Заслужава ли си Автокаско/Застраховка Кражба?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

При каква стойност на автомобила си заслужава застраховка "Кражба"/пълно Автокаско?

Без значение от стойността
14
30%
мин. 5000лв.
7
15%
мин. 10000лв.
13
28%
мин. 15000лв.
2
4%
мин. 20000лв.
5
11%
мин. 30000лв.
3
7%
40000лв.+
2
4%

Общо гласове : 46
младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Re: Заслужава ли си Автокаско/Застраховка Кражба?

Мнение от grkv » 19 Май 2021, 17:05

The_Ancient написа:
grkv написа:Ако искаш икономически най-изгодния вариант - каско кражба + отделна банкова сметка в която на всеки 3 месеца си внасяш разликата между каско кражба и пълно каско. С парите си се разпореждаш при щета като с каското, само дето сам си си застраховател.

Каско кражба звучи добре, но аз не можах да намеря ориентировъчни цени. На повечето места се предлага само като част от пълното автокаско. Не съм фен на обикалянето по сервизи и застрахователи за драскотини, но не е оферта една сутрин да се събудиш назад 30к+.

Аз съм в ЛевИнс, когато правих преди година и нещо на сегашната я оцениха на 24к, 1400лв премия при пълно каско и нещо под 300 само за кражба по спомен.
Равносметката е следната: Дадени 1400, взети обратно 2х200 в щети + едни теоретични 300 за това, че рискът от кражба не е на мой гръб.
Ако си бях сам застраховател както писах по-горе сега щях да имам едни 700лв отгоре в сметката.
Хем го знам, хем и тая година съм подновил цялостно каско. Логика няма, ама го правя и аз всяка година.

Понеже зачекнахте темата с бизнеса - това е нещо съвсем друго, не го намесвайте тука.
Въпросът на автора е дали си заслужава. За да си заслужава нещо, то трябва това да има някакво равенство в престациите, макар и условно. С автокаското най-често не си заслужава.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Май 2021, 17:53

Аз лично имах Каско за цели 3 месеца или 6 на една М5-ца преди време и реших, че в моя случай е излишно. Така или иначе си внимавам къде си спирам колите и ако не внимавам, дори с Каско да ми я вземат, няма да ми е ок. И не ми ги говорете тия, че при кражба покриват 100%-та. Точно при кражба покриват мъндали. В някои случаи при ПТП може да ти покрият на 100%-та, ама това само в някои случаи, които малко повече от някоите случаи в които и гражданската може да ти го покрие ако другия е виновен.
В България Каското е скапано поради простата причина, че е пълно с такива търсещи Каското да "си избиело парите" :dummy: чупят нарочно стъкла, имат резервни стопове, фарове, брони и какво ли още не, които си сменят и лъжат застрахователите, ония пък за да им излезе сметката лъжат всички застраховани и така се въртят нещата. И тия дребни измами далеч не са по-маловажни от това когато някой направи Каско и си даде колата да му я разглобят за някаква сума с цел да прибере и парите от Каското. Не са, понеже сумарно като го видиш, че са в пъти повече и накрая щетите за застрахователите са тъкмо същите, ако не и по-големи. Затова каско в БГ не правя, като сметна колко коли съм имал вече, дори една кражба да ми се случи, аз съм си избил парите с неплащане на Каско, та да смучат от някой друг и да се въртят всички в този порочен кръг, който на всичкото отгоре нарочихте, че осигурявал спокойствие.
Без Каско не се чувствам неспокоен, дори се чувствам много по-спокоен като карам, понеже съм си набил в главата, че излезе ли някоя лисица и аз летя, то ремонта си е за моя сметка. Един приятел ми е казвал, че ми завижда на куража да карам с 300 понякога и без Каско. Ами не мислиш за щетите, които ще нанасеш на колата ако при 300 нещо се обърка, понеже тя ще ти е най-малкия проблем тогава. Затова не го мислиш много, много, а когато вдигаш някакви скорости, внимаваш къде и при какви условия.
Скражбите същата работа, внимаваш къде я оставяш и си ти. Понеже има вариант, да ти я откраднат, да ти я намерят и да има такава щета, която застрахователя да не покрие на момента или тя да се появи утре. Едно време автокрадците като ти искат откуп и не го платиш ти връщаха колата в някои случаи като сипват в мотора едни интересни смески, ти си я вземаш здрава, но изтропва "утре"и застрахователя плаща 0.
Има го и другия момент с риска, преди седмица-две един от тука отиде до СТЗ с едно М6 Ф12 кабрио, което кара рядко и според мен не умее да кара, дал му там някаква газ на пътя от автогарата към парк мола и точно където има един Шел и крайно неподходящо за тая кола да и се сипва газта, отсякал два стълба, колата тотал, но на него нищо му няма. Каско няма, ама не мога да го мисля, толкова години без Каско е спестил парите, а и от лихварство и това онова бая припечели едно време.
Та пак казвам, че е строго индивидуално всичко, но определено не е за мен това. На такситата каско никога не съм имал също.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 19 Май 2021, 20:09

