Препоръки за автоинструменти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Препоръки за автоинструменти

Мнение от TNT » 04 Авг 2021, 11:25

Ако ще е по-голяма покупка, помисли дали не може някой познат да ти ги вземе през фирма - там цените са по-различни. По-"специалните" джаджи също са за фирмите, няма ги в магазинната мрежа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 04 Авг 2021, 14:23

Facom, BETA, USAG ako парите не са проблем, иначе Парксайда си е отличен за домашни занимавки.
only rear wheel drive

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 04 Авг 2021, 15:22

Ползвам ниския клас на гедоре - Gedore RED.Евромаркет са им вносител, можеш да разгледаш каталози на сайта им.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 04 Авг 2021, 16:00

Зависи и какво ще искаш да правиш - аз просто исках да си сменя свещите на мотора. По две на цилиндър, втората се оказва с тънкостенна 16. Човека от който го купих ми го каза това, ама викам си ще намеря. Ходих в Beta, Facom, знайни и незнайни магазини за инструменти, накрая греда. Където вляза някоя добре гримирана мацка ми казва - ето каталога изберете си, доставката след 3 месеца...
Накрая купих една обикновена 16 и при един познат стругар. Човека ме пита- колко да отнема? Казвам, че нямам представа, а той реши, че около милиметър е достатъчно (т.е. 0.5 за диаметър), все пак трябва да има дебелина и работа да върши. Тичам в гаража и като видях как тръгна да се развива, чак извиках от кеф. Това упражнение ми отне близо месец търсене, а всеки казва - в момента няма, изберете си, ще поръчаме... Иначе доставчици много.
Ultimate Riding Machine

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Авг 2021, 20:10

Според мен няма нужда от купуване на ненужни инструменти . Имам комплект насипни ключове и лули , плюс едно малко гедоре . Имам куп инструменти които не са част от комплекта на гаражния майстор . Например динамометричен ключ , крикове няколко , разни нестандартни и дълги глухи ключове, големи лули 32 34 36 , магнити за вадене на гайки от картера , удължители ,зъболекарски огледала, няколко вида ключове за маслени филтри, клещи за заскобване, скоби за пружини и т.н . Това ми е достатъчно да направя основен ремонт на двигател и да сваля кача глава да сменя ремък ролки помпа и още куп неща и не веднъж съм го правил . Включително и вадене лагер главина , имам и хидравлична преса . Работил съм автомеханик но това не е моето , разваля ми кефа от хобито тая професия освен това мразя черното под ноктите :mhihi: Тресчотка не ползвам по автомобил , чупя ги като солети . Единственото което нямам е сонда с камера за дефектация на трудно достъпни части по двигателя и скоба за сегменти . За сегментите не ми требе щото съм свалил и сложил поне 5000 сегмента и съм си счупил квотата вече :mhihi:
Ако има някакъв инструмент който ми трябва отивам и го купувам , няма нужда от купища ключове и гедорета които да държа при положение че ремонтите са специфични и за повечето трябват специфични инструменти които ги няма в гедоретата . Аз практически нямам гедоре такова с целия набор ключета и не ми е трябвало никога .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 04 Авг 2021, 21:39

michev написа:Facom, BETA, USAG ako парите не са проблем, иначе Парксайда си е отличен за домашни занимавки.

Бях си купил от Лидл един комплект "лули" на Парксайд, просто така, бяха петнайсетина лева. Веднъж съм легнал под Сузи (Джимни-то) и се мъча да развия един болт 19 по окачването. А Сузи е австриец, няма ръжда по тенекиите, обаче отдолу всичко е запекло от солта. Мъчих се с ръце, напъвах и с крак - не тръгва. Накрая нагласих ключа хоризонтално и пъхнах крика под другия му край. Започнах да вдигам и ключът започна да се извива нагоре. Викам си - да се троши, майната му, нали съм дал два лева за него... И навивам крика. По едно време гледам - гумата на няколко пръста над земята, а ключът се извил като лък. Вдигнал съм цялата кола с него, а болтът не тръгва. Пуснах крика и ключът си върна формата - прав като стрела. Как са я уцелили китайците тая стомана - нямам идея... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 04 Авг 2021, 22:31

Borymeckata написа:
michev написа:Facom, BETA, USAG ako парите не са проблем, иначе Парксайда си е отличен за домашни занимавки.

Бях си купил от Лидл един комплект "лули" на Парксайд, просто така, бяха петнайсетина лева. Веднъж съм легнал под Сузи (Джимни-то) и се мъча да развия един болт 19 по окачването. А Сузи е австриец, няма ръжда по тенекиите, обаче отдолу всичко е запекло от солта. Мъчих се с ръце, напъвах и с крак - не тръгва. Накрая нагласих ключа хоризонтално и пъхнах крика под другия му край. Започнах да вдигам и ключът започна да се извива нагоре. Викам си - да се троши, майната му, нали съм дал два лева за него... И навивам крика. По едно време гледам - гумата на няколко пръста над земята, а ключът се извил като лък. Вдигнал съм цялата кола с него, а болтът не тръгва. Пуснах крика и ключът си върна формата - прав като стрела. Как са я уцелили китайците тая стомана - нямам идея... :dunno: :dunno:
Между другото с лидълска лула и тръба 2 метра развивах болт на колянов вал на is мотор лулата се огъна , но мойта не си върна формата обаче не се и счупи разви болта.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Авг 2021, 0:01

Тия болтове на вала ги развивам само на стартер . Отдавна спрях да се моря като грешен дявол .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 05 Авг 2021, 9:27

Jordana написа:Тия болтове на вала ги развивам само на стартер . Отдавна спрях да се моря като грешен дявол .

Аз пък престанах да ги стягам толкова идиотски, слагам фиксатор разбира се, но определано не стягам с предписания момент. Не е имало проблеми до момента.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 05 Авг 2021, 14:36

Аз пък имам едно гедоре за 150 лв(към 100-120 части) марка Топ Мастер и да си кажа честно задоволявало ми е всички необходими ремонти. Каквото допълнително ми потрябва си го набавям в процес на ремонта и те така. Динамометрично затягане правя с тръба половин метър и си смятам до колко кг да напъвам в края на кантара и така. Саморазвит болт нямам, нито имам скъсан такъв от повече от 10 г.

Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 05 Авг 2021, 21:32

Топмастер е в горната класация за домашен инструмент, да не казвам и някои гаражни сервизчета. Аз ползвам едно гедоре на Форс, което го убих от бой последните 10 години за домашно ползване, иначе всички единични бройки, които са ми потрябвали са Топмастър. Счупено нямам досега.
---

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 16 Апр 2025, 22:36

Изтупвам темата от прахта. Дойде време да си взема стойки за автомобил, т.нар jack stands.

Някой има ли такива в аресанала си? Преди време купувах такива за подарък иии забравих от къде, а пък ми харесаха като качество..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 16 Апр 2025, 22:59

drifty написа:Изтупвам темата от прахта. Дойде време да си взема стойки за автомобил, т.нар jack stands.

Някой има ли такива в аресанала си? Преди време купувах такива за подарък иии забравих от къде, а пък ми харесаха като качество..

Имам лидлски. Крепят е90 без да го усетят, значи ще се справят и с е39.

Понеже често си правя колата сам и съм пробвал различни методи за подпиране, открих че отрязани по мярка трупчета са ми по-удобни от "jack stands". На второ място слагам изпуснал камионски крик-бутилка. Не му ползвам хидравличната част изобщо, само резбата в стержена, ако ме разбираш какво имам предвид. Вдигам с крокодила, подлагам бутилката и развивам средния винт докато ми дойде удобен на височина. Няма как да пропадне. Стойките са ми най-неудобни за ползване, щото имат много движести се части и ме мързи да ги нагласям всеки път.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 16 Апр 2025, 23:40

b55c8fcb9b39e5b31b0c4e740451f1ade3a0ce70.jpg

Такова нещо не си купувайте , моля ви!
Освен ако наистина не е от проверен производител.
Тези от хипермаркетите ги забравете !!!
Качвал съм някъде тук снимки, сигурно ги имам, ама на работния комп как тез гомна се строшиха !! След леко заклащане на колата, дето беше в/у тях.
Туй, дето бих го нарекъл "стержен" се строши :bang: останалото естествено се огъна до степен да е за боклука.
Внимавайте много с тези неща!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 17 Апр 2025, 7:58

Точно към нещо такова съм се насочил. Каква е алтернативата? Мислех си да сложа две такива на предните стойки + хидравличния крик на стойката под мотора и обичайните дървени трупчета за всеки случай.

Трупчета са си дънери де, широки са в диаметър затова не обичам да ги слагам като основна подпора, но обикновено вдигам само една гума в даден момент. Освен да си срежа от греди дървени по-малки трупчета и да ги закова към дънерите, та да пасват на стойките по-добре, без да опират в корите.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата