ПАЯК...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 20 Ное 2007, 20:23

След като имаш видеоматериал, пращай го в телевизията - Нова ТВ мисля че е по-добре, че от таз захаросана бТВ нищо не става. Но може и там да пробваш. А иначе конкретно най-добре се посъветвай с юрист какво можеш да направиш в случая.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d

Мнение от javor » 20 Ное 2007, 20:25

[
А защо трябва да ни мачкат цял живот? А защо трябва да си изкарвата заплатите от нас? А защо трябва полицая да е над всичко и всички? А кога всъщност полицая ще започне да работи в полза на народа? А кога всъщност, вместо да крадат и да са партия с престъпниците, ще ходят да си вземат чистата заплата и да си живеят с нея? А кога всъщност, ние Българите ще спрем да бъдем мишки? А кога всъщност ще има нормални закони в БГ? А кога всъщност ще се събуди и Гражданската отговорнст в БГ? А защо "милиционерите" имат раво да са най-тъмното фолио на предните стъкла, а ние нямаме това право? А защо на всички лични автомобили на милиционерите има стикер Полиция? А защо милиционерите карат откъдето, както и когато си пожелаят безнаказано? А защо милиционерите в частните си автомобили карат без колан и говорят по ГСМто без необходимия атрибут "свободни ръце"? А защо когато милицонерска лична кола спре на същото това място не се вдига? А защо когато ченге с личната си кола влезе срещу забранителен знак в еднопосочна уличка, удари те, после като се обадя в Полицията ми казват, ми щом не е останал на място, нищо не можем да напраим?[/quote] :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

..

Мнение от bavareca_86 » 20 Ное 2007, 20:31

eddiebg написа:След като имаш видеоматериал, пращай го в телевизията - Нова ТВ мисля че е по-добре, че от таз захаросана бТВ нищо не става. Но може и там да пробваш. А иначе конкретно най-добре се посъветвай с юрист какво можеш да направиш в случая.

ве4е сам говорил с адвокат.за мое щастие на мястото на слу4ката имаше слу4аен минува4 който се застъпи за мен.в последствие се оказа 4е е адвокат и ми даде номера си и каза задължително да му се обадя и ще направи си4ко по силите си да ми помогне понеже е видял си4ко с о4ите си
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 20 Ное 2007, 20:44

ще се радвам да ги съдиш и за щетите и за поведението им и да спечелиш делото
дръж ни в течение

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 20 Ное 2007, 21:59

Тоше, сега разбирам за какво ми говореше :roll:
Е няма такъв късмет :!:
Съди ги! Покажи им кое как трябва да е! Лошото е, че може и след това да имаш проблеми :confused:
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 20 Ное 2007, 22:45

sonny написа:
mastorpetko написа:Без да се сърдиш, ама единственото, което разбирам от разказа ти е, че си нарушил няколко пъти закона и сега смяташ да съдиш (обжалваш) наложеното ти наказание... меко казано - тъпичко. Все някога трябва да проумеем, че законите не са за украса, че полицаите не са за да ги псуваме и паяците не са по улиците, за да правят мизерии :idea:

Само си помисли, че като станем нормална бяла държава, ще плащаш примерно по 2 евро на час за паркинг на улицата :idea: Не трябва да приемаме като наше неоспоримо право, да спираме колите си където ни падне, независимо дали работим наблизо или живеем наблизо. Ако си гъзар да ходиш с кола - ще плащаш, като нямаш кинти за паркинг, глоби и т.н. - ще ходиш с градския трансопрт или с велосипед.

И в крайна сметка, ако си беше платил като пич глобата без да се пениш на куките и на служителите на паяка, смяташ ли, че щеше всъщност да се разминеш с много по-малко разходи, нерви и т.н.?

А защо трябва да ни мачкат цял живот? А защо трябва да си изкарвата заплатите от нас? А защо трябва полицая да е над всичко и всички? А кога всъщност полицая ще започне да работи в полза на народа? А кога всъщност, вместо да крадат и да са партия с престъпниците, ще ходят да си вземат чистата заплата и да си живеят с нея? А кога всъщност, ние Българите ще спрем да бъдем мишки? А кога всъщност ще има нормални закони в БГ? А кога всъщност ще се събуди и Гражданската отговорнст в БГ? А защо "милиционерите" имат раво да са най-тъмното фолио на предните стъкла, а ние нямаме това право? А защо на всички лични автомобили на милиционерите има стикер Полиция? А защо милиционерите карат откъдето, както и когато си пожелаят безнаказано? А защо милиционерите в частните си автомобили карат без колан и говорят по ГСМто без необходимия атрибут "свободни ръце"? А защо когато милицонерска лична кола спре на същото това място не се вдига? А защо когато ченге с личната си кола влезе срещу забранителен знак в еднопосочна уличка, удари те, после като се обадя в Полицията ми казват, ми щом не е останал на място, нищо не можем да напраим?

Евака Сони, колко истина има в думите ти толкова вода няма в морето!

Аз сега да добавя, защо да няма преференции с паркирането за тези които живеят там по адресна регистрация примерно над 10 години а?

В момента шибаната държава която защитаваш взима по 1 евро на час в центъра за паркинг, което е 50% от европейската такаса за такава услуга, само дето аз не взимам полвин европейска заплата, а 1/10 от нея и следователно ако не ме лъже математиката трябва да плащам по 20ст. на час или горе долу по левче на ден?
Ами ако беше така щях да си плащам като поп за паркиране, ако ми беше европейска заплатата щях да плащам и европейска такса повярвай ми, ама НЕ Е! Както ти описа Сони, тука е една шибана полицейска държава!

Колкото до случката, изхвърчаш следващият път бодваш се в колата и се заключваш вътре и ги оставяш, само че без да питаш нищо и без да си даваш документите, както слага скобата и снима минаваш покрай него и се качваш.

Неможе да ти иска документите защото не си го чул понеже си си бил в колата а те са се опитали да те вдигнат докато си вътре.
Неможе да ти напише акт защото ти няма документите.
Неможе да те изкара защото си заключен вътре и се правиш на ударен.

Ако тръгнат да те вдигат си вадиш ГСМ-а и снимаш клип, после пращаш в госодари на ефира и гледаш цирк и незабравяй като снимаш да се виждат лицата на тия дето вдигат, на ушевия и номера на паяка ;)

Тази тактика съм я виждал 2 пъти вече нагледно от една и съща моя съседка, която е ебати лудата леля, ама и свалям шапка как ги прави на маймуни.

Действа неотказно тия седат, викат, заплашват и се отказват ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 20 Ное 2007, 23:23

Dimo написа:
sonny написа:
mastorpetko написа:Без да се сърдиш, ама единственото, което разбирам от разказа ти е, че си нарушил няколко пъти закона и сега смяташ да съдиш (обжалваш) наложеното ти наказание... меко казано - тъпичко. Все някога трябва да проумеем, че законите не са за украса, че полицаите не са за да ги псуваме и паяците не са по улиците, за да правят мизерии :idea:

Само си помисли, че като станем нормална бяла държава, ще плащаш примерно по 2 евро на час за паркинг на улицата :idea: Не трябва да приемаме като наше неоспоримо право, да спираме колите си където ни падне, независимо дали работим наблизо или живеем наблизо. Ако си гъзар да ходиш с кола - ще плащаш, като нямаш кинти за паркинг, глоби и т.н. - ще ходиш с градския трансопрт или с велосипед.

И в крайна сметка, ако си беше платил като пич глобата без да се
пениш на куките и на служителите на паяка, смяташ ли, че щеше всъщност да се разминеш с много по-малко разходи, нерви и т.н.?

А защо трябва да ни мачкат цял живот? А защо трябва да си изкарвата заплатите от нас? А защо трябва полицая да е над всичко и всички? А кога всъщност полицая ще започне да работи в полза на народа? А кога всъщност, вместо да крадат и да са партия с престъпниците, ще ходят да си вземат чистата заплата и да си живеят с нея? А кога всъщност, ние Българите ще спрем да бъдем мишки? А кога всъщност ще има нормални закони в БГ? А кога всъщност ще се събуди и Гражданската отговорнст в БГ? А защо "милиционерите" имат раво да са най-тъмното фолио на предните стъкла, а ние нямаме това право? А защо на всички лични автомобили на милиционерите има стикер Полиция? А защо милиционерите карат откъдето, както и когато си пожелаят безнаказано? А защо милиционерите в частните си автомобили карат без колан и говорят по ГСМто без необходимия атрибут "свободни ръце"? А защо когато милицонерска лична кола спре на същото това място не се вдига? А защо когато ченге с личната си кола влезе срещу забранителен знак в еднопосочна уличка, удари те, после като се обадя в Полицията ми казват, ми щом не е останал на място, нищо не можем да напраим?

Евака Сони, колко истина има в думите ти толкова вода няма в морето!

Аз сега да добавя, защо да няма преференции с паркирането за тези които живеят там по адресна регистрация примерно над 10 години а?

В момента шибаната държава която защитаваш взима по 1 евро на час в центъра за паркинг, което е 50% от европейската такаса за такава услуга, само дето аз не взимам полвин европейска заплата, а 1/10 от нея и следователно ако не ме лъже математиката трябва да плащам по 20ст. на час или горе долу по левче на ден?
Ами ако беше така щях да си плащам като поп за паркиране, ако ми беше европейска заплатата щях да плащам и европейска такса повярвай ми, ама НЕ Е! Както ти описа Сони, тука е една шибана полицейска държава!

Колкото до случката, изхвърчаш следващият път бодваш се в колата и се заключваш вътре и ги оставяш, само че без да питаш нищо и без да си даваш документите, както слага скобата и снима минаваш покрай него и се качваш.

Неможе да ти иска документите защото не си го чул понеже си си бил в колата а те са се опитали да те вдигнат докато си вътре.
Неможе да ти напише акт защото ти няма документите.
Неможе да те изкара защото си заключен вътре и се правиш на ударен.

Ако тръгнат да те вдигат си вадиш ГСМ-а и снимаш клип, после пращаш в госодари на ефира и гледаш цирк и незабравяй като снимаш да се виждат лицата на тия дето вдигат, на ушевия и номера на паяка ;)

Тази тактика съм я виждал 2 пъти вече нагледно от една и съща моя съседка, която е ебати лудата леля, ама и свалям шапка как ги прави на маймуни.

Действа неотказно тия седат, викат, заплашват и се отказват ;)

Евала момчета! Страхотно пишете тук, мишоци! Но аз не съм виждал някой истински да се изрепчи яко на тия, и както не съм виждал някой да го защити!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 20 Ное 2007, 23:31

Педалска държава един път бях на Илинци и гледам да не паркирам на паркингите, запътвам се към някаква умрела спирка качвам я след нея на бордюра и некав олюшко идва и вика това е платен паркинг плаща се. Педалски истори.
Изображение

ентусиаст
Аватар

в

Мнение от bobi_maxo » 20 Ное 2007, 23:42

ditko1 написа:Педалска държава един път бях на Илинци и гледам да не паркирам на паркингите, запътвам се към някаква умрела спирка качвам я след нея на бордюра и некав олюшко идва и вика това е платен паркинг плаща се. Педалски истори.

И ти му плати нали? Аз им плащам, но докато извадя 2-та лева му вадя душата, направо забравя за какво е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 21 Ное 2007, 0:34

евала пич .. другия път с щангата по тиквата та може и да те оставят на мира :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 21 Ное 2007, 1:08

Точно на Иван Асен 2 на номер 58 имам обект... И си отивам на обекта...Да си взема едни документи от техника... И съм си спрял колата точно пред оградата... Излизам и гледам няква скоба :shock: ... И я викам лелята там която обира парите... И я питам : " Лельо ква е тая скоба.." И тя ... " Спрял си в синя зона!" :shock: И аз направо онемях...А плащам всеки месец по над 1000лв за тротоарно право... И я питах въпросната леля за номера на тия пичове с скобите... И им звъня... Ония викат ми незнаем ... Обяснявам му на пича : " Абе пич аз си плащам тротоарно право... Което ми дава право да си отцепя половината от улицата между двете пресечки , когато разпъвам бетон помпа сега като съм си спрял колата ми слагаш скоба да идваш тука да ми махаш скобата ..." Оня дойде след малко с няква кука... И тоя взе да ми се обяснява... Как съм спрял в синя зона и съм трябвало да плащам... Казвам му : "Господин кука аз плащам всеки месец маса пари за тоя тротоар и половината от улицата за използване при нужда на обекта... Ето ти нужда..." Обясних му съвсем културно на тъпия обчар който ми сложи скобата че всяка седмица през избран от мене ден има или няма помпа улицата е затворена и тогава ше ми зима пари ама друг път....И така разправии с тия малоумници и ми махнаха скобата и си заминах... Да го д..хат няма им дам и стотинка.. Тя Иван Асен една улица прилича я на лунен пезаж... Че чак ми е отвратително като ходя там...