Един виден селски тарикат с Бентли без каско гледаше тъпо когато друг го подпря солидно и му каза "Имам ГО, оправяй се" :mhihi:
Ремонта беше 3000лв, по ГО платиха 1300лв.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Май 2021, 20:25

А колко му е каското на това Бентли. 3000 - 1300=1700 е дал за ремонт. Ми то съединител с маховик е толкова. На е46 без каско. Аз правих няколко години и спрях. Шкодата е с каско , ма щото е на лизинг иначе нямаше да и правя. Даже съм жулнал бронята и още 2 места има от камъчета щета ма ме боли шмайзера. Ни каско съм ползвал ни нищо. За 5 години каското + парите от евентуална продажба ш’си купа още една. Ако е скъпа колата-може би и аз бих правил, но за 2-3 години, не повече.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Май 2021, 20:26

1700 лв ако са съборили човек с Бентли :kuku: Наистина става въпрос за някакъв селски тарикат.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 19 Май 2021, 20:58

steeN написа:1700 лв ако са съборили човек с Бентли :kuku: Наистина става въпрос за някакъв селски тарикат.

Не казвам че са го съборили :mhihi: обаче това изражение :mhihi: че ще ходи да завежда щета по ГО :mhihi:
Всеки е прав за себе си, но като цяло кола за 3000+лв в София без каско е излишен риск: кражба, счупвания, надраскване, щети, вандализъм...не знам :dunno:
В провинцията, с гараж и по-спокойно ежедневие сигурно става.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Май 2021, 21:19

3000 или 30 000. Щото за 3000 каско посмъртно няма да и направя.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 19 Май 2021, 22:49

На един познат му поотарашиха Е60-то и застрахователя оцени щетите на над 10 хиляди като до колкото ми каза, са платили доста сериозна сума от рода на 8500+.

На мен пълното каско ми е 280лв, по-ниско е от ГО-то дори.. Щети не съм завеждал, въпреки, че веднъж си одрах сам бронята от долната страна. Почти не се вижда, ама мен ме дразни, ама и аз не разбирам идеята да си избивам каското само и само да не се мина. Застрахована е на близо 6к, при тотал щета или кражба ако платят 60-70% от тая сума, ще си донадя малко и ще си взема нова кола без да ми натовари бюджета. Ама ако трябва да извадя цялата сума, вероятно ще си купя някоя 30 годишна кола пред разпад, колкото да се движа с нещо да си върша работа. Предполагам ако имах доходи по 2, нямаше да ми дреме, щото по-лесно бих си купил нова машина без да се чудя от къде да извадя 6-7к.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 19 Май 2021, 23:23

drifty написа:Предполагам ако имах доходи по 2, нямаше да ми дреме, щото по-лесно бих си купил нова машина без да се чудя от къде да извадя 6-7к.

Епа затова е каското, да спиш спокоен.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Май 2021, 8:22

steeN написа:1700 лв ако са съборили човек с Бентли :kuku: Наистина става въпрос за някакъв селски тарикат.

Знам един такъв с бензиностанции по селата, който го продаде, че много харчело :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20

Мнение от krissso » 20 Май 2021, 8:38

По логиката на някои - дай да си палнем къщата, че да избием застраховката... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 20 Май 2021, 8:49

krissso написа:По логиката на някои - дай да си палнем къщата, че да избием застраховката... :mhihi:

Опа, бизнес план за начинаещи тарикати :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 20 Май 2021, 8:54

krissso написа:По логиката на някои - дай да си палнем къщата, че да избием застраховката... :mhihi:

Смятай как разсъждават за застраховката живот тогава...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 20 Май 2021, 9:17

TNT написа:

Знам един такъв с бензиностанции по селата, който го продаде, че много харчело :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ааа те явно затова не ги карат много, много :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 20 Май 2021, 9:31

Тва е интересно, трябва да направим тема колко хора имат застраховка на жилището си.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата