Headlight restoration wipes (Кърпички за фарове)
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Headlight restoration wipes (Кърпички за фарове)
И аз следващият път (вероятно на следващата кола) просто ще ги запечатам с фолио и няма да се занимавам.

Моите фарове ги полираха и им сложиха фолио за 70лв, вече над 2 години не са мръднали. На бащата му ги направиха за 60лв преди около година. Последно ми казаха за една автомивка 50лв + фолио. Не знам кой и защо би тръгнал да се вкарва във филми с някакви мокри кърпички за 20лв разлика. Полирането + защитно фолио е отдавна изпитана и работеща схема, на която цената и падна драстично последно време, защото кой ли не вече я предлага със сносно качество (не е ядрена физика все пак).
Единствения недостатък е, че трябва да си оставиш колата за едни 3 часа да речем, ама все пак не го правиш всеки ден това.
Единствения недостатък е, че трябва да си оставиш колата за едни 3 часа да речем, ама все пак не го правиш всеки ден това.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Да, аз спестих 30лв да е само лак, без фолио... и съжалявам.
Изкачат ми реклами за фолио на предно стъкло. Хидрофобно, защита от камъчета и УВ лъчи. След като спуках предното стъкло уикенда и едвам се справих да намеря в 18:30ч в събота да го лепнат... и за такова се замислям. Честно казано не знам колко ще се "разбира" с чистачките
Изкачат ми реклами за фолио на предно стъкло. Хидрофобно, защита от камъчета и УВ лъчи. След като спуках предното стъкло уикенда и едвам се справих да намеря в 18:30ч в събота да го лепнат... и за такова се замислям. Честно казано не знам колко ще се "разбира" с чистачките

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
С фолио се пази най-добре... след него е вариант на керамично покритие.... и най-основна защита дават различните сийлънти за боя... това последното е добре да се използва и върху положено фолио, защото му подобрява хидрофобните възможности...
Иначе... за тия кърпички... няма такива кърпички, които да направят това, което се постига само след използване на шкурка... не бъдете наивни
Иначе... за тия кърпички... няма такива кърпички, които да направят това, което се постига само след използване на шкурка... не бъдете наивни

Mollov написа:С фолио се пази най-добре... след него е вариант на керамично покритие.... и най-основна защита дават различните сийлънти за боя... това последното е добре да се използва и върху положено фолио, защото му подобрява хидрофобните възможности...
Тия сийлънти и керамики издържат най-много 5-6 месеца и то ако се пазят .. Фолио-то е най-добре
- Mollov
- Мародератор
-
Държат, държат... и повече.... зависи какво намажеш.... но да, фолиото е най-добре.... а керамика върху фолиото - още по-най-добре 

- TNT
- младши ентусиаст
-
Държат, ама ако се мият с правилни препарати после. Каквото и вакса да сложа на моята кола, измия ли я няколко пъти на мивките за левче и всичко е долу.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Полиране на 2 фара - 20 лв. Изкара повече от година /не на бимата/. Къв е проблема 1 път годишно да си ги полирате и толкова. А па бмв-то за 11 години фаровете не са мръднали.
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
Щото тая схема не е вечна. Колко пъти ще ги полираш за 20лв без лак/фолио/керамика ?

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ми не знам...поне 5-6 пъти. Ако го сложим средно по 1,5 години да изкарва колко години са. Колко милимунди сваля това полиране. 0,1 мм ? Ся зависи и от фара де. Ако е 1000 лв единия - да. Ама ако нови фарове са по 100-200 лв къ па нема да и се кланям бал съм я и ламарината. Ще си карам с помътнели фарове ако треа.
Хм,хм...
- Mollov
- Мародератор
-
Май не си наясно как се полират фарове.... провери колко вида шкурка се използва и после пак сметни какви "милимунди" се свалят

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Няма нужда да съм наясно. След като фар е издържал три полирания за 5 години и му е немало нищо ми дреме колко са. Да не би милиметри да се отнемат, айде моля, моля. Който му е кеф да си дава пари за глупости. Както казах аз на предмети не робувам.
Хм,хм...
- Mollov
- Мародератор
-
TNT написа:Държат, ама ако се мият с правилни препарати после. Каквото и вакса да сложа на моята кола, измия ли я няколко пъти на мивките за левче и всичко е долу.
Ваксите никога не са претендирали, че могат да издържат по-агресивни препарати за миене

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2