Иначе на нашия човек... Мога да кажа... СЪДИ ГИ ДО ДУПКА МА.КА ИМ ГАДОВЕ .... :evil: Само гледат да изцоцат нещо от хората и се държат повечето ( подчертавам повечето, щото и между тях има свестни момчета ) арогантно и се ползват напълно от правата си и дори над тях...
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 21 Ное 2007, 2:01

bobi_maxo написа: Но аз не съм виждал някой истински да се изрепчи яко на тия, и както не съм виждал някой да го защити!

А ти какво очакваш,всеки път като влизам в пререкания с куките да пиша по една страхотна история ли? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Дай си гсм-то и ти обещавам,че следващия път,когато вляза в пререкания с органите на реда ще те призова да гледаш как си мълча...и как ме спират за "демонстративно шофиране" и чувам реплики от рода на "правя ти устно предупреждение и ако в рамките на 1 месец направиш нарушение ще ти бъде съставен акт"...не малко съм им се смял на тия тъпанари,но просто не мисля че е гордост да споделям по форумите колко и как съм ги хранил..това няма да ме направи по-мъж,нито пък това се коментираше в тази тема...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 21 Ное 2007, 9:47

Това... нараняване на вратата има ли нещо общо с паяка?
Иначе, не знам как си реагирал. Както го описваш, може и да е правилно, но като ти гледам реакциите, може и да не е. Излишните нерви никак не помагат.
Защо колегите не са дошли да се застъпят за теб, а го е направил случаен минувач, имащ материален интерес?
Съди ги, ако слушаш колегите.
Ако слушаш мен, помисли си че имаш:
- непредставяне на документите - полицай може да ти поиска документите за проверка както и да е - даже за да провери дали е твое возилото
- физическа съпротива на полицай
- свидетели освен полицая
Без да говори, че системата най - вероятно е защитена - гледахте ли вчера онея УРОДИ - контрольорите на градския транспорт - как се направиха на чиста вода ненапита по телевизията и как по време на предаването се обаждаха техни колеги, които се представяха за "граждани" и казваха, че гражданите били гадни и се отнасяли зле с контрольорите, насилие нямало, контролата била чиста вода ненапита.
И да не беше защитена, и да не бяха на политици тея паяци, ти пак имаш достатъчно сериозни нарушения за да ти отнемат правата за минимум 24 часа.
Единственото, което си мисля, ако имаш физически щети от паякообразното, да ги напънеш тиквите и да ги изкараш виновни - те и да кажат, че си употребил сила, от тяхната сила има следи.
Схващам мисълта и на адвоката, но си мисля, че срещу думата на полицай ти трябват най - малко двама свидетели, ако делото е ИЗВЪН служебните му задължения. В рамките на тях и 10 няма да ти стигнат, презумпцията е че той е защитавал закона.

ентусиаст
Аватар

r

Мнение от bobi_maxo » 21 Ное 2007, 9:52

///MapTo написа:
bobi_maxo написа: Но аз не съм виждал някой истински да се изрепчи яко на тия, и както не съм виждал някой да го защити!

А ти какво очакваш,всеки път като влизам в пререкания с куките да пиша по една страхотна история ли? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Дай си гсм-то и ти обещавам,че следващия път,когато вляза в пререкания с органите на реда ще те призова да гледаш как си мълча...и как ме спират за "демонстративно шофиране" и чувам реплики от рода на "правя ти устно предупреждение и ако в рамките на 1 месец направиш нарушение ще ти бъде съставен акт"...не малко съм им се смял на тия тъпанари,но просто не мисля че е гордост да споделям по форумите колко и как съм ги хранил..това няма да ме направи по-мъж,нито пък това се коментираше в тази тема...

Да, прав си не това се коментира, а се коментира. Коментира се, коментира се, коментира се, а кога ще се върши нещо? Е това имам предвид, а не кой кога с кой и как се е изрепчил! И на мен един ми вика снощи що ми се носи настрани :mhihi: и ме предупреждавал само!
А, и съм написал "виждал", а не чел!
Последна промяна bobi_maxo на 21 Ное 2007, 11:01, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Re: ПАЯК...

Мнение от tsb_bg » 21 Ное 2007, 10:54

bavareca_86 написа:....паркирам аз както обикновено пред заложната къща в която работя ...
... Той ми иска документите на колата и ли4ните документи при което му подавам прегледа на колата,талона за гражданската,талона за прегледа и ли4ната карта.ушевия ми разправя да му дам и шофиорската книжка и талона(синия който липсва по обясними при4ини :mhihi: )....
... аз му отговарям 4е сам му дал документ за самоли4ност и да не ми тарси други документи.по4на да ми обяснява 4е е служебно лице и при поискване сам длъжен да му покажа шоф.книжка заедно с талона и ли4ната карта.на висок тон му обясних 4е след като не ме е спрял докато сам бил в колата няма право да ми иска и книжката(за което не сам много сигурен)зе документите ...
... казах му 4е колата седи секи ден тука и 4е тука работя ама той-не....
... опитах се да махна скобата ама неуспешно.от там се по4наха едни скандали.аз се ка4их в колата и те продължиха да я зака4ат.излязох навън и отка4их едно от важетата и го даржах с едната ръка ...

Колега в никакъв случай не защитавам полицията и КАТ и то най вече заради избирателността на нарушенията, които "виждат" и реакцията и тежестта на санкциите които налагат.

Но конкретно в твоя случай:

1. Ти сам пишеш, че си паркирал, а не спрял на забранено място "както обикновено" и то само защото работиш там (в района) Ами ако това е основание за всички които работят "там" да си паркират където искат, къде да спират другите, които не работят там, или от къде на къде ти спирш пред офисите и магазините на хора, които работят на други места (малко по-натам) :?:

2. Катаджията има право, а ти си длъжен да представиш всички документи които са описани в закона и трябва да се носят при управление на автомобила. Ако ти не представиш шофьорска книжка значи автомобила или не е паркиран от теб там, или ти просто нямаш/не я носиш, което в първия случай не ти дава право да спориш за извършеното нарушение, а във втория случай си е нарушение на ЗДП. Документа за собственост (талона) и личната ти карта нямат връзка с управлението на автомобила и от там с нарушението, което си извършил.

3. Казал си, че "колата седи всеки ден тука и че тука работиш" и какво очакваш, да те почерпи, че всеки ден правиш едно и също нарушение :?:

4. До колкото разбирам когато си излязал да се разправяш скобата вече е била поставена и ти си "опитал се да махнеш скобата" т.е. към теб (автомобила) са били предприети санкции от длъжностно лице и ти си се опитал да ги възпрепятсташ. Още повече пишеш "излязох навън и откачих едно от важетата и го държах с едната ръка". Е какво очакваш да те похвалят ли :?: И това, че после си се качил в колата не означава нищо освен, че с оглед безопастност е забранено да се вдигат МПС-та с хора в тях.

Според мен от самото начало подхода ти е бил абсолютно погрешен (дано ти си знаеш защо), още повече, сам съзнаваш че си бил в нарушение. От там нататък си усложнил възможно най-много нещата с държанието си.
Този адвокат (който ти е и свидетел :?: ) не знам какви причини би изтъкнал за обжалване, но от това което си писал става ясно, че действията на катаджията (служебните лица) е следствие на твоето поведение (агесия), а не неправомерно (тенденциозно) отношение или превишаване на права спрямо теб и трудно би ги оборил. Мисля че просто ще си дадеш парите.
За щетите по колата (това което се вижда на снимките), дори да докажеш че са точно и единствено в следствие на скобите и опита да се вдигне колата (а не ги е имало преди инцидента), можеш да спориш ако те просто си я бяха закачили и вдигнали, в резултат на което са я повредили. При положение, че ти си пречил и си се месил в работата по поставяне на скобите не вярвам да ти признаят право на обезщетение.
Моя съвет е да не се набутвш повече, защото нещата не са на твоя страна, но ти си знаеш

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата