Помагайте!!! Налази ме вирус...
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Ей тук http://svilen.centrum-group.net/Software/WinXPPatches
има три updates za Windows XP. Изтегли ги. За по сигурно рестартирай компютъра си и го изключи от мрежата инсталирай ги рестартирай и би триябвало да нямаш проблеми. За зон аларма потърси във free.data.bg
има три updates za Windows XP. Изтегли ги. За по сигурно рестартирай компютъра си и го изключи от мрежата инсталирай ги рестартирай и би триябвало да нямаш проблеми. За зон аларма потърси във free.data.bg
SGV
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Няма такова нещо 2 вида симантека изтеглих и накрая все ми казва-
No worms has been found on your computer
:x
Ще се застрелям след малко, не издържам вече, преди 2 минути ми се рестартира компютъра след обратно броене от 1 минута надолу
No worms has been found on your computer
:x
Ще се застрелям след малко, не издържам вече, преди 2 минути ми се рестартира компютъра след обратно броене от 1 минута надолу

- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Tender написа:Тц тц тц малеее страх Абе колеги какви са тези савети Форматирай диска!!!
Аз съм си написал накрая "(joke)".
Машина: Доколкото си спомням, чистачките на Симантек накрая си казват нещо от сорта "Препоръчително е да си сложите този и този пач на Операционната система. Искате ли да ви свържа?" и като му кликнеш на ОК директно отива на microsoft.com и тегли фиксовете.
Ето ти линк за чистачката:
http://securityresponse.symantec.com/av ... Gaobot.exe
П.П. ако си със ХР ще трябва да забраниш System restore. Тук пише как става това.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
А къде да ги инсталирам тея пачове
П.С. Един пич ме офертира да си пусна ПЦ-то под сафе моуд и да го върна няколко дни назад, има ли смисъл?

П.С. Един пич ме офертира да си пусна ПЦ-то под сафе моуд и да го върна няколко дни назад, има ли смисъл?
- clawfinger
- Потребител
-
- Кара: E92 335d + E46 320d
BMW///M-ma6inata написа:А къде да ги инсталирам тея пачове![]()
Това е напоследък доста популярния вирус WormBlast, който се оправя като се сложи един "Patch" на адрес [url]http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/bulletin/ms03-026.asp [url]
Когато го изтеглиш го пусни да се инсталира! Ако обаче не ти дава да го инсталираш или по време на инсталацията изведнъж изчезне всичко, то тогава трябва да рестартираш Windows-a и да стартираш чрез "Safe Mode" и тогава ще го инсталираш без проблеми!
След като го инсталираш трябва да изтеглиш това:[/url]http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe[url]
и да го пуснеш да фиксира вируса! Това би трябвало да оправи гадното съобщение да не се появява вече!
- clawfinger
- Потребител
-
- Кара: E92 335d + E46 320d
BMW///M-ma6inata написа:А къде да ги инсталирам тея пачове![]()
Това е напоследък доста популярния вирус WormBlast, който се оправя като се сложи един "Patch" на адрес http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/bulletin/ms03-026.asp
Когато го изтеглиш го пусни да се инсталира! Ако обаче не ти дава да го инсталираш или по време на инсталацията изведнъж изчезне всичко, то тогава трябва да рестартираш Windows-a и да стартираш чрез "Safe Mode" и тогава ще го инсталираш без проблеми!
След като го инсталираш трябва да изтеглиш това:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe
и да го пуснеш да фиксира вируса! Това би трябвало да оправи гадното съобщение да не се появява вече!
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ако това дето те е нападнало наистина е W32.Blaster.Worm има много лесен начин да го махнеш и никога вече да не го прихванеш. Отиваш на саита на Microsoft и си изтегляш пачовете, които те препоръчват за тази цел, правиш си и необходимите настройки на вградения в windows-a firewall (за Win XP става въпрос) - това също го пише на сайта и си готов. На сайта на F-Prot пише кой червей какъв файл стартира чрез:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Изтриваш тези файлове (най-често са във ..\WINDOWS\system32 директорията), изтриваш и стартиращите стрингове от въпросното регистри.
Аз се изликувах по този начин иначе преди това нямаше оттърване нито с Norton нито с F-Prot. От тогава не ме е нападал никакъв червей. Успех.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Изтриваш тези файлове (най-често са във ..\WINDOWS\system32 директорията), изтриваш и стартиращите стрингове от въпросното регистри.
Аз се изликувах по този начин иначе преди това нямаше оттърване нито с Norton нито с F-Prot. От тогава не ме е нападал никакъв червей. Успех.

Re: Помагайте!!! Налази ме вирус...
Кажи успя ли да го оправиш и как,че и мен ме налази и не знам какво да правя.BMW///M-ma6inata написа:Моля ви се са ми дадете съвет как да се оттърва от гадинката.
Използвам Нортън Анти-вирус последната версия, непрекъснато го ъпдейтвам, но ето пак ме е хванал. Рестартира ми се компютъра, като ми пише надпис който ме предупредява да си запаметя нещата. Нортъна го засича но ми казва че не може да го предотврати.
Изтеглих си Ф-прот, тя пък не го засича, от днес компютъра ми лагва нечовешки! Моля ви спешно ми дайте съвет , как мога да се спася.![]()
![]()
![]()
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
Пич, лошото е че няма оправия от тая работа, трих там едни работи, турих пачовете, няма братко, оправията беше точно за 2 дни
Нямаш си представа как съм избеснял, компютъра ми е яко мощен, а в момента работи като Пентиум 2, всичко лагва,пече,забива,не реагира.
Направо съм се побъркал, ама не мога да направя нищо, гледам да се примирявам с тва вече
Направих всичко от горе изреденото, и само от съвета на Димитър(на който все пак съм много благодарен) имах полза ама работата траеше 2 дни както казах, но през тея два дни компютъра ми работеше както трябва да работи машина с моите данни
Като гледам само преинсталиране на уиндоуса би могло да оправи нещата

Нямаш си представа как съм избеснял, компютъра ми е яко мощен, а в момента работи като Пентиум 2, всичко лагва,пече,забива,не реагира.
Направо съм се побъркал, ама не мога да направя нищо, гледам да се примирявам с тва вече

Като гледам само преинсталиране на уиндоуса би могло да оправи нещата

- Xarax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus IS 200
Нека ви кажа как си оправям аз почти всички проблеми:
1. Веднага след инсталацията на уин-а си слагам и пачвам
BlackIce. Това е много добра според мене IDS. Пускате го често да си чеква за ъпдаити
http://blackice.iss.net/
2. Инсталвам си всички пачове на уин-а и му пускам да си доунлоадва упдаитите автоматично.
3. Ако имате желание си слагате и антивирусна и си я пускате да си се ъпдайтва и тя автоматично. За мене най доброто е Symantec AntiVirus Corporate Etition. Има доста екстри стабилно е и е лека. Много е удобно ако имате няколко PC-та.
Това е всичко и ако пак стане проблем то той е в задклавиатурното устройство
==============================================
(No hard feelings)
1. Веднага след инсталацията на уин-а си слагам и пачвам
BlackIce. Това е много добра според мене IDS. Пускате го често да си чеква за ъпдаити
http://blackice.iss.net/
2. Инсталвам си всички пачове на уин-а и му пускам да си доунлоадва упдаитите автоматично.
3. Ако имате желание си слагате и антивирусна и си я пускате да си се ъпдайтва и тя автоматично. За мене най доброто е Symantec AntiVirus Corporate Etition. Има доста екстри стабилно е и е лека. Много е удобно ако имате няколко PC-та.
Това е всичко и ако пак стане проблем то той е в задклавиатурното устройство

==============================================
(No hard feelings)
Re: Помагайте!!! Налази ме вирус...
Club F1 написа:
Аз имах проблем с нортъна и така се оправих. После махнах Нортъна и ползвам avg
Препоръчвам я.
Аз също ползвам avg и да си кажа честно никога не съм предполагал, че една free или толкова лесна за кракване анти вирусна програмка ще върши толоква чудесна работа. Малка е, лесна за намиране и при елементарни познания за това къде да не ровиш и къде да не кликаш няма да имаш абсолютно никакви проблеми.

Икономията на суровини, материали и енергия - дълг на всеки!
Иначе най-обичам да седя накрай света, да си клатя краката и да плюя в нищото...
Он-борд Е28 3.5 Turbo http://www.youtube.com/watch?v=tXzeYgEsbuA
От личен опит знам че е много гадно всичко-и червеи и вируси а да не говорим за троянците...нортона само ги детектва и не може да ги трие...използвах panda software- много е добра...а сега съм с avg 7.0 и zone alarm (firewall) ... и нямам никакви проблеми... от около 4-5 месеца не съм засичал вирус и понеже съм Тома неверни...оня ден си сканнах компа онлайн и изненада
беше чист...така че това препоръчвам...а за пандата много ресурси зима...
a у редовен update на avg-то и вина(с xp pro съм)

a у редовен update на avg-то и вина(с xp pro съм)
what a helluva ride
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5