Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?

Анкетата свършва на 06 Сеп 2009, 13:57

Алкохол
24
11%
Несъобразена скорост
114
52%
Неправилни маневри (изпреварване, завиване и др.)
83
38%

Общо гласове : 221
BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 09 Авг 2009, 13:41

Несъобразена скорост при правене на маневра под въздействието на алкохол :winky:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525tds
Мечтае да кара: Винаги BMW

Мнение от №0123456789 » 09 Авг 2009, 16:41

saleen написа:.............. ето ви една интересна класация -правена е за САЩ и най- смъртоносните автомобили са модели, които аз не бих определил като бавни http://news.automedia.bg/read/6201.html

И аз не бих определил повечето като бавни. Това ме навежда на едно логично заключение!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 09 Авг 2009, 17:26

№0123456789 написа:
saleen написа:.............. ето ви една интересна класация -правена е за САЩ и най- смъртоносните автомобили са модели, които аз не бих определил като бавни http://news.automedia.bg/read/6201.html

И аз не бих определил повечето като бавни. Това ме навежда на едно логично заключение!

Е къде пък ги видяхте бързите коли в тоя списък???? От 16-17 модела които са там, най "бързите" ако може да се нарече така са само 3-4....
- acura rsx
- 350Z
- mustang

Евентуално Mitsu Eclipse. Като него го слагам тука само от уважение. Като човек карал такова в УСА-та, по моите стандарти изобщо не е бърза кола. 150 коня (най-често срещания модел) на това огромно и тежко купе са си мъка мъка :roll: понеже имах нещастието да карам и 120 коньовия вариант и то автоматик, за него даже нямам думи. Дори на жената дизеловата астра вади повече динамика.

Та като цяло този списък показва точно колите които са си най-опасни, и поне за мен няма бързи измежду тях. Най ми се набиват на очи типично "low-cost" седаните предназначени за по-бедните американци, в който качеството на самите коли е повече от видно от тази статистика. А и то няма как кола с базова цена $14-15к да е качествена и безопасна колкото баварец за $50к

А отнотно катастрофите според мен на първо място идва скороста, а после неправилната преценка. Няма как карайки с 90 да правиш рискови ситуации. Винаги се тръгва от високата скорост и съчетано с абсолютно безрасъдното мислене от рода на "понеже карам със 140, тоя ТИР ще го изпреваря само за 2 секунди и се прибирам" стават касапниците на пътя. В това съм 100% сигурен. Човек карайки с 90 знае че му трябва още скорост, знае че няма да набере толкова бързо и съответно много по стриктно преценява дали да тръгне да изпреварва или не.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 09 Авг 2009, 17:39

Забрави разсеиването !
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Fr33Styl3r » 09 Авг 2009, 18:20

Липсата на акъл влияе най - много !

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Авг 2009, 20:21

saleen написа:с много думи перифразира лозунга "Кой не скача е червен" в "Кой не скача в Х6 е комплексиран беден хейтър", което по моето никого неангажиращо мнение е тесногръдо и снобарско.

Колега, бедността не е порок!
Въпреки че някои тесногръди снобари използват богатството си, за да се подиграват на по-бедните от тях.
Но на тях им е простено - те просто са бедни духом, нямат други качества и затова парадират с парите си.

Колега, завистта обаче винаги е порок! Независимо дали
1. Някой богат тъпунгер завижда на чисто човешките качества на някой обикновен човек или
2. Някой не толкова богат човек завижда на по-богатите от него, защото не може да си купи каквото те могат

Аз лично нямам Х6 (въпреки че бих се радвал да имам), но не мисля, че съм по-лош човек от тези, които имат.
Ако съм комплексар ще почна да плюя Х6-та и всички които я имат само защото аз нямам.
Ако не съм ще си седна много здраво на задника, за да мога да си я купя някой божи ден или просто ще съм щастлив с това, което имам.

