЛАДА свърши префектна работа.
После се счупи контактния ключ. Блокира волана и едно приятелче ключар дойде. Махнахме целия механизъм.

Изображение

Има три бутона за задното стъкло. Единия е за движение на чистачката, втория е за водата, третия за нагревателя. Та тези за нагревател и чистачка станаха "контакт", този за чистачката пускаше двигателя.

Нямаше клаксон. Отидох при "Италианеца" на Житница и си взех клаксон за 5лв. Оказа се, че няма връзка между волана и клаксона. Купих за 2лв един ключ от железария, такъв, дето пали осветлението във входовете. И той ми стана "клаксон"

Задната врата нямаше дръжка. Един фиксатор (държач или както се казва) за улук свърши перфектна работа. Дори дупките паснаха и не съм разпробивал нищо...

Карах две години тази колица (Явор я знае :mhihi: ). Построихме 400м2 помещение с нея. Единствено супер дългите неща не съм прекарал с нея. Всчико до 2.5м влиза вътре. Строителните складове в Перник и Драгичево ме знаеха до един. Двайсет чувала пясък по 30 кг плюс мойте 100 и върви. Понеже купето е квадратно, не помня и колко итонг събираше вътре. Ляга на тампони и като каруца. Качвали сме се седем човека. Двама отпред, трима отзад (слагаха стиропор, за да не им е студено) и двама по-ниски в багажника по турски един срещу друг.

Продадох я за 500лв....

Това с "дупка на пода" за оттичане на водата са ми го правили и в Дару кар. По-евтино и по-практично. Не беше моя колата.

Ей го и тук, сменят гуменни тампони с полиуретан. Дали са полиутеран, алуминии или нещо подобно, не вярвам да има разлика :dunno: Предават вибрациите върху купето по практически един и същи начин. Но както и да е.

Вижте по руските форуми. Там фантазията е безгранична :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 24 Апр 2020, 18:18

Където има триещи се части и масло триците са напълно достатъчни. Даже и течове маскират. Скорости, матор, маншони с грес..всичко. Лошото е , че на оглед няма хващане. И кат направиш първо обслужване - изненада :))
Побългаряване съм правил на москвич..с един картоф, който го играе кондензатор :))) Иначе не побългарявам ами си го сменям с ново каквото се наложи.
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Апр 2020, 19:43

Моджо написа:Където има триещи се части и масло триците са напълно достатъчни. Даже и течове маскират. Скорости, матор, маншони с грес..всичко. Лошото е , че на оглед няма хващане. И кат направиш първо обслужване - изненада :))
Побългаряване съм правил на москвич..с един картоф, който го играе кондензатор :))) Иначе не побългарявам ами си го сменям с ново каквото се наложи.

Скъсано платно на бензинова помпа на Москвич се лекуваше с чим трева и обилно поливане със студена вода :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 24 Апр 2020, 22:48

BMW_POWER написа:
Моджо написа:Където има триещи се части и масло триците са напълно достатъчни. Даже и течове маскират. Скорости, матор, маншони с грес..всичко. Лошото е , че на оглед няма хващане. И кат направиш първо обслужване - изненада :))

Скъсано платно на бензинова помпа на Москвич се лекуваше с чим трева и обилно поливане със студена вода :yes:

Правил съм го това с парче от найлонов плик. Също и гарнитура за глава от 3 пласта картон от календари омазан с графитна грес. Ма на лада пред изхвърляне и насред нищото почти какво да направиш. Правиш каквото можеш, пък то взе че изкара още 3 години така :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 25 Апр 2020, 0:05

Само Канадеца може да бие пост на Врачанеца, докато не види темата онзи от Топ гън.
Ебаси романите...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Апр 2020, 0:49

DLVasilev написа:
BMW_POWER написа:

Правил съм го това с парче от найлонов плик. Също и гарнитура за глава от 3 пласта картон от календари омазан с графитна грес. Ма на лада пред изхвърляне и насред нищото почти какво да направиш. Правиш каквото можеш, пък то взе че изкара още 3 години така :mhihi:

Баси, станАхме за смех :shock:

Нямате идея от кутията на вафли Боровец какви гарнитури излизат :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Слага се върху детайла (карбуратор да речем) и с малко чукче се удря леко по ръбовете. По този начин се "изрязва" практически еднаква с оригиналната :OT: После както каза колегата, графитна грес и сте готови :ok:

Сега да не започне плач из техническата част на форума, че "учим механиците на маймунджолъци"?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 25 Апр 2020, 3:40

Имах една Невада на газ. Уж предният собственик беше сложил скъпа уредба с електроника, да лъже компютъра на колата, но все не работеше като хората. Един таксиджия ме отвори да завра дунапрен в смукателния колектор на въздушния филтър и да направя на око настройка на изпарителя. Е тази кола заспа и две години си палеше само на газ и вървеше на пушка.
След години пък на едно Мондео се скъса жилото на газта по време на път. Купихме жило от колело за някави стотинки и го провряхме през бронята на старото жило, без да демонтираме бронята. След това с тел завързахме крайщата на жилото и така изкара година.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 25 Апр 2020, 23:22

Аз такова ''побългаряване'' ,каквото съм виждал в Австрия ,и в Албания не може да видиш .Задните спирачки на Ситроен Джъмпи 1 /барабанни/ без челюсти , цилиндрите вързани с тел.Швабата вика - перфектна е , само жилото на ръчната трябва да се смени :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 26 Апр 2020, 20:41

E34-та дето си купих онзи ден :mhihi:
Изображение
Старата ми беше с магнит за шкафче, но пък тази сама държи фунията :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови