Избор на автомобил до 12-13 000лв
Модератор: Общи модератори
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Re: Избор на автомобил до 12-13 000лв
Скоро ми се наложи да мина 1000 км за ден с този модел :
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 4977464667
Останах много впечатлен, като се има предвид, че за пръв път докосвам тази марка.
Комфорт и екстри, съпоставими с S класа, за без пари.
Останах много впечатлен, като се има предвид, че за пръв път докосвам тази марка.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
skoti79 написа:Скоро ми се наложи да мина 1000 км за ден с този модел :
И аз ги гледах тези, но е важно да се отбележи, че ремонта на комфорта е доста по-скъп от едно въздушно окачване на БМВ или FlexRide-a на Инсигнията.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Ситроена не е лош, но не е моята кола.
Гледал съм и Мазда 6, но все си мисля, че Мондеото и Инсигниата са по-добрия избор от 6-цата. Честно казано, ако си намеря читаво и на някаква прилична цена фейслифтово е90/е91 2009-2010г 325д ще си взема него. Да ще направя компромис с по-твърдата возия и по-малкото пространство, но....Поне веригата му е отпред все още при 25д, докато след това с N-моторите филма е голям.
Разглеждам и Пасат Б7, но доста си държи цена тази кола и не може да ми влезе в бюджета.
Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk
Гледал съм и Мазда 6, но все си мисля, че Мондеото и Инсигниата са по-добрия избор от 6-цата. Честно казано, ако си намеря читаво и на някаква прилична цена фейслифтово е90/е91 2009-2010г 325д ще си взема него. Да ще направя компромис с по-твърдата возия и по-малкото пространство, но....Поне веригата му е отпред все още при 25д, докато след това с N-моторите филма е голям.
Разглеждам и Пасат Б7, но доста си държи цена тази кола и не може да ми влезе в бюджета.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BMW_POWER написа:Преровихме мобилето за кола да 3К, сега вдигаме мизата. Да видим колко страници остават до ключа.
Поне 70 страници акъл

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Този раздел нали е именно затова 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Така като гледам... вземи си БМВ. Другото не ти е на сърце. Ако ще я караш 4-5 години, това са си 80 000-100 000км в кола, която няма да ти харесва. Ако трябва, направи компромис с по-малкият двигател 2-ка дизел. А и едно Е91 ще има повече място за багаж от всеки седан от другите марки.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не обръщай внимание на тролове, които са нещастни и само се заяждат с хората, без да допринасят с нищо продуктивно, те не са ок със себе си просто..Този раздел нали е именно затова
По темата +1 за БМВ, освен, че явно ти е на сърце, със сигурност ги знаеш драмите с болежки, цени на части, майстори.. За кола 2ра ръка над 3 години това е решаващо за съжаление..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Единственото нещо, заради което гледам и други марки е, че всички знаем какви БМВта се вкарват в България. Шанса да попадна на смазана от каране кола е много по-голям при БМВ, отколкото при другите марки. Иначе, нямаше и да се загледам в разни Мондеота, Инсигнии и т.н. Единствената кола, която ми допада на и влиза горе/долу в този бюджет и не е БМВ е Акорда. Но хубавите са по около 15хил. лева и дори и да прежаля някои лев отгоре и да дам толкова пари за кола, то изобщо не съм в час с тези Хонди и какво мога да очаквам като ремонти.
Иначе компромис с двулитровия дизел Н47 на БМВ не искам да правя. Няма смисъл да наливам толкова пари в този двигател за вериги и т.н., защото цената става много висока за 2ка дизел на 12-13г.
Иначе компромис с двулитровия дизел Н47 на БМВ не искам да правя. Няма смисъл да наливам толкова пари в този двигател за вериги и т.н., защото цената става много висока за 2ка дизел на 12-13г.

Bogat-Beden написа:Не обръщай внимание на тролове, които са нещастни и само се заяждат с хората, без да допринасят с нищо продуктивно, те не са ок със себе си просто..Този раздел нали е именно затова
По темата +1 за БМВ, освен, че явно ти е на сърце, със сигурност ги знаеш драмите с болежки, цени на части, майстори.. За кола 2ра ръка над 3 години това е решаващо за съжаление..
Дет се вида , научил е сервизите

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Да ти кажа, шансът да попаднеш на кош е 95 процента, независимо от цената и марката...
Това е пазарът у нас просто...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Само да отбележа K24xx мотора от акорда е новото модерно за суап в която и да е кола. Не отваряни мотори турбинирани карат спокойно 300-400 коня. Пусни в тубата една търсачка за K-swap.
Иначе казано ако то омръзне Акорда, можеш да караш втори живот на някоя е30-ка

Иначе казано ако то омръзне Акорда, можеш да караш втори живот на някоя е30-ка

v_p_m написа:Bogat-Beden написа:Не обръщай внимание на тролове, които са нещастни и само се заяждат с хората, без да допринасят с нищо продуктивно, те не са ок със себе си просто..Този раздел нали е именно затова
Дет се вида , научил е сервизите
Е богато-бедния говори от опит. Прегледа всичката скрап на пазара до 5к и видя, че оптималният избор остава в тоя форум

Bogat-Beden написа:Да ти кажа, шансът да попаднеш на кош е 95 процента, независимо от цената и марката...
Това са приказки тип "махленски" , едната крайност е реалните 120 000 км и бастуна в багажника , другата е че 95% от колите на пазара не стават

Ако човек търси кола с история лесно може да прецени дали си заслужава и какво може да го очаква евентуално като предстоящи ремонти. Отдавна отмина времето, където отиваме с раницата с парите и взимаме кола след като я запалим на студено и чуем как работи. В този бюджет попадат коли, които имат сервизна история която лесно може да се провери.
Факт е обаче че BMW със сервизна история и на малко км(до около 200 000) за тея пари няма и от там започваме със схемите и надългването

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Ако трябва да бъдем реалисти нито една от изброените коли няма да вземе с история и на малко километри за тея пари. То аз за Инсигнията броих с няколко К отгоре на бюджета на автора на реални 210К с пълна история, без да включваме таксите за придобиване и обслужване 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.