Аз отново пействам колежката, която го е обяснила простичко и ясно:
Apassionata написа:Не знам защо така супер негативно сте настроени към тези с по-скъпи, нови и мощни коли... Далеч не всички карат безумно, гъзарски и притеснявайки околните... Искрено желая на всеки някой дан да се качи на нов модел... Може би тогава ще ... мисли по-различно относно сигурността и стабилността на последните модели.../ Пак Анелия да спомена, ако не беше с Х6, а с някаква друга, стара кола, дали щеше да се оттърве само с уплаха и леки натъртвания, след удар в мантинелата и преобръщане няколко пъти на магистралата... А тя си е признала де, че не познава колата, карала е с несъбразена скорост и ... така /

Моля те кажи - съгласен ли си с нея? Права ли е тя или е "хейтър"? Май, май не е "хейтър", а просто се е изказала обективно по въпроса за новите и скъпи автомобили ;) А струва ми се всичките ти опити да докажеш, че най-скъпите коли са в основата на най-многото ПТП се провалиха - оказа се, че всичките цитирани от теб са от ниския бюджетен клас :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Авг 2009, 20:26

Не е "хейтър" просто всеки гледа от неговата си камбанария, най- важното е да се кара внимателно и да сме толерантни и към другите на пътя и да ценим своя живот и този на останалите, ако един го проиема чрез бавно и внимателно каране-ОК, ако друг залага на новите технологии-няма нищо лошо. Няма смисъл да спорим ;)
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Авг 2009, 20:31

saleen написа:Не е "хейтър" просто всеки гледа от неговата си камбанария, най- важното е да се кара внимателно и да сме толерантни и към другите на пътя и да ценим своя живот и този на останалите, ако един го проиема чрез бавно и внимателно каране-ОК, ако друг залага на новите технологии-няма нищо лошо. Няма смисъл да спорим ;)

:yes: Радвам се, че най-после сме на едно мнение :D :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Авг 2009, 20:42

№0123456789 написа:

Да доста интересна класация. На първо място огромен нестабилен джип който е сприан от производство през 2005г. И с който рязка маневра с 70км/ч значи обръщане. 2 и 3то място за за японски резачки(ricer както им викат в САЩ) които са еквивалента са голф 2 у нас и всеки който наближава 16 в САЩ и е гледал "бързи и яростни" мечтае за такава с огромен спойлер и карбонов капак да върши глупости. Останалото са нестабилни пикапи и мъсъл кари за които трябва опитен шофйор. ДА колите не са слаби ,но няма как 3 тонен пикап да ти върши работа с 80кс особено в САЩ. Коли ксто М5, СЛ, С8 липсват в класацията даже Инфинитито Г35 беше доста напред в тая за сигурност.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 10 Авг 2009, 0:24

Според мен тежките катастрофи са от малоумие. Демек това е сложена комбинация от липса на култура, нааглост, комплексарщина, простотия, заблуда за шофьорски умения, непознаване на закона за движение по пътищата и не на последно място позьорщина.

П.С. Втория и третия отговор в анкетата са идеалното олицетворение при ТЕЖКО ПТП (висока скорост ++непрвилна маневра).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 10 Авг 2009, 1:13

Абе защо всички бъркате НЕСЪОБРАЗЕНА скорост със ПРЕВИШЕНА скорост ? Ако на заледен участък на пътя движейки се с 10 км/ч ударя колата пред мен, какво ще ми пише в акта ? Превишена скорост или несъобразена скорост ?

А и да не говорим че пияните шофьори за които вие говорите, аз ей така на първи прочит изобщо не успях да разбера как би трябвало да са се качили в колите си...аз лично карам пил, но все пак не карам като труп...и за ваше сведение 1 бира от 0.5л се равнява на 0.3-0.6 алкохол ( според организма на дадения човек)

Сега искам хората които са се напивали като кучета, и не са знаели кой крак къде им се намира след консумация на 1 бира да си вдигнат ръката
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....

Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна

Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията

Предишна

Назад към Извън Темата