Атанас Скатов загина на К2

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Атанас Скатов загина на К2

Мнение от drago_pavlov » 06 Фев 2021, 9:00

В тоя форум са останали само някакви дебилни, кисели загубеняци, дето само мрънкат и все някой друг им е крив...
Кой каквото и да направи не струва, само киселяците са най най...
Лежте си на дивана, бъркайте си в носа и не ги мислете самоубийците...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 06 Фев 2021, 10:52

Човека си е загинал, докато е правил, това, което най-много е обичал. От това по-голямо щастие здраве му кажи. ;)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Фев 2021, 12:31

Кофти ми стана вчера.. Както като загина Боян Петров.
Разбирам и двата лагера и съм съгласен и с двете страни. Хубавото е, че оставят някакъв завет и постижения след себе си, без да нараняват или вредят на някого.
Лека им пръст.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 06 Фев 2021, 12:36

Все си мисля, че тия неща са за ергени. :dunno:
В момента в който ти се роди детенце трябва да си дадеш малко спирачка на твърде опасните хобита. Не, че не може да стане и докато си чакаш на светофара, ама поне да не си го просиш...
Това не одобрявам, другото е по избор.

Иначе нито ми е кофти, нито се радвам. Все ми е тая.
И да беше успял - щяха да завъртят един репортаж по телевизиите, като си дойде 2-3 гостувания при Гала и подобни и т'ва е. В другите държави едва ли биха го и споменали във вечерния блок... Не го омаловажавам, със сигурност не е лесно, но не мисля, че завоеванията му значат нещо за някой друг освен него и приближените му в гилдията алпинисти. :dunno:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Фев 2021, 14:18

:dunno:

K2 winter updates:
3 climbers lost their contact since yesterday.
Rescue operations launched, Helicopters en-route,
Sajid Ali Sadpara left Camp 3, started descending.
Needed your prayers for a Miracle.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 06 Фев 2021, 23:58

Понеже имам познати планинари и алпинисти покрай случая се сетих, че бях срещал по стените им във фейса мнения за въпросния човек приживе. Ето един цитат :
Въпреки всичко искам да се разясним, това което прави Господин Д-р Веган Атанас Скатов, не е алпинизъм, това е вид планинарство - движене по фиксирани парапети , ходене и леко прикатерване.
Това в 21 век е далеч от алпинизъм, по-скоро е високопланинско планинарство или още по-точно - изхранване на шерпите.
Алпинизмът е да отидеш някъде и сам да си изводиш въжетата, да има катерене и сам да организираш биваците си по стената.

Д-р Атанас Скатов - веган ,алпинист и какъвто иска да се дефинира - може да е постигнал много за себе си, но за алпинизма не е допринесъл с нищо. Той е просто клиент с амбиции, какъвто всеки с пари и лека физическа подготовка може да бъде.

Последно искам да попитам Д-р Атанас Скатов, веган, алпинист и патриот, колко пъти е участвал в алпийско/катерачно мероприятие/състезание в България и как се справял там. Както бих искал да съобщи за някое изкачване, което включва катерене, а не дърпане по въже. Защото все пак нали е алпинист, а не шеф на въжена градина.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 07 Фев 2021, 0:24

Аз също не му бях голям фен, още докато и двамата бяха живи за мен Боян винаги е бил тотално друга категория. Но това не омаловажава постигнатото от Скатов. Каквото и да си говорят тия критици, 99.99% от тях не са стъпили на по-високо от Мусала и само си плямпат. Като е толкова лесно да тръгват, ей ги 8 хилядниците ги чакат. За съжаление в период от няма и две години останахме без двамата си най-успешни алпинисти. Но такъв е този спорт...грешките се наказват скъпо, понякога плащаш с най-скъпото си.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 07 Фев 2021, 1:34

Има разлика между алпинизъм и височинен туризъм.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 07 Фев 2021, 8:19

Е не бе , с тези постижения не е да не е бил добър . И за мъртвите нали знаеш -или добро или ...Този дето го е писал това дали се е качвал на 5500 м. н.в.Не е сериозно това ...

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 07 Фев 2021, 9:07

Видя се колко е добър. Даже приятелите му са му казвали да не ходи на К2, защото не е достатъчно подготвен. https://bntnews.bg/news/speleologat-doc ... 5news.html
Това не е като лятото по класически утъпкани маршрути и с кислород да се издърпваш по въжето, обезопасено от шерпите. Просто се е надценил, и то много. Жалко за близките и за детето му.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Фев 2021, 9:28

Това с хималайската корона не е туризъм а екстремален алпинизъм за откачалници . Верно е че катерят по маршрути и са подсигурени с въжета екипировка шерпи и още много работи но факт е че там по тия 8 хилядници е гробище . Не знам какви класи бил Петров над Скатов , много добре познавам тая секта самоуверени хазартни типчета . При тях единствено се цени риска , ако обърнете внимание журналистите постоянно цитират и за Боян и за Скатов че шерпите много ги уважавали . Що ги уважават , щото поемат риск който шерпа не поема . К2 за първа година се изкачва организирано в зимни условия . Шерпите си избраха добър прозорец , качиха се на 16 януари 10 шерпа и се върнаха живи . Скатов не е първата жертва от тая експедиция , един италианец загива преди него а тоя румънеца и още двама дето са в неизвестност в момента са следващите жертви и стават 5 човека . На кого е нужно това ? Какво популяризираха със смърта си тия екстремали ? Влязоха в статистиката и нищо повече . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 07 Фев 2021, 9:31

https://www.youtube.com/watch?v=VixdZP6 ... 0%BE%D0%B2

Качи се ти по тая пътечка бре, от стола е много лесно да се дават мнения. Аман, всяка тема във форума, без значение за какво е - осрана. Тая пандемия си взима своето наистина...

П.С. това е за по-горния.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 07 Фев 2021, 10:54

Не разбирам защо се допускат подобни теми във форума :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 07 Фев 2021, 11:13

За една от трагедиите, разиграли се на К2 съм чел една книга: "Погребани в небесата". Книгата е интересна, но много трудно се чете - дали просто е написана кофти, дали е от превода... :dunno: :dunno:
Но като цяло дава представа за изкачването на този връх.
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Все по-рядко :(
Мечтае да кара: нещо поне 5.7 V8

Мнение от Green_Label » 07 Фев 2021, 11:49

Простотията продължава с пълна сила. Скатов не е типичен алпинист - алпийски стил. Но въпреки това има изкачвания на 8-хилядници без кислород. Това, че не участвал на алпийски мероприятия в България, не го прави турист. Щото едно за 10часа да пускаш линии и рапели на 2000м, друго е на 8000 да си 40часа нон-стоп борещ се за живота си. После още 40 часа докато слезеш на 4000м. Ако си мислите, че шерпите те носят, сте по-заблудени отколкото изглежда. Не е загинал от липса на подготовка.
Просто това е един свръх опасен спорт, който се практикува от смели хора.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk
Искам да съм дизел и да съм такси, Лепа Брена с мен в едно легло да спи!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата