Ежедневен кабриолет?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: z3

Re: Ежедневен кабриолет?

Мнение от prozorche » 05 Май 2020, 6:43

За мен си заслужава да си имаш кабрио. Кефа и усмивката на лицето са ти гарантирани. Особено като имаш и гараж. Подкрепям идеята да се огледаш за Z. Щом караш извънградско, пробвай без таван на дъжд :lol:. С над 100 - 120 км/ч не вали вътре

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 08 Май 2020, 18:54

Въздържам се от това да назова бюджет, защото искам дискусията да бъде общовалидна за повечето кабриолети, а не да се фокусираме върху плюсове/минуси на конкретен модел. Питанката е все още на фаза дали да бъде кабриолет :)
alx написа:..с около 40-80км/ч, да не вали и слънцето да не пече много и температурата да е между 10 и 25 градуса. въпроса е - колко често този сценарии се изпълнява? ако отговора е "често" (според къде и как живееш)- тогава кабриото е гот. иначе... не бих се занимавал.

Интересен поглед. Не бих казал, че през повечето време ще влиза в зададените параметри, най-малкото заради разстоянието на пътуванията, но пък самите дестинации обикновено се вписват идеално :D

prozorche написа:...Щом караш извънградско, пробвай без таван на дъжд :lol:. С над 100 - 120 км/ч не вали вътре

Винаги съм гледал с тъп поглед хора със свалени тавани в дъжд, но това ще е първото нещо, което ще пробвам :mhihi: Но има логика - с купето при 80 и проливен дъжд задното стъкло беше напълно сухо.

prozorche написа:За мен си заслужава да си имаш кабрио. Кефа и усмивката на лицето са ти гарантирани.

Ей това трябва да измисля - дали радостта ще компенсира всички негативи когато условията не са 'идеални'.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 08 Май 2020, 19:05

Какво има да мислиш?
Мерак ти е - купи си, ако не си окей - продай го.
Верно, ще потънат някви пари в тая гимнастика, ама знаеш ли колко е криво да си удариш спирачките за някоя такава авантюра и години по-късно да я видиш на светофара, ама в нея един бая по-млад от тебе, а на тебе вече да ти е късно, 'щото приоритетите в живота вече са други...
Аз така се обръщам след 2-3 коли и още толкова изгори, 'щото преди не сглупих и сега ме е яд :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Май 2020, 20:36

кабрио в дъжд не е оферта. защото... в един момент ще намалиш под 60-80 и ще те навали. да не говориме, че дъжда има навика да се стича по най- странните места и вятъра да ти го вкарва в купето независимо от скороста
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Май 2020, 21:18

В зората на демокрацията, един богат мъж беше купил на жена си кабрио. Имената няма да споменавам, познавате ги със сигурност. Беше нещо американско и огромно. Когато дойде с него, направо ни събра очите. Обаче и бързо ни свали на земята. При по-висока скорост, вятърът ти вее косите, но и ти брули ушите. Каза, че радиото не можеш да чуеш. Не съм се возил в тази кола, не съм карал отворена кола, за да знам със сигурност. Карал съм кабрио, около 1500км. София-Бургас-Варна-София и после София-Приморско. Битъл от новите. Беше нов през 2005-6г. Внесен от Щатите. Ми при 120-130 си е шумен. Не е като нормалната кола. Ако живееш някъде в нормален град или покрай морето, аз съм ОК. Познавам друг богат човек, който имаше едно зелено Z1. Дойде с него от Дару кар до центъра и повече не се качи в него. Продаде го веднага.

Но, за всеки влак си има пътници :ok:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Май 2020, 0:13

О, без съмнение- на магистралата каквото и кабрио да е, ще ти бръмне главата...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 09 Май 2020, 1:57

Няма универсално решение, за магистрала е най-тихо кабрио с твърд таван, но пък има ограничения за багажа при свален таван. Друг е въпроса, че при 140-160 км с всеки кабриолет не е много приятно и направо досадно при продължително каране при свален таван... За мен кабриолета е за фън кар, не ежедневка. При мек таван и за в БГ почти задължително трябва гараж и пак твърдя, че 4 местно кабрио е много безмислено заради шума и вятъра. Но пък е голямо удоволствие, аз съм на 52 години и направо немога без кабриолет и въобще не ми пука какво си мислят околните, не че някога съм се съобразявал с чуждото мнение де 8) . Последното по една теза в темата, че Z ки, SLK та или Porsche Boxer са само за жени :lol: и мъжете трябва да чакат докато могат да си позволят поне ٍSL :no: До автора каквото ви хареса, тест драйв и скачайте смело , удоволствието в кабриолет е голямо...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730D F01

Мнение от mrlargo » 09 Май 2020, 6:10

Аз съм имал два кабриолета с 4 места. Единият беше Mercedes CLK500 (W209) - 5.0 306 hp от 2003 година - https://www.auto-data.net/bg/mercedes-benz-clk-a-209-clk-500-306hp-automatic-23474. Много яка кола, продадох я като ми се роди второто дете, защото стана тясна за 4-ма човека и багаж. Кефа е невероятен, беше много бърза и страшно приятна за каране. Като минуси се скапа един хидравличен цилиндър на тавана и протече, в Балканстар и Ивайжет казаха 6 месеца доставка, нямало го наличен и в Германия, никъде не можаха да го рециклират в БГ та го пращах чак до Щатите - но там за 10 дена заедно с транспорта в двете посоки ми го направиха. (100$ рециклаж + 100$ транспорт супер бърз по UPS). На магистралата с отворен таван с повече от 120 не е гот да се кара. Иначе със затворен таван си вървеше с 250 спокойно. За зимата не е подходящо - задно предаване и мек таван не са добра идея за ски в Пампорово. Ако реша пак да взимам кабрио бих си взел пак такова. Поддръжката иначе е евтина - окачването е с пружини, части има колкото искаш.

Другото което имах за кратко беше Renault Megane Cabrio от 2010 1.4 130 hp - https://www.cars-data.com/en/renault-megane-coupe-cabriolet-2010/2205. Ползвах го един летен сезон, бяха ми го дали от Рено, защото ми бяха забавили страшно много една доставка. Твърдият таван действително е по-добра идея ако се държи на улицата, иначе като минус прави много тежка колата. Реното беше с ръчни скорости, което мен не ме кефи, но твърдият таван беше панорамен с щора и на мен това много ми харесваше. Материалите вътре като качество бяха по-скапани от Мерцедеса, но ако човек не иска да кара бързо е добро решение. Има и същата работа горе долу на Peugeot - 308 CC - https://www.parkers.co.uk/peugeot/308/cc/review/.

За БМВ E93 е добра идея също, но не съм имал такова и нищо не мога да кажа.

Но като цяло - кефът е невероятен. Аз редовно примерно лятото си правих разходки през Бистрица - Железница - Белчин до Боровец, много яко беше.

Ако ще го държиш на улицата - твърд таван е силно препоръчителен. Ако имаш гараж или на платен паркинг - мекият таван е препоръчителен, по-лека и по-балансирана е колата.

Успех, дано да купиш нещо и да се похвалиш.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 09 Май 2020, 7:14

vlado6669 написа:Последното по една теза в темата, че Z ки, SLK та или Porsche Boxer са само за жени :lol: и мъжете трябва да чакат докато могат да си позволят поне ٍSL

По принцип Бокстера не съм го споменавал, но си е в тая графа и фактът, че сам си го сложил там потвърждава мнението ми :lol:
Чувал съм, че прашките били по-удобни от боксерките, та може да пробвате да съчетаете нещата, така да си ходят атрибутите :lol:

Към автора, ако не ти се затварят пари в тая работа - най-правилното е да се пробваш за няколко дена с рентакар и сам да си прецениш.
Ако наистина искаш само кабрио ефекта, без да ти пука за другите неща - разни пежа 307цц има вече доста евтини и все още не изглежда като стара кола.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 09 Май 2020, 12:48

grkv написа:
vlado6669 написа:Последното по една теза в темата, че Z ки, SLK та или Porsche Boxer са само за жени :lol: и мъжете трябва да чакат докато могат да си позволят поне ٍSL

По принцип Бокстера не съм го споменавал, но си е в тая графа и фактът, че сам си го сложил там потвърждава мнението ми :lol:
Чувал съм, че прашките били по-удобни от боксерките, та може да пробвате да съчетаете нещата, така да си ходят атрибутите :lol:

Там е проблема на много хора, че само са чували за много неща ... Но пък не пречи всеки да си има мнение, а ако ви вълнува носенето на прашки действайте смело хич да не ви пука от нищо и никой... :OT:
А по темата много от родстарите са доста малки и не могат да бъдат карани от високи хора, примерно аз съм пробвал и не мога Mazda MX5, Honda S2000 и Porsche Boxster, където модели 981 и 718 в S и GTS спецификации са си много сериозни спортни родстари...
Прилични и достъпни модели са и Peugeot 308 CC, VW EOS моделите...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Май 2020, 16:09

vlado6669 написа:
grkv написа:

Там е проблема на много хора, че само са чували за много неща ... Но пък не пречи всеки да си има мнение, а ако ви вълнува носенето на прашки действайте смело хич да не ви пука от нищо и никой... :OT:
А по темата много от родстарите са доста малки и не могат да бъдат карани от високи хора, примерно аз съм пробвал и не мога Mazda MX5, Honda S2000 и Porsche Boxster, където модели 981 и 718 в S и GTS спецификации са си много сериозни спортни родстари...
Прилични и достъпни модели са и Peugeot 308 CC, VW EOS моделите...

Колкото пъти съм се качил в Z3, толкова пъти съм си "набил" главата в него. 187см съм и ми е малко :dunno: В кабрио на този модел не съм се качвал.

Иначе, ето го кабриото. Снимано преди месец ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Май 2020, 16:58

vlado6669 написа:Последното по една теза в темата, че Z ки, SLK та или Porsche Boxer са само за жени :lol: и мъжете трябва да чакат докато могат да си позволят поне ٍSL :no: До автора каквото ви хареса, тест драйв и скачайте смело , удоволствието в кабриолет е голямо...

аз съм един от тези дето явно ми е малък пишока и съм комплексиран, но просто не мога да взема на сериозно мъже в разните малки роудстъри... винаги съм го казвал и не го крия. разните там миати, з3/4, бокстери (че и каймани) - просто не бих се показал с тях. явно за тези неща съм си як ганьо. примерно преди много години жената караше слк55 амг- ми аз съм го карал веднъж тоз и то беше на писта. колата на къса и технична писта си беше направо могъща, но мене дори там ме беше малко срам...

което ме навежда на друга мисъл- за мене кабриолетите винаги са ми били малко... женствени... независимо, че дори в момента имам два които биха се смятали за много сериозни коли сами за себе си... но... имам едно такова усещане... ако толкова искаш вятър в косата - има си мотоциклети за тая раота...

знам ли.. индивдуално е... никога не съдя някого за това какво харесва, но това не значи, че нямам собствено мнение...

темата е интересна и аз имам особено/ изтъкано от комплекси мнение по въпроса :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 09 Май 2020, 17:48

Гледам са ми позатрили мненията, да не спамим на колегата темата - отварям нова по въпроса!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Май 2020, 19:55

alx написа:... примерно преди много години жената караше слк55 амг- ми аз съм го карал веднъж тоз и то беше на писта. колата на къса и технична писта си беше направо могъща, но мене дори там ме беше малко срам...

Прословутата ти скромност, все ти пречи. Ей така да кажеш истината в очите :bchug:

Ето един наш приятел със Z3 на пистата. Колата я караше жена му :OT:

Тази кола е 100% сток. Нищо променяно и нищо неоригинално. Беше отишъл, да я пробва само. Кабрио, ми то зависи от климата най-вече :idea:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Май 2020, 19:59

А новото Z4 колко е красиво, еб*ти колата, това е новото е92!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата