Headlight restoration wipes (Кърпички за фарове)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Headlight restoration wipes (Кърпички за фарове)

Мнение от TNT » 08 Юни 2020, 11:24

И аз следващият път (вероятно на следващата кола) просто ще ги запечатам с фолио и няма да се занимавам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 08 Юни 2020, 12:21

Моите фарове ги полираха и им сложиха фолио за 70лв, вече над 2 години не са мръднали. На бащата му ги направиха за 60лв преди около година. Последно ми казаха за една автомивка 50лв + фолио. Не знам кой и защо би тръгнал да се вкарва във филми с някакви мокри кърпички за 20лв разлика. Полирането + защитно фолио е отдавна изпитана и работеща схема, на която цената и падна драстично последно време, защото кой ли не вече я предлага със сносно качество (не е ядрена физика все пак).

Единствения недостатък е, че трябва да си оставиш колата за едни 3 часа да речем, ама все пак не го правиш всеки ден това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Юни 2020, 15:30

Да, аз спестих 30лв да е само лак, без фолио... и съжалявам.

Изкачат ми реклами за фолио на предно стъкло. Хидрофобно, защита от камъчета и УВ лъчи. След като спуках предното стъкло уикенда и едвам се справих да намеря в 18:30ч в събота да го лепнат... и за такова се замислям. Честно казано не знам колко ще се "разбира" с чистачките :dunno:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Юни 2020, 17:03

С фолио се пази най-добре... след него е вариант на керамично покритие.... и най-основна защита дават различните сийлънти за боя... това последното е добре да се използва и върху положено фолио, защото му подобрява хидрофобните възможности...

Иначе... за тия кърпички... няма такива кърпички, които да направят това, което се постига само след използване на шкурка... не бъдете наивни :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 08 Юни 2020, 17:55

Mollov написа:С фолио се пази най-добре... след него е вариант на керамично покритие.... и най-основна защита дават различните сийлънти за боя... това последното е добре да се използва и върху положено фолио, защото му подобрява хидрофобните възможности...

Иначе... за тия кърпички... няма такива кърпички, които да направят това, което се постига само след използване на шкурка... не бъдете наивни :)

Тия сийлънти и керамики издържат най-много 5-6 месеца и то ако се пазят .. Фолио-то е най-добре

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 09 Юни 2020, 15:52

Държат, държат... и повече.... зависи какво намажеш.... но да, фолиото е най-добре.... а керамика върху фолиото - още по-най-добре :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Юни 2020, 16:14

Държат, ама ако се мият с правилни препарати после. Каквото и вакса да сложа на моята кола, измия ли я няколко пъти на мивките за левче и всичко е долу.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 09 Юни 2020, 18:26

Полиране на 2 фара - 20 лв. Изкара повече от година /не на бимата/. Къв е проблема 1 път годишно да си ги полирате и толкова. А па бмв-то за 11 години фаровете не са мръднали.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Юни 2020, 18:29

Щото тая схема не е вечна. Колко пъти ще ги полираш за 20лв без лак/фолио/керамика ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 09 Юни 2020, 18:34

Ми не знам...поне 5-6 пъти. Ако го сложим средно по 1,5 години да изкарва колко години са. Колко милимунди сваля това полиране. 0,1 мм ? Ся зависи и от фара де. Ако е 1000 лв единия - да. Ама ако нови фарове са по 100-200 лв къ па нема да и се кланям бал съм я и ламарината. Ще си карам с помътнели фарове ако треа.
Хм,хм...

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 10 Юни 2020, 12:41

Май не си наясно как се полират фарове.... провери колко вида шкурка се използва и после пак сметни какви "милимунди" се свалят ;) :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 10 Юни 2020, 13:03

Няма нужда да съм наясно. След като фар е издържал три полирания за 5 години и му е немало нищо ми дреме колко са. Да не би милиметри да се отнемат, айде моля, моля. Който му е кеф да си дава пари за глупости. Както казах аз на предмети не робувам.
Хм,хм...

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 10 Юни 2020, 13:21

TNT написа:Държат, ама ако се мият с правилни препарати после. Каквото и вакса да сложа на моята кола, измия ли я няколко пъти на мивките за левче и всичко е долу.

Ваксите никога не са претендирали, че могат да издържат по-агресивни препарати за миене ;) Но имат достатъчно алтернативи (не керамика), които държат и повече... а и не е нужно колата да се мие с агресивни препарати, има достатъчно варианти за неагресивно измиване :)

Предишна

Назад към Извън Темата