За ръчните часовници ....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw E36 compact
Мечтае да кара: BMW X6

Мнение от menchev » 26 Фев 2009, 0:22

А това е моята нова придобивка,марката е Breitling :yes:
http://www.breitling.com
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от walmark » 28 Апр 2009, 1:39

Един хубав механичен дава отклонение около 4-5 минути на месец (не секунда на три месеца)и това се отнася за часовник от висок ценови клас.Изключение прави tourbillon,но там цените са космически.Казвам го от личен опит ,аз нося zenith grande class и изостава около 4 минути на месец.Пише го в упътването даже.
SKISA написа:
sappa написа:
ACCELERATOR написа:...
А и като се замисля - наистина е прав SKISA, че истинският скъп часовник трябва да е механичен.

Абсолютна безмислица!!! Механичен трябва да ти е часовника ако искаш да е такъв. Ако си любител на традициите и искаш да притежаваш както се казва "timepiece" , още едно приемущество лично според мен, че няма нужда да бъде отварян (препоръчително при моделите за гмуркане). Ако искаш точно време и мразиш да сверяваш през месец то механичния НЕ е за теб. Друг е въпроса кои кварцови модели си струват парите и кои не, но сред тях също има страхотни екземпляри.

говорим за различни неща.
един хубав и скъп механичен ще ти даде отражение като разлика във времето за 3 месеца около секунда! ако тя ти е толкова жинотозастрашаваща-ок! вземи си кварц! но мисля ,че не е ! а един кварц-хубав ще ти даде разлика от секунда на 8месеца,но се отваря за смяна на батерия и това веднага се отразява на херметизацията!
освен това с механичен просто купуваш традиция и име и всичко ,което е измислено в часовникарството! ако ти трябва точност до стотна -можеш да гледаш гринуичкият атомен и я имаш, но си мисля ,че не е толкова нужна.
аз по-нагоре предложих на колегата кварцова сертина ,защото за тия пари това си струва. ако има още -наистина трябва да ги даде за хубав автомат...!!

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 28 Апр 2009, 2:37

аз съм с MOVADO и съм много доволен
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 28 Апр 2009, 10:51

В момента имам тези двата. Много съм доволен и от двата. cK го нося по-рядо, защото е по-луксозен, а и по-скъп. За мен обаче в момента има един часовник и следващият, който ще си купя, ще е точно такъв: RADO :)

Изображение
Последна промяна AlibiTu на 28 Апр 2009, 11:08, променена общо 1 път
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 28 Апр 2009, 11:04

Неизчетох цялата тема и незнам дали автора вече си е взел часовник, но моят съвет към всички е да не си копуват скъп часовник от България било то и от хубав магазин уж представител. Имал съм ТISSOT и Certina и двата не са евтини и не са реплики купени са оттук с гаранция и двата дадоха фира. Tissot се напълни с вода при първото влизане а уж пишеше 200м :mhihi: .Certinata пък просто взе да спира по едно време смениха батерията пак същата работа.А беше съмати време на билборда пред НДК. И сега съм решил просто следващия часовник ще е от Германия или най-добре от Швейцария, и цените даже са по добри там. Харесвам Breitling с метална каишка, седи много масивно 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 28 Апр 2009, 11:10

BMW_RIDER написа:Неизчетох цялата тема и незнам дали автора вече си е взел часовник, но моят съвет към всички е да не си копуват скъп часовник от България било то и от хубав магазин уж представител. Имал съм ТISSOT и Certina и двата не са евтини и не са реплики купени са оттук с гаранция и двата дадоха фира. Tissot се напълни с вода при първото влизане а уж пишеше 200м :mhihi: .Certinata пък просто взе да спира по едно време смениха батерията пак същата работа.А беше съмати време на билборда пред НДК. И сега съм решил просто следващия часовник ще е от Германия или най-добре от Швейцария, и цените даже са по добри там. Харесвам Breitling с метална каишка, седи много масивно 8)

Напълно съгласен с колегата! Дори и като се върна в БГ за посотяно пак ще си правя shopping-екскурзии до Германия. ;)
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 28 Апр 2009, 22:48

SKISA написа:аз може ли и аз да питам ....!! интересува ме някой да каже нещо за переле...! perrelet

Иво, Перле беше много популярна марка като живях в Париж. Наистина качествени и, както каза Алекс, с бутиков статус.

А интересно ми е от това чатче 11 страници Светльо какво си избра последно?
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Потребител
Аватар

Мнение от walmark » 29 Апр 2009, 0:31

[quote="walmark"]Един хубав механичен дава отклонение около 4-5 минути на месец (не секунда на три месеца)и това се отнася за часовник от висок ценови клас.Изключение прави tourbillon,но там цените са космически.Казвам го от личен опит ,аз нося zenith grande class и изостава около 4 минути на месец.Пише го в упътването даже.[quote="SKISA"][quote="sappa"][quote="ACCELERATOR"]
...
А и като се замисля - наистина е прав SKISA, че истинският скъп часовник трябва да е механичен.[/quote]

Абсолютна безмислица!!! Механичен трябва да ти е часовника ако искаш да е такъв. Ако си любител на традициите и искаш да притежаваш както се казва "timepiece" , още едно приемущество лично според мен, че няма нужда да бъде отварян (препоръчително при моделите за гмуркане). Ако искаш точно време и мразиш да сверяваш през месец то механичния НЕ е за теб. Друг е въпроса кои кварцови модели си струват парите и кои не, но сред тях също има страхотни екземпляри.[/quote]
един хубав и скъп механичен ще ти даде отражение като разлика във времето за 3 месеца около секунда! ако тя ти е толкова жинотозастрашаваща-ок! вземи си кварц! но мисля ,че не е ! а един кварц-хубав ще ти даде разлика от секунда на 8месеца,но се отваря за смяна на батерия и това веднага се отразява на херметизацията!
освен това с механичен просто купуваш традиция и име и всичко ,което е измислено в часовникарството! ако ти трябва точност до стотна -можеш да гледаш гринуичкият атомен и я имаш, но си мисля ,че не е толкова нужна.
аз по-нагоре предложих на колегата кварцова сертина ,защото за тия пари това си струва. ако има още -наистина трябва да ги даде за хубав автомат...!![/quote][/quote]

Потребител
Аватар

Мнение от walmark » 29 Апр 2009, 0:33

walmark написа:Един хубав механичен дава отклонение около 4-5 минути на месец (не секунда на три месеца)и това се отнася за часовник от висок ценови клас.Изключение прави tourbillon,но там цените са космически.Казвам го от личен опит ,аз нося zenith grande class и изостава около 4 минути на месец.Пише го в упътването даже.http://store.picbg.net/pubpic/89/62/92391c5865a18962
SKISA написа:
sappa написа:
ACCELERATOR написа:...
А и като се замисля - наистина е прав SKISA, че истинският скъп часовник трябва да е механичен.

Абсолютна безмислица!!! Механичен трябва да ти е часовника ако искаш да е такъв. Ако си любител на традициите и искаш да притежаваш както се казва "timepiece" , още едно приемущество лично според мен, че няма нужда да бъде отварян (препоръчително при моделите за гмуркане). Ако искаш точно време и мразиш да сверяваш през месец то механичния НЕ е за теб. Друг е въпроса кои кварцови модели си струват парите и кои не, но сред тях също има страхотни екземпляри.

аз по-нагоре предложих на колегата кварцова сертина ,защото за тия пари това си струва. ако има още -наистина трябва да ги даде за хубав автомат...!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 29 Апр 2009, 10:37

В предните постове ви казах, че швейцарските кварцове са 3 или 4. Доказан е ЕТА, като 2 от моите са с такъв. Принципа на работа е идентичен и единакъв, следва коруба и камъни вътре - определящи допълнително цената. И за финал е производителя, който брандира механизма, тоест отделните съставни части да събере еднотипния швейцарски механизъм - според традициите си със съответната цена ;)
Един колега, много хубаво се беше изразил по-напред и ми направи впечатление поста му за механичните часовници - "все едно са ЖИВИ" и това в действителност им е привлекателното. Но за да е максимално точен, не трябва да слиза от ръката, освен вечер преди лягане евентуално ;)
На мен винаги един от часовниците ми е с 5 минути напред :winky: има защо да го правя и точно определен часовник да бъде така сверен ;)
Относно смяната на батерията при кварц ще дам един пример, който ми се случи наскоро. В това да смениш батерия - няма абсолютно НИЩО застрашаващо за истински читав часовник, освен факта че може да ви го надерът сериозно ;)
Преди няколко седмици си отворих Сектора за смяна на батерия - обиколих 6 часовникаря, от които все "майстори-разбирачи-представители". Никой не се нае да го отвори без да го надраска. ЗАЩО - защото условието ми беше да няма следа от отваряне(демек си правя гаргара с тях и да видя кой истинки си разбира от работата). Е никой не посмя, защото тия тарикати се обявяват за представители, а си работят с техните евтини ключове. Би трябвало като претендираш, че си вносител на марката, да имаш и "съпорт" - да имат оригинални инструменти за отваряне :shock: Споменавам това, защото съм отварял друг сектор за смяна на батерия и после като го видях на какво прилича отдолу щях да ги избия в магазина :evil: Бяха надрали не капака - а директно корпуса отстрани и такива улеи, че с полиране нямаше да се заличат :evil:
Намерих моя човек в една пряка на Витоша. Първо махна гумената каишка, след това нави часовника на менгеме да не шава и с вакумен ключ, чиято ръкохватка е тип отвертка(дръжката представлява помпичката, която залепва ключа към капака отдолу). Отвори го човека, толкова културно, въпреки зора който видя заради първата хермертизация. Какво видях в корубата! След махането на капака - отдолу часовникат беше ЗАТВОРЕН на второ ниво - никакъв допир до механизма през капака. Само имаше едно гумирано легло, в което се поставя батерията и всичко друго беше слято ;) Казах му да пръсне да го хермертизира отново, Направи го, но спомена, че оттук няма нужда да се прави, защото до механизма се стига само отпред чрез махане на сапфиреното стъкло.
Човека си разбираше от работата и НЯМАШЕ оригинални инструменти, а просто универсални според изискванията на часовника. Отвори го и го затвори без СЛЕДА от това. Пък и как да не му се доверя - щом влязох видах Хублота, който беше реставрира с колегата му :shock:
Последна промяна kagebista на 29 Апр 2009, 10:56, променена общо 1 път
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

Потребител
Аватар

Мнение от E61FAN » 29 Апр 2009, 10:51

Aз повече си падам по спортно-елегантните часовници. ADP1123. Целия е от неръждаема стомана и е доста тежък, но аз така обичам. Като цяло съм доволен от часовника :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 29 Апр 2009, 15:20

E61FAN написа:Aз повече си падам по спортно-елегантните часовници. ADP1123. Целия е от неръждаема стомана и е доста тежък, но аз така обичам. Като цяло съм доволен от часовника :)

Адидасита се хубави часовници - японски фосил механизъм :D аз също чакам един за след празника да ми доставят ;)
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

Потребител
Аватар

Мнение от E61FAN » 29 Апр 2009, 20:10

Eми и аз очаквах Hergestellt in Deutschland, aма се появи кирливото Made by Adidas... Всички знаем какво е това... Ами има някои простотии в механизма, но ми се иска да посетя тея от Галдини, да ти кажа честно... Ще им се невиди.... 1 месец чаках за да ми оправят алармата, били ми сменили механизма, и сега пак я няма, обаче не мога да издържа повече без часовник, просто съм свикнал да ми е тежък и просто да ми е на лявата ръка...Това да си вадя телефона да гледам часа не ми изглежда приемливо. НО като цяло съм доволен от модела :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 29 Апр 2009, 22:01

Колега, в този ценови диапазон, за мен лично има доста марки които предлагат качествени кварцови механизми например: SECTOR, TISSOT T TOUCH, CERTINA, ALFEX и др. От личен опит мога да ти препоръчам SECTOR имам 3 модела и съм много доволен от тях и TISSOT T TOUCH много хубав модел! Кварцовите часовници са близо 90 % от всички часовници, произвеждани днес. Те са значително по-опростени и по-евтини от всички останали. Нямат нужда от навиване или от каквото и да било специално внимание. Захранват се от кварцов кристал и батерия. Изключително акуратни са, обикновено дават само около минута или няколко минути отклонение на година.
За перфекционистите механичните часовници са предпочитаният вариант. Те са направени минимум от 130 индивидуални компонента. По-трудни са за обслужване. Ако искаме часовникът да работи перфектно, не трябва да забравяме да го навиваме. Изключение правят случаите, в които часовникът има самонавиващ се механизъм, задвижван от силата на гравитацията при движенията на китката. Не трябва да забравяме, че механичните часовници подобно на луксозните автомобили се нуждаят от смазване на всеки няколко години, за да работят оптимално.
Противно на някои разпространени схващания, т. нар. скъпоценни камъни, използвани в механизма на часовника, не са толкова важни. Те нямат стойност на скъпоценни камъни, тъй като обикновено са малки синтетични рубини, използвани на няколко ключови места в механизма заради ниското си ниво на фрикция. Не струват много и не добавят стойност към часовника. В стандартен часовников механизъм се използват минимум 17 камъка.
Трябва да прецениш какви функции искаш да има избрания от теб модел. Освен основната функция, която се изразява в измерване на времето, повечето часовници предлагат различни екстри. Хронографите имат секундомер. Часовникът може да е снабден с аларма, може да измерва времето в две различни часови зони, да показва различните фази на луната и т. н. Затова преди да купиш, прецени за какво точно ти трябва часовникът.
Иначе всички имаме марки за които мечтаем и аз не правя разлика и си мечтая за - Hublot :uups: , Breguet Classique Grande Complication http://www.theluxurybazaar.com/images/watches/medium/da21ba98-a8d0-4f96-ac05-f1ba1bbd7cbc.jpg :uups:
Romain Jerome
http://www.millionaire.bg/dbfiles/articles/Article1633Full3.jpg, Ulysse Nardin - Royal Blue Tourbillon http://www.millionaire.bg/dbfiles/articles/Article1946Full4.jpg , Perrelet http://www.giulianwatches.com/products_photos/6398_big.jpg, Girard-Perregaux, и малко по евтините BAUME & MERCIER, MAURICE LACROIX,
Дано съм бил от помощ колега :) и пиши какво си взел ;)
Последна промяна Emilio на 15 Май 2009, 14:22, променена общо 1 път
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

О BMW, имам лудост в главата си от теб!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 29 Апр 2009, 23:08

Ето един сайт за маниаците на тема "Часовници" ;) http://www.theluxurybazaar.com/main.aspx
Според мен часовникът е най добрият мъжки аксесоар :yes:
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

О BMW, имам лудост в главата си от теб!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата