Лентяй ли са студентите???
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добре де, то какво излезе, че не е добре да се учи щото затъпяваш от много учене и ставаш барман, а да работиш в готин офис е още по зле... Да не говорим пък ако си от провинцията и да дойдеш да учиш в "Голямото Село"... ужас!
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Re: Лентяй ли са студентите???
err0r написа:Аха! Аз съм ученик още
Приятелю точно в целта, ти си ученик за тях нямам нищо против даже съм "за" защото аз също имам син който ще става ученик скоро... naskoksan го обяснил много точно

err0r написа:Аз ако си взема една кола с монтирана АГУ ще ми излиза по-евтино от колкото с СГКТ!
Че това си е напълно нормално и е така по целия свят само дето нашия СГКТ трябва да догони организацията и удобството за тези цени!
May the BMW force be with you!
bum_bum написа:Добре де, то какво излезе, че не е добре да се учи щото затъпяваш от много учене и ставаш барман, а да работиш в готин офис е още по зле... Да не говорим пък ако си от провинцията и да дойдеш да учиш в "Голямото Село"... ужас!
Напротив точно обратното, но има много фактори, които са посочени по-горе от всички, които ти пречат да се развиваш нормално, за това пуснах и тази тема за да изразя възмущението си... а това кой, как разбира моите душевни терзания си е лично негова работа...

- Talibanin
- кандидат ентусиаст
-
naskoksan написа:Та значи моето лично мнение като човек от това студентско съсловие (но само по документи)е следното:
Да студентите са абсолютни лентяи... И защо това е така ще се опитам да синтезирам кратко точно и ясно като се позова на личните си наблюдения...
Как можеш да изкажеш нещо такова за цяло едно общество?! Напълно грешно е да се определя еднозначно цяла общност.
Че и се опитваш да се разграничиш от нея, бил си студент само по документи.....да бе.....
Незнам как реши че някой се мисли за много преуспял понеже е дошъл да учи в София, аз такъв не познавам, разбира се това че аз не познавам нищо не значи, да речем че си попаднал на 1-2 които са горди от себе си че са успели да влязат тук......но е грешно по тях да си правиш такива глобални изводи.
На всеки нормален човек е пределно ясно че студент в днешно време може да стане всеки.
А и не ми стана ясно, кое точно е лицемерното в студентите от провинцията......? Абе въобще поста ти е доста неразбран
Сам си решаваш че те се мисялт за преуспели и после се възмущаваш как може да се мислят за преуспели?!
И отново това разграничаване на София и всички останало, не разбрахте ли че, един интелигентен човек си е все така интелигентен не зависимо дали е израстнал в София или другаде. Единствено мога да се съглася за много замрели градчета където възможностите са твърде малко, и това до някаде ограничава развитието......
За едно си прав, куцо и сакато се е юрнало да взима више, но не щото са убедени, че като го вземат ще бачкат в лъскави офиси и т.н.
а просто защото това е условието за равен старт! Защото точно понеже всички имат, а ти нямаш.....това автоматично те хвърля много назад! Трябва да имаш само и само да можеш да се състезаваш наравно с другите.
Естествено това е за хората който ще работят ЗА някой. Далеч съм от мисълта че на всеки му трябва више. Хора които са се ориентирали по-рано , още по-добре.....те обаче са малко.......но това е друга тема
"... Става въпрос че куцо и сакатато се е юрнало да стават вишисти, да бачкат в лъскави офиси да имат служебни коли и телефони, да правят каквото им казват, без да взимат лични решения, да бъдат изпълнители... "
ама много си ми интересен.....как ги решаваш тия неща....как преценяваш че масово хората тва желаят.......
въобще целия ти пост е осеян с едни такива смели изказвания, кой какво иска в живова, кой от какво е горд....
просто се чудя от къде извира негативизма ти към студентите и по специално към студентите от провинцията......честно казано поста ти не е достатъчно ясен че да се разбере
защо ги разграничаваш от останалите хора толкова остро, като са хора точно като всички останали, има ги абсолютно всякакви!
И лентяи и хора които знаят какво искат. Но е напълно грешно да решаваш че те почти всички са лентяи...
твоето мислене не е центъра на координатна система по която се измерват останалите....
та ако на моменти звуча грубо, не е нарочно, просто поста ти ме подразни, а може и да не съм те разбрал напълно....виж ако се аргументираш ще е друго
но както и да е, нищо лично
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Много яка тема
А3 като класи4ески ве4ен студент лентяи мога да кажа само едно
НА СИЛА СТУДЕНТ НЕ СЕ СТАВА
Видял съм много студенти и от много места от провинцията,от софия, от големи, от малки университети, работе6ти, у4е6ти, неи3тре3нява6ти, с акцент, бели, 4ерни абе всиакакви. И трябва да ви кажа 4е във никои университет не ти наливат на сила трябва сам да го ИСАКА6
.
А как сте го постигне6 дали сте ходи6 нон стоп на лекции или сте работи6 по специалността докато у4и6 или сте си 4ете6 сам вкъсти няма ниакакво 3на4ение.
В вси4ки Университети (по света) могат да ти дадат само ориентация кое е важно и да те направлиават. Останалото си го прави6 сам и наи хубавото е 4е опира до САМОКОНТРОЛ което ве4е раzграни4ава мотивираните(или както са иzвестни от у4или6те 3убъри) от останалите които се 3анимават с криене от ка3армата, откриване на но6тниа живот и други подобни.
А по въпроса 3а провинциалистите мога да кажа 4е това 4е имат малко по друга култура и говор ни6то не zна4и. Това 6то 3а 4овек си си пока3ва в един обикновен раzговор zа 15 мин.
Е трябва да отбележа те са малко комплексирани на тема провинция (и и3пол3ват всяака въ3можност да ъпражнят обратна дискриминация) ама това е поради доста стари "вражди" подобно на насадената неприря3ън към турците която в едно отворено об6тество като на6ето което иска да бъде прието навсякъде не бива да състествува.

А3 като класи4ески ве4ен студент лентяи мога да кажа само едно
НА СИЛА СТУДЕНТ НЕ СЕ СТАВА

Видял съм много студенти и от много места от провинцията,от софия, от големи, от малки университети, работе6ти, у4е6ти, неи3тре3нява6ти, с акцент, бели, 4ерни абе всиакакви. И трябва да ви кажа 4е във никои университет не ти наливат на сила трябва сам да го ИСАКА6

А как сте го постигне6 дали сте ходи6 нон стоп на лекции или сте работи6 по специалността докато у4и6 или сте си 4ете6 сам вкъсти няма ниакакво 3на4ение.
В вси4ки Университети (по света) могат да ти дадат само ориентация кое е важно и да те направлиават. Останалото си го прави6 сам и наи хубавото е 4е опира до САМОКОНТРОЛ което ве4е раzграни4ава мотивираните(или както са иzвестни от у4или6те 3убъри) от останалите които се 3анимават с криене от ка3армата, откриване на но6тниа живот и други подобни.
А по въпроса 3а провинциалистите мога да кажа 4е това 4е имат малко по друга култура и говор ни6то не zна4и. Това 6то 3а 4овек си си пока3ва в един обикновен раzговор zа 15 мин.
Е трябва да отбележа те са малко комплексирани на тема провинция (и и3пол3ват всяака въ3можност да ъпражнят обратна дискриминация) ама това е поради доста стари "вражди" подобно на насадената неприря3ън към турците която в едно отворено об6тество като на6ето което иска да бъде прието навсякъде не бива да състествува.
Напълно подкрепям д-р Ракийка (поздрав за сполучливия ник;)).
Има една мисъл (стара.. китаиска?.. все едно) - "Кажи ми стремежите си, да ти кажа кой си". Според мен трябва да се вземе предвид и волята на индивида за това да следва мечтите си, но самите му мечти, определят границите които той слага на мирогледа си. Философско, малко а?:)
Има една мисъл (стара.. китаиска?.. все едно) - "Кажи ми стремежите си, да ти кажа кой си". Според мен трябва да се вземе предвид и волята на индивида за това да следва мечтите си, но самите му мечти, определят границите които той слага на мирогледа си. Философско, малко а?:)
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2